Metalizata vs. Ne-Metalizata, Vopseaua cum sa fie?
![]() ![]() ![]() |
Metalizata vs. Ne-Metalizata, Vopseaua cum sa fie?
sonykel |
![]() ![]()
|
||
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|||
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Asa cum s-a mai scris pe undeva pe aici, prin comparatia cu masinile din vest, la Logan vopseaua metalizata este proasta iar cea nemetalizata foarte proasta!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
de obicei iei metalizata doar pentru aspect,nu pentru rezistenta( e cam aceeasi mancare cu aia ne-)
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
șoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dăunează grav sănătății Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: București ![]() |
cea nemetalizată se mătuiește în timp. dacă ai o reparație cu vopsire se cunoaște, chiar dacă nuanța este aceeași.
|
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Am votat metalizata, e mai rezistenta la zgarieturi si nu prea se matuieste. Pana la vopsea mai ai un strat de lac. Ca parere personala nu-ti recomand nici una din culorile care se disputa in familia ta. Rouge Feu e pretentioasa la praf si mizerie. Daca esti o persoana care tii la aspectul masinii vei fi dezamagit la cateva ore dupa spalare. Alege o culoare deschisa si nu vei regreta.
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In principiu, cea metalizata pare a fi mai buna ca cealalata, dar am vazut un gri perla sub care iesise rugina dinauntru si arata ca dracu.
This post has been edited by vijelie: 29 Aug 2007, 07:12 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
daca ai de gand sa ti masina mult timp ia ne-metalizata
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
5-6ani inseamna multi timp?
![]() |
--------------------
DACIA
Logan MCV
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nemetalizata! Vopseaua Dacia e de toata jena fie ea metalizata sau nu. Chiar daca ai zis sa nu tinem cont de pret, parerea mea e ca nu merita nici un banut in plus pentru vopsea (bineinteles in cazul Dacia...). Daca o iei metalizata s-ar putea sa ai un avantaj la revinzare desi a cam inceput sa dispara mitul conform caruia aia metalizata e mai cu moț. Un alt motiv pentru care multi aleg metalizata e ca "dă mai bine" (ma rog asta e chestie de gust...) sau de exemplu unele culori/nuante sint numai metalizate.
Personal am considerat ca nu merita sa iau metalizata. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
sonykel |
![]()
|
Ce eram eu nedumerit acum sunt si mai nedumerit
![]() Pana acum e cam ``fifti-fifti`` |
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Eu unul nu as da banii pe vopseaua metalizata.
Mie imi place albul in general la masini, mi se pare ca da bine pe majoritatea modelelor. Plus ca nu se incinge asa rau vara. Daca totusi ar trebui sa aleg o metalizata la Logan, as alege gri-platine, |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
sonykel |
![]()
|
Si cu albu ai dreptate dar parca e cam banala culoarea. Oricum din cate se vede cei mai multi prefera metalizatele...
29 Aug 2007, 10:04: A si inca o chestie mi-se pare sau cei de la DACIA au cea mai redusa paleta de culori? Adica putine variante... This post has been edited by sonykel: 29 Aug 2007, 10:04 |
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
adrianpsk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 October 06 ![]() |
rosu? chiar e cea mai naspa culoare metalizata sau nu --- Nu merge pe logan e o culoare sport , uita-te mai ndelung in parcul de masini si vei vedea diferentele ,arata loganul ca o masina chinezeasca de jucarie ii pune in evidenta toate muchiile colturile imbinarile naspa....
- culorile inchise pun in evidenta praful de pe ele imediat... -o culoare nemetalizata e mai ieftina la revopsire, la retusare dupa zgirieturi,daca tii masina afara vei vedea iar daca doresti metalizata nuantele de gri primeaza.... |
--------------------
dacia /logan
1300/ abs + 1.6 mpi
1972 recarosat 1990/.6.2007
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Rezistenta e la fel al ambele variante de vopsea. Paleta de culori la Dacia e mai bogata in vopsele metalizate si mai slaba la cele ne-metalizate.
This post has been edited by andrei_2006: 29 Aug 2007, 11:00 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
canon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 21 April 06 From: TARGU-JIU ![]() |
Daca faci CASCO o sa te coste mai mult pt. metalizata iar din banii economisiti la cumparare poti sa vopsesti masina ulterior.
|
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE +
2006/I Evolio S1200
|
|
sonykel |
![]()
|
canon cam exagerezi pai la casco cat as economisii??? 10euro nu?
apoi cu banii de optiune 259de euro nu ajung banii de o vopsire. Si ar fi cam nasol sa imi iau masina de noua si sa o vopsesc. |
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
rosu e cea mai buna culoare
![]() indiferent ce vopsea iei, este data intr-un strat foarte subtire. |
--------------------
-
-
-
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Am avut metalizata si nu mai vreau. Gata ! Alba sa fie de acum inainte. Si ce daca-i banala ? Nu tin neaparat sa ies in evidenta. Pe aia metalizata se cunoaste si cea mai mica zgarietura. Si arata urat de tot. Si, pe langa toate astea, masina tot in fata blocului va sta, fara garaj, "tinand piept" tuturor vicisitudinilor vremii si ale talibanilor care mai trec prin zona. Asa ca, mai bine imi pun senzori de parcare sau alt accesoriu de banii aia.
This post has been edited by cristi.r: 29 Aug 2007, 16:38 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca ar fi orice alta masina decat Dacia cred ca nu m-ar interesa asa mult vopseaua metalizata. Tinand cont de calitatea submediocra a vopselei nemetalizate, adica dupa ce am vazut cat de usor sare si cat de repede se matuieste in special cea rosie, cred ca tot metalizata e mai rezistenta, macar ca are un strat de lac in plus.
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
La logan vopseaua metal tine mai mult, iar la alta masina as prefera alb nemet.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
aliuta2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 17 April 07 ![]() |
nemetalizata .intretinere mai usoara,reparatii mai ieftine , si se reface mult mai aproape de cea originila in caz de revopsit local.La cea metalizata ....... e durerecu chestiile astea, chiar si cu calculatoarele din ziua de azi si cu asa zisul :"vopsea facuta pe calculator". daca ti-o face toata e cum e , dar daca e local, la cea metalizata se vede si de cine nu e expert.
oricum, ca statistica , rosu nemetalizat e una din cele mai vandute culori de la dacia. |
--------------------
Renault
-Megane 3
2014
- -
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
aliuta vorbesti cumva din amintiri ? de ce dai nastere la legende ?
in primul rand ca la Dacia la masinile nu foarte vechi nu se face pe calculator vine vopseaua originala din ce am dedus eu ... faptul ca se cunoaste e o legenda: daca nimeresti un service prost se cunoaste altfel nu se cunoaste nimic. Metalizata:lacul de deasupra,exclus alba la ce probleme au avut (a se vedea topicul cu rugina) This post has been edited by avathan: 29 Aug 2007, 18:42 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Pai si tu cam intretii o legenda. Poate ca au rezolvat-o, intre timp, cu vopseaua alba. Nu acelasi lucru pot spune despre verde cameleon pe care l-au scos.
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
nu e chiar legenda ca au fost foarte multe masini albe cu probleme deci e ceva concret , or fi rezolvat dar asta o sa stim peste vreo 6-7 luni ... nu crezi ? ai risca ?
Verdele cameleon ... ehh nu erau toate cu probleme ... dar a cam fost loterie la unele culori :-S acum ce sa zic eu am ales gri perla si nu am avut probleme desi ultima data gasisem sub un cheder rugina dar nu m-am uitat daca e de armatura metalica din cheder(la capota) ... dar sunt 95% convins ca era rugina din armatura ca parea intreag lacul de pe vopsea ... This post has been edited by avathan: 29 Aug 2007, 18:53 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Metalizata , ca doar nu sunntem in epoca de piatra .
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
cristi.r |
![]()
|
Asa, gurule, ia zi tu ...
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Conteaza asa de mult culoarea ( exceptie galbenul de la Taxi ) ? Conteaza ca-i metalizata sau nu ? Poate , pentru cei care folosesc masina ocazional sau pentru fite . Consider ca masina este un obiect achizitionat sa-ti usureze munca si viata . Optiunea metalizat sau nemetalizat cred ca depinde de buzunar . Personal nu agreez culorile metalizate . Sunt adeptul culorilor deschise din motivele aratate in postarile de mai sus .
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
Azreil |
![]()
|
![]() I am Rock ... Group: Members Posts: 150 Joined: 11 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Metalizata , pentru aspect si pentru faptul ca dupa ce am luat masina si am dat cei 300 de euroi pentru vopsea metalizata , am aflat ca au cam aceeasi rezistenta.
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2008 Elegance 1.9 TDI
- B-82-KBA
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Am votat ptr metalizata,care sunt motivele?
Ca si avantaje ar fi:Aspectul si faptul ca procesul de vopsire e mai delicat si nu isi pot permite sa foloseasca o vopsea de calitate f proasta.N-ar fi stricat 3 straturi de vopsea pe Logan. Dezavantajele ar fi ca o masina cu vopsea metalizata e un pic mai greu de intretinut(nu poti sa o dai cu un polish pentru zgarieturi si sa le scoti,insa pe o masina nemetalizata(exemplu rosu) gasesti la polish la culoare si reusesti sa scoti zgarieturile destul de usor si fara sa se mai vada) si pretul de revopsire. |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Nemetalizata...de ce??? simplu...cam toate masinile si moto pe care le-am avut au fost nemetalizate...cu un polish rezolvi toate problemele la nemetalizata...pe cand la metalizata nu e chiar asa simplu.
|
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:24 |