DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Avocat specializat in procese cu politia rutiera?

Vlad Georgescu
post 30 Jan 2005, 11:33
Post #1

/----\ <--- Logan

Group: Members
From: Bucuresti

Am facut un accident foarte usor ieri, cu foarte putine pagube, si mi-au carnetul pe 90 de zile.

Mi se pare un abuz, pentru ca:

- Mi-au luat carnetul pe motiv de neacordare de prioritate. In realitate, nu a fost vorba de asa ceva. Am iesit din benzinarie pe banda 1, care era libera (deci nu a fost neacordare de prioritate), si pe urma de pe banda 1 am derapat in alta masina de pe banda 2. Politistul a considerat ca nu am acordat prioritate.

- Politistul a fost in mod clar rauvoitor. Cel in a carui masina am intrat a spus ca am mers 5-6 metri pe banda 1, dupa care am intrat in el, iar politistul i-a spus sa scrie in declaratie ca am intrat direct in el, imediat ce am iesit din benzinarie. Mi s-a parut incorect, dar n-am avut ce sa fac.

- Se pare ca ala in care am intrat a scris in declaratie ca mergea pe banda 1. Totusi de fata cu politistul a spus ca mergea pe banda 2. Asta e in defavoarea mea (faptul ca in declaratie a scris de banda 1), dar ma intreb daca nu exista posibilitatea sa dea o a doua declaratie.

Din pacate am semnat procesul verbal.

Acum vreau sa depun contestatie si vreau sa fiu sigur ca am sanse MAXIME sa scap sau macar sa-mi reduca pedeapsa la 30 de zile. Mi se pare chiar exagerat sa nu circul 3 luni!

Asa ca am nevoie de un avocat care sa aiba experienta in procesele cu Politia.

Cunoasteti asa ceva?

Daca da, va rog trimiteti un mesaj privat.

Orice alte sfaturi sint binevenite.

Multumesc.

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valentine
post 30 Jan 2005, 12:01
Post #2

Old Timer

From: California

Cu ce viteza circulai?!

Si sincer nu cred ca ai sanse maxime sa scapi, daca ai semnat procesul ala verbal. Decat daca esti prieten (cred ca e exclus) cu ala a carui masina ai busit-o ... (da chiar cat de mult ai busit-o?) ca sa fie de acord sa dea o noua declaratie, si atunci ar fi fals in declaratii din cate stiu, si ar iesi el mai grav ... unsure.gif

This post has been edited by Valentine: 30 Jan 2005, 12:01

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Vlad Georgescu
post 30 Jan 2005, 12:25
Post #3

/----\ <--- Logan

20-30 KM/H.

Nu vreau neaparat sa scap.. dar macar sa imi reduca pedeapsa la 30 de zile!

--------------------
+
Radduu
post 30 Jan 2005, 12:37
Post #4

Membru autentic

Este abuz!!!! CLAR! Nu are voie sa influenteze in nici un fel declaratia "victimei" mai ales ca el este agent constatator, nu a fost de fata deci nu are de unde sa stie cum s-a intamplat accidentul. Mi se pare ca trebuie sa faci plangere intai la comandantul unitatii de care apartine adica sectia de politie. Dar trebuie sa vorbesti si cu persoana care a dat declaratia , ca degeaba faci tu demersuri daca el isi mentine declaratia ca nu i-ai acordat prioritate.

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
Radduu
post 30 Jan 2005, 12:39
Post #5

Membru autentic

Mai bine scria cap de creta declaratia.....a scuze...am uitat..nu cred ca stia sa scrie 090.gif

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
deconectat
post 30 Jan 2005, 13:19
Post #6

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Daca ai semnat procesul verbal, inseamna ca ai recunoscut ca ceea ce este scris in el este corect. In acest caz nu se prea poate face minic decat daca ai prieteni pe la politie...

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
Bihomoldoveanul
post 30 Jan 2005, 15:27
Post #7

Membru autentic

Pentru inceput reclama comportamentul politatiului la comandantul sectiei. Fa o rclamatie scrisa. Daca ai semnat acolo "recunosc vinovatia" in procesul verbal de la politie poti sa-ti iei adio de la avocat. Mergi in candiano popescu si fa o cerere de "clementa". Vei obtine reducerea la 1 luna fara prea mare efort.
A, btw, esti vinovat de producerea accidentului.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
Vlad Georgescu
post 30 Jan 2005, 17:59
Post #8

/----\ <--- Logan

Si eu ma consider 100% vinovat. Dar nu de neacordare de prioritate!

Daca imi luau carnetul doar pentru 30 de zile chiar nu aveam nimic impotriva. Asta e - nu o sa mor daca nu merg cu masina o luna.

Dar 3 luni.. e deja exagerat de mult!

O sa depun plingerea la Candiano Popescu si sper sa-mi reduca durata. De asemenea pe perioada judecarii plingerii pedeapsa nu se aplica, deci o sa pot conduce in perioada asta in care e criminal afara.

Niste sfaturi pentru cine face accident:

- Mai nou toti cei care fac accident trebuie sa sufle in fiola. Deci, atentie la bautura, preferabil este sa nu va urcati NICIODATA bauti la volan (eu asa fac)!

Daca totusi ati baut si ati facut un accident fara vatamare corporala, cred ca cel mai bine e sa ii spuneti partii adverse ca nu aveti niste acte, si ca va duceti sa le luati, si sa va prezentati la Politie a doua zi, dupa ce se duce alcoolul din singe! Mi se pare ca termenul in care trebuie sa te prezinti e de 48 de ore, dar nu bag mina in foc.

- Daca aveti accident si mergeti la Sectia 12, exista 2 politisti: unul mai tinar si mai slab, si unul mai batrin si mai gras (il cheama Militaru). Aveti grija daca e posibil sa NU intrati la asta mai batrin si mai gras. E genul dur care ia carnete in draci, etc. Nu mi s-a parut ca s-a comportat prea cinstit. Il stiu de cind am mai fost cu cineva care a facut un accident la sectia 12, si a fost foarte dur. Din pacate cind am fost la Politie nu mi-a trecut prin cap sa las pe altcineva in fata, si sa intru la celalalt politist. :-(

--------------------
+
Bihomoldoveanul
post 30 Jan 2005, 18:41
Post #9

Membru autentic

Daca vrei sa reclami comportamentul ordinar al politaiului fa-o la sectia de politie la comandant. Doar asa exista o sansa sa i se atraga atentia macar (nu as spera la mai mult). In candiano popescu te duci pentru cealalta problema, fara legatura cu comportamentul politaiului (daca ai de gind sa iei carnetul, that is).

--------------------
+
Lucian123
post 30 Jan 2005, 20:50
Post #10

Membru autentic

Daca nu esti vinovat pentru neacordare de prioritate nu are de ca sa-ti retina permisul nici macar pentru o zi nicidecum pt. 30 zile sau 90 zile.
In situatia accidentului descris de tine, daca omitem faptul ca ai iesit de pe strada aceea, nu ai incalcat nici o regula care impune retinerea permisului de conducere.

Altfel, cam iesti vinovat de neacordare de prioritate pt ca prioritatea se acorda tuturor vehiculelor care circula prin intersectie Adica si celor care sunt pe banda a doua.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
costi
post 30 Jan 2005, 22:06
Post #11

Membru autentic

Lucian omul zice ca a iesit din benzinarie nu de pe strada.
Trebuia sa dea prioritate si celor de pe banda 2?

--------------------
DSN/SLZ
+
Valentine
post 30 Jan 2005, 23:27
Post #12

Old Timer

QUOTE(costi @ 30 Jan 2005, 23:06)
Lucian omul zice ca a iesit din benzinarie nu de pe strada.
Trebuia sa dea prioritate si celor de pe banda 2?
*

Evident! Citeste regulamentul: prioritate se acorda celor care circula pe drumul principal (aka drumul cu prioritate). Nu se discuta de benzile acelui drum (de altfel chiar si daca circula din sensul opus pe banda 3 pe contra sens tot trebuia sa ii acorde prioritate).

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
MoneyTalks
post 31 Jan 2005, 00:16
Post #13

-

From: Ireland

Conform cu cele spuse aici se pare ca nu prea trebuia sa iti ia permisul... blink.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Valentine
post 31 Jan 2005, 00:21
Post #14

Old Timer

Ah, asta da, e alta mancare de peste smile.gif

Dar oricum accidentul este incadrabil la "nu s-a cedat prioritatea" ... si deci intr-adevar se pare ca e un abuz, sau o necunoasterii clare a legii de catre organ (nu ma mira smile.gif ).

This post has been edited by Valentine: 31 Jan 2005, 00:23

--------------------
Ford Focus 2009

+
AND
post 31 Jan 2005, 00:54
Post #15

Membru autentic

Intrebarea este : De ce ai semnat procesul verbal ? wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Lucian123
post 31 Jan 2005, 11:39
Post #16

Membru autentic

Depinde ce a semnat. Ca sunt doua semnaturi, parca (nici nu mai tin minte de cand nu am mai luat o amenda) una prin care recunosti fapta iar alta pentru ca ai primit copia ta de proces verbal.
Si, da, se cedeaza trecerea tuturor vehiculelor care circula pe drumul prioritar. Ca in trafic te bagi pe prima banda daca e libera eceea, e altceva si nici politia ni zice nimic la faza asta. Dar daca de lasa cu accident... Legea e clara. Neacordare de prioritate.

This post has been edited by Lucian123: 31 Jan 2005, 11:43

--------------------
+
marksman
post 31 Jan 2005, 11:48
Post #17

Post mortem nihil est

From: sat

Nici nu se pune problema de neacordare de prioritate. Omul a spus ca a derapat.
Si stiu ce inseamna sa derapezi, pentru ca am patit-o o data urat de tot, ajungand cu jumatate din masina pe bordura(pardon: pe trotuar), dupa ce am luat un viraj dreapta. Daca venea careva de pe sensul opus, garcea m-ar fi incadrat la "neacordare de prioritate" ?

This post has been edited by Illusi0n: 31 Jan 2005, 11:50

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Lucian123
post 31 Jan 2005, 12:00
Post #18

Membru autentic

Se poate.

--------------------
+
sstanescu
post 31 Jan 2005, 12:13
Post #19

Membru autentic

Este iarna, conditiile sunt care sunt. Daca te bagi in forta insa constati ca aderenta nu e tocmai cea la care te-ai asteptat, si te mai si loveste vreunul care circula regulamentar, dpdv al meu esti tocmai bun de plata si stat pe tusa. Si intratul pe banda alaturata, fara semnalizare si fara asigurare, este tot neacordare de prioritate.

Vineri noapte, dinspre Vatra Luminoasa venea unul cu o duba de Romtelecom. Sa faca stanga catre pasaj Muncii. In capul lui a fost ca are timp sa se bage, lucru corect de altfel daca era uscat sau doar ud pe jos. Insa in mod evident, virand 90 de grade cu 30-40 kmph, a ajuns sa faca cateva rotocoale de toata frumusetea in fata fluxului de masini, cam pe toata latimea bulevardului.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
klaus
post 31 Jan 2005, 12:38
Post #20

步步

Group: Moderatori

Avand in vedere ca s-a semnat pv-ul, sansele sunt destul de mici (eu daca l-as fi semnat, macar l-as fi semnat cu obiectii). Conform celor mentionate pe aici, problema este necorelarea vitezei de deplasare cu conditiile de mers sau, in cel mai rau caz neasigurarea la schimbarea directiei de mers, ambele neincadrandu-se la neacordarea de prioritate.
Eu sfatuiesc mai degraba o canalizare a eforturilor pentru redobandirea permisului in 30 de zile (cerere la comandant in candiano, sustinuta cu faze de genul; am nevoie de masina ca-mi duc copiulul la gradinita in fiecare zi, ca am o bunica bolnava care face dializa o data pe saptamana etc dar in cazul asta cu certificat medical, ca am un parinte cu diabet pe care-l duc la injectii cu insulina etc...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
asarban
post 31 Jan 2005, 12:46
Post #21

Membru autentic

Group: Banned

Altfel spus: PREASFANTA MILOGEAAAALAAA!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Bihomoldoveanul
post 31 Jan 2005, 12:59
Post #22

Membru autentic

E vinovat de producerea accidentului in exact acelasi fel in care cel care te loveste in spate pentru ca aluneca pe polei este vinovat. Faptul ca a derapat nu are nici o relevanta, trebuia sa respecte conditiile meteo.
Din nefericire am iesit ca pieton ieri prin oras si am remarcat ca 40% din masini circulau mult peste viteza pe care o suportau conditiile meteo deplorabile. La modul la care in intersectia 1 mai cu turda, la 30 km/h daca blocai rotile te mai duceai inca 5 metri pe mizga.

--------------------
+
Valentine
post 31 Jan 2005, 14:45
Post #23

Old Timer

QUOTE(BH07ATX @ 31 Jan 2005, 13:59)
Din nefericire am iesit ca pieton ieri prin oras si am remarcat ca 40% din masini circulau mult peste viteza pe care o suportau conditiile meteo deplorabile. La modul la care in intersectia 1 mai cu turda, la 30 km/h daca blocai rotile te mai duceai inca 5 metri pe mizga.
*

Problema si mai grava este ca multi pietoni habar n-au ce inseamna franarea in conditiile de iarna pentru un automobil, si traverseaza mai rau ca vitele in perioada asta absolut peste tot pe unde apuca, si facilitand astfel creearea de accidente. Daca d-abia poti sa opresti cand iti sare unul in fata pe uscat, daramite pe gheata/mazga ... cu astia ce facem? unsure.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
vv
post 31 Jan 2005, 14:57
Post #24

dilbert.com

OFFTOPIC: Da... eu am fost la Cora duminica, pe vergului circulau 2 (doi) pietoni in paralel pe banda mea. N-as fi avut nimic impotriva sa-i ocolesc, da' venea si cineva din sens opus. I-am claxonat sa se dea la o parte da' evident ca nu s-au miscat - era soseaua lor 022.gif Mai-mai ca mi-a venit sa-i 'imping' un pic, noroc ca mi-a trecut repede...

ONTOPIC: Vlad, tu ai mai avut probleme cu politia. Tocmai tu sa semnezi PV asa, ca fazanul? Ma mira.... Eu am un prieten cu pile mari in politie, si dupa o faza similara (luat carnetul, semnat PV) tot ce a putut obtine a fost reducerea pedepsei la 30 de zile.

This post has been edited by vv: 31 Jan 2005, 14:59

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Lexy
post 31 Jan 2005, 15:29
Post #25

Just ME

Prima greseala care ai facut-o si este o greseala majora:sa semnezi o asa magarie care a fost facuta de fata cu tine..eu faceam gura chemam un superior cum sa semnez ceva care clar nu e adevarat?!?!?! In alta ordine de idei pentru neacordare de prioritate se ia permisul chiar si daca de ex te loveste cineva care vine pe contrasens (mergand neregulamentar,da?-ex:depasire coloana la semafor) asa ca mare atentie la prioritatea asta ca e sfanta....Oricum nu avea voie sa te ia ptr neacordare de prioritate,asta-i clar....
Morala: nu-i mai lasati sa-si bata joc de noi semnand chestiuni care nu-s adevarate!!!!

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
Marty
post 31 Jan 2005, 16:06
Post #26

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(Vlad Georgescu @ 30 Jan 2005, 11:33)
*

La revedere!
Pune mina si exerseaza numere de companii de taxi, invata pe de rost locatiile tonetelor care vind bilete RATB, descopera facinanta lume a metroului!
Vorba aia batrineasca: "Da-i cu unt si da-i cu frisca, ce e mort nu se mai misca!"

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
paulp
post 31 Jan 2005, 18:38
Post #27

Bagator de seama!

From: Iasi

Si fa cerere de reducere, dar pentru a obtine reducerea tre sa faci si cursul de Preventiva de la o scoala de soferi (costa cam 1 mil wink.gif).

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
bomicabomic
post 31 Jan 2005, 21:59
Post #28

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(MoneyTalks @ 31 Jan 2005, 00:16)
Conform cu cele spuse aici se pare ca nu prea trebuia sa iti ia permisul... blink.gif
*

Da, daca se tine cont de articolul 231.
Dar daca se ia in calcul 232, e discutabil, adica ramine la decizia lu Garcea. Si se pare ca n-a vrut sa se complice.

Art. 232. - (1) In cazul producerii unui accident de circulatie în urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane sau distrugerea unuia sau mai multor vehicule, permisul de conducere se retine o data cu constatarea faptei, titularului acestuia eliberându-i-se o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, daca din primele cercetari rezulta ca evenimentul s-a produs din cauza nerespectarii de catre acesta a unei reguli de circulatie.
(2) Permisul de conducere nu se retine în cazurile prevazute la alin. (1), daca din primele cercetari rezulta ca titularul acestuia nu a încalcat nici o regula de circulatie.

--------------------
x x - x
+
bzip2
post 1 Feb 2005, 01:26
Post #29

Membru

"Am facut un accident foarte usor ieri, cu foarte putine pagube, si mi-au carnetul pe 90 de zile."

mie nu mi se pare ca asta inseamna "distrugerea unuia sau mai multor vehicule".
blink.gif

Vlad: tu ce ai scris in foaia aia in care descrii accidentul ? sau doar s-a incheiat un proces verbal semnat de ambele parti, "dictat" de politai ?
(io asa imi amintesc, ca la politie, fiecare din conducatori, completeaza un formular, cu toate datele, si schema si descrierea accidentului - astea (cele 2 foi) raman la dosar...

Faptul ca vei face un curs de legislatie e o conditie necesara, dar insuficenta pt. a obtine reducerea suspendarii.. depinde de "antecedente", de fapta (adica ce se intelege din hartiile alea, si pv-ul semnat de tine), si cel mai mult de comandant...

Bafta ! (ca se pare ca ai nevoie) rolleyes.gif

--------------------
loose bits sink chips
+
pedrovl
post 1 Feb 2005, 09:05
Post #30

pedrovl

QUOTE(Vlad Georgescu @ 30 Jan 2005, 11:33)
Am facut un accident foarte usor ieri, cu foarte putine pagube, si mi-au carnetul pe 90 de zile.

Mi se pare un abuz, pentru ca:

- Mi-au luat carnetul pe motiv de neacordare de prioritate. In realitate, nu a fost vorba de asa ceva. Am iesit din benzinarie pe banda 1, care era libera (deci nu a fost neacordare de prioritate), si pe urma de pe banda 1 am derapat in alta masina de pe banda 2. Politistul a considerat ca nu am acordat prioritate.

- Politistul a fost in mod clar rauvoitor. Cel in a carui masina am intrat a spus ca am mers 5-6 metri pe banda 1, dupa care am intrat in el, iar politistul i-a spus sa scrie in declaratie ca am intrat direct in el, imediat ce am iesit din benzinarie. Mi s-a parut incorect, dar n-am avut ce sa fac.

- Se pare ca ala in care am intrat a scris in declaratie ca mergea pe banda 1. Totusi de fata cu politistul a spus ca mergea pe banda 2. Asta e in defavoarea mea (faptul ca in declaratie a scris de banda 1), dar ma intreb daca nu exista posibilitatea sa dea o a doua declaratie.

Acum vreau sa depun contestatie si vreau sa fiu sigur ca am sanse MAXIME sa scap sau macar sa-mi reduca pedeapsa la 30 de zile. Mi se pare chiar exagerat sa nu circul 3 luni!

Asa ca am nevoie de un avocat care sa aiba experienta in procesele cu Politia.

Cunoasteti asa ceva?

Daca da, va rog trimiteti un mesaj privat.

Orice alte sfaturi sint binevenite.

Multumesc.
*

Vlad ! Am citit tot ce ti-au scris colegii dar nimeni nu ti-a raspuns la intrebarea cu avocatul. Daca te intereseaza, scrie-mi un mesaj personal si iti dau 2 avocati (unul in VL unul in Buc ) cu ajutorul carora (unuia din ei , nu iti trebuie 2) poti castiga fara probleme.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 01:33
Forum Renault