Insonorizare masina, Consideratii generale
![]() ![]() ![]() |
Insonorizare masina, Consideratii generale
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Revin cu informatii asupra materialelor insonorizante:
Alte materiale insonoriante auto mai se gasesc la noi (ce am depistat eu) la: - Sprint 2001 - http://www.sprint2001.ro/Files/antifon.html . La sprint 2001 se gasesc doar folii bituminoase fonoabsorbante pentru uz auto, 40x50 cm = 0.2 mp, cca 5 euro cu TVA. - 3m Romania, tot cu folii bituminoase fonoabsornbante. http://cms.3m.com/cms/RO/ro/0-229/kulerFD/view.jhtml . La ei nu am ajuns inca. - Atlas trading au adus, cica, si materiale fonoabsorbante http://www.atlastrading.ro/matfon.html . Nu am reusit sa ajung la ei caci au fost in vacanta incepand cu craciunul pana pe 6 ian. 2005 - Minet S.A rm Valcea http://www.minet.ro/Ro/Produse/auto.htm. Nici de ei nu am reusit sa dau, fiind probabil tot in vacanta... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Si pentru ca e un topic referitor la materiale, vin si cu metoda practica de aplicare a consideratiilor de mai sus
![]() http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=5768 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 1 Jan 2005, 16:53) ... - Atlas trading au adus, cica, si materiale fonoabsorbante http://www.atlastrading.ro/matfon.html . Nu am reusit sa ajung la ei caci au fost in vacanta incepand cu craciunul pana pe 6 ian. 2005 .... cred ca ar fi util un update, la ceea ce a spus klaus mai sus. eu am reusit sa ajung la Atlas, cautand acel burete, insa nu aduc decat la comanda si e foarte scump. nici nu poate fi vorba de cantitati care ar fi suficiente pentru masina. in schimb la indrumarile lor am ajuns la magazinul Muzica unde gasesti niste bureti foarte asemanatori cu cei de la Atlas, si care se folosesc pentru incinte acustice(parca buretii de la Atlas sunt mai consistenti). pretul e undeva intre 40-50 ron/metru patrat insa se vand la bucati de 2mp sau bucati de 0.6mp. |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pt cine vrea bureti de incinte acustice, va dau detalii pe privat despre cinva care are asa ceva la juma de pret...
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Immortal |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 17 July 04 ![]() |
@klaus: exceptional material. Am gasit in cateva randuri cat in 40 de pagini citite zilele astea pe diverse arii.
As indrazni sa intreb: care ar fi cea mai (cea mai ![]() Probabil aluband peste tot (compartiment motor, usi, podea, portbagaj), insa in combinatie cu... ce altceva? Din ce ai remarcat, care zona merita prioritate (zona compartiment motor - instr. de bord, perhaps, sau eventual un procentaj pt fiecare zona) ? Mai ramane doar sa gasesc aluband in CT. TIA! ![]() Nota: nu stiu daca este chiar locul cel mai potrivit pentru a pune intrebarile astea si in cazul in care se va considera mutarea postului rog a fi notificat, pentru a putea urmari eventualele replyuri. |
--------------------
Chevrolet
Kalos
2006, 5dr 1.4
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
am cateva intrebari legate de acest subiect, dupa parerea mea. in poza de mai jos se vede ca circuitul de evacuare are un fel de izolatie fonica si cred ca are si un rol de a disipa caldura mai bine.. e un fel de tabla de aluminiu destul de subtire, plina de striatii si e amplasata deasupra sistemului de evacuare (intre caroserie si tobe+tevi).
in urma cu cateva luni era expus un logan la carrefour si sub caroserie in dreptul tobelor avea acel material. toate loganurile au acel material? cum se numeste acea tabla/piesa? se gaseste de cumparat? unde? cred ca are un bun rol in reducerea zgomotului care vine din zona pedalierului. ps: nu pot sa atasez poza asa ca atasez un link http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=16464 |
--------------------
opel
astra
|
|
klaus |
![]()
|
Este dor un ecran termic de protectie, fara rol de izolare fonica.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
johnsws |
![]()
|
toate masinile straine au acele table si nu se aude zgomotul de esapament deloc.
orice paravan situat in fata unei surse de zgomot reduce zgomotul sanatos. eu tot sustin ca are un bun rol si la izolatia fonica. scuze ca am postat aici...unde e tutorial...poti sa stergi post-ul meu , dar da-mi te rog pe pm un argument la ceea ce sustii tu ...ca are numai un rol de ecran termic... This post has been edited by johnsws: 11 Oct 2005, 10:28 |
--------------------
opel
astra
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
pana la urma cat costa si unde s-ar putea face o operatiune COMPLETA si de CALITATE de antifonare a masinii?... si inca o chestie... se afecteaza in vreun fel garantia?
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
Ciochy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 15 February 08 ![]() |
de unde se poate procura AluBand ?
|
--------------------
Oltcit
Club
1993
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
De la reprezentanta Den Braven,din hypermarket-uri de profil gen Bricostore,Praktiker,Obi...
De exemplu daca esti din Bucuresti,gasesti magazinul Den Braven in cartierul Bucurestii Noi. Bucuresti (Sediu Central) Sos. Chitilei nr. 58-60, sector 1 Tel/Fax: +40 (21) 667 76 45/46/47 Mobil: +40 (725) 198 500 - 506 E-mail: info@denbraven.ro |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
toporas |
![]()
|
![]() Schizofrenic Group: Members Posts: 1.611 Joined: 21 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Oare Alubandul degaja miros neplacut in masina, in special vara cand temperatura este foarte ridicata ?
|
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
noi si sh Care a fost primul barbat care a spus: "E nevoie de o femeie in casa!"?
Raspuns: Mesterul Manole |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Nu.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Iar eu spun ca da, într-o oarecare măsură. Eu am aluband pe toată podeaua, sub bancheta spate cateva fâșii, pe polița boxelor, pe plafon câteva fâșii, în toate ușile, și pot spune că după ce mașina stă în soare simt mirosul specific al foliei bituminoase. Nu foarte tare și trece ușor, însă e acolo. Oricum nu miroase ca și când ard ăia smoală la butoi pentru hidroizolații, altcineva nu știe ce e cu mirosul ala în afara de mine și cum ziceam, trece repede.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu de când am dat cu antifon, mi-a mirosit decât primele zile până când s-a uscat. Apoi nu a mai mirosit deloc...Și este dată toată mașina cu așa ceva. Eu sunt mulțumit. M-am chinuit foarte mult la aplicarea tuturor straturilor și izolațiilor dar am ieșit mult mai ieftin față de varianta aluband și cel puțin la fel de bună. Pentru cine nu știe alubandul are în componență folii bituminoase (antifon cu alte cuvinte) alături de o foiță subțire de aluminiu. Adică cam ce am făcut eu cu pee-ul aluminizat și cu antifonul.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1821528 http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1875519 Mă gândesc la aluband pentru capotă. Aș vrea să scap de sunetul motorului definitiv. Cu toate că toarce foarte frumos, nu m-ar deranja să nu îl mai aud deloc. Am izolat și pedalierul până sus la bord, așa că ce se putea face în interior s-a făcut. Mai rămân capota și hayonul. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Am avut eu pe capota si - bad idea... Se dezlipeste atat din cauza ca se incinge capota de la soare, cat si de la motor. Si nu in ultimul rand de la vibratii. Mai citeste, e scris pe larg in topicul cu insonorizarea la Logan. Alubandul nu e facut sa fie lipit in felul asta, SUB suprafete orizontale. In cel mai rau caz pe suprafete verticale (vezi panouri de usi, la auto). Cel mai bine PE suprafete orizontale. Nu te incurca, o sa cada. Si la mine avea si o blana de capota care sa-l tina cat de cat. In final am renuntat si am comandat de la bursa o blana originala, pe care o s-o dublez cu pasla de 10mm. La fel si insonorizantul pedalier.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Antifonul miroase mult mai rau decat alubandul. Si asta chiar si dupa un an de la operatie.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Victorine |
![]()
|
De acord. Am lucrat si eu cu vopsea cauciucata si vreau sa zic ca puțea ca naiba si la cateva saptamani... si avea doar solventul incorporat de la origine, eu n-am mai diluat cu nimic... Dar daca il aplici intr-o masina care stă in soare, inchisa?...
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
toporas |
![]()
|
![]() Schizofrenic Group: Members Posts: 1.611 Joined: 21 December 06 From: Bucuresti ![]() |
antifonul cauciucat l am folosit si eu la Dacia 1300 cand o aveam.A mirosit pana am vandut o, in special cand era cald afara.
Victorine: pt plafon nu cred ca o sa fie o problema pt ca peste el vine taviteria originala a masinii si daca se dezlipeste o sa raman tot acolo;n are unde sa cada mai mult.Ma gandesc la varianta de a aduga cateva puncte de mastic siliconic pe fiecare fasie de Aluband pt a se lipi mai bine.Masticul siliconic stiu ca rezista la temepraturi mai mari si nu exista astfel posibilitatea sa se dezlipeasca datorita caldurii excesive din timpul verii. Ce parere aveti ? |
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
noi si sh Care a fost primul barbat care a spus: "E nevoie de o femeie in casa!"?
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Unii producatori folosesc pe plafon carton gofrat lipit cu banda dublu-adeziva. Si asa la masini de costa de la dublu loganului, pana la unele care au steluta pe capota ...
Plafonul nu este deloc o sursa de zgomote, nu trebuie pus aluband (sau alt material) peste tot plafonul. Sunt de ajuns cateva fasii sau bucati, peste care este bine sa se puna izopren cu folia de aluminiu spre plafon si un strat de pasla. Nici izoprenul nu trebuie sa fie foarte gros si nici pasla. This post has been edited by IRONICK: 8 Jul 2009, 12:27 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Victorine |
![]()
|
Da, toporaș, nu are unde sa cada, dar nici nu face treaba pentru care te-ai chinuit sa demontezi tapiteria si sa-l pui acolo...
La Logan exista deja din fabrică niste fâșii de forma rectangulară destul de ample pe plafon, inainte si dupa traversa aia. Suficient cât să limiteze vibrațiile. Eu zic ca mai mult nici nu e nevoie. Daca vrei sa nu te mai arda plafonul la freza vara, atunci faci cum zice IRONICK. This post has been edited by Victorine: 9 Jul 2009, 06:56 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Mie nu îmi miroase deloc antifonul. Probabil pentru că stă "sub" atâtea straturi de vatelină și pee. Și din cât am putut să observ, nici nu s-a topit de la căldură și este dat fără solvent. Super nova nu are folii bituminoase la plafon, doar la podea și portbagaj. Din ce spune colegul Victorine, înțeleg că loganul are și la plafon. Recent am mers într-un chevrolet kalos și se auzea apa pe plafon de zici că ploua pe tigaie.... chiar enervant.
Așa era și la mine înainte. Acum se aude înfundat. Din câte am înțeles la logan tot la fel de enervant este. Eu am lipit pee-ul de plafon cu antifon. Până să pun capitonajul la loc stătea bine "lipit" de plafon. Sper să rămână acolo... oricum m-am chinuit enorm să demontez capitonajul și toate plasticele de deasupra ușilor față și spate, împreună cu parasolarele și oglinda retrovizoare. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
toporas |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri.
IRONICK: Te contrazic.Pe mine ma deranjeaza zgomotul picaturilor de ploaie pe plafon.Foarte tare.Asa se aude pe casa bunicii cand ploua...si aia are 50 ani de viata[casa].De aceea vreau sa izolez si plafonul.Nu stiu ce sa pun pe plafonul pentru ca Alubandul va cadea in mod sigur de acolo, nu l vad stand ''cu capul in jos'' si pe o suprafata incinsa de soare. Victorine: Nu ma deranjeaza caldura venita din plafon, pentru asta s a inventat AC-ul. Vreau doar sa scap de zgomotul picaturilor de ploaie.O sa ma gandesc si la alte materiale pe care le as putea folosi pentru plafon. PS: N am Logan;am vazut ca nu este asta o conditie sa utilizezi forumul. |
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
|
Victorine |
![]()
|
Eu vorbeam din experienta mea... cu loganul...
9 Jul 2009, 13:28: toporas, daca te intereseaza, mai am eu niste coli de polietilena expandata (PEE). O coala are 10 x 1000 x 2000 mm. Eu mi-am pus pe plafon. Sunt concepute pentru izolatie termica si fonica. Daca vrei sa nu mai auzi ploaia asa tare pe plafon, pot sa-ti spun ca la mine asta a fost primul lucru pe care l-am remarcat. Mai poti incerca si cu placi de pasla (sunt ceva mai dense decat aia la sul, eu mi-am comandat vreo 10 mp). Si totusi, chiar asa deranjant e sunetul ploii pe Astra ![]() This post has been edited by Victorine: 9 Jul 2009, 13:28 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
toporas |
![]()
|
Ar fi o varianta pasla textila in 2 straturi daca imi va permite spatiul si 1 strat de polietilena expandata[am din aceea de 5mm grosime].
Dar cu ce sa le lipesc ? |
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am pus 2 straturi de pee aluminizat de 3 mm, cu aluminiul în jos. Le-am lipit cu antifon. Dacă vrei să fii sigur că nu vor cădea, încearcă prenandez. Eu am pus power tape pe marginile pee-ului. La mine încăpeau mult mai multe straturi dar nu am vrut să încarc prea tare...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
toporas |
![]()
|
Weekendul acesta o sa lipesc cateva fasii de Aluband pe bucati de tabla si o sa le las afara in soare si cu ''capul in jos'' sa vad cum se comporta.Eventual daca nu este foarte cald o sa le incalzesc cu flacara sa ajunga la temperatura mare.
Iar cu prenandezul...da, ar fi o solutie dar cat de rezistent va fi?Si n o sa miroasa in masina? |
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
|
Maskatu |
![]()
|
La mine după o săptămâna nu mai era nici pic de miros de antifon, deci prenandezul nu cred că este o problemă. Persistă câteva zile apoi se duce. Mai pui 2-3 brăduți mirositori și gata.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
toporas |
![]()
|
Mda...o sa fac asta in weekend si luni revin cu impresii.
Uite ce am gasit pe youtube:antifonare usi Logan Cat a putut sa munceasca baiatul asta...dar a meritat!!! |
--------------------
Vand anvelope
iarna si vara
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 21:33 |