Cum restaureaza unii, Asta mi se pare mie imbunatatire
![]() ![]() ![]() |
Cum restaureaza unii, Asta mi se pare mie imbunatatire
Gheorghedracu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|||
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
gheorghe... mie nu-mi merge link-ul (PS. oare pt ca navighez cu opera?!)
|
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Nu's ce dracu are, nici mie nu-mi merge, si eu navighez cu safari pe un mac.
Mai incercam odata: http://cgi.ebay.com.au/1969-Renault-16TS_W...1QQcmdZViewItem This post has been edited by Gheorghedracu: 12 Nov 2007, 13:24 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
merge
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Si ceea ce ma mira e ca mai e una care se reface chiar acuma, si altu care abia posta pe site-ul australia, vrea sa se apuce de un R12!
Uite un link la celalalt R16 la care se munceste, poze superbe aicea: http://www.aussiefrogs.com/forum/showthread.php?t=52924 Iti vine sa-l maninci, nu alta. Si daca va uitati aicea o sa vedeti ceva foarte interesant: http://www.aussiefrogs.com/forum/showpost....137&postcount=8 Ce ziceti de Dauphine si 12G-urile alea? This post has been edited by Gheorghedracu: 12 Nov 2007, 16:08 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Gheorghe, eu iti inteleg si impartasesc entuziasmul. Dar nu te astepta la reactii deosebite pe un forum din RO, oricare ar fi el.
In Australia sau Europa de vest oamenii nici nu se uita pe strada dupa ultimul model de Ferrari. In schimb, un A110 sau un Dauphine provoaca senzatie. Occidentalii isi cumpara o masina compacta de familie cam la fel de usor ca un serviciu nou de pahare. La noi in schimb, masinile vechi reprezinta un SINGUR lucru. REMAT (fier vechi)! O masina veche nu se reconditioneaza, ci se da ca avans la o tinichea (masina) noua. Aici nu esti om realizat cu o masina veche, ci esti ultimul parlit care-si ia flashuri si claxoane sfidatoare pe orice drum public. Ajuns esti abia cand iti iei o masina noua fabricata-n India sau Pakistan. O imagine obisnuita la noi in Romania este ca la achizitionarea unei Kia sa se adune tot blocul in jurul ei, sa se felicite fericitul proprietar, sa se bea bere si sa se viseze la concedii cu cortul pe litoralul romanesc. Iar daca-ti iei o masina germana (banala de altfel, gen Opel Astra sau VW Polo) esti invidiat de tot targul, nu doar de vecini. Cu un Passat comun, sau mai rau, cu o Vectra, ai sanse s-ajungi primar. Era sa uit... Singura masina sport de la noi este BMW-ul "ursuletz". Daca are angel eyes si eleron e sublim. Astea-s standardele si valorile la noi. Oricat de bijuterii ar fi masinile din topicurile tale, sorry... Eforturile tale n-au finalitate ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
dacia_gpg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 2 November 07 From: POCREACA ![]() |
Gheorghe, nu credeam sa vad atatea GORDINI stranse la un loc si mai ales la celalalt capat de lume...Bravo lor
![]() |
--------------------
dacia
DACIA 2000 ,
2000
|
|
djasu82 |
![]() ![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Muttley bine ai specificat in legatura cu masinile vechi si cele noi . Asa e daca mergi cu dacia toti tarani care si-au putut achizitiona o masina puternica si straina au invatat sa dea flashuri si mai ales in bucuresti. Ce imi reste inima cand o masina ca a lui SGM poate sa le dea cox la tarani merita. Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul bine spus de Badea
![]() This post has been edited by djasu82: 12 Nov 2007, 19:35 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
crazyahmed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 13 April 05 ![]() |
QUOTE(Muttley @ 12 Nov 2007, 17:16) Gheorghe, eu iti inteleg si impartasesc entuziasmul. Dar nu te astepta la reactii deosebite pe un forum din RO, oricare ar fi el. In Australia sau Europa de vest oamenii nici nu se uita pe strada dupa ultimul model de Ferrari. In schimb, un A110 sau un Dauphine provoaca senzatie. Occidentalii isi cumpara o masina compacta de familie cam la fel de usor ca un serviciu nou de pahare. La noi in schimb, masinile vechi reprezinta un SINGUR lucru. REMAT (fier vechi)! O masina veche nu se reconditioneaza, ci se da ca avans la o tinichea (masina) noua. Aici nu esti om realizat cu o masina veche, ci esti ultimul parlit care-si ia flashuri si claxoane sfidatoare pe orice drum public. Ajuns esti abia cand iti iei o masina noua fabricata-n India sau Pakistan. O imagine obisnuita la noi in Romania este ca la achizitionarea unei Kia sa se adune tot blocul in jurul ei, sa se felicite fericitul proprietar, sa se bea bere si sa se viseze la concedii cu cortul pe litoralul romanesc. Iar daca-ti iei o masina germana (banala de altfel, gen Opel Astra sau VW Polo) esti invidiat de tot targul, nu doar de vecini. Cu un Passat comun, sau mai rau, cu o Vectra, ai sanse s-ajungi primar. Era sa uit... Singura masina sport de la noi este BMW-ul "ursuletz". Daca are angel eyes si eleron e sublim. Astea-s standardele si valorile la noi. Oricat de bijuterii ar fi masinile din topicurile tale, sorry... Eforturile tale n-au finalitate ![]() sincer nu credeam sa intalnesc pe forum o parere atat de realist exprimata. cu toate ca e vorba de o parere de rau... muttley, ai pus foarte bine punctul pe "i". |
--------------------
Golf + Dacia
1300/ '71
- sb 03 tro
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
|
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
care din ele?
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
aia din stanga
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Si sa stiti ca acolo in poza aia sunt mai mult de jumatate din R12G din lume cu volanul pe dreapta. Stiu ca sunt doar trei, dar asta e, toate cinci sunt in Australia. Celelalte doua nu sunt in Victoria, de aia nu apar in poza.
Cit despre Alpinele alea doua, nici nu-mi vine sa cred ca au stopuri de R12 si respectiv de R8, da asta e, nu stopurile iti fac masina, contrar a ceea ce se crede. Si de fapt eu cred ca le sta foarte bine cu stopurile alea. Dar cred ca nu sunt motive sa fii asa pesimist cu gusturile romanesti. Asa cum am mai spus undeva, am citit intr-o revista despre un bogatan in RO care are in garaj una din primele dacii, una rosie, absolut imaculata si cu ceva infim pe kilometraj pastrata inn garaj si care lucea de-ti lua ochii (poze multe in articol) Nu mai stiu ce revista era, ca am lasat-o in Romania. Absolut originala, fara bling-bling, perfect conservata masina. Asa ca vezi, sunt oameni care stiu ce are valoare si ce nu. Si sunt convins ca la timpul potrivit si pentru banii de rigoare vor iesi niste masini din garaje de o sa ne surprinda. Sigur, ca mai e mult pina cind o sa poti sa iesi pe strada cu D1100 din 1966 impecabila si sa nu te orbeasca neamul prost cu farurile ziua-n amiaza mare, dar se va ajunge si acolo. Si cea mai buna dovada este ca exista oameni ca voi care deja gindesc asa. Sunt convins ca mai sunt si altii. This post has been edited by Gheorghedracu: 13 Nov 2007, 02:59 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Esti foarte optimist, imi pare rau ca nu pot fi si eu. No comment, e prea frumos ce am vazut in linkurile alea.
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Asa am salivat la Gordini-urile si Alpine-ele alea... daca as avea si eu fonduri... de cand vreau sa restaurez masina personala din '75 sa rup gura targului si, cum zicea Muttley, sa surprind prin vechimea si agilitatea masinii...
![]() |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.688 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine ma mira ca australienii sunt asa pasionati de o marca europeana ca renault. Stiam ca anmericanii si englezii au avut prezenta masiva in trecut pe piata lor, cu fabrici de asamblare.
Tot respectul pentru batranicile de mai sus is pentru propietarii lor. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
e normal ca romanii sa considere "fier vechi" masinile vechi.
1- sunt saraci iar daca devin bogati sunt nesatui de bani / si o masina veche restaurata inseamna timp liber si viata traita frumos cu pasiuni si bani cheltuiti cu nemiluita. 2- multi romani sunt frustrati dupa atatia ani de dacii oltcituri lada si aro...si cateva trabanturi. acuma toti vor "masini straine" si cand le au se cred zei. ps: superbe masini ati pus pe linkurile astea de mai sus. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
R12 s-a fabricat aicea, ca si Peugeot 504, R16, si mai inaintea lor Citroenuri si Simca. Dar nu e foarte raspindita pasiunea pentru masini frantuzesti. Putini le cunosc dar aceia le si apreciaza. Restauratorii sunt maniaci care au crescut in masini d-astea cind erau mici si si le mai amintesc inca. Asta e intr-adevar caracterul unei masini bine facute, lasa amintiri de nesters. Cine ar putea uita masina cu care a strabatut departari nebanuite, in tari straine, in timpuri grele?
Cunosc personal un baiat aicea care a cautat ca sa restaureze BMW-ul tatalui lui la 20 de ani dupa ce masina fusese vinduta (un BMW 1800TI) si l-a gasit. Il restaureaza in prezent si a facut un drum de 5000km dus intors ca sa ia de la mine niste piese. Asta inseamna dragoste deja, si e adinca daca nu o uiti dupa 20 de ani si treci prin toata drama de a regasi masina. This post has been edited by Gheorghedracu: 15 Nov 2007, 16:24 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Mai lipsea Mircea Radu si cu Andreea Marin si era tacamul complet
![]() Acuma serios vorbind, eu ii apreciez si ii stimez pe respectivii. Daca as avea si eu puterea financiara necesara, as face multe, dar asa, ma zbat cu taraita sa pun ceva cap la cap si deja stau intr-un stadiu intermediar de 2 ani si ceva. |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
dacia_gpg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 2 November 07 From: POCREACA ![]() |
Pentru cei cu dare de mana
16 Nov 2007, 23:41: Am uitat pretul:5000Euro ![]() This post has been edited by dacia_gpg: 16 Nov 2007, 22:41 Attached thumbnail(s) 5000_euro.jpg ( Size: 270.38k ) Number of downloads: 428 |
--------------------
dacia
DACIA 2000 ,
2000
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da mai multe detalii:D:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.688 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Muttley, ca sa-ti permiti sa faci si sa patrezi un R12 sau R16 impecabil pe post de masina de duminica vara, ai nevoie de un passat comun ca masina de zi de zi. Ca daca-l faci si te duci la munca cu el zi de zi.....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
Mie unul mi-a placut foarte mult Renault-ul Dauphine, nu am mai vazut pana acum unul care sa arate asa de bine!
Citeam saptamana asta topul celor mai proaste masini facut de TIMES in care Dauphine era catalogat pentru vremea lui ca fiind cea mai proasta masina datorita performantelor proaste care veneau in primul din partea motorului, ca sa zic asa, timpul acceleratiei 0-100 era de 34 de secunde, ba mai mult, aflandu-te in interior puteai auzi cum rugineste caroseria! |
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
1972/1972/1982/1990/1991/1992
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
- 8-B 4746/8-B 7768 Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
N-o sa gasesti prea multe laude in literatura/presa engleza pentru masinile frantuzesti. Un adjectiv pe care le place sa-l foloseasca constant despre orice lucru frantuzesc este "quirky" (l-am citit in reviste de toate virstele si culorile) ceea ce in jargonul lor inseamna "ciudat". Asta despre DS spre exemplu pentru ca avea cea mai buna suspensie din lume care era hidraulica. Rolls Royce a cumparat patentul de la Citroen, dar asta n-a scris in revistele cu pricina, si nici n-a spus vreuna ca RR e "quirky" pentru ca are suspensie hidraulica.
Dar pentru comparatie, la vremea respectiva (in timpul R Dauphine) ei conduceau morris minor si alte jeguri de care e bine sa te apropii cu un costum de protectie. Ce sa mai vorbim de frine pe disc de jur imprejur, probabil ca si alea li s-au parut "quirky" desi sus numitul MM avea frinele la fel de eficiente ca visla gondolierilor venetieni. Cit despre rugina, s-avem pardon. Macar la o masina frantuzeasca se cunoaste cind e ruginita si cind nu. Ce e cu motorul de Gordini, exista mai multe detalii? This post has been edited by Gheorghedracu: 18 Nov 2007, 17:02 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
dacia_gpg |
![]()
|
Am incercat sa accesez site-ul din care face parte imaginea cu motorul Gordini,dar imi spune ca temporar este blocat.
Stiu ca apartine unei firme private din Franta care se ocupa de restaurari masini istorice,retro cum vreti sa-i spuneti printre care mai vinde si un superb 12 G la pretul modic de 15.000Euro. Motorul are 0 km si este produs de FERRY si are 160SAE. 18 Nov 2007, 18:55: Am mai gasit una This post has been edited by dacia_gpg: 18 Nov 2007, 17:55 Attached thumbnail(s) 500000000000.jpg ( Size: 298.78k ) Number of downloads: 294 5000000000.jpg ( Size: 561.74k ) Number of downloads: 293 |
--------------------
dacia
DACIA 2000 ,
2000
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Exista si un link pe care poti sa ni-l dai aicea?
uite unul de la mine: http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...type=osi_widget This post has been edited by Gheorghedracu: 19 Nov 2007, 03:21 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
dacia_gpg |
![]()
|
www.kollector.lu .....pagina despre motor Gordini
|
--------------------
dacia
DACIA 2000 ,
2000
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Pare ca nu mai exista R12G pe site-ul cu pricina. Poti sa postezi url-ul unde era, poate am gresit eu ceva?
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Ford_V6 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 11 August 04 ![]() |
Frumoase dar . . .prea scumpe pentru niste masini "banale" din anii lor . . .
Pentru banii aia importi din state lejer un Charger sau un Mustang . . .si nu sariti acum ca un Renault o sa fie vreodata peste un ele. |
--------------------
Opel
Vectra Turbo 4x4
1993
- B 79 VIT
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu sar, dar nu mai compara mere cu pere...ca muscle cars-urile din 60'-70' nu se compara cu nimic. Sunt niste dulapuri enorme de tabla prea groasa, fara suspensii directie si frane, care nu merg bine decat drept ...si la liniute, care scot 250 de CP din motoare de mii de centimetri cubi, s.a.m.d.
However, sunt nebun dupa ele, si nu exista specie de masina care sa ma atraga mai mult. Renault nu si-a propus niciodata sa faca genul asta de masina. Daca si-ar fi propus....cred ca le-ar fi iesit mai bine decat americanilor. La motoare si suspensie le-ar fi dat clasa. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 13:47 |