Acceleeraza greu
![]() ![]() ![]() |
Acceleeraza greu
mr4 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 16 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Pai pot fi mai multe probleme.
Oricum, am observat faptul ca nu ai atins cei 3000Km, pentru a obtine performante maxime. Deci sa nu ai asteptari de BMW. Si nici dupa cei 3000Km. ![]() Poti sa studiezi aici, desi nu cred ca la tine ar fi din cauza subturarii. Totusi, la ce RPM schimbi vitezele? |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
mr4 |
![]()
|
Le schimb de la 2500 rpm in sus, I - 2500 rpm, II - 2500 -2800 rpm, III - 2800 rpm, IV - 3000 rpm, V - 3000 - 3500 rpm. Oricum la cealalta masina nu imi facea asa nici la kilometrii acestia de acum.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
poate aveau motorizari diferite
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Nu conduci subturat ... Si ce masina ai avut inainte cu ce motorizare?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
mr4 |
![]()
|
Aceeasi cu actuala, Laureat 1.4 MPI 2007.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Eu zic ca ai tu prea mari pretentii de la motor ... Ai condus si altele acuma/recent cu kilometrii asemanatori, si nu au aceiasi problema?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
mr4 |
![]()
|
Cu cealalata masina am facut rodajul + 4000 KM in afara orasului si mergea de rupea comparativ cu asta la care am facut rodajul in oras. La aceeasi kilometri masina actuala trage prost iar cealalalta se misca nu gluma.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Pai se misca ca aia e rodata deja ... Si totusi performantele maxime reale le atingi de fapt pe la 6.000-7.000Km.
<span class='edit'>18 Feb 2008, 20:52:</span> Si apropo, e mult mai bine sa faci rodajul in regim extraurban, pentru ca motorul merge mai constant. This post has been edited by AR-18-MOS: 18 Feb 2008, 19:52 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Pune mana pe jante, poate e vreuna calda...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
mr4 |
![]()
|
AR-18-MOS, vroiam sa zic ca: pe la 2600 KM prima masina avuta se misca mult mai bine decat actuala tot la 2600 KM.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Incearca sa faci ce a zis @BZN, dupa un drum mai lung, preferabil mers contant, opreste-te si verifica daca sunt calde jentile. Daca sunt calde, inseamna ca ai probleme cu placutele de frana.
De la ce benzinarie alimentezi, si ce benzina bagi? This post has been edited by AR-18-MOS: 18 Feb 2008, 20:06 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
mr4 |
![]()
|
Benzina numai de la Petrom de 95. Am sa vad daca se incalzesc jantele dupa un drum mai lung maine.
Kojak, mai avea rost sa mai intreb atunci ce se intampla cu masina asta daca cealalta facea la fel. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Incearca OMV Carrera 100. (parerea mea), si poate va fii o schimbare in bine.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Kojak |
![]()
|
...carrera, ne-carrera, asteapta sa iasa din rodaj, da-i talpa, urc-o-n ture si vei vedea ca masina trage (cum trage un 1.4, nu altfel
![]() ![]() ...ptr. linistea ta sufleteasca (desi nu cred ca e cazul) desfa capacul filtrului de aer si vezi daca e imbacsit sau nu filtrul de aer...dar repet, la 2600Km, cu siguranta ca e aproape curat. ...mai poti face ceva, insa daca NU se constata nici o anomalie vei plati contravaloarea testului clip, de diagnosticare (cca. 50ron in orice service autorizat dacia - reno). ...in cadrul acestui test (clip), se observa toti parametri de functionare ai motorului si daca e ceva in neregula, va aparea (injectoare infundate, etc.) cu siguranta. Cam asta e ce ai putea face deocamdata...insa repet, posibil sa fie doar o impresie...pentru buna functionare a masinii tale, sper sa am dreptate ![]() This post has been edited by Kojak: 18 Feb 2008, 20:41 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
mr4 |
![]()
|
Kojak, la asta ma gandesc si eu, poate este doar o impresie, dar totusi este destul de ciudat. Are vreo relevanta felul in care faci rodajul?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Sau daca chiar ai facut testul CLIP, si nu a iesit nimic in neregula, poti incerca o resoftare.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Chestia cu performantele dupa un anumit nr de km , in acest caz, pica dupa parerea mea..., omul nu e la prima
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
nu, nu e relevant in acest caz modul in care ai facut primii 2-3 mii de km (urban/extraurban)...
poate fi placebo.... un exemplu concret la mine: pedala de acceleratie la masina mea a inceput sa miste mai greu... senzatia a fost ca nu accelereaza masina desi, in fapt, depuneam mai mult efort sa apas pedala... mi-am dat seama cand am fost nevoit sa conduc un alt Logan (de acelasi tip cu al meu)... dupa ce am uns parghiile de langa corpul clapetei si axul pedalei, mi se pare acum ca accelereaza la fel... deci placebo! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
mr4 |
![]()
|
Am facut astazi un drum mai lung de vreo 20 kilometri pe europeana penntru a verifica daca nu cumva sunt probleme de la placutele de frana. Jantele nu erau fierbinti. Problema este alta acum. La drum s-a auzit o pocnitura ca de un cauciuc spart in zona oglinzii din dreapta si apoi un fasait. Nici un martor in bord aprins. Masina nu a mai vrut sa urce normal in ture, am prins foarte greu 80 - 90 KM/H. Cred ca se ingroasa gluma. Ce a pocnit?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Nu stiu de ce nu fugi la un service?! Crezi ca stand pe net rezolvi problema?!
|
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
mr4 |
![]()
|
Pai maine am plecat la service, numai ca eu nu sunt asa de cunoscator intr-ale masinilor la un nivel macar de mijloc. De asta apelez la voi inainte de-a merge ca sa nu ma ia drept stalp.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Nu trebuie sa fi la nici un nivel. Ca si conducator auto trebuie sa respecti doar ce scrie in cartea de intretinere a masinii: verifici niveluri la lichide, verifici vizual integritatea elementelor de legatura de la motor (furtune, tevi), integritatea cablurilor electrice (conectica lor), verifici vizual martorii de bord... si cam atat. In rest preziti simptomele defectului...
Succes! |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Eu zic sa te duci imediat la service. La tine se-ntampla ceva ciudat ...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
razvy82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 6 September 07 ![]() |
Salutare. Stiu ca nu este aceeasi situatie ca a colegului de forum , insa am zis ca ar putea fi incadrata aici intrebarea mea. La voi apar momente cand vi se pare ca motorul nu mai urca asa repede in turatii , ca merge putin "retinut" si daca scoateti cateva secunde capacul de la rezervor si il puneti la loc( cat sa ia aer) , motorul se simte ca trage altfel? Sper ca nu am pus o intrebare prea penibila
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI
- B71---
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
razvy82 problema ca si a ta are un prieten cu un Opel Astra, si el o renuntat la garnitura de la busonul de benzina si nu mai are nici o problema acuma.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
haideti sa nu amestecam problemele!
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
mr4 |
![]()
|
Am fost astazi in service cu masina. A venit un nene i-am explicat problemele si s-a urcat la volan sa facem o plimbare. Dupa aproximativ 2 kilometri a intors masina si a spus ca trebuie de urgenta sa ii se faca o analiza completa si m-a programat Vineri la ora 12:30. Am incercat sa il intreb ce se intampla si mi s-a spus ca voi afla Vineri. Pe langa faptul ca nu trage masina mi-a dat de inteles ca am niste probleme de stabilitate cu ea, ceva legat de amortizoare parca (vorbeau intre ei cei de la service). Acum nu vreau sa fiu paranoic, dar cum imi pot da seama daca am bara stabilzatoare pe fata sau nu. Pentru ca acei domni au spus ca se cam balangane masina in mers si in curbe.
21 Feb 2008, 10:04: Mai am o intrebare: exista posiblitatea ca , computerul de bord sa "inregistreze" parametri in functie de stilul de conducere? Adica, daca eu conduc intr-un anumit fel sa foloseasca acei parametri pana in momentul in care (sau dupa un anumit numar de kilometri) masina este condusa in alt stil? Si dupa acesta sa foloseasca setul nou de parametri pana urmatoarea schimbare? This post has been edited by mr4: 21 Feb 2008, 10:04 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:39 |