Reeferitor la ITP, Detalii
![]() ![]() ![]() |
Reeferitor la ITP, Detalii
Sudsemnatu |
![]()
|
||
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|||
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Ai facut la Carpatica. Daca faci accident s-ar putea sa ai probleme...
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
pai atunci sa nu fac...
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
stany |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 29 August 10 From: Vaslui ![]() |
am si eu o problema...se apropie itp-ul si de curand una din anvelope s-a taiat acum avand pe masina pe fata 1 anvelopa in H ( vara) si una in V (all season) .... as vrea sa iau un cauciuc SH ca cel in V dar nu prea se gasesc la noi....intrebarea este pot sa pun o anvelopa in V de vara de la alta firma care are profilul asemanator? este vreo problema la inspectie? as vrea sa mai aman cumpararea unui set de anvelope de vara pana trece iarna... sau pot sa fac inspectia cu cele de iarna?
Runway_Enduro_916_.jpg ( Size: 41.43k ) Number of downloads: 949 asa am 664201989928301348052224_5145621_700_700.jpg ( Size: 52.73k ) Number of downloads: 958 merge una asa? |
--------------------
Renault
laguna
1.6, 2002, expression. Seat Leon S, 2003
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
avem topic la diverse despre itp,unde raspunde un coleg care de asta se ocupa. incearca sa intrebi acolo mai bine.
This post has been edited by b76bgaarh: 29 Aug 2011, 11:06 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ITP-ul ar trebui sa fie ultima grija, cum naiba sa pui gume diferite pe aceasi punte?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
din ce stiu eu, n-ar trebui sa ai probleme la ITP din cauza ca ai anvelope diferite. evident, trebuie sa aiba suficienta "carne" si la testele de franare sa nu ai diferente prea mari stanga-dreapta.
|
-------------------- |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ba da, pe aceeasi axa tre' sa aibe acelasi profil.
@ stany: Daca o ai deja, pune-o si mergi asa. In cel mai rau caz primesti revenire pentru anvelope. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
regulile efectuarii ITP-ului pot fi citite aici: http://www.rarom.ro/cs-uploads/rntr1_nou.pdf
-conform anexei 2, nr. crt. 5.2.3 litera i (pag. 53), "anvelope cu profil diferit pe aceeasi axa" este considerat defect minor -conform art.16 punctele 2 si 6a, autoturismele care au doar defecte minore trec inspectia deci repet: nu ai probleme la ITP daca ai anvelope diferite(din punct de vedere al profilului) pe aceeasi axa. defectul se trece in fisa intocmita la ITP, dar nu e motiv de respingere. ai probleme daca ai anvelope de dimensiuni diferite, de constructie diferite (cam toate sunt radial) sau care nu mai corespund din punct de vedere tehnic (uzura, deteriorare etc) |
-------------------- |
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Trebuie sa ai anvelope identice pe aceeasi axa ( asa stiam).
Te poti duce si cu alea de iarna. Chiar daca scrie undeva, n-as pune niciodata anvelope diferite pe aceeasi axa, mai ales pe fata. This post has been edited by Neagu Ionut: 29 Aug 2011, 15:50 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Smiley |
![]()
|
unde scrie ca trebuie sa fie identice?
ca eu tocmai am pus un link catre un document care sustine ca e ok si cu profile diferite. |
-------------------- |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Smiley, mercic de lamurire. Vad ca-i singurul DMi de la anvelope.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Profilul poate fi diferit, pentru ca ar fi aberant sa fi obligat sa cumperi 5 anvelope odata, dar dimensiunea si indicele de viteza NU.
This post has been edited by R19/16v: 29 Aug 2011, 16:09 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Smiley |
![]()
|
pai toate celelalte probleme sunt destul de serioase
![]() oricum, chiar daca e legal tot nu-i indicat sa ai profil diferit pe aceeasi axa. asta din cauza ca anvelopele se comporta diferit in anumite situatii (acvaplanare, franare etc)si sunt sanse destul de mari ca in situatii de urgenta sa nu poti controla masina asa cum vrei (de exemplu, mergi drept, franezi brusc si te trezesti ca masina "trage" dreapta si lovesti ceva). |
-------------------- |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Eu i-am raspuns la intrebare, si nu pot decat sa sper ca, atunci cand va aluneca aiurea, o sa ma rateze...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
stany |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 29 August 10 From: Vaslui ![]() |
multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am vorbit si cu domnul marian si m-a lamurit. Stiu ca nu e indicat dar am incercat sa aman cumpararea unui nou set in curand urmand sa le pun pe cele de iarna. Masina se comporta bine si asa anvelopele fiind relativ noi ambele ...aprox 8000 -9000 km. Pana la urma am sa le pun pe cele de iarna la inspectie chiar daca e cu 1 luna si cv mai devreme.
Pt. Argon: uite asa bine pui si niste gume cu profil diferit dar grad de uzura aproximativ egal decat cum fac altii si pun cauciucuri " rectificate" cu flexul. This post has been edited by stany: 30 Aug 2011, 14:26 |
--------------------
Renault
laguna
1.6, 2002, expression. Seat Leon S, 2003
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Smiley @ 29 Aug 2011, 15:41) regulile efectuarii ITP-ului pot fi citite aici: http://www.rarom.ro/cs-uploads/rntr1_nou.pdf -conform anexei 2, nr. crt. 5.2.3 litera i (pag. 53), "anvelope cu profil diferit pe aceeasi axa" este considerat defect minor -conform art.16 punctele 2 si 6a, autoturismele care au doar defecte minore trec inspectia deci repet: nu ai probleme la ITP daca ai anvelope diferite(din punct de vedere al profilului) pe aceeasi axa. defectul se trece in fisa intocmita la ITP, dar nu e motiv de respingere. ai probleme daca ai anvelope de dimensiuni diferite, de constructie diferite (cam toate sunt radial) sau care nu mai corespund din punct de vedere tehnic (uzura, deteriorare etc) Daca inteleg eu bine din pdf-ul rntr1, n-as trece (cand ii va veni sorocul) itp-ul cu cauciucuri 165/75/13 (cele mai apropiate ca dimensiuni), pt. ca in c.i. am 155/13 ? Vroiam sa iau niste 165, ca 155 gasesc cam greu... ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
imprumuta si tu o zi de la un vecin niste 155
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Nu-mi place sa imprumut (luat/dat). N-am dacat sa pastrez "antichitatile", si cand o veni sorocul, le pun pe-alea. Ce porcarie...daca erau diferente vizibile mai ziceam. Da' 1 cm in plus la latimea benzii de rulare...
|
--------------------
Dacia
1310
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
mai dai si tu ceva acolo si treci. oricum e o tampenie, ele la o dacie sunt bune ca's trecute in certificat, la aia de alaturi nu, ca nu's trecute in hartoage.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Sau faci omologare la RAR...pentru 165...si scapi de problemele ulterioare...
This post has been edited by george_scala_2004: 17 Nov 2011, 15:28 |
--------------------
...
...
...
|
|
maho |
![]()
|
Aia ar mai lipsi, sa dau spaga la rar ca sa-mi omologhez alte gume. Ce dracu', n-o s-o tin o viata...probabil c-o sa fiu nevoit sa fac cum zice kxz (spaga la itp, cand si daca o fi cazul-ca poate nu le sare in ochi), dar mai e pana atunci (l-am facut in primavara).
|
--------------------
Dacia
1310
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Astazi am facut si eu ITP-ul la masina si mi s-a atras atentia asupra ledurilor de pozitie si ledurilor de la numar.As vrea sa-l intreb pe domnul marian-j : chiar asa grava e situatia ?
This post has been edited by vallyyy: 27 Feb 2012, 11:07 Attached thumbnail(s) Image1349.jpg ( Size: 142.01k ) Number of downloads: 538 Photo_0042___Copy.jpg ( Size: 279.49k ) Number of downloads: 571 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Poate astepta si ala care ti-a facut ITP-ul o cafea
![]() |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ce cafea ? Se lasa 1 sticla pe scaunul din spate, ar trebui sa stii ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Inginerul de acolo e prieten bun cu cineva din familie,deci nu s-a pus problema de spaga sau ceva,pur si simplu ii sarisera dracii ca sa le dau jos ca el cat a fost in trafic in controale a suspendat 64 de taloane pentru "fitze" din astea,cica au culoare albastra(desi mie imi par albe,dar ma rog)
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
barbus |
![]()
|
![]() barbus Group: Members Posts: 161 Joined: 16 May 10 ![]() |
|
--------------------
ex Reno
clio bicorp 1999//-
Ford Focus 2 ,2011
- MM 11 EPV
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
randul e acelasi, cei ce pleaca cu itp-ul sunt altii
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(vallyyy @ 27 Feb 2012, 10:57) Astazi am facut si eu ITP-ul la masina si mi s-a atras atentia asupra ledurilor de pozitie si ledurilor de la numar.As vrea sa-l intreb pe domnul marian-j : chiar asa grava e situatia ? Da,colega,e de rau!Am tot discutat si rasdiscutat pe tema asta de mi s-a acrit! Hai sa zicem ca asupra culorii nu esti convins(ca-i alba/ca-i albastra,discutabil)dar te intreb eu:masina a venit echipata cu leduri din fabrica? N-a venit.Deci?"Modificari neomologate aduse sistemului de iluminare al autovehiculului". Sau mai pe scurt:fite,asa cum bine zicea cel ce ti-a facut inspectia. Io v-am tot zis sa nu va mai puneti tot felul de dracovenii pe masini,dar unii nu vor sa priceapa.Prin urmare,iata(doar) una dintre consecinte. Asa ca imi reiau,a nu stiu cat oara,sfatul:faceti-va un bine si lasati-va masinile in pace.Nu le mai impopotonati cu tot felul de bazaconii! |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Am facut ITP-ul in toamna, dar nu-mi mai aduc aminte. Si doar am stat pe linga nenea ala tot timpul. Se verifica seria motorului?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 05:45 |