DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renault inchide uzinele din Franta, Mai vedem topicuri de vs intre Franta si Turcia?

Bhal
post 24 Oct 2008, 11:52
Post #1

Membru autentic

Group: Members

--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alexu7
post 24 Oct 2008, 11:53
Post #2

zân

From: Europa

le inchide temporar 1-2 saptamani...
inceputul sfarsitului? blink.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
Bhal
post 24 Oct 2008, 12:01
Post #3

Membru autentic

Nu e doar criza.

Se intampla peste tot, nu doar la Renault. Ii asteapta vremuri grele, si pe noi la un loc.

http://www.frontnews.ro/externe/economie/d...a-de-nord-15978
http://www.frontnews.ro/externe/social/dou...d-portile-15710
http://www.frontnews.ro/social-si-economic...8-si-2009-16222

Si toate din cauza unor bancheri care s-au intins mai mult decat au putut duce

http://www.frontnews.ro/social-si-economic...inanciara-15852

--------------------
+
dumid
post 24 Oct 2008, 12:16
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Uzinele Garrett din toata Europa se inchid cate 2 zile pe luna. Se estimeaza ca de la a doua jumatate a lui 2009 sa se revina la program normal.Evident ca nu se mai pune problema de ore suplimentare si 3 schimburi.

--------------------
5461 1997 2012
+
VladG
post 24 Oct 2008, 12:30
Post #5

Membru preistoric

E normal. Toata lumea e in CRIZA, numai Romania e pe val, neafectata, se maresc salarii cu 50% si alte dovezi de bunastare.
Oare cum vom face fata valului de imigranti?

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
nr1_gogon_1979
post 24 Oct 2008, 13:10
Post #6

MEMBRUL

From: Bucuresti: Floreasca & Muncii

biggrin.gif in sfarsit.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2007
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
Mercedes E280 CDI 4Matic /2009
Mercedes C200 diesel /1994
+
driverx
post 24 Oct 2008, 13:28
Post #7

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(VladG @ 24 Oct 2008, 13:30)
...
Oare cum vom face fata valului de imigranti?
*

Ba, America in perioada exploziei industriale, dar mai ales in cele doua razbele mondiale a rezistat. Asa o sa facem si noi. Si in 20...maxim 30 ani devenim puterea numaru' unu a lumii. Si asa romanii au tot visat la asta si se credeau poporu' ales.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Bhal
post 24 Oct 2008, 16:53
Post #8

Membru autentic

http://www.frontnews.ro/social-si-economic...atru-zile-16359

si dacia.

si peugeot si citroen au anuntat revizuiri negative pe targeturi. urmeaza sa anunte si ei probabil stoparea productiei.

--------------------
+
Bhal
post 24 Oct 2008, 18:16
Post #9

Membru autentic

--------------------
+
andu911
post 24 Oct 2008, 18:33
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Dar sa stii ca pentru mine nu este o veste proasta ca scad vanzarile de masini sau se inchid fabrici temporar.

Oricum, stirea data de tine, este de genul titlurilor de ziar din "Libertatea".

Ai pus la subtitlu Mai vedem topicuri de vs intre Franta si Turcia?

http://revista-presei.phobia.ro/opel-a-inc...ica-din-polonia

Constructorul german de masini Opel a suspendat temporar productia la fabrica sa din Polonia, a anuntat marti purtatorul de cuvant al filialei poloneze a GM, Przemyslaw Byszewski. "Productia fabricii de la Gliwice a fost intrerupta luni, din cauza scaderii vanzarilor din Europa Occidentala, unde exportam peste 90% din productia noastra.

http://www.cotidianul.ro/renault_si_dacia_...cile-62148.html

Decizia francezilor de Renault se înscrie de fapt în tendința întregii industrii, afectată de reducerea creșterii economici, de criza financiară, și de creșterea prețurilor la carburanți. Conaționalii celor de la Renault, PSA (Peugeot Citroen) a anunțat “o reducere masivă a producției”, în ultimul trimestru al acestui an, pentru a face față căderii pieței auto. Grupul german Daimler a anunțat pentru 2009 “un program complex pentru a ajusta producția cerințelor pieței”, fără a avansa, pentru moment, o cifră.

De asemenea, italienii de la Fiat se așteaptă, până la finalul acestui an la “volume de vânzări inferioare previziunilor” ceea ce ar putea aduce o diminuare a veniturilor. Previziunile Fiat au fost de 3,4-3,6 miliarde de euro pentru acest an. Grupul suedez Volvo a consemnat o scădere de 55% a comenzilor de mașini și a decis să închidă o fabrică din Canada. Și peste ocean, Chrysler a anunțat 1.800 de concedieri, iar GM se pregătește și ea de reduceri de posturi.

Deci toti constructorii au aceeasi problema... nu numai Renault sau doar fabricile din Franta... Nu vad legatura.

Oricum, de remarcat tendinta scaderii vanzarilor auto.... Numai in Romania si in Rusia nu exista o scadere a vanzarilor auto... Nu ca rusii sau romanii ar castiga mai bine decat francezii si nemtii... icon_mrgreen.gif

This post has been edited by andu911: 24 Oct 2008, 18:38

--------------------
- - -
+
klaus
post 24 Oct 2008, 18:44
Post #11

步步

Group: Moderatori

QUOTE(andu911 @ 24 Oct 2008, 19:33)
Conaționalii celor de la Renault, PSA (Peugeot Citroen) a anunțat “o reducere masivă a producției”, în ultimul trimestru al acestui an,
Reducerea masiva e chiar masiva, e de 30%.
QUOTE(andu911 @ 24 Oct 2008, 19:33)
Numai in Romania si in Rusia nu exista o scadere a vanzarilor auto...
*
In septembrie piata auto in romania a scazut cu cca. 25%, mai putin vanzarile de dacia care au crescut cu 40%

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
andu911
post 24 Oct 2008, 18:52
Post #12

Membru autentic

Ca sa nu vorbim de Volkswagen... care va concedia 20.000 de oameni si va reduce costurile de productie. Evident si o scadere de productie.

This post has been edited by andu911: 24 Oct 2008, 18:53

--------------------
- - -
+
EinarN
post 24 Oct 2008, 19:11
Post #13

Membru autentic

Nu este numai criza financiara de vina pt. ca masinile nu se mai vînd. Oamenii în europa sau cam saturat sa fie SCUTURATI DE BANI pt. fel de fel de impozite NEJUSTIFICATE, asa zisele impozite ecologice, explozia pretului de carburant etc.

În timp ce pretul barilului de petrol scade, în Germania de ex. preturile urca ca se adauga un procentaj de impozare tot mai mare, creste procentajul de impozit ecologic pe zi ce trece si asta în timp ce pe plan mondial benzina se ieftineste si se reduce chiar extragerea de titei. Daca merge aici tit asa maideparte avem acusi un pret de 2 EURO litrul de FB tip CO 98. Toate astea numai în numele unei KATASTROFE CLIMATERICE care are loc în mod normal fiecare 4 milioane de ani dar este EXAGERATA în creierul unor politicieni bolnavi psihici pe care nu-i mai satura dracu de bani. Într-e timp nu numai în DE ci si în restul tarilor din europa de vest.
La toate astea se mai dauga si manevrele psihopatului american în orient si cretinii care dau bancile peste cap.

CU UIMIRE trebuie TOATA EUROPA sa constate ca România le-a dat bancilor vestice O LECTIE..........un SAH MAT în materie de BUSINES FINANCIAR si asta este 1:0 pt. România. Toata stima si respectul.

În domeniul auto, chiar azi am fost la Renault sa-mi iau 4 roti complete cu gume de iarna pt. Sandero (Pret 450 EURO cu montat si echilibrat inclusiv). În timp ce cei din atelier îmi montau rotile, am stat de vorba cu un vînzator.

În intervalul 01.07.2008 pîna azi, 24.10.2008 sau vîndut prin Magazinul RENAULT în Duisburg atîtea Dacii Logan MCV si Sandero ca lista de asteptare la livrari s-a lungit de la O LUNA la SASE LUNI. Deci cine si-a comandat un Sandero la începutul lui OCTOMBRIE 2008 îl primeste CEL DEVREME aprox. în APRILIE / MAI 2009.

Asta la masini cumparate CASH - Bani Jos / Ochii la Usa. La finantari prin Banca, daca înainte de începerea crizei financiare, banca Renault accepta plata unui acont de 15% din Pretul masinii si ulterior plata restului în pîna la 72 de rate lunare, acum au pretentie la acont de 40% din pret si rate lunare de cel mult 48.

cu toate astea, în timp ce la alte magazine auto masinile noi stau si prafuiesc, Daciile se vînd ca pîinea calda. De cînd am înmatriculat-o pe a mea (01.10.2008- moment cînd erau doar DOUA Dacii Sandero în oras, acum sînt aprox 50 cu înmatriculare în DUISBURG - Terminatia DU) si asta în NUMAI 24 de zile.

S-a livrat în nestire si acum nu mai e nimic pe stoc (asa ca cei de la Dacia sa nu opreasca lucru-l ca ramînem pe aici fara Dacii).

MORALA la toate astea, va las pe voi s-o gînditi wink.gif

This post has been edited by EinarN: 24 Oct 2008, 19:14

--------------------
+
emil_t
post 24 Oct 2008, 21:32
Post #14

Membru autentic

parca tot o criza economica a declasant WW2, nu ca as fi pesimist, dar pare din ce in ce mai inevitabil, macar avem dovada ca lumea e controlata de cativa oameni.

parca prin anii ce vin, nu cred ca e indicat sa-ti iei masina noua, sunt 100% ca toate marcile vor taia bugetul pentru quality control, nah, ramane de vazut

--------------------
Dacia Supernova '03
+
CriSTI68
post 24 Oct 2008, 22:38
Post #15

Membru Valvos

am auzit azi la stiri ca se micsoreaza provizoriu productia de logan datorita vanzarilor scazute

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
EinarN
post 24 Oct 2008, 22:47
Post #16

Membru autentic

QUOTE(emil_t @ 24 Oct 2008, 20:32)
parca tot o criza economica a declasant WW2, nu ca as fi pesimist, dar pare din ce in ce mai inevitabil, macar avem dovada ca lumea e controlata de cativa oameni.

Nu stiu dar eu sînt de parere ca rahatul asta de criza economica nu este alt ceva decît un atac terorist pe plan mondial ca e ....zau, prea de tot. Eu nu pot sa-mi închipui, nu pot sa înteleg ca acesti bursieri versatzi si scolati ca atare cu emancipare profesionala si Know-How de zeci de ani sînt asa de prosti gramada încît sa faca astfel de greseli fatale.

La capacitatea lor profesionala o astfel de greseala este pur si simplu la mintea cocosului.

--------------------
+
andu911
post 24 Oct 2008, 22:57
Post #17

Membru autentic

Mie nu mi se pare nimic extraordinar in faptul ca au scazut vanzarile de masini, avand in vedere pretul ridicat al carburantilor, taxelor, asigurarilor...
mai ales ca masina nu mai e ce era... mandria unei familii sau a unei persoane... Acum este perceputa mai mult ca o necesitate.

Iar in Romania ar fi chiar logica o asemenea scadere a vanzarilor... avand in vedere aglomeratia si drumurile, ca un motiv in plus pe langa pretul carburantilor si al taxelor.

Daca am face o paralela intre o tara dezvoltata si Romania, in Romania am avea mult mai multe motive pentru care cineva nu ar da banii pe o masina.

--------------------
- - -
+
EinarN
post 24 Oct 2008, 23:08
Post #18

Membru autentic

QUOTE(andu911 @ 24 Oct 2008, 21:57)

mai ales ca masina nu mai e ce era... mandria unei familii sau a unei persoane... Acum este perceputa mai mult ca o necesitate.
masina a fost, de cînd s-a inventat, O SCULA / O UNEALTA pt. facilitarea deplasarii de la A la B si nicidecum "mîndria sau copilul rasfatat al familiei". Asta a devenit în tarile din estul europei unde pe vremuri (cum îmi spunea tata) trebuia sa muncesti 10 - 15 ani pt. o masina si sa astepti 6 ani dupa ea dar nu în lumea vestica.

Ca acuma "s-a desteptat" si românia din punctul asta de vedere, mi se pare normal. Vremurile cînd depuneai bani la CEC pt. o dacie si asteptau si nepotii tai dupa ea nu mai exista.

--------------------
+
loganfan2008
post 25 Oct 2008, 07:51
Post #19

Volvo

poate ca Renault "inchide robinetul de bani" si pentru a cumpara divizia JEEP de la Chrysler

--------------------
Volvo S40 1996
Swedish car
+
EinarN
post 25 Oct 2008, 08:04
Post #20

Membru autentic

Si ce vrea sa faca cu el nu stiu ca SUV-urile au cam iesit din moda si asta nu numai în Europa ci si în tara lor de bastina SUA.

--------------------
+
Vio
post 25 Oct 2008, 09:26
Post #21

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Ceea ce spune EinarM e foarte adevarat, si mai adaug si eu la motive pentru scaderea abrupta a vanzarilor de masini:
- la fel ca si colegii lor romani, si cei germani isi dau cu stangul in dreptul, chinunidu-se de nu stiu cand sa puna bazele noului sistem de impozitare bazat pe cantitatea de CO2 emisa, si incertitudinea in domeniul asta il face pe omul de rand sa mai astepte;
- oricat de avansata e infrastructura Germaniei, nici ea nu e foarte departe de momentul blocajului complet, practic e foarte greu sa mai mergi undeva fara sa dai cu capul intr-un Stau care poate dura ore (si cred ca la voi in NRW treaba e chiar acuta, EinarM)...
- la benzinariile de aici, pe fiecare pompa e un abtibild dragut, pe care ti se spune ceva de genul: la fiecare litru din acest combustibil, o anume suma e reprezentata de taxe - in cazul super bleifrei undeva pe la 83 de centi la litru... frumos, nu?...
Ceea ce spui de Dacia nu mai mira, e continuarea povestii de succes inceputa de Logan si continuata mai ales si magistral de MCV... si prin primavara lui 2006 cozi de asteptare de 6 luni erau ceva normal...
EinarM, esti cel care posteaza sub acelasi nume pe 1ro.de?... smile.gif

This post has been edited by Vio: 25 Oct 2008, 10:48

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
IRONICK
post 25 Oct 2008, 16:17
Post #22

-

From: Romania

Eu sunt curios daca au trimis si in somaj tehnic acasa. Si daca se mai lucreaza in 3 schimburi.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
klaus
post 25 Oct 2008, 18:00
Post #23

步步

Group: Moderatori

Asta e o veste imbucuratoare. Poate incep sa se faca mai bine, ca daca nu mai e graba asta sa faca masini fara numar poate le fac mai asezat.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Arhimede
post 26 Oct 2008, 10:53
Post #24

Membru inferior, lung si tare

Dimpotriva.Eu cred ca o sa incerce sa le faca cat mai ieftine pentru ei, cat mai pe genunchi cu cat mai putina munca.

Cand se topeste indrustria cum o fac ghetarii, n-o sa aibe niciodata ca rezultat masini foarte bine facute...

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
EinarN
post 26 Oct 2008, 11:44
Post #25

Membru autentic

@ Vio

Nu. pe 1ro.de a fost tata-meu dar s-a lecuit radmasa.gif

treaba cu impozarea CO2 se tot amîna aici (cred) din cauza modificarilor pe gaz care iau o amploare uriasa în ultimul timp si în germania nu exista înca o elaborare a vreunui sistem de impozare pt. masini pe gaz. Se trece la impozarea conform cantitatilor de noxe emise, îsi trage sistemul german de impozare un "autogol" ca emisiile de noxe la o masina pe gaz sînt daca nu ma însel aproape zero deci se mai poate impoza eventual..............praful de pe toba radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by EinarN: 26 Oct 2008, 11:47

--------------------
+
LeonMan
post 26 Oct 2008, 11:58
Post #26

Fan RENAULT

From: Cluj Napoca

Oricum, la ce avant a luat piata auto in ultimii 10 ani, era inevitabil sa nu se produca o ruptura a acesteia,indiferent de criza financiara sau nu, deoarece in acest ritm, s-a ajuns la suprasaturatie ''auto'' sa-i spun asa. Sa incercat inducerea in mod total artificial a conceptului ''cumparati masini noi, nu la mana a doua, pentru ca cele SH sunt rable, nu au siguranta, te costa mult intretinerea, etc..... Nu a durat mult pana lumea a ajuns sa taxeze aceste informatii denaturate, pacat insa ca producatorii de masini au fost mai naivi decat noi, oamenii de rand, si s-au cam lasat dusi de val. Masinile SH , si aici ma refer la cele cu o vechime de pana la 10 ani, au standarde de calitate aproape identice cu cele actuale, o stare tehnica comparabila cu cele noi, insa un pret de achizitie de 3 pana la 6 ori mai mic decat acelasi produs cu aceleasi dotari si de aceeasi clasa dar nou.

--------------------
Renault Laguna 2004, 1.9, 120 CP
+
EinarN
post 26 Oct 2008, 12:17
Post #27

Membru autentic

@ LeonMan

Da. Ai dreptate numai ca un rol enorm poarta si magaria asta financiara. Gîndeste-te de ex. ca numai aici în DE circula peste 60 milioane de masini înmatriculate în DE. Ei bine din toate astea, 80% sînt cumparate pe DATORII LA BANCA fara cash sau cu acont redus. Neamtu nu-ti sta ani de zile sa adune euro pe euro pt. o masina. Asta îsi ia 3 note de salar, contractul de munca, merge la magazin si zice VREAU SA CUMPAR.
Pîna masina e achitata, ramîne scrisoarea masinii la banca. Ei bine, cu magaria asta acuma, bancile nu mai finanteaza sau finantzeaza îngradit oamenii nu mai au încredere ca nu stiu ce-i asteapta etc. Deci.........nu mai cumpara nici pe credit si foloseste în continuare masina vechie.

Chiar zilele astea au aratat o statistica la R.T.L. TV unde au spus ca conform unui sondaj, de cînd cu criza financiara aprox. 60% din populatia germaniei s-a hotarît sa foloseasca masina vechie si sa renuntze pt. cel putin 3 ani la achizitionarea unei masini noi. La o poplatie de 80 de milioane de suflete cît are germania, realizezi ce înseamna asta.

Daca e sa se termine cu criza financiara, în 3 ani sau 4, cînd neamtu se re-hotareste sa-si ia masina noua, se poate muta PROECTUL RABLA din România în Germania

--------------------
+
adip
post 26 Oct 2008, 13:35
Post #28

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(EinarN @ 26 Oct 2008, 21:17)
Chiar zilele astea au aratat o statistica la R.T.L. TV unde au spus ca conform unui sondaj, de cînd cu criza financiara aprox. 60% din populatia germaniei s-a hotarît sa foloseasca masina vechie si sa renuntze pt. cel putin 3 ani la achizitionarea unei masini noi.
Ceea ce nu e neaparat un capat de tara. O masina ar trebui sa poate fi tinuta fara probleme 7-8 ani de zile, dar asta ar insemna moartea consumului. Asta cu schimbatul masinii la 2-3 ani o consider un fason de prost gust, o risipa, fiindca in fond aia e, o risipa. Vinzi masina mult sub pretul de achizitie dand avans la una noua fiindca are garantie si miroase a nou in ea. Nici telefoanele mobile nu se schimba asa des ca masinile. Era de asteptat sa se ajunga aici, poate se invata si lumea sa fie mai cumpatata cu achizitiile astea facute in multe cazuri doar in numele imaginii proprii.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Vio
post 26 Oct 2008, 13:42
Post #29

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Pai cred ca va fi chiar mare nevoie de un astfel de proiect rabla si aici in De, un fel de copie a programului de 480 mld. de salvare a bancilor promovat de madam Merkel... ca sa reporneasca piata... Chiar azi spunea si nenea Dudenhofer (pentru ce ce nu il cunosc e un prof. univ. in domeniu, un fel de "guru" al pietei automobilelor aici) ca aceasta criza va schimba din temelii piata auto, germana si mondiala...
Precizare: "scrisoarea masinii" (asa-numitul Brief) este echivalentul german al CI-ului romanesc...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
EinarN
post 26 Oct 2008, 14:02
Post #30

Membru autentic

@ adip

trebuie sa te contrazic un pic. În mare ai dreptate dar tu uniti un factor important si asta este KILOMETRI PARCURSI. Sînt oameni aici care merg si la buda publica cu masina chit ca pretul benzinei este asa cum este si o masina din asta, dupa 3 ani la iesirea din garantie are SFERTUL DE MILION pe taho si e PUTREDA chit ca e frumos lustruita. La o astfel de masina dupa ce iese din garantie apar costuri de te rupe ca aici nu platesti numai piesa ci si MARCA + MANOPERA si ora de lucru manopera este dependent de marca într-e 60 EURO si 90 EURO ora de lucru a muncitorului din service.

Pt. a evita astfel de costuri posesorul prefera sa o de-a în acont, sa umfle ratele si sa-si ia alta noua ca alt fel îl sparge la buzunar.

În RO poate costa ora de lucru numai 5 sau 10 euro. Acolo-ti mai poti permite sa ti o masina 10 ani sau chiar mai mult. Aici nu, excluzînd faptul ca esti de meserie si surubaresti singur economisind-uti sumele utopice de manopera.

Daca merg aici cu o masina la verificarea tehnica o data la 2 ani, acei 10 minute cît dureaza verificarea ma costa 120 EURO si asta numai sa s-o puna pe stand sa se uite la ea, sa-i încerce frînele si functiile. Mai fac si testul de noxe, mai îmi umfla 60 EURO. Un schimb de ulei în service = 80 EURO, un computer test pe OBD cu resetul necesar = 150 EURO si acuma daca-ti mai scriu si restul ce si cum costa, te iei cu mîinile de cap.

@ Vio

În ceea ce o priveste pe Merkel, daca asta si-ar putea vinde prostia la ebay, ar fi de mult multimiliardara si si-ar finanta candidatura presedentiei SUA sa-i ia locul lui buschitul.

Cînd am auzit-o la TV ca ia cu "agenda 2010" cu planul ei ecologic e ferm convinsa ca pîna în anul 2010 ea va reduce încalzirea globala cu 2° C, am zis ca ma iau cu mîinile de cap
radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Asta pur si simplu se crede dumnezeu sau este apta pt. psihiatrie la tîmpeniile pe care l-e debiteaza si pt. asta n-e trage sutele de prin buzunare.
Este pur si simplu de neconceput.

This post has been edited by EinarN: 26 Oct 2008, 14:08

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 08:06
Forum Renault