CLAXON TARE, un claxon mai puternic
![]() ![]() ![]() |
CLAXON TARE, un claxon mai puternic
disaster |
![]()
|
||
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|||
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
eu am unu veeeechi.....luat de pe o Skoda in paragina cand aveam 12 ani
![]() mai era unu' langa farul stanga , dar pe ala l-a luat prietenul meu ![]() ![]() deci....mergeti la dezasamblari si cautati cloaxoane de skoda....modelul cu 2 faruri , mai patrate ....si tre sa aiba 2 claxoane ....langa faruri.....in fata radiatorului |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
ce atatea relee......
eu am pe masina de 3 ani clacxoane delea rorii"turcisme"am dat 200.000 prima data cand au aparut,si in schema lor era prevazut si un releu,dar din comoditate ![]() La cele tip "GOARNE" cu compresor,da acolo trebuie releu neaparat ca este un consum mare si........blocul de lumini nu face fata. Va urez numai bine ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
interesantta discutie de claxoane
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
sa citez pe cineva:folosesti numai claxonul!ala de dacia e mic si vreu pe bune unul de top.ala turcesti pot sa le pun pe acelasi suport sau trebuie electronica la care nu ma pricep?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
matrafox |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 2 May 05 ![]() |
salut!tata a pus pe masina 2 goarne rosii pe care le-a luat acum 10 ani ptr camionul de la servici.urla intr-un hal de te doare capul.faza tare ca nu am avut probleme cu politia deloc pana acum.ce e drept e ca nici nu am mers langa politist sa-i dau un calxon ptr ca atunci cred ca altfel ar fii stat treaba.deci orice ar fii cautati ceva pe rosu,fiind mult mai bune decat cele de culore inchisa.si a r fii bine sa luati varinta medie de sunet,ptr ca sunt pe 3 nivele din cat am obs eu:inalte,medii si joase.pana acum am vazut ca cele medii se aud cel mai bine.sa ne auzim cu bine.bafta!
|
--------------------
dacia
1310 tlx
- CT-02-GVS
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
as vrea sa stiu daca se pot monta din acelea de tir. am inteles ca e nevoie de butelie, ca alea ar fi cuplate pe compresor de nu stiu cate atmosfere. daca se pricepe cineva sa ma lumineze si pe mine, va rog!
ps. as aprecia daca ati posta mistourile in alta parte nu pe threadul meu ![]() |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
matrafox |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 2 May 05 ![]() |
mai parerea mea e ca efectul pe moment e super dar daca stai sa te gandesti chiar nu se portriveste pe dacie un sunet de tir.daca era o camioneta sau mai cine stie ce poate mai mergea ,dar pe o berrlina chiar ii strica ce are cat de cat bun din ea.nu stiu daca se pot monta de tir.nu stiu cum incarci butelia cu aer in rest totul e posibil
|
--------------------
dacia
1310 tlx
- CT-02-GVS
|
|
Marian_2004 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 71 Joined: 7 August 05 ![]() |
Matrafox are dreptate.... se strica farmecul masinii daca ii puneti claxon de tir.
Presupun ca stiti ca nu este legal sa aveti instalate pe masina mijloace de semnalizare acustica si/sau luminoasa mai puternice decat a fost dotata masina. Ce se poate face? He he... Dacia era dotata cu doua claxoane. Majoritatea daciilor mai au doar unul acum, sau daca au doua, suna prost. Faceti-va rost de doua claxoane bune, alimentati-le prin releu si legea nu zice nimic. Cred ca realizati ca doua claxoane care merg bine, tipa destul de tare. Cica aceste claxoane pot emite intre 105 si 120 db, la 2 metrii de masina (asa spune cartea tehnica) . Ori, din cate stiu eu, pragul durerii auditive incepe tocmai de la 120 db. Oricum, daca totusi vreti sa le tunati, puneti si voi condensatori de mare capacitate pe circuitul lor. In paralel cu ei. Am observat ca un condensator de capacitate mare ridica tensiunea cu cativa volti, daca sursa duce. Daca tot nu va ajunge, desfaceti claxoanele si bobinati sarma ceva mai groasa. Vedeti daca e destul spatiu. Bineinteles ca vor consuma curent mai mult, dar vor suna mai tare. Si daca politistul nu e atat de afurisit incat sa va duca pana la service, sa va verifice claxoanele... puteti scapa cu scuza "Ce sa fac dom'le... astea sunt claxoanele iei, asa suna de cand le stiu. O fi bateria mai incarcata" Daca face cineva ce am zis eu mai sus, sa imi spuna rezultatul. Poate fac si eu, daca va iese bine ![]() V-am dat idei... tunning la claxon ![]() This post has been edited by Marian_2004: 16 Aug 2005, 01:38 |
--------------------
Dacia
1300
'82
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Eu am montate 3 tip goarna si la semafor cind claxonez se face liber instantaneu
![]() |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Claxon in genul celor care sunt pe vapor, nu a montat nimeni ?
![]() |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
adica pneumatice sau cu abur....ca tot sunt in domeniu:P
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Cit costa un claxan ordinar de SLZ-a?
Al meu s-a muiat de la ploaie si chiar daca initial am zis ca nu-mi trebuie, s-a dovedit ca nu este asa. Asteptind sa iasa un dobitoc la Metro, am avut surpriza sa-l vad dind inapoi pina m-a sters. Daca aveam claxon reuseam sa-l avertizez. This post has been edited by costi: 25 Sep 2005, 20:02 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ydaniel |
![]()
|
cam 60 ron,da cumpara unu mai tare,asa de efect
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
QUOTE(iubitordedacie @ 28 Apr 2005, 08:25) salutare! mi-am mai montat un claxon ![]() Salut! Audometria sustine ca daca pui un claxon care scoate 100dB (decibeli, d-aia de zgomot) si daca mai pui unu, doua se aud nu cu 200dB ci doar cu 103 dB! Deci, pentru crescut harmalaia in mod sensibil, mai pune neica vreo 6-8 goarne (daca mai ai unde!) Mare belea cu surzii astia! Ca-mi parea rau ca nu aveam tun bazooka sau baremi o pusca in momentu cand a acostat un *** si a inceput sa raga din claxon ca-i era lene sa se deplaseze 20 m sa-i sune la usa! Hai, bafta! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
maty680 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 8 November 04 ![]() |
pe trotineta mea am 2 claxoane unul tipu vechi (ala care face "tit" altfel nu imi vine sa ma exprim ps.cred ca e de la bere ) si o goarna tip melc ("ala mama" cred !!!ca are glasu subtire si enervant) va zic ca e o adevarata senzatie .daca aveti ocazia incercati..combinatia iese ceva de genul bass & trebble (ala mai vechi e mai ragusit
![]() |
--------------------
dacia
1410
- B 28 ALT
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
QUOTE(maty680 @ 13 Dec 2005, 22:51) pe trotineta mea am 2 claxoane unul tipu vechi (ala care face "tit" altfel nu imi vine sa ma exprim ps.cred ca e de la bere ) si o goarna tip melc ("ala mama" cred !!!ca are glasu subtire si enervant) va zic ca e o adevarata senzatie .daca aveti ocazia incercati..combinatia iese ceva de genul bass & trebble (ala mai vechi e mai ragusit ![]() Posibil sa aibe aia foaie de caiet in loc de tabla, de tremura in halul ala. Hai lasati exagerarile, ca "e cam rasuflate":D Eu am doua claxoane tip vechi, cum erau inainte pe d1300 modelele 70-78 si tipa ca nu stii de unde se aude si incotro sa fugi. Si pe mine m-a speriat tata de cateva ori, dar acum m-am obisnuit. Cu toate astea, daca claxonez intr-o intersectie mai mare, se aude relativ normal; efectul de "panica" il da si acustica locului unde claxonezi; de exemplu, intre blocuri se va auzi mereu mai tare decat in camp deschis. Si se intelege usor de ce. E o chestie de propagare a sunetelor, de reflexie a lor din obiectele din jur, de absorbtie a undelor in anumite obiecte din jur si asa mai departe. Nu vreau sa tin o teorie pe tema asta, dar cert e ca nivelul sonor al claxonului difera in functie si de mediul inconjurator, nu doar de puterea device-ului. Bafta la tuning de claxoane, ca motoarele si franele sunt oricum de ferrari. |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
hiper |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 27 May 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Adrian_Solenza @ 23 Oct 2004, 20:48) Fratie alea suna tare... Mi se pare ca sunt 2 piese: mos si baba! Si-a luat varu' meu mai de mult (sunt alea rosii, tip melc) ... Da ce naiba faci cu alea ca trezesti mortu'!? Daca vrei sa dai bipuri la gagici fa-i un contact sa se aprinda si faza lunga cand face nino-nino ![]() ![]() Salut zi-mi te rog si mie unde faci contactul ala exact sa merga si faza lunga odata cu claxonul. pt ca de mult mi-am pus asta in plan. Cu multumirri |
-------------------- |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Am si eu o intrebare, are cineva asa ceva, si daca da, cum suna? se ia talonul pentru goarnele astea?
![]() img3973kc9.jpg |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Eu am si am de gand sa le montez pe masina si sa cuplez si un micro intrerupator pentru a fi deconectate fiindca iti poate loa politia talonul . Eu le-am probat pe balcon si se auzea ca pe stadion , toti vecini s-au uitat disperati
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
eu unul mi-am pus claxon bitonal typer si cand dau un claxon suna tare si destul dupa parerea mea, fata de vechiul claxon cu care a venit masina si daca claxonez pe vreo unul se uita mirat si nu intelege omul care naiba la claxonat cand pana isi da seama ca e o dacie.
![]() si apropos argon ce vrei sa faci cu asa ceva pe masina vrei sa ii surzesti pe toti din intersectie sa stie lumea ca trece argon? ![]() |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
m-am pricopsit cu ele, si nu stiu daca sa le montez sa nu
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
za_kristake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 628 Joined: 9 March 08 From: Sibiu ![]() |
Pai acum nu vei claxona si tu chiar cand e politia in intersectie argon,te feresti si tu. Eu am montate pe claxon 2 sirene de alarma si nu le folosesc nici eu cand e politia in intersectie si nu da drumu la circulatie ca poate se da pe perchezitionat claxoane si ma arde
|
--------------------
1310
L
1997
- SB
|
|
argon |
![]()
|
poate politia sa se lege de asa ceva, daca nu e cu un echipaj RAR?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca e cu echipaj RAR, si alta neregula nu ai la masina, s-ar putea sa te lase in pace cu conditia de a le demonta pe loc.
Garcea singur e mai putin probabil sa te puna sa tragi capota, dar are si el dreptul sa-ti ridice talonul daca vrea neaparat. Parerea mea este ca nu prea merita sa le pui, e un risc destul de mare pentru o imbunatatire discutabila. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(argon @ 12 Apr 2008, 20:07) Normal ma ca poate! Daca depaseste o anumita limita de dB polueaza fonic, ce naiba-i asa neclar? Nu mai zic ca mie-mi sare pipota din piept cand claxoneaza vreun TIR. Sau cand stau cu geamul deschis in vreo intersectie, iar ala de pe banda din stanga s-apuca de eliminat stresu' claxonand. Imi vine sa-i infing tigara-n ochi, nu alta. Monteaza panaramele alea pe esteit si te dau in gat la militisti, promit! This post has been edited by Muttley: 12 Apr 2008, 19:22 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
pcostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 627 Joined: 5 February 08 From: Resita,CS ![]() |
la ITP te pune sa le dai jos
|
--------------------
dacia
1300
-cs
- -------
|
|
argon |
![]()
|
si odata la 2 ani nu se pot da jos?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan 1,4
2005 laureat
- B 10 xxx
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Cred ca Bolidu vindea ,,goarne,, de locomotiva. Din astea am montat pe autospeciala de la servici. Le-am legat printr-o electrovalva de instalatia pneumatica a masinii. Daca la semnalul sonor de prioritate (sirena), soferii nu prea se dau la o parte, neauzind semnalul sonor, cand sun cu astea se trag cuminti la o parte de parca le dau cu sare pe coada. Partea naspa e ca atunci cand claxonez in exces se infraneaza masina (scade presiunea).
Deci, Argon, monteaza-le fara frica!!! Pune ,,compresorul ,, cat mai ,,pitit,, pe la compartimentul motor iar ,,goarnele,, de o parte si alta a caladrului fata, sub aripi, orientate in jos. Merg de nota 1o. Pune coliere la furtune. Daca nu ajung furtunele, si aproape sigur nu vor ajunge, schimba-le cu unele mai lungi, preferabil din alea de gaze (au carnea mai groasa). Ca montaj electric: releul leaga-l la claxonul normal dar intercaleaza un intrerupator discret pe undeva. Daca te ,,miros,, gaborii, il decuplezi finut si le faci proba cu , claxoanele normale. This post has been edited by autom: 12 Apr 2008, 23:56 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 05:42 |