DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> opel astra h VS ford focus tdci, o mana de ajutor!

dadu221
post 6 Jun 2008, 22:26
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Ploiesti

A sosit vremea sa upgradez de la supernova. Cum baietii de la dacia fac treaba buna si nu au de gand sa scoata dieselul prea curand si nici sa anunte un pret orientativ m-am hotarat sa ma indrept catre un sh pana 100.000. km adus de la nemti. Prospectand piata m-am oprit asupra celor 2 masini enumerate in topic datorita pretului si dotarilor. Mai exact nu ma pot hotara intre:

1. Opel astra h fabricatie 2004-2005 1,7 cdti/80-101 caluti
SI
2. Ford focus fabricatie 2006 1,6 tdci/90-109 caluti

In principiu dotarile sunt asemanatoare (aer ,geamuri, oglinzi , abs+esp). In medie fac cam 25-30 ooo km anual (majoritatea exterior) asa ca imi trebuie o masina:

a- cat mai fiabila
b- sa consume cat mai putin
c-costuri de intretinere sa fie cat mai mici (consumabile , articulatii si eventuali senzori care ar mai putea pica)

Nu ma intereseaza partea de aspect intrucat imi plac amandoua la fel de mult. Nu vreau sa par malitios dar nu ma intereseaza opinii de genul eu am mers cu un astra g sau cu un ford tddi. Ma intereseaza opinii si pareri cat mai mult bazate pe experienta cu una din aceste doua masini. Intre timp am sa studiez si forumurile celor doua marci desi cunt sigur ca fiecare isi va lauda odrasla smile.gif. VA multumesc!

This post has been edited by dadu221: 6 Jun 2008, 22:37

--------------------
DSN rapsodie - 2002 - ph-22-unu
Ie doar o amarata de dacie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bossake
post 7 Jun 2008, 01:52
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut, din cele doua eu as alege focusul. Nu de alta dar e mai nou, si mai ales daca zici ca vrei sa il aduci de afara, 2 ani pot insemna destul de multi km in plus. Ai grija ca din ce am vazut in germania focusurile sunt cumparate ca masini de firma si date la angajati. Cam cum erau inainte astra g. De asta ar fi bine sa te duci personal acolo si sa iti alegi singur masina, dupa cum stii astia de aduc masini iau cam ce gasesc mai ieftin pe acolo ca sa scoata profit cat mai mare pentru ei.

Nu am mers cu astra H, am mers cu focus si mi-a lasat o impresie buna. Ce m-a impresionat a fost stabilitatea masinii care o consider peste celalte masini din clasa asta. Apropo, Astra H nici nu are suspensie independenta, deci ca stabilitate focusul are un mare plus fatza de astra.
Ca motorizare ambele sunt motoare destul de reusite, cu un plus pentru focus. motorul de 1.6 diesel de pe focus este acelasi cu cel de la peugeout si citroen pus pe 307 sau pe c4. Singurul lucru destul de nasol la focus este interiorul care pare cam "cheap". Destul de multe plastice ieftine care iti dau senzatia de masina ieftina. Insa depinde de gusturi,poate pe tine n-o sa te deranjeze..

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
bobo77
post 7 Jun 2008, 08:21
Post #3

...........................

From: Mangalia

Este si o diferenta de pret intre cele doua masini, sau pretul este sensibil egal? si care ar fi acesta?

This post has been edited by bobo77: 7 Jun 2008, 08:22

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
bogdan_90
post 7 Jun 2008, 08:50
Post #4

baiatu' cu apa

si suma de bani ai ?

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
houser
post 7 Jun 2008, 15:06
Post #5

Membru incepator

From: Bucuresti, Baneasa

Salut! Am si io o intrebare...Opel Astra H este modelul nou de Opel sau acela Classic care se tot fabrica de prin 2000 incoace si tot continua? Mersi

--------------------
Opel Astra h 1.7; Renault Megane Sedan Privilege 1.6; ex. Solenza si Bora
+
ArtVandelay
post 7 Jun 2008, 15:07
Post #6

Anytown, USA..

From: Craiova

e modelul nou *hatchback*
ala de zici tu e astra G si se face de prin 1998....

This post has been edited by ArtVandelay: 7 Jun 2008, 15:07

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
houser
post 7 Jun 2008, 15:18
Post #7

Membru incepator

Aha. OK. Pai merita Opel Astra H, sincer si io vreau sa imi iau unul, am si deschis un topic in legatura cu antena de pe el. Comparatia am facut-o si io, si am decis sa imi iau Astra, Focusul am inteles ca are o intretinere mai scumpa, un consum mai ridicat, si performante mai scazute. Ca sa nu mai vorbim de interior unde Opelul chiar arata foarte inovator cu acel inox, displayul mare, sistem audio foarte performant si confortul mi se pare mai ridicat in Astra fata de Focus.
@ Dadu 221: Du-te in Germania de unul singur, nu lua de pe net sau prin filiera cu Aradul, si o sa gasesti Astra incepand de la 6000.

--------------------
+
mauru007
post 7 Jun 2008, 15:59
Post #8

sir

Si marmota invelea ciocolata in staniol.

Cat au garantie din start(de noi fiecare)? Fordul parca are 4 ani si de Opel am auzit ca ar avea 2ani? Garantia e transmisibla la amandoua? Pentru ca la o vechime de 2 sau 3 ani sa cumperi o masina care mai are garantie, e un criteriu bun de departajare.
Opel astra din punctul meu de vedere e barca. La 140 la ora parca era Logan. Sper sa nu se supere posesorii de logan. smile.gif

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
george_slz
post 7 Jun 2008, 20:10
Post #9

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

In calitate de om, care a mers ieri o viteza cu destul de mare, peste cea mentionata de tine, iti spun ca AI TU BARCI IN CAP!

This post has been edited by george_slz: 7 Jun 2008, 20:11

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
bossake
post 7 Jun 2008, 23:08
Post #10

Membru autentic

George, stabilitatea astrei H ca si la vectra, sunt printre cele mai slabe din clasa sa. Cam asta e adevarul. Bine, e mult spus barca insa nu se compara cu masini ce au punte independenta pe spate cum sunt golf5, focus etc.
E un lucru destul de stiut la vectra si astra ca nu exceleaza la capitolul stabilitate, insa nici de barca nu se pune problema. Ideea ca diferentele sunt sesizabile doar daca conduci mai sport pe serpentine, sau intrii in curba cu viteze ceva mai mari. Atunci iti poti da seama de diferente.
Pe autostrada sau drum drept la 150 sau chiar 180 nu se simte nicio diferenta.

Da apropo initiatorul topicului mai da pe aici? sau vbim degeaba tongue.gif

This post has been edited by bossake: 7 Jun 2008, 23:09

--------------------
+
dadu221
post 8 Jun 2008, 00:03
Post #11

Membru autentic

am tras chiulul si pe la ford si pe la opel . Multumesc pentru posturile de pana acum. Ca sa raspund la intrebarile neraspunse smile.gif focusul il gasesc in medie la 80 000 km la 900 euro cu tva iar astra 100 -140 000 cam la acelasi pret sau sensibil mai scumpa. De mers am sa merg sa o iau personal cu manutza mea si am sa caut un autohus cu patron german in speranta ca poate n-oi lua teapa si in plus am sa verific cartea de service si alte cele. Din ce aminteles pana acum:

-tinuta de trum mai buna la focus
-intretinere (referitor la consumabile) - nu e diferenta prea mare
-consum mai mic la opel
-interior mai decent la opel
- motoarele ar fi reusite la amandoua masinile (nu cred ca focusul e mai slab la performante) dar asta ramane sa vad dupa un test drive.
-ceva probleme semnalate la astra h cu niste cutii care agata.

O problema ar fi ca vreau sa bag motorina scoasa din rezervorul tirurilor care merg cu euro 4 si is de asemenea pretentioase. Totusi am inteles ca atat tdci-ul cat si cdti-ul mai fac mofturi si la cea din peco si ca-s tare pretentioase la carburant fiindu-mi sugerat sa ma orientez pe tddi (d care nici nu vreau sa aud), dti (au cam multi km prin nemtia) si tdi (scump domne, scump multi km si ceva vechime la pret care ar concura cu focusul).

houser tu de ce astra si cu cati km vorbesti la 6000 de ieuroi ?
mauru amandoua au 2 ani prins trainataturi iar ford romania mai ofera inca doi netransmisibili smile.gif asadar garantia nu facea parte din visul meu biggrin.gif

This post has been edited by dadu221: 8 Jun 2008, 00:08

--------------------
+
bossake
post 8 Jun 2008, 06:22
Post #12

Membru autentic

Ca tot ai adus vorba de motorina scoasa din tir, acum cateva zile ma contraziceam cu niste prieteni pe tema asta. Eu le ziceam sa lase naiba afacerea asta si pentru 10-15.000 de lei la litru, sa bage de la benzinarie decat sa se riste, iar ei o tineau pe a lor ca sunt tiruri moderne si ca nu mai sunt diferentele intre motorina, ca alta data.
Ai idee, cam cum sta treaba?

Iar despre motoare sensibile la motorina proasta, nu stiu nimic despre CDTI-ul de la opel, insa la ford stiu persoane cu Mondeo tdci care au avut probleme cu injectoare infundate de la motorina proasta. Si nici nu bagasera de la tir, ci doar din benzinarie. E drept motoarele pe Mondeo sunt de generatie un pic mai veche(vbesc de vechiul mondeo), insa sunt tot tdci. E o problema destul de comuna la vechiul mondeo.
Iar cat despre cartea de service, daca tot te duci ia-mi si mie vro 2-3 in alb biggrin.gif . Glumesc, insa nu te baza doar pe cartea de service, apropo din cate mi-a spus cineva cu ford, la ford nu exista baza de date cum e la vag spre exemplu. Adica nu poti vedea pe baza vin-ului cati km a avut la ultima revizie facuta intr-o reprezentanta spre exemplu. La opel nu stiu cum e.
O alta solutie ar fi sa cauti si in romania un focus. Ai avantajul ca il poti gasi cu ceva mai putini km si te scuteste si de drum, cheltuiala si taxa auto, plus timpul pierdut smile.gif

--------------------
+
houser
post 8 Jun 2008, 09:37
Post #13

Membru incepator

@dadu221: Opel Astra H 1.7 CDTI Euro 4 — EUR 4,005
Limousine, Used vehicle
Price: EUR 4,005
Mileage: 86,000 km
Fuel Type: Diesel
First Registration: 5/2006
Feature Sets:
ABS, Auxiliary heating, Central locking, Electric heated seats, Electric windows, ESP, Immobilizer
Private Seller
23452 Berlin
Germany
Phone: +49 (0)176 707673299

Uite ca exista si mai ieftin de 6000. Oricum consider ca pe la 8000 ar fi unul decent, desi nici asta nu arata rau si nici specificatiile nu sunt asa de rele.

--------------------
+
daciafan
post 8 Jun 2008, 09:52
Post #14

/

dute in germania si pe care o gasesti prima cumpar-o
eu zic asa "51%opel 49% ford"

--------------------
/ / /
+
Amedeus
post 8 Jun 2008, 09:55
Post #15

Membru cu Logan

From: TM

Anunturi din astea (masina de doi ani la pret de 4000€), cred ca nici nu merita bagate in seama. Or fi umbland cainii cu covrigi in coada pe la Berlin, dar nici chiar asa ! smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
dadu221
post 8 Jun 2008, 14:14
Post #16

Membru autentic

private seller si ai spus tot . Alea is anunturi al oha wink.gif Am vb cu cineva care face germanica si a spus s anu ma uit pe site la particulari ca nu exista asa ceva in realitate. Mama ei de motorina. Cred ca filtrele alea sunt chiar degeaba pe acolo ...

bossake : prieten cu mondeo tdci 1000 e pe injectoare smile.gif stiu ce spui
prieten cu tddi a spus ca au probleme la volanta
persoana cu motorina nu e de prin parcare wink.gif adik sut convins ca este cea din peco si exista si posibiliatea cu bonurile si alimentarea direct din peco.
Grea decizie si parca vad ca in dobitocia mea ma las incantat de garantia sandreo-ului si ma voi zbate in mizerie pentru inca 5 ani smile.gif

--------------------
+
Andy_ACS
post 9 Jun 2008, 12:46
Post #17

Yes, I'm not!

Salutare!
Modelele astea 2 sunt si pe shortlistul meu.
Ford:
- tinut de drum foarte buna
- spatiu mare
- aspect frumos interior/exterior
- preturi piese mai mari decat Opel
- motoare diesel agomotoase cilindree sub 1.6, deci taxe mai mici

Opel:
- tinuta de drum ok
- spatiu interior mediu, dar suficient
- aspect foarte frumos mai ales exterior. Interiorul ok.
- intretinere mai ieftine (so they say...)
- motoare diesel zgomotoase, cilindree mai mare de 1.6 deci texe mai mari

Personal as alege Fordul. Imi place masina am mers (ca pasager) intr-un 1.6 tdci de 90 de cai.
Am observat ca in Germania gasesti Opelul mai scump decat Fordul. Fordul are o depreciere mai mare decat Opelul si de asta. De asemenea ai in vedere ca multe Focusuri au fost masina de firma (mai ales firme de inchirieri auto).

Pret de sub 6000E e o utopie.
Masinile le gasesti pe la 8000E cu 80-150 mii km.
Sa ai in vedere costurile cu drumul, taxa de inmatriculare, numerele, dar si revizia in care sa incluzi schimbarea kitului de distributie.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
User is online!Galerie FotoPM
+
dadu221
post 11 Jun 2008, 22:09
Post #18

Membru autentic

la pana in 100 000 km si 3 ani nu cred ca ai de ce sa schimbi distributia .. eventual sa o verifici. Preturile cu tva merg intre 8 si 9000 deci pui un 10 000 cu drum si inmatriculat Asta cu intretinerea mai scumpa nush ce sa zic .. poate e vbd e reprezentanta sau piese originale .... acum nush daca de ex MAnn face filtre la preturi diferite intre ford si opel .. ramane de studiat. Oricum diferenta nu poate fi atat de mare. Cred ca decizia va fi in functie de pret si kilometraj si eventual dotari.

--------------------
+
Andy_ACS
post 12 Jun 2008, 08:56
Post #19

Yes, I'm not!

Eu zic ca daca te duci sa cumperi din germania vezi ce anume gasesti dintre astea doua, ambele sunt masini calumea.
Cu distributia faci cum crezi, imi mentin parerea ca e bine sa o schimbi, oricum peste un an si cativa km o sa o schimbi, de ce sa risti? Cine iti garanteaza ca acei km sunt reali? poate masina are 85.000 in bord si reali 130.000-150.000. Masina arata impecabil si nu o sa sesizezi ca a fost "manarita". Se intampla si la ei, mai ales daca ai in vedere ca autohausurile sunt in general patronate de turci, arabi sau chiar romani smile.gif

Eu m-am uitat pt mine la mai multe masini compacte si tot astea doua imi plac, insa cu motor 1.6 benzina. In general dieselurile sunt destul de rulate, m-as mira sa gasesti unul de 3 ani sub 100.000. Nu sunt nici nemtii prosti, daca tot iau diesel care e mai scump cauta sa isi recupereze diferenta, si asta se face mergand peste 100.000. Daca te uiti cu atentie preturile pt benzina si diesel sunt similare la sh, iar de noua diferenta e de 1000-1500. De aici tragem concluzia logica - cele diesel sunt mai rulate. Numai in Romania o sa le vezi pe toate la 95-110 mii, acolo pregateste-te sa vezi masini de 3 ani chiar la 200-250.000.

Bafta!

--------------------
- - -
+
dadu221
post 12 Jun 2008, 12:08
Post #20

Membru autentic

hai andy , lasa vrajeala si hai sa ne inscirem la sandero sad.gif

Multumesc tuturor pentru punctele de vedere exprimate. Din punctul meu de vedere topicul se poate inchide.

--------------------
+
Andy_ACS
post 12 Jun 2008, 13:05
Post #21

Yes, I'm not!

Never. Poate daca imi fac mie discount de 1000E pe ochi frumosi smile.gif) dar cum asa ceva nu o sa se intample... wink.gif

Gata, te-ai hotarat la Sandel?

Bafta!

--------------------
- - -
+
ionutctn
post 12 Jun 2008, 13:20
Post #22

Membru cu TDI

@daddu221
Pai tu crezi ca diferenta de pret de intretinere e doar la filtre? Pai ce crezi ca la un Astra nu se duce un debitmetru dupa un numar de km? Nu cade un capat de planetara? Nu trebuie niste amortizoare pe spate schimbate? Acolo se face diferenta la intretinere. Una e sa dai 180 RON pe un cap de planetara si alta e sa dai mai mult. Plus ca lumea nu se gandeste, dar la anumite marci si manopera e mai scumpa. Ia in calcul toate chestiile astea. Nu te gandi doar la filtre, ca filtrele si uleiul sunt o nimica toata. Diferenta de bani se face la consum si la piese.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Amedeus
post 12 Jun 2008, 14:40
Post #23

Membru cu Logan

In urma unui accident un coleg a fost nevoit sa schimbe o planetara la o Astra H. Pret la dealer (nu pe la magazine si magazinase) : 3500 lei. ohmy.gif (probabil includea si manopera de schimbare, dar totusi...)

--------------------
+
vijelie
post 12 Jun 2008, 15:02
Post #24

membru violet

Cateodata cei care nu isi fac CASCO isi cam merita soarta.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
ionutctn
post 12 Jun 2008, 15:11
Post #25

Membru cu TDI

QUOTE(vijelie @ 12 Jun 2008, 15:02)
*

Se mai si uzeaza piesele, nu e vorba numai de accidente/lovituri.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Amedeus
post 12 Jun 2008, 21:57
Post #26

Membru cu Logan

QUOTE(vijelie @ 12 Jun 2008, 16:02)
*

Masina fusese reparata de ceva timp, dar la un drum in afara orasului, la o viteza mai mare a observat o vibratie. La teste ulterioare facute in service au ajuns la concluzia ca planetara e stramba si trebuie schimbata. La scurt timp dupa ce a schimbat planetara a vandut masina. smile.gif

--------------------
+
lucian_v
post 13 Jun 2008, 18:00
Post #27

Membru autentic

QUOTE(Amedeus @ 12 Jun 2008, 14:40)
In urma unui accident un coleg a fost nevoit sa schimbe o planetara la o Astra H. Pret la dealer (nu pe la magazine si magazinase) : 3500 lei.  ohmy.gif  (probabil includea si manopera de schimbare, dar totusi...)
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
--- --- --- - ---
+
Andy_ACS
post 13 Jun 2008, 20:38
Post #28

Yes, I'm not!

poate a avut accident, nu a observat problema la planetara, a rerparat masina si apoi a fost nevoit sa plateasca el schimbarea piesei. Oricum pretul este aberant. ,ult prea mare. dealerii te jupoaie, daca iti iei piesa de la un magazin de auto straine si o inlocuiesti in alt service te costa 50%.

Bafta!

--------------------
- - -
+
dadu221
post 14 Jun 2008, 20:16
Post #29

Membru autentic

ei .. basme . Daca te duci la dealer esti automat un ... FRAIER. Opel astra g saboti spate 105 lei. Ia interesati-va cat is cei de supernova wink.gif.
Amadeus mergi de exemplu la motormania si vezi cam cat costa la ei o planetara de astra h.
ionutctn... debitmetru ala pica si la logan (nu stiu exact cu ce se papa dar daca e vb de egr as putea-o pune de o divagatie). Si la supernova mea a picat sonda lambda. Pret dealer 500 sau magazin piese 150 roni. Noroc cu doctorasul aici pe forum caruia ii multumesc inca o data si care m-a rezolvat cu 50 de lei. Bogdaproste! Daca luai de a magazin trebuia sa platesti montatu in service si calculatorul care ajungeau cel putin la inca 50 de lei iar in caz ca se strica in garantie piesa mai plateai o constatare , un montat si un demontat asa ca... Nu mai zic nik pt ca oricne poate face un calcul de bani. Amortizoarele si arcurile se schimba si la dacie si tare m-as incumeta la o comparatie de pret cu astra g.
Andy: deja ma resemnasem dar am citit la logan topicul cu rugina. Acolo unde scrie ca vopseaua sare daca esti prin preajma masinii cand tipi mai tare la cineva (adio injurat in trafic sad.gif ). Mai in gluma mai in serios creditul va fi pe 5 ani si n-as vrea sa vopsesc masina in service pe banii mei in perioada de garantie ca s-a stricat vopseaua de la soare si inevitabil a ruginit sau alte magareli asemanatoare. Sau sa se umfle vopseaua si sa mi-o vopseasca pe garantie niste "romaniasi" priceputi din serviceurile dacia. Mai bine schimb debitmetre decat sa fac ulcer gandindu-ma la rugina care avanseaza in timp ce eu platesc rate. La modul cum este tratata garantia in ziua de azi ...

--------------------
+
aphophis
post 14 Jun 2008, 20:20
Post #30

Membru autentic

nu stiu cum e la ploiesti service-ul opel, da in iasi e la fel (de fapt mai praf) ca service-ul dacia smile.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 18:30
Forum Renault