Variante (alternative) de mers la servici in Bucur, Voi ce solutii ati ales ?
![]() ![]() ![]() |
Variante (alternative) de mers la servici in Bucur, Voi ce solutii ati ales ?
nasty |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.513 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|||
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
eu as spune cu bicicleta si transportul public in conditii civilizate. dar cum nu exista....
ar fi totusi o solutie pentru cei care lucreaza pe baza de proiect : negocierea unui mod de lucru bazat pe dead line fara a merge zilnic la birou ca sa faci atatea ore pe drum. munca acasa si comunicare prin internet si telefon. insa din nefericire patronii sau sefii nu accepta un mod de lucru cat de cat apropiat de ceea ce propun eu aici. ps: cand se mai usuca jegul de pe strada trec la bicicleta din nou. este incomparabil mai bine decat cu masina . pacat ca e asa de mult noroi pe strazi. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Solutii ? nu sunt mai multe .. eu vad doar una: civilizatie.
Si in tarile civilizate sunt multe masini, si acolo se sta in trafic (eu am facut in Londra, DUMINICA, 5Km intr-o ora si un pic) .. dar lumea fiind civilizata nu mai apar frustrari .. pur si simplu asta e situatia. Deci eu propun comportamentul civilizat .. chiar daca cel de langa tine se comporta ca un animal .. tu trebuie sa fii civilizat .. poate ca in timp lucru asta va fi imprumutat de mai multi ... Eu unul, chiar daca suna a lauda, incerc sa ma port cat mai civilizat cu putinta (dupa cum ma duce pe mine capul) .. iar daca cineva imi da o lectie de civilizatie, desi in gandul meu sunt suparat .. incerc sa analizez obiectiv situatia si sa asimilez treaba respectiva. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
bine spui tu dar asta presupune educatie si calm. si multi concetateni se poarta ca in padure.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Michidush |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 July 04 ![]() |
Faci asigurare de viata si iei scooter. Daca scapi ajungi mai repede la destinatie. Daca nu ajungi in Valhalla!
|
-------------------- "Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.) |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Chiar daca acum e urat afara, sunt cel putin 250 de zile pe an in care se poate circula cu asa ceva:
10056.jpg 10058.jpg 5470796c49e4e6.jpg Are 2 roti pe fata, nu trebuie sa mai cobori picioarele la semafor, e ingust, te poti strecura, consuma putin. Parbrizul ala enorm te protejeaza de praf, noroi si chiar de ploaie. Are si un soi de prelata cu care sa te invelesi pana la brau... ce mai, te poti duce la costum la serviciu cu asa ceva si ajungi in timp util. This post has been edited by vis-a-vis: 21 Jan 2008, 13:46 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
ar fi o treaba de mult bun simt pentru cei care pot folosi metroul sa faca acest lucru. stiu oameni care pleaca cu masina pentru distante de 1,5 km. sau oameni care au in fata blocului metrou si au la serviciu metrou. si se plang de aglomeratie la paracre si in trafic. de ce nu folosesc ei metroul ?
un alt aspect ar fi : lipsa intersectiilor cu poduri, adica fara semafoare...nu stiu cum se numesc tehnic. cand vom avea asa ceva nu vor mai fi cozi de masini pe strazi. asteptam cu mare dragoste si celebra centura largita si centura a 2 a in regim de autostrada. vise frumoase........ edit: vis a vis cat costa jucaria ? This post has been edited by han_1.6 mpi: 21 Jan 2008, 13:28 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
cu elicopterul
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Crezi ca daca se putea, nu era plin de elicoptere-n bucuresti?
Dar iti trebuie drept de survol pe deasupra orasului, care il iei foarte greu si in general, deloc... QUOTE(han_1.6 mpi @ 21 Jan 2008, 13:26) ar fi o treaba de mult bun simt pentru cei care pot folosi metroul sa faca acest lucru. stiu oameni care pleaca cu masina pentru distante de 1,5 km. sau oameni care au in fata blocului metrou si au la serviciu metrou. si se plang de aglomeratie la paracre si in trafic. de ce nu folosesc ei metroul ? Am mers si eu cu metroul de curand, de cateva ori... sincer, mai bine stau o ora-n plus pe drum decat sa ma mai inghesui in halul ala.un alt aspect ar fi : lipsa intersectiilor cu poduri, adica fara semafoare...nu stiu cum se numesc tehnic. cand vom avea asa ceva nu vor mai fi cozi de masini pe strazi. asteptam cu mare dragoste si celebra centura largita si centura a 2 a in regim de autostrada. vise frumoase........ edit: vis a vis cat costa jucaria ? Sunt si eu de acord cu pasarela + pasaj subteran macar in fiecare intersectie mare si cu probleme, dar trebuie tinut cont de faptul ca bucurestiul va fi din ce in ce mai populat cu vehicule, se va sta la siruri din ce in ce mai lungi, chiar daca nu sunt semafoare pe traseu. Costa destul de mult, ( http://www.piaggio.ro/index.php?id=47 ) dar se poate folosi la fel de bine si un scuter normal cu parbriz gigantic... pana in 1000 de euro iti iei unul sh in stare foarte buna. This post has been edited by vis-a-vis: 21 Jan 2008, 13:39 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Michidush |
![]()
|
Mai exista si "IT" un automobil revolutionar cu propulsie giroscopica. (South Park episode 511)
Attached thumbnail(s) it.gif ( Size: 19.01k ) Number of downloads: 133 |
-------------------- "Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
|
vis-a-vis |
![]()
|
Asta e un vehicul foarte periculos, in afara faptului ca trebuie sa stii sa mergi pe o roata, ai vederea obstructionata exact pe mijloc (trebuie sa tii capul intr-o parte) si nu poti frana puternic, pentru ca se da peste cap...
Nu as merge cu asa ceva, decat de curiozitate... nicidecum zilnic. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Michidush |
![]()
|
Eu nu as merge cu asa ceva din alte motive
![]() |
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
Eu folosesc zilnic metroul. De la Costin Georgian (stau le 3 min. de metrou) pana la Eroilor. De aici, 2-3 statii pe jos, pana pe Panduri, indiferent de conditiile meteo. Fac asta de 2 ani si ma simt super OK. Seara, cand plec dupa ora 21.00 mai iau autobuzul 2 statii pana la metrou, in rest numai pe jos. Cand da caldura, trec la Bicicleta, iar cu masina, f. rar, cand mai am si alte treburi...
Cu metroul am noroc ca-l iau de la C. Georgian care e a II-a statie, si sunt locuri libere tot timpul. La intoarcere, Eroilor fiind nod, se elibereaza destul de mult, dar la 18.00-19.00 e nebunie.... costa 250.000 abonamentul ![]() |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca lucrati la o companie mare, intr-un sediu nu chiar central, puteti negocia asigurarea transportului, cu microbuzul, pe un traseu standard. Adica un fel de RATB privat. Stai in trafic, dar conditile sunt excelente si nu te costa...
Nu e si cazul meu, din pacate, dar stiu o gramada de situatii de acest fel. This post has been edited by VladG: 21 Jan 2008, 15:08 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Nu stiu cu ce e mai bine, dar multi prefera masina din urmatoarele motive:
-Metroul nu are statii in toate colturile bucurestiului cum are de ex...Paris, Londra, etc... Suplimentar nici nu vin decat la 10 min...daca vin la 5 min e super smecherie.... 2min si e perfect.. -pe jos..in functie de distanta -cu bicicleta/scuter e ok "250 zile pe an" ![]() -cu autobuzul/tramvaiul... deja nu mai are rost sa insir minusurile ca sunt prea multe (e ca in masina la timpul de mers) Ideal e sa mergi MACAR cu soata/copilul dar ideal e sa te combini si cu un coleg sau 2, si sa mergi "plin" ... nu cate unu... Un alt mijloc de transport nu gasesc decat ...TELEPORTAREA ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Pai sa vedem...
- 10 min de mers pe jos agale din Regie pana la Semanatoarea - metrou Semanatoarea-Victoriei-Aurel Vlaicu - destul de relaxat, uneori putin mai inghesuaila, alteori foarte liber. - 3 min pana la servici In total 30-45 minute (dimineata la 9.30-10, retur seara la 18.30-20.30+). Depinde mult cat astept metroul. In cazul cel mai nefavorabil am pierdut ambele legaturi la limita si am asteptat cel mai mult => timpul maxim de deplasare. Acelasi drum cu masina: Regie - Crangasi - Podul Grant - Arcul de triumf - Aviatorilor - Aurel Vlaicu minim 30 de minute in perioada cea mai libera (aproximativ 10.15). Confortul fizic e ok, dar trebuie sa ai grija de idiotul care face dreapta de pe banda a doua fara sa se asigure, de cel oprit pe banda 1 cu avariile puse ca trebuie sa-si ia tigari, sa cauti loc de parcare etc. Seara acceasi poveste. Metroul ma costa lunar 22Ron. Benzina.... nici nu vreau sa ma gandesc. |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Cred ca solutia e sa va gasiti de lucru pe langa casa sau inchiriat apartamentul propriu si inchiriat apartament langa serviciu.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Traseu cu Masina: Intersectia str.Resita/Gazarului - Dorobaniti (via Viilor-Tudor Vladimirescu-Panduri-Academie-Cotoroceni/Eroilor-Gara Nord-Pasaj Victoriei, dar nu mereu, in functie de trafic)
Cu masina scot cei mai buni timpi (45-60 min), confortul e maxim, loc de parcare gasesc mereu. Acum mai ramane consumul de motorina, care iarna ajunge aproape la doua plinuri pe luna (3 mil max), pe langa asta se mai adauga casco, rca, rata la banca, consumabile auto, deci clar costul este mare. Cu Ratb/Metrou de la 1 ora jumate in sus: -traseu 1: *76 pana la Big - plin de nespalati, tigani si "jmekeri", face mult pana la Big *metrou Big-Dorobanti/Aviatorilor *301/131 pana la Caragiale - relativ ok -traseu 2: *381 pana la Romana - foarte aglomerat si face mult pana la Big *301/131 pana la Caragiale mai sunt si alte trasee, idee e ca dureaza foarte mult sa ajung cu mijloacele de transport in comun, iar diferenta fata de masina e de 2 mil, pe care prefer sa-i dau pt confor si oricum mergem cel putin 2 cu masina la servici. Ratele si celelalte cheltuieli oriucm le plateam indiferent ca foloseam sau nu masina. Ar mai ramane de incercat varianta doar cu metroul (22 lei pe luna) cu mers pe jos de acasa pana la metrou Brancoveanu si pe jos din Victoriei pana in Dorobanti - trebuie sa o incerc si pe asta, plus ca e foarte sanatoasa si nu-mi strica ceva miscare. This post has been edited by catala2k: 21 Jan 2008, 16:06 |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
metroul
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
O.A.N.A. |
![]()
|
![]() $,"!!@#^%R$##@....parerea mea... Group: Members Posts: 136 Joined: 17 March 07 ![]() |
QUOTE(VladG @ 21 Jan 2008, 16:07) Daca lucrati la o companie mare, intr-un sediu nu chiar central, puteti negocia asigurarea transportului, cu microbuzul, pe un traseu standard. Adica un fel de RATB privat. Stai in trafic, dar conditile sunt excelente si nu te costa... Nu e si cazul meu, din pacate, dar stiu o gramada de situatii de acest fel. nu este cea mai fericita solutie, si am sa iti spun si de ce: 1. Microbuzul nu te ia din fata blocului, are un punct fix de unde pleaca (al nostru de la firma pleaca de la Piata Unirii ceea ce inseamna ca tot in metrou ma inghesui pana acolo), am mers de cateva ori cu el, mai ales acum cand a fost zapada, este foarte comod dar apare motivul nr 2: pleaca la ora fixa de la sediu inapoi spre oras, si vrei nu vrei esti nevoit sa pleci la ora 17, pe cand eu, de cele mai multe ori sunt nevoita sa stau peste program.... |
--------------------
fara
masina !
....
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Scuter 50 cmc, nu are nevoie de permis categ A, mai rapid ca orice masina in trafic, consuma 2 litri la suta de km, asigurare mica...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(O.A.N.A. @ 21 Jan 2008, 21:43) pleaca la ora fixa de la sediu inapoi spre oras, si vrei nu vrei esti nevoit sa pleci la ora 17, pe cand eu, de cele mai multe ori sunt nevoita sa stau peste program.... Pai e cel mai bun motiv sa-ti iei talpasita la 5: "nu mai pot sa stau, pierd microbuzu'!" ![]() This post has been edited by VladG: 22 Jan 2008, 09:50 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
stati sa vina vara si mai vedeti cum este cu metroul mai ales cu astea noi
![]() ![]() This post has been edited by bygy007: 22 Jan 2008, 21:41 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
23 Jan 2008, 21:30: This post has been edited by vis-a-vis: 23 Jan 2008, 21:30 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Ala mi se pare ca-i gabor pe motocicleta, la ei acolo.
This post has been edited by vis-a-vis: 23 Jan 2008, 22:06 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
si era cu radaru
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
DSN |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 9 May 06 ![]() |
Nu fi taran! Injura simplu. ‘’’Tu-ti ceapa si arpagicu tau astazi si maine!’’ sau ‘’Calca-te-ar trenu de Cluj sa te calce!’’ sunt nerecomandate. La Capitala lumea se grabeste, deci sudalma trebuie sa fie scurta si percutanta, din maxim doua cuvinte, scrie Mihai Morar pe blogul sau.
In Bucuresti, cand conflictul escaladeaza, nu se scuipa taraneste in barba. Ii scuipi parbrizul si dupa aia ii zici ce ai de zis. In intersectiile semaforizate functioneaza urmatoarele prioritati. Prioritatea numerelor de Bucuresti fata de numerele de proivincie. Prioritatea Loganurilor galbene tunate fata de orice. Prioritatea numerelor de PH fata de orice, mai putin Loganuri galbene tunate. Prioritatea SUV-urilor fata de clase inferioare. Prioritatea coloanelor oficiale fata de ambulante. Intrebari nerecomandate turistilor, aiuristilor, habarnistilor. ‘’Nu va suparati, cat aveti ceasul?’’ ‘’Stiti cumva ce autobuz ma duce in Militari?’’ ‘’Aveti cumva idee incotro e Gara de Nord?’’ Nu cunosti aceste coordonate, nu meriti sa ne respiri aerul orasului in care soarele rasare doar daca-l platesti. Daca ai impresia ca exista ceva gratis in Bucuresti, nu vei primi nimic. Daca gasesti ceva ieftin, cumpara si-ti va parea rau. Daca platesti ceva scump, nu te astepta sa fie si bun, bucura-te ca ti-am zambit cand ti-am luat banii. Daca vrei sa cumperi ceva de lux, asteapta-te sa platesti dublu, in banii aia intra si un pictorial intr-o revista de paparazzi. La carciuma. Cand ceri apa minerala nu te va intreba nimeni ‘’plata sau garbogazoasa?’’, iti vor aduce direct apa cu bule. Cand intrebi daca au cola, iti vor aduce Coca Cola. De parca Pepsi ar fi o bautura pe baza de braga, nu tot cola. Cand comanzi ciorba de burta, ospatarul te chestioneaza suplimentar: ‘’Sa fie cu ardei si smantanica?’’ Sau cumva la alte popoare ciorba de burta se serveste cu wasabi si sos de soia? Sa nu cumva sa te bata gandul sa vizitezi muzee in setea ta neostoita de a-ti cunoaste orasul. Bucurestiul nu-i un oras pentru vilegiatura, deci are alergie la turisti. Muzeografele se vor uita chioras la tine, ca la un pierde-vara. Singura sansa de a vizita un muzeu din orasul tau este in grup organizat, cu clasa, inainte de varsta buletinului. Dupa care, adio! Te-ai intrebat de ce tabloidele din Romania au titluri sensibil mai mari decat suratele din restul Europei civilizate? Pentru a-ti oferi tie, navetist matinal cu metroul, posibilitatea de a citi in diagonala ziarul pe care-l tine deschis vecinul de bancheta. In Bucuresti poti fi un om informat fara a da bani pe presa cotidiana. Asta, desigur, daca nu vrei sa joci la 7 Magic sau Clickmania. In Bucuresti nu exista ‘’Da’’ sau ‘’Nu’’. Da este pretutindeni ‘’Mdeah!’’. Nu este universalmente ‘’Ntzzz!’’ Ghidul micului bucurestean. Mdeah! Superfluu titlu. Bucuresteanul este, prin definitie, mitic. Iar un mitic nu poate fi altfel decat mic. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2235662...bucurestean.htm |
--------------------
ex Renault
Megane
break
- RO
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Du-te ba de-aici!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:08 |