Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
![]() ![]() ![]() |
Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Apr 2013, 11:54) Dupa-amiaza il duc la doftor. Pana atunci, povestea: ieri dimineata, blanosu' meu era cam abatut. Dupa amiaza era mai rau, abia se misca. N-a vrut sa manance mai nimic, habar n-aveam ce are. Pe la 7 seara m-am apucat sa ma uit mai cu atentie la el si i-am dat jos 3 capuse! Una dintre jivine era chiar imensa. L-am cautat cu mare atentie, n-am mai gasit si altele. Pe alea 3 le-am scos cu grija, nu le-am rupt capul. Nici azi-dimineata n-avea chef de nimic, ba chiar s-a dus sa stea in cusca (lucru pe care de obicei nu-l face). Stiu ca vetu' i-a dat cu o chestie pe ceafa acu' o luna jumate, nu mai tin minte cum ii zicea (nu era Advantix, ci altceva). Cat efect poate avea chestiuta aia? Si... la ce sa ma astept dupa-amiaza? Peste iarna am si uitat de advantix. Da mi-a adus aminte cretinul dupa ce-a evadat acum vreo saptamana. Dand caldura si coltul ierbii, iar el ducandu-se la catelarie, dupa ce l-am recuperat se tavalea pe jos. Se scarpina pe toate partile. Facea ca viermele la soare. I-am gasit instant o capusa care se ingrasa pe banii mei si pielea lui. M-am suit in cazanul rosu si m-am dus dupa advantix. I-am dat. Vreo 4 zile s-a tot scarpinat. Personal n-am cum sa dau de ele decat daca-l mangai. Are blana f lunga si extrem de deasa. Ma rog. I-am mai gasit 5 capuse, toate moarte. Acum vad ca i-a trecut scarpinatul, dar din cate-mi aduc aminte, advantixul il protejeaza intre 3 si 4 saptamani. Daca toata iarna am facut pauza, de acum si pana-n toamna bagam musai. Io l-as tunde 0, sa vad cum arata. Ii las doar flocii de pe cap si podoaba din jurul gatului. ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Face boli de piele daca il tunzi zero
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Da de ce nu mai naparleste? Ca in perioada asta dadea jos flocii teribili de asta iarna si baga o haina de primavara, mai decenta.
Avea o vecina un caine. A trait vreo 17 ani. L-au prins in lat, i-a intrat sarma-n piele, a facut puroi si viermi. L-au batut tot felul de oameni care treceau cu bicicleta si-i musca, n-a fost hranit de stapana niciodata-n viata, n-a fost vaccinat, l-au calcat si l-au lovit o droaie de masini, se ducea si vana ca sa-si procure hrana. Apa bea doar daca ploua sau daca prindea vreun wc uitat deschis. Si nu s-a mai interesat nimeni daca face capuserioza, puriculoza, pediculoza, sifiloza, sidoza si mai stiu eu ce. Dadeau unii cu lopetile-n el de sunau lopetile, ca cica le fugarea caprele. In sfarsit... Dupa toate astea, l-a luat stapanu' si l-a ingropat. Ca cica-l gasise mort poe sosea. La vreo doua zile dupa asta, la inmormantarea fratelui astuia de-l ingropase, apare cainele. Acum ori a fost ala prea beat si a ingropat alt caine, ori era Satana cainele. A mai dus un an catelul. Da deja-l ocoleau masinile, nu mai era-n stare sa se fereasca. Dormea pe prima banda. Pana la urma a trecut unu' peste el si i-a facut un bine. Asadar, ala traieste 17 ani in conditiile de mai sus, iar unul pupat in cur non-stop nu prinde nici 10 ani. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Deci pe Iliescu nu l-au prea alintat parintii.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
Mi-am adus aminte cu ce i-a dat: Certifect. Rimeaza cu "infect", ca brunetu' a stat cam pleostit pana a doua zi.
Deja nu mai am stare si nici randament la discoteca, parc-as intinde-o sa-l duc mai repede la vet... Adaugat 18.04.2013 Mda...Babesioza... Branula, perfuzie, antibiotic, antidot... SpikePerfuzie.jpg ( Size: 2.49mb ) Number of downloads: 538 Acasa: SpikeAcasa.jpg ( Size: 2.88mb ) Number of downloads: 564 Aseara a avut parte de tratament preferential: lasat sa doarma pe terasa, friptura de pui (prima friptura pe care o vede), apa plata... Coniac nu i-am mai dat, ca e pe antibiotice. Azi-dimineata era ceva mai vioi. Merge greu, dar nu mai tremura din toate balamalele. Dupa-masa mergem din nou, la control si injectie. Daca eram atent, dadeam 50 de lei pe FrontLine. Asa, 220 de lei (pana acum) + suferinta blanosului. ![]() This post has been edited by DannyY: 18 Apr 2013, 07:14 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Imi pare rau pt suferinta piciului..
![]() Faptul ca te-ai dus din timp la doctor il scapa.. Cum spuneam,chiar de-i animalu' deparazitat nu impiedica ,capusele sa-l exploreze.. Si nici de babesioza nu-l scapa pt ca inca nu s-a inventat vaccin ori ceva profilactic contra babesiei.. Toata chestia este sa mergi rapid la doctor daca vezi cainele ca nu-i 'in apele lui'.. Foloseste,e valabil pt cei cu caini,uleiuri esentiale,eu le-am combinat,de Arbore de Ceai,Eucalipt,Lavanda,Citronela si ii picuri pe ceafa,tors,capatul cozii cate 2-3 picaturi la 3-4 zi Victoras,am un mascul,la munca,care are vreo 18 ani si care se incapataneaza sa traiasca,nene.. ![]() Si io m-am pus intrebarile pe care ti le-ai pus tu.. Am si 2 catele,au fost vreo 4,si n-aveau nici pe naiba.. Desi colcaiau de capuse.. Bine,si noi le-am mai deparazitat dar p-astia nu-i ating babesiile.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Am auzit ca 18 ani la ciini echivaleaza cu 42 la femei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(iulia_boris @ 18 Apr 2013, 09:41) Foloseste,e valabil pt cei cu caini,uleiuri esentiale,eu le-am combinat,de Arbore de Ceai,Eucalipt,Lavanda,Citronela si ii picuri pe ceafa,tors,capatul cozii cate 2-3 picaturi la 3-4 zi Tu ai prea mult timp liber si n-ai ce sa faci cu el. ![]() Ii cumperi Advantix o data la 3 saptamani, ii dai cu el pe carca si gata. Nici pentreu maimuta personala n-am stat sa combin atatea uleiuri in cada. ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
corbex |
![]()
|
Dupa ce au ajuns in cada li se rupe maimutelor de uleiuri aromatice.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
@DannyY
Lasa-l mai usor cu fripturile de pui. Daca i s-a administrat antidotul - IMIZOL - atentie mare ca este si asta toxic si in general buleste ficatul. Din cauza asta e bine sa-l hranesti o perioada cu hrana de tip Hepatic de la Royal sau Hill's. Sau orez+legume+ficat pui sau vita. Important de stiut este cat avea hemoglobina si ce valori aveau parametrii hepatici si renali. Foarte important este ca la un anumit interval de timp (14-21 zile) sa-i repeti analizele, inclusiv lama sange ptr babesioza. Legat de Frontline...eu am fost dezamagit de el asa ca de ceva timp nu-l mai folosesc/recomand. M-am axat pe Advantix.....si una din catelele mele a facut babesioza la o saptamana dupa aplicarea lui ....asa ca nu stiu ce sa mai zic. De doi ani utilizez niste zgarzi antiparazitare Foresto ... carora nu am ce sa le reprosez. Le pun in Martie si le dau jos in Octombrie. In rest....folosesc Advantix...in functie de starea vremii ![]() Recomand tuturor celor care se mai lovesc de problema babesiozei sa solicite doctorului evitarea administrarii de Imizol (cam asta e antidotul) si sa mearga pe un tratament cu clindamicina, acesta fiind mult mai putin nociv. E drept, sunt situatii in care se impune utilizarea Imizolului, dar eu in ultimile 2 luni am avut 64 de cazuri de babesioza rezolvate doar cu clindamicina si 3 in care am recurs la transfuzie si Imizol. Unul din cei tratati cu imizol (un golden de 13 ani...cu multiple probleme de sanatate)....a pierdut lupta. . |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Capusele moarte-n el, ca daca am gasit 5 sigur mai are 10 negasite, mai au vreo trreaba? Ca maimutoiul meu e-n forma maxima. Asta si pt faptul ca i-am redus ratia alimentara. Pai mananci si dormi?
![]() I-am gasit un buboi imens care-i imbraca unghia de la piciorul din spate. Se vedea-n varful bubei o intepatura bazata. I-am dat cu iod si vad ca nu mai are treaba. Mai are pe gat o meduza intarita din locul in care i-am extras capusa. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Alien 2.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
iulia_boris |
![]()
|
vet,ma bucur ca din ce in ce mai mult se aplica tratamentu' cu antibiotic, mai intai..
Stiam de discutii contra si pro clindamicinei mai ales cand se cereau cazuri concrete rezolvate. Si cu cazuistica bogata..Tu esti unul dintre exemplele relevante. Victoras,nene,e vorba de niste picaturi aplicate nu de imbaieri,ce naiba.. ![]() Se pare ca n-ai inteles esentialu' cum ca rahatu' ala de Advantix nu-l scapa de babesioza daca,capusa este purtatoare de babesia..Aia dac-a apucat sa intre in pielea animalului a si eliberat parazitu'.. Se presupune ca deparazitantul indeparteaza insectele..Nu le si pazeste de boala asta.. Alta boala nenorocita este dirofilaria,probabil ca 'vet' a avut cazuri.. Asta-i de la tantari si forma grava presupune viermi la inima.. De la purici se face bartoneloza de la un parazit numit bartonela. Astea fiind mai des intalnite..Boli sanguine.. Eu am folosit tot anu' trecut DOAR uleiuri esentiale si Boris n-a patit nimic.. In timp ce alti caini inchideau ochii din cauza babesiozei. Eu sunt paranoica,in ceea ce priveste cainele meu,si d-aia masculu' meu n-a facut nici bruceloza,asta-i o boala venerica,nici alte boli ori vatamari tocmai datorita paranoiei .. Am destule exemple cu masculi din aceeasi rasa care acum sunt castrati ori morti din diverse cauze tocmai pt ca stapanii au ignorat diverse aspecte. Si dup-aia plang degeaba.. E fix ca la copii nu esti in stare sa-l cresti nu-l faci.. Cainele nu-i un obiect. <span class='edit'>19 Apr 2013, 09:15:</span> QUOTE(Markos @ 18 Apr 2013, 08:53) Se poate spune si asa.. ![]() In general sta tot timpu' langa mine.. Chiar si cand in substatie sunt 35 de grade ![]() This post has been edited by iulia_boris: 19 Apr 2013, 09:17 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Tot e bine că nu stă în stație.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Adevaru-i ca din cauza lui am numai belele cu sefii..
![]() Da' ce sa le fac idiotilor care nu inteleg ca amaratu' ala de caine nu le va aduce moartea?? Oricum am zis ca atunci cand va muri cainele asta voi fi mult mai relaxata.. Desi n-am crezut ca voi ajunge sa gandesc asa. ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
DannyY |
![]()
|
@vet:
Multam de sfaturi. Medicul mi-a spus de la inceput ca antidotul ataca ficatul si ca nu i-l administreaza decat dupa ce vede rezultatele de pe lama de sange. M-a lasat sa ma uit si eu la microscop, unde am vazut exact imaginea pe care o avea pe o plansa de pe perete prezentand babesioza asta. Friptura era de fapt niste pulpa de pui fiarta si perpelita putin pe gratar. Am retinut ideea cu Imizolul, doar ca sper sa nu i se mai intample. Cu repetatul analizelor: doar acum sa-i repet analizele sau la fiecare 3 saptamani sa-i iau sange (a doua varianta mi se pare putin exagerata)? Oricum, pe moment vad ca brunetul a inviat, mananca tot ce i se da, cu exceptia boabelor, se ridica-n 2 picioare pe noi si o dispera pe nevasta-mea cu ruptul ciorapilor ![]() A inceput sa-mi respecte un tabiet: nu ma deranjeaza deloc cand imi beau berea in curte, dupa ce termin cu discoteca. Se aseaza langa mine si asteapta sa arunc doza. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
corbex |
![]()
|
Daca te iubea cu adevarat, iti aducea alta plina.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
iulia_boris |
![]()
|
De cand il iei de la ma-sa..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
corbex |
![]()
|
Floare la ureche! DannyY stie ruseste.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Ii pun o doza de bere la gat si-l fac Saint-Berar. Mi-e ca, daca da de gustul berii, in loc sa mi-o aduca, mi-o bea. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Victoras2001 |
![]()
|
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Azi l-am trecut de la pilaful de iarna la crantanelele de vara. Cu strangere de inima. Juma de an a mancat Brit. Nu se omora cu firea. Apoi n-am mai gasit si i-am luat friskies. Cu asta chiar nu s-a omorat. O culuare din crantanele nu-i placea neam. Ei bine, dupa o iarna de chilaf l-am trecut direct pe Dog chow. Recunosc ca l-am infometat nitel, da s-a inecat cu ea. A inghitit-o nemestecata. Nici cu chilafu' plin de carne nu facea in halul asta. ![]() Acum intrebarea e, domnu' doctor saru'mana, e ok asta? Ca mie parca-mi pare mai ok decat primele doua dupa cat am sapat. O fi bine sa scapi de gatit pentru catel juma de an? ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
De saturat se satura de orice crantanele dupa un timp, indiferent de tip si pret. Tu nu te-ai satura de orice mancare, daca ai baga zilnic la fel?
Dog Chow e de la Purina parca, nu? |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ihi.
Pai io da. ca traiesc ca sa mananc. Da mai sunt si d-aia care mananca ca sa traiasca. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
Dog Chow e asa si asa. 9 lei kilu.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 06:27 |