talon retinut, articol de lege ambiguu
![]() ![]() ![]() |
talon retinut, articol de lege ambiguu
gotty |
![]()
|
||
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
|
||
--------------------
Private
Spice
Member
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.397 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Esti sigur ca autorizatia e valabila? Timbru RAR and stuff si timbru sub folie?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
a fost magar. mai ales ca ai autorizatie si ai platit o caruta de bani pt folie omologata. interesant este ca nu se leaga nimeni de perdele si alte rahaturi puse pe geamuri.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
tot!!!!ca nu le am facut in targ!
2 autorizatii+factura+timbru sub folie! |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
eu am folie luata dn targ cu 9 lei si pusa de mine. pe luneta o perdea. si daca se va lega cineva de mine si nu scap cu explicatii pur si simplu dezlipesc folia si gata.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
gotty |
![]()
|
pai asa am facut si eu la un matiz
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Du-te la Udriste si fa-i reclamatie lu` cap de creta... serverul bpr e mort...
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Poate incerci sa il iei inapoi fara sa le dai jos. Sunt curios ce zic si aia in Candiano...
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
da-mi un pm gotty si-ti explic eu ce si cum
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.193 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(semit @ 30 Jan 2008, 18:42) Tu asa sti, ca procesul verbal se anuleaza la Udriste? @ gotty Contestatia se depune direct la judecatoria pe raza careia s-a produs contraventia, in 15 zile de la incheierea PV-ului. Dupa e tardiv. Citeste O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Ajuta. Bafta |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
semit |
![]()
|
era vorba de o RECLAMATIE nu CONTESTATIE... am fost neclar undeva?.. se poate RECLAMA abuzul lucratorului de politie..
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Din principiu nu opresti primu la semafor cand e un politist de dirijeaza circulatia
![]() ![]() This post has been edited by Zetu: 30 Jan 2008, 21:20 |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(semit @ 30 Jan 2008, 18:59) era vorba de o RECLAMATIE nu CONTESTATIE... am fost neclar undeva?.. se poate RECLAMA abuzul lucratorului de politie.. ![]() ![]() 1. Initiatorul topicului a zis clar ca vrea sa faca contestatie. 2. Daca il reclama pe politistul respectiv catre superiorii lui ce a rezolvat, ca procesul verbal numai instanta judecatoreasca il poate anula. 3. Reclamatia o poate trimite si prin posta, cu confirmare de primire, nu trebuie sa se duca neaparat la sediul politiei 4. Cand optezi pentru contestarea procesului verbal in instanta, poti solicita judecarea in lipsa ta, asadar nu e neaprat nevoie sa te duci la judecatorie. S-auzim de bine. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Concluzie=blocati intersectia....
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
stimati colegi.......
eu stiam ca intai trebuie sa se prezinte...sa iti aduca la cunostiinta infractiunea...contraventia etc...si dupa aia sa ceara actele...... eu nu le dau pana nu face asta......e corect?????? nu de alta dar daca nu ii dai talonu si ii bagi autorizarile pe gat....sa se spele cu ele pe cap....daca vrea el sa iti dea amenda pt ceva trebuie sa se justifice.....sa demonstreze ca nu e legal......nu tu sa demonstrezi ca e legal... This post has been edited by b76bgaarh: 31 Jan 2008, 10:39 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
gotty, ce-ai mai facut? tine-ne si pe noi la curent. Ai luat talonul, n-ai luat talonul, ai dat foliile jos, nu le-ai dat...
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
gotty |
![]()
|
asa...am ajuns azi la rar,am discutat cu directorul executiv,care mi a spus,citez:"politistul e un idiot"...autorizatiile sunt perfect valabile...miercuri mi se elibereaza dovada ca sa pot sa mi iau talonul...
discutia asta m a facut sa ma decid in a face plangere catre respectivul cap de creta si contestatie la PV....astept sfaturi de la cunoscatori!!! multumesc! |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
Eu in locul tau as fi sunat la politie si as fi chiemat un alt echipaj pt abuz in serviciu.
In lege scrie clar ca daca nu-ti comvine ce ti se intampla poti suna la 112 si sa chiemi un echipaj in plus |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
Marius* |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 November 07 ![]() |
In care lege ?
Posteaza un link ... ar fi folositor ! |
--------------------
VW
1J5
ATD 2OO4
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
ar fi folositor intr-adevar, dar e greu sa existe un link la o lege care nu exista.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
gotty |
![]()
|
din pacate stiu ca daca se face scandal vine un superior,dar lege pt asta nu exista...
chiar vreau sa i fac plangere,asa ca inca astept pareri.... |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
gibonu |
![]()
|
Zi-ne mai bine in baza carei legi ti-a retinut talonul.
Ce scrie in procesul verbal? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gotty |
![]()
|
QUOTE(gotty @ 30 Jan 2008, 15:26) salut! ..... si mi citeaza articolul de lege 148/alin.11,conform caruia imi intocmeste si PV. se interzice aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator; multumesc! in pv scrie ca am condus auto nr.....pe strada....avand aplicate folii pe geamurile din fata ale auto ![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Mav3rick |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 24 October 07 From: Bucuresti ![]() |
gotty nu trebuia sa semnezi nici un proces verbal nimic. Trebuia sa-i zici pe fata : Domnule sunt omologate de RAR iar dvs. spuneti ca nu sunt. Chemati va rog pe cineva de la RAR sa ne lamureasca! Si daca nu se putea ori mergeai cu el la rutiera ori scriai clar la comentarii in PV : agentul cutarescu comite un abuz retinandu-mi talonul pe motivul x deoarece eu am omologare rar serie,nr. etc (sau cum sunt omologarile) si te duceai glont la sediu si contestai PV.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006 Authentique 1.5 dCi
- B-xx-xxx Pensii Private ING!!
|
|
gotty |
![]()
|
pai la obiectii am scris urmatoarele:
"deoarece articolul 148,alin.11 condamna folosirea foliilor neautorizate ,eu prezentand autorizatiile conform standardelor in vigoare,consider ca agentul constatator a dat dovada de rea vointa" |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
gibonu |
![]()
|
Hai sa discutam cu legea in fata. Asadar:
Art. 102, alin. (1) , pct 35, din OUG nr. 195 / 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, adica Codul rutier, zice asa: "aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator constituie contraventie si se sanctioneza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni'' Art 112, alin. (1), pct (l zice ca daca ai folii (neomologate/nemarcate) aplicate pe parbriz, luneta sau geamuri laterale ti se retine talonul. In plus, Codul rurtier are doar 137 de articole. D-aia te-am intrabat in baza carei legi ti-a retinut talonul. Mai trebuie avuta in vedere si OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, care la art. 16, alin (1) zice asa (printre altele): "Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde în mod obligatoriu: ...indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia..." Adica, ca sa intelegi mai bine, daca politistul nu ti-a scris in PV si actul normativ in baza caruia ti-a luat talonul, ai mari sanse ca in instanta sa anuleze procesul verbal de contraventie. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Dca nu ai fost la RAR cu ele si nu le ai trecute pe talon sau carte poti sa stai linistit ca nici mama contestatiilor sau reclamatiilor nu te poate ajuta, doar in cazul in care ti le-ai pus de 1 saptamana 2 si poti sa zici ca te-ai programat la RAR cu ele.
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
gotty |
![]()
|
pe ce te bazezi and zici asta?nu mi aduc aminte sa fi citit in lege de obligativitatea de a le trece in cartea de identitate a masinii....
cat despre a 2 faza,oricum nu rezolvi nimic.... astept in continuare pareri pertinente.... |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
gibonu |
![]()
|
@ gotty
Tu chiar nu intelegi ca daca PV-ul nu este completat corect, ai toate sansele sa-l anulezi in instanta.? Adica, daca nu ti-a scris actul normativ in el, sau daca ti-a scris art. 148 din Codul Rutier ai toate sansele sa castigi. La fel, vad ca nu intelegi ca numai instanta poate anula un proces verbal. Poti sa faci tu cate reclamatii vrei, poate sa-l si dea afata pe ala din politie, dar PV-ul tot nu se anuleaza decat de catre instanta. Ce pareri pertinente mai vrei? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gotty |
![]()
|
se pare ca tu nu intelegi:
art.148/11 exista,nu mai stiu exact daca in codul rutier sau in normele de aplicare. vreau sa fac plangere impotriva politistului,care s a erijat in reprezentat al rarului fara a avea competenta necesara. vreau sa fac SI contestatie la PV la judecatoria de sector. |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 01:12 |