DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> mici sau mari modificari la o dacia 1300 din 81, ce pot sa pun pe o dacie 1300 din 81

antone_marian
post 19 Oct 2007, 22:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salz all...cine imi poate spune ce pot sa pun pe o dacie 1300 din anu 81???? Vreau sa schimb scaune, sa fac tapitzeria, sa mearga motorul f bine (desi merge bine) biggrin.gif , ceva spoilere, eleroane, shi ceva neoane (cred ca pentru interior, in masina)..Trebuie sa specific ca sunt din jud. Alba....shi nu prea stiu unde sa caut `chestiile astea....cine ma poate ajuta, va multzumesc anticipat smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
Dacia 1300 1981
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PaulT
post 19 Oct 2007, 23:07
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Dupa schimbat scaune si tapiterie,poate chiar inaintea lor,eu m-as gandi la o cutie cu 5 trepte(daca si motorul spui ca e ok).Despre spoilere,etc...eu unul nu as pune.As pastra un look cat mai apropiat de original.Si as pune masina la punct perfect dpdv tehnic.Bafta.

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
floryyn
post 20 Oct 2007, 08:45
Post #3

Membru autentic

From: Targu Jiu

Salut!
Si a mea Dacie e tot din '81 biggrin.gif
Referitor la modificari/imbunatatiri, eu am mers pe urmatorul principiu:
---pastrarea aspectului original in exterior (exceptand retrovizoarele--n-am gasit originale in stare buna si stergatoarele--care au canelurile terminate atat pe brate cat si pe lagare si trebuie sa le schimb ca-mi sar pur si simplu pe capota);
---imbunatatiri/modificari interioare pentru cresterea confortului si sigurantei; la capitolul asta am in vedere bancheta spate si scaune cu tetiere si centuri cu retractor, refacerea capitonajului, o instalatie audio decenta, montarea unei console adecvate bordului de 1300 la care nu vreau sa renunt, consola care sa integreze "scula" audio, ceasuri de apa si ulei si eventual o aeroterma suplimentara, si in fine, realizarea unei iluminari adecvate a ceasurilor de bord (aici te sfatuiesc sa studiezi ce a realizat colegul Siconi-gasesti aici).

Si cam atat. In privinta motorului, dupa ce il pui la punct, poti sa-i aduci ca imbunatatire substantiala o aprindere gotronic (informatii gasesti aici), un dispozitiv UIS (despre asta aici) si cam atat la nivelul nostru de amatori tongue.gif

Alte idei mai gasesti pe forum, totul e sa ai grija ca treburile sa nu degenereze in kitch...

Bafta si pune si tu poze cu masinuta wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate 2005
+
ct_71_ccl
post 20 Oct 2007, 09:07
Post #4

ct_71_ccl

From: constanta

salut!
poti umbla la roti(pune jentile care se montau pe dacii din'96 incoace-sint mai late),la suspensie daca vrei,la motor,esapament,cutie.schimba scaunele si plafonul(culoare neagra),volanul,cumpara 1 set ptr pedale,schimbator,frina de mina(daca mai ai nichelele pe masina la ext si int se potrivesc fb),presuri ptr interior(te orientezi -dac e podeaua originala pui de cauciuc si dac e mocheta ,de mocheta),silicon ,curatenie(arunca toate inutilitatile de prin torpedou si portbagaj).in anii aia nu se montau buzunarele cu difuzor la usi si setul ala de plastic ptr frina de mina si schimbator(ca nu stiu cum sa-i spun)si poti sa le montezi si pe alea!pe jos daca e podeaua originala si e ok,lasa asa si lustruieste-o bine!nu te apuca sa dai banii pe neoane,eleroane si bari de plastic ca nu vin bine pe o masina din anii aia!poti sa-ti montezi si alarma cu inchidere centralizata pe usi si portbagaj,contact si buson ptr rezervor de solenza ca sa ai doar o cheie,dar aici trebuie sa faci niste modificari!
asta e parerea mea,tu faci ce crezi!spor la treaba!

--------------------
dacia,renault logan,clio 1,2 16 v - 2011;1,6 16 v - 2009 - ct 72 ccl,ct 71 ccl
+
freddybb
post 20 Oct 2007, 12:23
Post #5

Membru

Salut!!!!!
Pe o Dacie teoretic poti pune orice, dar trebuie sa vezi daca merita de cati bani dispui si eu zic nu in ultimul rand cool.gif sa tii cont si de bunul gust.
Apropo si eu sunt tot din AB, judetz

--------------------
dacia 1300 - AB 01 HXS
+
CriSTI68
post 20 Oct 2007, 16:48
Post #6

Membru Valvos

From: Bucuresti

o modificare frumoasa - Laso 1300 laugh.gif

reconditioneaza masina

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
Tiberiu-Andrei
post 22 Oct 2007, 16:26
Post #7

Om al muntelui

From: Sfantu Gheorghe

Daca ar fii sa-i fac ceva as lasa-o cat mai originala dar imbunatatita la unele aspecte,asta daca nu vrei sa faci kitch si sa mai dai si banii pe magarii.Merge si Dacia tunarita dar treaba aia se face cu mii de euro.......parerea mea e sa o pui mai intai la punct ca la Dacie mereu se va gasi ceva,apoi sa o customizezi putin astfel incat sa devina "o masina frumoasa".Succes!!!

--------------------
Dacia 1410 1988 toamna1397 cmc - CV 03 MBO
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 15:01
Forum Renault