Fier de calcat
![]() ![]() ![]() |
Fier de calcat
wo_name |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|||
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Aici suntem numai barbati seriosi... de unde naiba sa stim noi de fieruri de calcat?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
QUOTE(wo_name @ 3 Jan 2010, 05:55) As vrea ceva sfaturi si modele referitor la "fiarele" de calcat. Am cumparat pana cum 2 modele(pret mediu) facute de Tefal si nu prea au meritat banii dati. Au functionat cu putin dupa perioada de garantie, au probleme din cauza folosirii aburului la calcat. Se oxideaza conductorii(care sunt facuti din fier) din interior, se intepenesc suruburile in talpa de aluminiu. Astept recomandari de la voi, referitor la tipul de talpa, functii si marca. 10x. Bagi in el apa de la robinet? Daca da incearca sa bagi din aia de indoi antigelul cu ea, demineralizata. |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Sau, daca nu ai antigel la indemana, baga putin ulei alimentar. Ajuta la lubrifierea fierului din conductori.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
ca sa nu mai ai probleme cu rugina, ia-ti fier fara aburi. in rest, cred ca orice ti-ai lua nu cred ca vei scapa e aceste probleme. eu am un fier de calcat tot tefal de vreo 3 ani si nu am nicio problema cu el. ii pun numai apa dedurizata, il curat o data la 2 saptamani si functioneaza ca in prima zi. eu am dat pe el acum vreo 3 ani 250 lei, era printre modelele cu cel mai mare pret de la tefal, dar nu regret deloc alegerea facuta (de fapt, nu regreta sotia mea). daca ar fi sa iau un fier din nou, tot pe tefal as merge.
This post has been edited by tdan08: 3 Jan 2010, 09:56 |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si eu o tot incurajez pe prietena mea sa foloseasca apa distilata. Dar la cat de scumpa ea, mai bine iau alt fier decat sa tot bag bani in apa.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vyrrutzu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 21 March 07 From: Timisoara ![]() |
ceao,
am ceva cunostinte in aparatele electrocasnice si pot spune ca tefalul este la fel cu philipsul si poate chiar braun. un fier bun in mod normal n-ar trebui sa fie usor ca fulgul. pentru o calcare usoara este indicat ca aparatul sa fie un pic mai greu astfel incat in mmomentul in care il impingi pe material el din propria greutate sa indrepte materialul, fara sa fie nevoie sa mai apesi in jos pe el, astfel nu-ti oboseste mana foarte repede (mai ales daca ai mai mult de calcat). deci, nu recomand aparatele foarte usoare. apoi talpa nu trebuie sa fie neaparat cu extrem de multe functii gen ultra alunecare, autocuratare etc... daca vrei ceva de top sa zicem, iti pot da 2 exemple foarte bune. din rowenta seria 9000 (http://www.marketonline.ro/fiare-de-calcat/fier-de-calcat-rowenta-advancer-auto-stop - sunt mai greute si talpa este super simpla si buna) sau braun SI 8590 (http://www.marketonline.ro/fiare-de-calcat/fier-de-calcat-braun-si-8590 - la fel ca la rowenta) si incearca sa folosesti apa distilata in locul celei de la robinet. eviti foarte mult oxidarea! sper ca ti-am dat ceva idei folositoare, vlad! daca mai vreti va pot ajuta cu sfaturi si idei pentru aparatele electrocasnice de confort si ingrijirea locuintei sau personala. vlad |
--------------------
Dacia
1310 TLX
'89
- B 70 GHK
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@wo_name
Cartusele anti calcar de cate ori le-ai schimbat? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da, o problema generala daca se foloseste apa de la robinet , apa distilata (sau apa de ploaie) eventual amestecata cu o lingura de calgon din cind in cind , ca la masina de spalat
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ia fier de calcat de la electromures!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.705 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu am un Philips de vreo 2 ani. Folosesc si calcarea cu aburi dar de cand il am i-am pus numai apa demineralizata. Nicio problema pana acum.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
BodoC |
![]()
|
![]() Membru in plina criza Group: Members Posts: 152 Joined: 9 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Am un Tefal Avantis 70 de vreo 6-7 ani, ( 5 persoane in familie, deci muncit) folosesc NUMAI apa de la ApaNova, il curat cam de doua ori pe an. Merge excelent. A facut cunostinta cu podeaua acum vreo 3 ani, reparat, nu se cunoaste. La Tefal, chiar specifica sa NU folosesti apa demineralizata.
|
--------------------
Logan
Prestige 1,6 16V
2008 Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu am o panarama din targ, Brothers parca scrie pe el, il am de vreo 3 ani, am dat vreo 30 de lei atunci pe el (cred ca si acum costa la fel) singura problema a fost ca i-a plesnit odata rezervorul de apa si pierdea, dar l-am demontat, l-am carpit cu Poxipol si de atunci n-am mai avut probleme. Vede numai solutie "Robineteni" si o camasa pe zi. Orice calcare o fac cu aburi, difera doar temperatura.
Daca se mai strica vreodata, il arunc si iau altul asemanator. Nu voi lua un fier de calcat mai scump decat daca acesta va calca singur camasile (eu m-am cam saturat ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
incearca camasi d-alea ce se poarta sifonate
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Eu am unul Tefal, acum vreo 4 ani era cel mai scump la Metro, 2 milioane. E greu si se foloseste doar cu apa demineralizata, functioneaza, cat de bine nu stiu ca nu calc cu el.
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Laurentiu : Incearca nevasta 1.0
This post has been edited by FLP: 3 Jan 2010, 18:42 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Rowenta cu aburi, 2300 W, sunt multumit, cand ii fac un semn, incepe sa calce si singur!
![]() Pentru cei care nu vor sa faca semne, dar au si dare de mana, recomand asta : http://www.topvideomall.ro/produse/499-int...ch-tj10500.html ![]() This post has been edited by dragoselu: 3 Jan 2010, 20:19 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Nu fac reclama!! Ia in consideratie si o varianta mai "fancy" ca denumire, mai greoaie ca spatiu dar de departe mai comoda ca utilizare si durabilitate. Am cautat modelul "din dotare" si l-am gasit la:
http://www.choicebrand.ro/statii-de-calcat...00e0-_1997.html La mine munceste de vreo 4-5 ani si provine din "afara". La vremea aia a costat cam 180 de sterline si a meritat si inca-si merita toti banii |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
A luat mandra acum vreo 2 ani un rahatel de fier de "numai" 230 lei
![]() Asa ca m-am dus in primul Kaufland si i-am luat o "minunatie" la doar 39 de lei cu care face treaba fara probleme si azi!Nu mai dati banii pe prostii,si eu pot sa pun pe rabla mea sigle de Q7 dar asta nu inseamna ca si e! ![]() |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(FLP @ 3 Jan 2010, 19:42) Nu multumesc, nu la o varsta asa frageda. ![]() Ca tot suntem la subiect: stie cineva de ce la fiarele de calcat clasice (alea de nu aveau abur sau talpa de inox), puteai sa calci linistit la temperaturi mai mic si fara aburi, in timp ce astea noi trebuie sa le tii numai "in blana", atat la temperatura, cat si la debitul de apa ca sa calci bine? |
--------------------
.
.
.
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Alea clasice erau mai grele, presupun, se incalzeau mai greu, dar odata incalzita talpa aia groasa de fier tinea mai mult.
|
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
|
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
eu la asta ma refeream:
59070518_1.jpg bunica-mea dintr-asta avea. This post has been edited by hash: 5 Jan 2010, 15:19 |
--------------------
-
-
-
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
si eu am unul, dar cu cocos in varf
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Am de vreo 4 ani un no name luat de ai mei din billa.
E drept, calc rar, ca nu sunt eu cine stie ce fan al hainelor calcate, dar cand ma indur sa calc, termin un pahar de apa la o camasa. Si cu tot cu jegul asta numit apa din Timisoara, inca n-are nimic. M-am tot gandit sa-i dau o data sa bea niste calgon dar am tot uitat. Acu', daca tot ii mai da nevasta-mea de lucru ( nu vrea sa inteleaga ca tricourile se indreapta prin purtare ![]() Oricum, avand in vedere netarmurita complexitate a proiectului unui fier de calcat nu vad de ce as da + 100~200% pe un nume peste o bucata de fier si o rezistenta. Iesi mai ieftin cu un fier de 100 lei + apa de robinet decat unul de 200 + o sticla de apa distilata/luna (ca macar atat ar consuma cei care chiar calca rufe). Da-l naibii de consumerism, lucrurile se mai si repara. Poate as intelege atitudinea asta de "se strica, il schimb" daca n-am fi pe forumul asta ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Eu am unu dala antic si de demult, cred ca are vreo 7 kg si consuma curent cat 5 frigidere dar isi face treaba onorabil de bine. Nu are aburi si alte fite dastea nici macar termostat, il bagi in priza si cand este prea incins il mai scoti
![]() ![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu folosesc un fier de calcat mai vechi, cand lipesc cant la mobila. L-am trantit de multe ori pe jos, dar a mers in continuare. Initial era cu aburi dar i-am scos rezervorul ala, ocazie cu care am incurcat firele si am sarit peste termostat. Dupa 20-30 de secunde a inceput sa se topeasca talpa... M-am uitat apoi(dupa ce am pus firele la locul lor) la contor si la beculetul lui de consum si dureaza mai mult pana se incinge, asta e de domeniul secundelor, apoi cate 2-3 secunde cat sa isi mentina temperatura.
Daca e pe direct, n-ai nicio sansa sa calci cu el, ai topi hainele, iar consumul e la fel cred ca pentru toate, ca temperatura de calcare a diferitelor materiale ar trebui sa fie aceeasi. Parerea mea... This post has been edited by vis-a-vis: 5 Jan 2010, 18:12 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
Eu am unul acs de vreo 3 ani, luat la promotie. Atunci am luat si o cratita care afost mai scumpa ca fierul de calcat. O perioada am pus apa distilata (aduceam de la servici). Apoi am pus apa apa de la robinet chiar si apa minerala. Vreau sa zic ca merge brici, nu picura de loc (nu ca Filips-u lu fratemeu...sac!!!).
Cred ca tine de noroc...chestia asta cu electrocasnicele... |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th June 2025 - 15:47 |