Decembrie '89, isi aduce cineva aminte si de ei?
![]() ![]() ![]() |
Decembrie '89, isi aduce cineva aminte si de ei?
ady85btz |
![]()
|
||
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|||
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
La lumânări nu m-am gândit, dar mă gândesc la ei an de an la 17 decembrie. Și am fost chiar alături de ei în Timișoara.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Aceia care au murit au fost adevarati eroi si trebuie cinstiti cum se cuvine.
Se tin slujbe pentru ei in fiecare an, si au parte de tot respectul din partea romanilor. Pentru initiator, tu ai aprins vreodata vreo lumanare pentru ei? Eu nu am aprins dar nu din lipsa de respect.... |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
DA
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
spre rusinea mea nu am aprins,dar o voi face.merita nu numai o lumanare,ci toata stima si respectul posibil
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
gândiți-vă la ei măcar când aprindeți, prima oară, luminițele în pom ...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Anul trecut impreuna cu cativa prieteni am depus o coroana si am aprins lumanari( care s-au stins imediat din cauza vantului) la universitate.Anul acesta vom face la fel.De fapt aproape in fiecare facem asta ( coroana sau lumanari).Tata a iesit in 89 si 90.Bunicu la fel.
Sper sa nu ii uitam niciodata pe adevarati eroi ...nu cei ca Dan Iosif care vindeau certificate de revolutionar si a fost mana dreapta a lu' iliescu si au omorat atatia oameni. Numai bine ! |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Maxim respect pentru cei ce au participat la revolutie, dar cu fiecare an care trece astia pe care ii votam de 18 ani ne demonstreaza ca saracii de ei au murit degeaba.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Haideti sa n-o dam pe politica. Dan Iosif a facut ce-a facut inainte de '89, a facut multe altele dupa, dar in decembrie '89 a fost in prima linie, asta nu i-o poate contesta nimeni.
Daca am inteles bine intentia initiatorului acestui topic, ideea ar fi sa ne gandim macar o clipa la cei care atunci au iesit in strada, si dintre care, mult prea multi au platit cu viata. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Cateva poze dintr-o serie gasita pe DC++. Unele sunt mai "grafice", dar asta-i istoria...
76.jpg ( Size: 277.49k ) Number of downloads: 236 2.jpg ( Size: 127.58k ) Number of downloads: 292 82.jpg ( Size: 110.7k ) Number of downloads: 298 84.jpg ( Size: 92.34k ) Number of downloads: 274 85.jpg ( Size: 97.71k ) Number of downloads: 261 67.jpg ( Size: 87.28k ) Number of downloads: 192 6.jpg ( Size: 76.69k ) Number of downloads: 175 21.jpg ( Size: 89.49k ) Number of downloads: 210 109.jpg ( Size: 110.19k ) Number of downloads: 214 125.jpg ( Size: 117.24k ) Number of downloads: 226 Pana la urma ce a fost acolo? Si cati au murit? Si cine-i vinovat? Dumnezeu sa-i ierte pe cei ce au murit atunci. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Vinovatul nr. 1, in Timisoara cel putin, este armata, care a operat primele arestari. Nu stiu cine a tras primele focuri. A fost o harababura acolo. In seara de 18. dec. trupele erau dirijate de pe calea Aradului din parcarea asa zisului „bloc NATO“ fostul camin de nefamilisti al Dacia service de pe acea vreme. Eu stateam in zona si auzem cum ofiteri superiori (ce am vazut ca aveau frunzele de stejar pe caschete) dirijau trupele pentru a mâna demonstrantii in străzi înguste în zona pieții Dacia unde au urcat în camioane pe câți au putut. Acei trăgători de elită care au împușcat atât militari cât și civili, au apărut în zilele următoare.
Ca dovadă că armata este totuși de vină, dar nu se spune, o cunoștiință, soțul unei foste colege, care a fost maior pe vremea aceea, a dispărut repejor din țară. Ulterior am aflat că este în Germania. De ce oare? |
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Dar la intreprinzatorii care au stat sub pat si acum au cerificat de revolutionar va ganditi?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
si beneficiaza de pensii si drepturi
![]() respect89.jpg ( Size: 35.6k ) Number of downloads: 180 This post has been edited by Alexu7: 8 Dec 2007, 14:56 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
de fiecare data cind imi amintesc ma cutremur
este greu de explicat ce a fost inainte mi-a fost greu sa le explic copiilor mei,am mers pe jos ,in toate locurile insingerate si le-am povestit,cum era,cum se traia,cum se oprea lumina,cit era de frig in case ,si programul tv de doua ore,cum nu gaseai lapte sau carne sau ciocolate sau portocale le-am povestit ce a insemnat opresiunea si frica de a vorbi si delatiunea de cite ori imi amintesc ce a fost atunci in strada ... imi vin lacrimi in ochi o descatusare inimaginabila a unui popor umilit This post has been edited by FireChief: 9 Dec 2007, 11:47 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Si totusi zic eu nu trebuia impuscat de Craciun, se mai putea astepta 2-3 zile.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
În zilele acelea, când se trăgea, de nu știai de unde, era singura soluție, ... toți gândeam așa.
Crăciunul? Ne aminteau ăia de la TVR(L) ... că grija noastră erau "teroriștii". |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
This post has been edited by FireChief: 9 Dec 2007, 21:56 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
QUOTE(FireChief @ 9 Dec 2007, 11:46) de fiecare data cind imi amintesc ma cutremur este greu de explicat ce a fost inainte mi-a fost greu sa le explic copiilor mei,am mers pe jos ,in toate locurile insingerate si le-am povestit,cum era,cum se traia,cum se oprea lumina,cit era de frig in case ,si programul tv de doua ore,cum nu gaseai lapte sau carne sau ciocolate sau portocale le-am povestit ce a insemnat opresiunea si frica de a vorbi si delatiunea de cite ori imi amintesc ce a fost atunci in strada ... imi vin lacrimi in ochi o descatusare inimaginabila a unui popor umilit Intradevar e greu de crezut. Cand le povestesc eu totul se termina cu "Nu se poate asa ceva! Nu cred! Chiar asa a fost?" |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Oare cand se va afla ADEVARUL si cati ar merita sa fie impuscati azi, pentru tradare, in locul celor care au murit atunci? Dumnezeu sa-i ierte!
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Da.
Ma gandesc si la cei care au murit nevinovati, si la cei care au provocat anumite situatii, si la cei care au profitat fara rusine. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
YO4RLP |
![]()
|
Știți ce mi-i ciudă? Că în zilele alea, toți, da' TOȚI, am înghițit poveștile alea cu "teroriști" ...
Da, au tras milițienii, securiștii și chiar armata, până în 22. Dar după aia? Câți nu s-au împușcat între ei? |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
Alexu7 |
![]() ![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
titlu de "Erou-martir al Revolutiei romane din decembrie 1989" Judetul Alba dorin Augustin Emil Costinas constantin Poenar Gheorghe Ioan Radu florin Teodorescu. Judetul Arad Robert Bugyi Ioan Gheorghe Clepe Ladislau Cojocariu aurel Crisan Vasile Crisan dumitru D. Croitoru Radu Adrian Don pavel pavel Duma Geza Gruber Alfred Hartmann N. cristian Herbei Ioan Lucaciu Zoltan Lukacs Gelu Iustian Ranoiu andrei Safaleru. Judetul Arges Mircea Vlasceanu. Judetul Bacau marius costel Hasan George aurel Nechita Ion ciprian Pintea Gheorghe G. Rusu valentin Timisenco. Judetul Bihor Adrian dorin Damse. Judetul Bistrita-Nasaud cristian Remus bucur. Judetul Botosani Sorin stefan Dumitras Gheorghe I. Gavrila Nicolae I. Grindei. Judetul Brasov Filip C. Abramov Sabin Fanica I. Agache stefan A. Alexe valentin Nicu V. Banciu Radu Vasile V. Barcutean Ioana Carmen Bian Carol Boga Nicolae N. Braguta Coman I. Brinzea Florina Octavia C. Bude Stefan S. Burjan Nicolaie Dorin N. Caprita Pavel N. Cindea costel Constantinescu Costel I. Constantinescu catalin Diaconu C-tin Tudor S. Dobrin iulian S. dragan stan N. dragan Ioan S. Filip (...) lista continua aici lista |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
|
|
fizzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 2 July 05 ![]() |
Uhhh Doamne......
Ma rascolesc imaginile astea si-mi aduc aminte de bietii soldati ucisi, de la USLA lasati pe strada, zile intregi, in fata ministerului apararii de la Orizont - Dr. Taberei. M-a dus taica-miu acolo sa-mi arata "teroristii", a doua zi.....si acum am imaginile cu tigari stinse pe trupurile lor, balti de sange..... Nepota-miu, nascut in '92 nici nu stie ce-a fost comunismu', Ceausescu pentru el este doar un personaj "pitoresc"..... Durerea mare este ca individul care a regizat totul este inca senator...... |
--------------------
Dacia
Logan Preference 1.4
- B-43-BGJ I might look stupid, but when i look around, i still have hope.
|
|
Alexu7 |
![]()
|
privind la filmulet, in partea dreapta in colt, se afla un domn imbracat in costum negru fara insemne militare.. la un momendat ceausescu spune ceva de un tradator care se afla in sala...iar respectivul pare cu musca pe caciula rau de tot. are cineva idee cine este ? LE: Generalul Atanasie Stanculescu, jegul care in 1989 avea functia de ministru adjunct al M.Ap.N si la data de 22 decembrie s-a eschivat pe motive medicale false de la orice chestiune privind revolutia...pentru ca mai tarziu dupa moartea lui Ceausesc sa preia functia de ministru al economiei.. This post has been edited by Alexu7: 13 Dec 2007, 14:33 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sau de soldatii de la scoala de ofiteri Campina........care au fost macelariti la aeroportul Otopeni, desi erau trupele speciale venite sa asigure perimetrul.......
sper doar ca in 25-30 de ani...sa se desecretizeze dosarul revolutia sa aflam si noi cine a pus la cale lovitura de stat.......ca de platit nu va plati nimeni....aceeasi oameni conduceau si atunci si conduc si acum.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pacat de ei.
Pacat de noi! Pacat de cei care au ramas in urma! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
QUOTE(Alexu7 @ 13 Dec 2007, 14:14) LE: Generalul Atanasie Stanculescu, jegul care in 1989 avea functia de ministru adjunct al M.Ap.N si la data de 22 decembrie s-a eschivat pe motive medicale false de la orice chestiune privind revolutia...pentru ca mai tarziu dupa moartea lui Ceausesc sa preia functia de ministru al economiei.. "...Generalul Atanasie Stanculescu... În 1989, avînd funcția de ministru adjunct al apărării naționale, a fost trimis de Nicolae Ceaușescu la Timișoara pentru a reprima revoluția. În 22 decembrie 1989 și-a pus piciorul în ghips, fără a fi bolnav, pentru a evita implicarea în reprimarea revoluției. Totuși s-a prezentat la Comitetul central al PCR, la chemarea lui Nicolae Ceaușescu, și a fost numit de acesta ministru al apărării naționale în locul lui Vasile Milea, care se sinucisese." Asadar, l-a tradat pe Ceausescu.. dar ramane un tradator... (la fel ca Pacepa). Milea in schimb, a avut puterea sa se sinucida, desi unele persoane spun ca el ar fi ordonat sa se traga la timisoara. Cu toate astea, Ceausescu l-a numit TRADATOR (probabil altcineva a dat ordin, si Milea s-a opus)... Cat despre uciderea lui Ceausescu in ziua de Craciun, nu sunt de acord. Nu sunt defapt de acord cu uciderea lui. Dar in zilele acelea oameni fricosi si fara prea multa minte au ajuns sa decida soarta unei natiuni... asta e... acum tragem sa iesim din rahat... se putea solutiona altfel problema... Sincer imi pare rau ptr. cei care au murit la revolutie, dar au cam murit degeaba... |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Un student din anul I de la Institutul de Artilerie Antiaeriana din Brasov a ajuns sublocotenent post-mortem. In toiul acelor evenimente s-a gandit sa ii faca o gluma unui coleg si sa intre in camera acestuia pe fereastra. Colegul speriat a pus mana pe pistolul mitraliera aflat langa pat si l-a umplut de plumb pe glumet. O viata a unui tanar s-a intrerupt stupid.
This post has been edited by Sony: 13 Dec 2007, 16:34 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
totul a inceput cu cateva grupe diversioniste si cativa ofiteri de grad superior din armata romana gen badalan.
soarta lui ceausescu era scrisa deja de catre straini. la bucuresti au actionat 2,3 trupe diversionist-teroriste ghidate de un mare regizor roman aflat in inca in viata, mare amator de filme istorice. pacat de copiii si tinerii care au murit atunci! |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Asa ? Uite un accident si mai stupid: un om a fost omarit in propriul apartament, in BV, de un glonte ratacit de-al revolutiei. Din pacate n-a devenit erou post mortem.
Si stiu oameni de 'afaceri' fosti colonei de securitate care au trimis oameni la moarte. Bineinteles o duc bine merci, dosarele cu care au fost trimisi in judecata au fost 'inmormantate'. Cred ca eroii revolutiei asta ar fi dorit, sa stie cine-a tras in ei in acel decembrie. Dar lumea uita usor de aceasta datorie lasata neachitata. |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:57 |