Nokia 6500 Slide, formatare
![]() ![]() ![]() |
Nokia 6500 Slide, formatare
daniM |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|||
red_dog 4 ever |
![]()
|
![]() DINAMO BUCURESTI Group: Members Posts: 218 Joined: 20 July 06 From: Constanta ![]() |
incarca de 2-3 ori cu tel inchis 12 ore
|
--------------------
VW
POLO HAPPY,Logan ABS plus
2009,2009
- xxx
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Bateriile Li-Ion si Li-Pol nu se formateaza, din cate stiu...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
QUOTE(BlaueCorsa @ 19 Oct 2008, 12:24) asa e . poti sa il tii in priza si doua zile , ca tot degeaba. treaba cu incarcatul de 2-3 ori , la inceput, nu ajuta la formatare , ci la atingerea " performantelor " maxime ale acumulatorului . This post has been edited by dariusz: 19 Oct 2008, 11:36 |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Primul lucru pe care il fac atunci cand imi cumpar un aparat e sa citesc manualul,iar in asta nu scrie decat -conectati incarcatorul la o priza de perete-,asa ca domnule Sorin nu mai behai in taina...
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi atât scrie pentru că atât trebuie să faci.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
daca nu pricepi in romaneste poti solicita si alte limbi
![]() QUOTE(MAERSK @ 19 Oct 2008, 19:44) Sau probabil aia de la Nokia mint, si crezi trebuie respectate cu strictete anumite practici purtate oral ca miorita, atunci il pui primele 3 incarcari cate 12 ore, nu ca ajuta, dar nici nu strica. daca vrei sa te tina acumulatorul in timp, il pui la incarcat cand e pe terminate desi e li-ion, cat mai putine incarcari=viata mai lunga. Am auzit de unii care il pun zilnic indiferent de stare, acumulatorul isi face ciclul de 100-200-300 de incarcari sau cat are el viata si va avea viata mai scurta. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
argon |
![]()
|
posteaza unde am zis eu asa ceva...astept raspuns, nu te da la fund.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
La nokia E71, sustineai ca acumulatorii se formateaza 12h, bla bla.
<span class='edit'>19 Oct 2008, 20:43:</span> QUOTE(argon @ 13 Oct 2008, 08:05) Nu stiu daca se formateaza sau nu, nu ma intereseaza barfele si parerile din popor, dar prima incarcare trebuie sa fie 12 ore, punct. Asa zice manualul, asa se face. Daca nu zice, nu se face, dar la toate telefoanele la care m-am uitat scria. Daca il lasi pana s-a incarcat si gata prima oara, nu respecti instructiunile(daca sunt), si e pe riscul tau. RTFM cum se zice, sectiunea incarcarea bateriei. Iti place mult chestia aia cu RTFM nu? This post has been edited by liviu2004: 19 Oct 2008, 19:44 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
argon |
![]()
|
and the point is? inca astept sa gasesti ce ziceai, nu alte quoturi aiurea fara legatura cu subeiectul , ca altfel ma faci sa crezi ca ai probleme cu intelegerea
![]() QUOTE Daca nu zice, nu se face Si o poza promisa pe alt topic, adica http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1572498 , li-ion, dar nu Nokia. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(argon @ 13 Oct 2008, 07:05) Nu stiu daca se formateaza sau nu, nu ma intereseaza barfele si parerile din popor, dar prima incarcare trebuie sa fie 12 ore, punct. Asa zice manualul, asa se face. Daca nu zice, nu se face, dar la toate telefoanele la care m-am uitat scria. Daca il lasi pana s-a incarcat si gata prima oara, nu respecti instructiunile(daca sunt), si e pe riscul tau. RTFM cum se zice, sectiunea incarcarea bateriei. ... |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
liviu2004 |
![]()
|
QUOTE(argon @ 19 Oct 2008, 20:46) and the point is? inca astept sa gasesti ce ziceai, nu alte quoturi aiurea fara legatura cu subeiectul , ca altfel ma faci sa crezi ca ai probleme cu intelegerea ![]() Ti se pare ca vorbeam de dacii berline sau de formatarea acumulatorilor? The point is: vor fi intotdeauna useri care vor pune intrebari cel putin inutile (vorba aia RTFM). Si ai in vedere ca nici tu nu le stii pe toate si la un moment dat intrebarile tale vor fi de rasul unora. Parerea mea e sa fii mai relax. This post has been edited by liviu2004: 19 Oct 2008, 19:53 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Mai nou, bateriile Li-ION si Li-POL au circuite de protectie la incarcare incorporate (din cate stiu la inceput aceste circuite erau in telefon, pe partea de alimentare).
Poti lasa telefonul la incarcat si 24h, ca odata incarcata bateria circuitul de protectie nu mai permite incarcarea, acumulatorii Li-ION si Li-POL fiind foarte sensibili la supraincarcari si scurtcircuite, putand si exploda. Cred ca in zilele noastre formatarea e mai mult o legenda. Folosesc in prezent un Nokia 6300, a carui baterie nu am formatat-o, ci doar am incarcat-o complet de vreo 2-3 ori imediat dupa cumparare. Nu am nici o problema in ceea ce priveste durata de utilizare dupa incarcare. Insa, cel mult la doua luni las bateria sa se descarce complet (telefonul se opreste singur) apoi o las sa se incarce complet. In rest, o incarc dupa nevoie, de multe ori incomplet. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
liviu2004 |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
daniM |
![]()
|
Am intrebat in stanga si in dreapta si cel mai des am primit raspunsul:intr-adevar noile baterii nu se mai formateaza ,ci se incarca normal,"formatarea"aia putand sa faca mai mult rau decat bine,Dar,Argon,nu e primul telefon nou pe care il detin,si nici in manualele de la telefoanele anterioare(Samsung,Nokia,Motorola),nu imi amintesc sa fi scris de vreo formatare,nu cred...In fine ,pentru cei care nu stiu,vorba preferata a lui Argon se traduce-Read The Fu.... Manual!
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
argon |
![]()
|
asa-i ca nu stiai pana acum ce inseamna RTFM?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
daniM |
![]()
|
Nu
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
De fiecare data cand am cumparat un tel nou, fie el si li-ion sau li-polimer vanzatorul mi-a zis sa il incarc o singura data inchis, incarcare completa (12-14 ore).
La toate telefoanele pe care le-am avut am facut 3 astfel de incarcari complete: butonare telefon pana se inchide singur, incarcare inchis 12-14 ore. Nu am ce pierde, in mod normal dupa incarcarea completa a acumulatorului exista un circuit care deconecteaza acumulatorul, asa ca nu exista risc de distrugere. Atentie ca la acumulatorii cu Li nu e indicat sa fie consumati (descarcati) 100%, ei au si un circuit de protectie care nu lasa sa se descarce 100%, deci dupa acest ciclu de 3 descarcari-incarcari complete ar fi bine sa se evite totusi descarcareatelefonului (sa nu se inchida singur) pe cat posibil. Ca un fapt divers - la toate telefoanele pe care le-am avut nu am avut nicio pb cu acumulatorii, ei "tineau" mai binde decat media descrisa de alti useri pe forumuri. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
poti sa-l lasi sa se stinga singur de fiecare data, ca nu se intampla nimic rau bateriei...alt mit asta...
La telefoanele 3G, la mod retea dezactivezi modul dual sa ramana pe GSm simplu, daca nu folosesti 3g-ul, si va tine mai mult bateria...e bine de stiut. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
daniM |
![]()
|
Asta e bine de stiut...uite acum il operez!
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 20 Oct 2008, 13:56) Atentie ca la acumulatorii cu Li nu e indicat sa fie consumati (descarcati) 100%, ei au si un circuit de protectie care nu lasa sa se descarce 100% QUOTE(argon @ 20 Oct 2008, 14:07) poti sa-l lasi sa se stinga singur de fiecare data, ca nu se intampla nimic rau bateriei...alt mit asta... Asta pentru ca acumulatorul nu se descarca 100%. Totusi dupa parerea mea aceasta situatie este de evitat. Adica sa nu devina un obicei, ca se mai intampla de cateva ori nu e o tragedie. Edit: "Li-ion cells must never be discharged below a certain voltage to avoid the possibility of irreversible damage. Therefore Li-ion battery systems are generally equipped with a circuit that shuts down the system when the battery is discharged below the predefined threshold" Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_ion_battery Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 20 Oct 2008, 13:24 |
--------------------
-
-
|
|
daniM |
![]()
|
thanks
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@daniM - ce parere ai de tel pana acum? Banuiesc ca ai luat Best Deal-ul Orange. Am auzit de niste linii pe display cand te "plimbi" repede prin meniu, nu apar mereu, cica ar fi de la refresh, al tau face asa?
In rest, cum e telefonul, multumit de achizitie? ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
daniM |
![]()
|
E super!Nu am dat nici un ban pe el .l-am luat pe puncte ThankYou,plus ca mi-au dublat toate minutele nationale gratuite,dupa putin santaj ca imi inchid abonamentul...
![]() |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 21:32 |