Probleme ambreiaj hidraulic, Idei si pareri va rog frumos.
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj hidraulic, Idei si pareri va rog frumos.
vet |
![]()
|
||
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|||
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.052 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
pompa de ambreiaj este partea dinspre pedala, cilindrul de ambreiaj este cilindrul receptor.
Nasoala faza, incepe prin a cauta niste scurgeri de lichid mai importante, din descrierea ta s-a intamplat brusc, deci nu prea e vorba de uzura. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
vet |
![]()
|
Masina are peste 220.000 de km. Scurgeri de lichid nu am vazut....iar borcanul e plin.
Din ce am priceput eu de la un nenea mecanicu' ... ori s-a dus pompa de ambreiaj, ori cilindrul de amreiaj. Eu tind sa cred ca totusi e vorba de pompa. Oricum, am comandat pompa de amreiaj (250 lei), kitul de ambreiaj (460 lei) si rulmentul de presiune (160) lei. Maine o duc la "doctorul" ei si am convenit sa inceapa cu schimbarea pompei. Daca se remediaza problema, nu mai da cutia jos pentru cilindru...si returneaza restul pieselor. Daca nu se remediaza .... jos si cutia si schimbat totul. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
functionarea cilindrului de la ambreiaj este relativ vizibila pe langa baterie in jos... ba chiar se poate verifica presiunea care o face pompa de ambreiaj prin indepartarea aerisitorului de pe cilindru si montarea unui punct de masura cu manometru
This post has been edited by P-A-C-O: 6 Oct 2012, 12:13 |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
vet |
![]()
|
Pana la urma vinovat de toata beleaua asta a fost rulmentul de presiune/cilindrul receptor. Asa ca m-am facut cu un nou kit de ambreiaj. Kitul este LUK ( si pe discul original al masinii scrie tot LUK).
La aproape 225.000km dscul mai avea "carne" pe el, placa de presiune se prezenta cam albastra...dar "soarele" nu prezenta urme de uzura ... cred ca daca nu crapa rulmentul....mai faceam 50.000 cu ambreiajul vechi. Planetarele sunt in perfecta stare, fara jocuri, cu burdufuri intacte. Dupa atata timp inca mai au pe ele etichetele din fabrica. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Sper ca am nimerit topicul care trebuie...
Azi dimineata cand am dat sa plec cu masina, dupa ce am cuplat 1-a si am dat sa decuplez ambreiajul, masina a inceput sa smuceasca ca si cum ar da sa "moara" motorul, asemenea unui incepator ... parca scapa ambreiajul in suturi... nu stiu cum sa explic cat mai exact. Treaba asta s-a intamplat la vreo 2-3 semafoare, pana s-a incalzit nitel masina presupun eu, apoi a revenit la normal. Nu-mi pare sa patineze doar ca am senzatia ca debraiaza mai sus, in rest accelereaza la fel nu pare sa se tureze in gol cum ar face un ambreiaj dus. Sa se fi dus ambreiajul? inca n-am facut un al 2-lea drum cu ea. astept sa se raceasca iar sa vad daca mai face figuri pana sa ajung la service, insa as vrea si o alta parere pana atunci. Masina are 85K km si n-am condus=o doar eu, e in familie. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
valentin22 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 30 November 08 ![]() |
Salutare !
Cocojambo si la mine la fel a facut aproximativ la aceiasi km ,dai cateva scarturi si totul o sa revina la normal . |
--------------------
DACIA
LOGAN BERLINA
2007 PREFERENCE-DIESEL
- B-40-xxx STOP ACCIDENTELOR VIATA ARE PRIORITATE !
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Am mai facut niste drumuri ieri si azi dimineata, la fel plecat pe rece ... nu s-a mai intamplat nimic.
Ce e drept parca tine mai sus ambreiajul, dar nu inteleg de ce facea in halul ala si acum ... nimic. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 10:07 |