DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident cu Logan Ambition 1.6

mmx
post 9 Feb 2005, 21:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Pitesti

Salut! Azi 9 feb. 2005 am avut ocazia sa fiu martorul unui accident a unui Logan Ambition de 1.6 . Tin sa precizez ca pana acum aveam mare incredere in aceasta masina, dar de azi mi s-a scarbit de ea. Fara nici o suparare fata de fanii Logan, dar stiti cum e, gusturile nu se discuta.
Accidentul a avut loc in Pitesti, langa Cornul Vanatorului. Cei care sunt din Pitesti sau din imprejurimi au idee pe unde vine asta.
Accidentul a fost destul de grav, desi nu au fost victime, ba chiar soferul si pasagerul din dreapta (singurii care au fost in masina) au avut doar cateva zgarieturi minore, masina in schimb s-a facut zob. Ce m-a surprins a fost faptul ca nu s-au declansat airbag-urile (2 la numar). Chiar daca nu a fost accident frontal, parerea mea e ca tot ar fi trebuit sa se declanseze. Masina avea intre 120-130 km/h, era gheata pe jos si a vrut sa ocoleasca un bolovan. Din pacate nu a reusit si a plonjat in sant, s-a rasturnat in aer, si a picat pe roti cam la 20 m distanta.
Acum va rog, sa-mi spuneti parerile dvs. asupra Loganului si care dintre voi a avut un accident grav sau mai putin grav cu Logan.
Tin sa mentionez ca cei care se aflau in masina sunt buni colegi si prieteni de ai mei si sunt foarte fericit ca nu au patit ceva mai rau. (Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi purtat centurile de siguranta)
Am reusit sa fac cateva poze pe care o sa le pun pe forum ceva mai incolo, deoarece trebuie sa le prelucrez putin.

Astept parerile voastre! Multumesc.

This post has been edited by mmx: 9 Feb 2005, 21:36

Attached thumbnail(s)
IMAG0002.JPG ( Size: 304.42k ) Number of downloads: 546
IMAG0012.JPG ( Size: 232.2k ) Number of downloads: 392
IMAG0019.JPG ( Size: 255.13k ) Number of downloads: 420

--------------------
Dacia 1310 L - AG 02 SBA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosG
post 9 Feb 2005, 21:31
Post #2

Membru

Daca la 120-130 km/h pe un drum ca cel din poza au scapat cu viata cu masina rasturnata, eu zic ca este Ok. Din punctul meu de veder, prefer sa se faca masina PRAF si pasagerii sa nu pateasca NIMIC. Pentru mine omul valoreaza mai mult decat fierul.
Si ca ziceai ca ti-ai schimbat parerea de Logan, poate ar trebui sa mai vezi "Reflexii rutiere" sa vezi super masini accidentate cu urmari dramatice. In ceea ce priveste deschiderea airbagurilor s-au mai discutat conditiile in care acestea se deschid, si daca imi aduc eu bine aminte ar fi trebui sa existe un impact frontal. Oricum daca nu aveau centurile de siguranta probabil ca nu aveau nici o sansa si chiar stiu un caz a unei persoane care a avut un accident mult mai usor insa a murit ca nu a avut centura de siguranta suferind o ruptura interna a unui organ (impactul cu volanul).
Si inca ceva habitaclu chiar arata OK, nu pare prea afectat, cee ce este cel mai important.

This post has been edited by DragosG: 9 Feb 2005, 21:34

--------------------
Nissan Qashqai 2008, 1.6 Tekna
DragosG Logan Ambition Bucuresti
+
gattoman
post 9 Feb 2005, 21:33
Post #3

Membru autentic

From: ---

la viteza pe care o avea ("intre 120-130km/h") nu arata prea rau. la viteza asta se putea intampla ceva mult mai grav si puteau sa moara indiferent ca se aflau intr-o dacie sau o masina straina. din poza se observa ca s-a lovit si in fata ceea ce ar fi trebuit sa declanseze airbag-urile, dar poate nu avea.
de ce ti s-a scarbit de ea? daca observi habitaclul a fost putin afectat si au avut mare noroc ca au scapat. erau inconstienti de mergeau cu viteza aia pe gheata? e vina lor ca s-a intamplat accidentul. asta este mellow.gif

--------------------
Tractor U650 16v z - K-MR-589
+
Tudor B
post 9 Feb 2005, 21:34
Post #4

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Cum ai vrea sa arate o masina care are un accident la 120 km/h? Nu te mai scarbi asa ca s-ar putea sa ai probleme la stomac.

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
asarban
post 9 Feb 2005, 21:43
Post #5

Membru autentic

Group: Banned

Daca a picat pe roti e normal sa nu se deschida pungile.
Senzorul e pe botul masinii nu pe amortizoare.
Au avut bulan cu Loganul ca e inalta si inauntru..daca erau cu tigra isi rupeau gatul de plafon la revenirea "pe roti"

Si sa nu uitam ceva stimati telespectatori:
Ideea e sa scapi cu viata nu sa musti din airbag.
Daca nu stiati...unii considera airbagurile o modalitate mai ieftina de a face masina mai sigura.
Modalitatea scumpa ar fi cu sasiu special, materiale compozite scumpe foc!
Nu am vazut la F1 airbaguri laterale si nici frontale si la buseli la peste 200 km/h aia cam scapa cu viata.

Asa ca sa zicem si noi "Doamne Fereste" si..sfatul meu sa nu ti se faca scarba ca multe o avea Loganul, bune si rele dar "Sick air bag" nu are!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
b7gdan
post 9 Feb 2005, 21:44
Post #6

Membru incepator

From: Bucuresti

corect; la acea viteza eu consider ca masina arata rezonabil, si cel mai important este ca au scapat cu viata.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-26-NRG
+
lolman
post 9 Feb 2005, 21:52
Post #7

Membru incepator

From: Iasi

In primu rand de unde stiai ca avea 120 km/h. Daca ar fi avut acea viteza in momentul impactului, nu poti decat sa fii foarte bucuros ca Loganul a rezistat. Cat despre cum arata masina acum, pot zice ca s-a descuracat foarte bine avand in vederea ca s-a si rasturnat. Problema e ca dupa un astfel de accident, pe langa costul reparatiilor care se ridica la cateva mii bune de Euro, masina nu va mai fi ca noua, va avea probleme la tinuta de drum, asta datorita avarierii grave a platfomei masinii.

--------------------
Ex. Solenza Confort Now: Seat Leon 1M1 2005
+
algor
post 9 Feb 2005, 21:54
Post #8

Membru

From: iassy

Colegu...la 120 - 130 de km/h masina arata inca bine dupa accident. Sau poate nu iti dai seama..dar pe un drum acoperit de zapada, 120 de km/h e invitatia ta, catre colegi la praznicul tau. Si nu fi scarbit! nu te aranjeaza

--------------------
LOGAN PREFERANCE - Tico SL
Sa traiti - bine!
+
osirus
post 9 Feb 2005, 21:57
Post #9

Milionar de week-end

From: Salajan

Pai daca zici ca avea 120/130 pe drumul ala si din ce povestesti tu ca a patit masina si la cum arata,eu zic ca OK!Din poze nu se vede bine dar fata nu prea e lovita si parbrizul e cam intreg!Pai cum vrei tu sa se declanseze air bag-urlie?La impact din spate sau lateral?Poate daca mai avea si laterale,atunci da!Sa zica mersi ca au scapat numai cu citeva zgirieturi si cu sperietura!

--------------------
Dacia/Skoda Logan ambition - Octavia L&K
vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"...............
+
DomnulK
post 9 Feb 2005, 22:00
Post #10

ex kAndrei

Daca avea viteza aceea in momentul impactului....Arata OK masina. Crezi ca la 120-130 km/h o alta masina r fi aratat mai bine? Ma indoiesc....poate un HumVee! Oricum bine ca au scapat cei din masina !

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
tazzz
post 9 Feb 2005, 22:02
Post #11

Membru autentic

From: Iasi - Romania

daca asa arata la accident la 120-130 eu ma simt mai bine in loganu meu biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.6 - IS XX TAZ
si aici ar fii semnatura nu? :)
+
leka
post 9 Feb 2005, 22:27
Post #12

Membru incepator

From: Constanta

sustin parerea generala...la 120Km/h arata chiar bine. Cat despre reparati....ma indoiesc ca este cazul.Am citit aici un topic despre reparatii....cred ca o eventuala reparatie ar depasi pretul masinii asa ca.......CASCO sa traiasca daca este cazul
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=12353

This post has been edited by leka: 9 Feb 2005, 22:31

--------------------
- - -
+
mmx
post 9 Feb 2005, 22:37
Post #13

Membru incepator

From: Pitesti

Mersi baieti pentru parerile voastre.
Masina este luata in rate si bineinteles are si CASCO. Asa ca soferul nu cred ca va plati nimic sau poate doar foarte putin.
Stiti cumva daca ii inlocuie masina la felul cum arata? (am inteles ceva de genu ca se poate inlocui masina dupa accident numai daca are CASCO si masina e lovita in proportie de > 50%)
Voua nu vi se pare normal ca in caz de accident, nu conteaza de unde este lovita masina, sa se declanseze airbag-urile? In orice caz pot fi salvate vieti. Nu credeti?

Mai astept pareri!

--------------------
Dacia 1310 L - AG 02 SBA
+
asarban
post 9 Feb 2005, 22:41
Post #14

Membru autentic

Ba...nu conteaza ce ni se pare noua normal
Atat timp cat la TOATE MASINILE se specifica inclusiv ca daca busesti un STALP exact intre senzorii de impact airbagul e posibil sa nu se deschida, inseamna ca se deschide numai in conditiile specificate, impact frontal intr-un anumit unghi, impact lateral intr-un anumit unghi...alea alea...
Daca tu ai vazut filmul ala cu Sandra Bulock si Stalone in care Stralone facea accident cu o masina si masina se umplea de o spuma protectoare, inseamna ca nu ai priceput ca actiunea era prin 2150 asa ca mai ai de astepatat pana apare Loganul XXI..
Da' io zic sa te inscrii de pe acuma ca sa fii primul...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
mromantan
post 9 Feb 2005, 22:54
Post #15

Membru incepator

From: Cluj

QUOTE(mmx @ 9 Feb 2005, 21:19)
Salut! Azi 9 feb. 2005 am avut ocazia sa fiu martorul unui accident a unui Logan Ambition de 1.6 . Tin sa precizez ca pana acum aveam mare incredere in aceasta masina, dar de azi mi s-a scarbit de ea. Fara nici o suparare fata de fanii Logan, dar stiti cum e, gusturile nu se discuta.
  Accidentul a avut loc in Pitesti, langa Cornul Vanatorului. Cei care sunt din Pitesti sau din imprejurimi au idee pe unde vine asta.
  Accidentul a fost destul de grav, desi nu au fost victime, ba chiar soferul si pasagerul din dreapta (singurii care au fost in masina) au avut doar cateva zgarieturi minore, masina in schimb s-a facut zob. Ce m-a surprins a fost faptul ca nu s-au declansat airbag-urile (2 la numar). Chiar daca nu a fost accident frontal, parerea mea e ca tot
ar fi trebuit sa se declanseze.

Daca nu a lovit frontal, nu trebuiau sa se deschida. De aia le zice frontale... Daca airbagul frontal se deshide la orice impact(nu frontal) se poate chiar sa te raneasca, si nu sa ajute .

Masina avea intre 120-130 km/h, era gheata pe jos si a vrut sa ocoleasca un bolovan. Din pacate nu a reusit si a plonjat in sant, s-a rasturnat in aer, si a picat pe roti cam la 20 m distanta.

130 kmh pe gheata ?? E inconstienta pura. Bine ca nu a iesit mai grav.
  Acum va rog, sa-mi spuneti parerile dvs. asupra Loganului si care dintre voi a avut un accident grav sau mai putin grav cu Logan.
  Tin sa mentionez ca cei care se aflau in masina sunt buni colegi si prieteni de ai mei si sunt foarte fericit ca nu au patit ceva mai rau. (Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi purtat centurile de siguranta)

Daca nu le-ar fi purtat, puteau sa fie si in laguna sau passat ca iesea mai rau garantat !
Oare ce s-ar fi intamplat daca era o berlina sau o masina cu centuri cu prindere in 2 puncte nu 3, fara pretensionare, ...
Am reusit sa fac cateva poze pe care o sa le pun pe forum ceva mai incolo, deoarece trebuie sa le prelucrez putin.

Astept parerile voastre! Multumesc.
*

--------------------
Dacia Logan
Ambition rosu
+
mromantan
post 9 Feb 2005, 23:00
Post #16

Membru incepator

From: Cluj

Uitandu-ma si mai atent la poze, structura de rezistenta a masinii pt pasageri-habitaclul e in forma buna!La impact cu 130 kmh !
Nu conteaza ca s-a indoit tabla si s-a facut praf, pt. ca asta e rolul ei in accidente , sa preia cat mai mare parte din soc. Intre cele 2 optiuni: tabla doar sifonata dar soc mare la pasageri(leziuni interne, etc...) si tabla facuta praf dar doar zgarieturi la pasageri , alegerea e destul de simpla..

--------------------
Dacia Logan
Ambition rosu
+
Ake
post 9 Feb 2005, 23:10
Post #17

Morderator

Group: Moderatori

Am citit intr-un articol despre siguranta unde se explica faptul ca e normal ca masinile sa se boteasca cat mai tare, pentru ca astfel se preia o mare parte din energia de impact si habitaclul are mai multe sanse sa ramana intreg. Mie chiar si daca avea 80 Km / h mi se pare rezonabila forma habitaclului. Ca portbagajul e varza asta e fix zero. Ce-ai fi vrut sa plece cu ea pe roti dupa accident?
Tin sa precizez ca pana acum aveam mare incredere in aceasta masina, dar de azi mi s-a scarbit de ea.

Nu pricep nici sa ma omori cum ai fi vrut sa se comporte masina ca sa fii multumit. Sa fi ramas masina intreaga si soferul cu picioarele rupte sau si mai rau cu axul volanului infipt in piept ?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
frontEND
post 9 Feb 2005, 23:12
Post #18

Membru incepator

din cate stiu eu masinile sunt construite ca in caz de accident sa protejeze pasageri si nici decum tabla ...la 120 chiar si la 90 masina s-a comportant excelent...parerea mea..smile.gif) bine ca au scapat cu viata ...in ceea ce priveste airbegurile daca se deschideau inseamna ca erau defecte smile.gif

--------------------
Volvo S 40 2.4i 2004 summum - B 03 ...
+
bomicabomic
post 9 Feb 2005, 23:31
Post #19

Ex-membru DaciaClub

Pai structura caroseriei este pretensionata, tocmai pentru a contacara socurile si fortele. Daca ati sta linga unul care taie un stilp si nu-l prinde sa vedeti cu cit se deplaseaza fata de punctul care ramine fix.
Masina a rezistat cit a putut, saraca. Parerea mea este ca se poate face in service, dar nu i-o mai aduce nimeni ca noua si la un alt impact ca acesta nu va mai avea aceeasi rezistenta.
Oricum ala care a condus-o e un mare inconstient, iar daca continua asa nici cu Hummer nu mai scapa. D-zeu i-a dat o sansa, a doua oara....
Oricum Doamne fereste.

--------------------
x x - x
+
FotoGabi
post 9 Feb 2005, 23:37
Post #20

Membru incepator

De asta ce mai ziceti,un Audi la care nu sa deschis nici airbagul frontal nici cel lateral!La bord arata undeva la 100 km/ora.In ce va urcati Audi sau Logan!
Pa si pe curand biggrin.gif !

Attached thumbnail(s)
1.jpg ( Size: 116.54k ) Number of downloads: 216
2.jpg ( Size: 85.4k ) Number of downloads: 192
3.jpg ( Size: 119.61k ) Number of downloads: 180
4.jpg ( Size: 27.6k ) Number of downloads: 253

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 - HD 06 KGA
Toti care au un aparat foto se cred fotografi!!!
+
marksman
post 9 Feb 2005, 23:42
Post #21

Post mortem nihil est

From: sat

Pai, dupa cum arata Audi-ul, mai bine in Logan !

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
bomicabomic
post 9 Feb 2005, 23:49
Post #22

Ex-membru DaciaClub

N-a avut centura. Si apare asa din cauza ca l-au mai decapitat aia de la descarcerare, probabil.
Ce ingrijorator ca unii n-au creier deloc. Ca dau in santuri e treaba lor, dar doamne fereste, dau in tine care n-ai nici o vina.
Sau o ai. Ca ai indraznit sa circuli pe unde circula ei. Ei, la astia le-as lua carnetul si l-as da......cind vor aparea altele noi.

This post has been edited by bomicabomic: 9 Feb 2005, 23:52

--------------------
x x - x
+
loganelul
post 10 Feb 2005, 00:18
Post #23

Membru incepator

Masina arata foarte bine la viteza pe care o avea, habitaclul nu e deformat deloc. Avariile la portbagaj, la aripa dreapa spate nu au deformat interiorul masini. Roata fata dreapta pare rupta. Cum a incercat sa ocoleasca bolovanul?? Doar din volan fara sa utilizeze frana? La loganul meu cand actionez frana(gheata pe asfalt) si intra ABS-ul pot vira, masina nu derapeaza si i-a curba usor.

--------------------
Dacia Logan Ambition
+
Dsign
post 10 Feb 2005, 00:21
Post #24

Led Tuning Man

bai, la ce viteza se estima ca a murit acu vreo 2-3 ani Dumitru Tinu in Volvo S40? la vreo 50 la ora?? Masina nu avea mai nimic pe afara, citeva sifonari usoare pe panouri... si a murit omul... astia au avut mare noroc si masina s-a comportat bine... iti dai seama ca daca la viteza aia lovea ceva in plin, se facea praf, dar asa s-a rasturnat si s-a comportat bine. s-au nascut inca o data copiii astia. Sper sa se sature de mers cu viteza pe gheata!

--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
+
FotoGabi
post 10 Feb 2005, 00:27
Post #25

Membru incepator

Oameni buni,m-am uitat mai atent la fotografii dar nu pot decat sa ca eu nu mergeam pe gheta aia si pe drumul acela ingust cu mai mult de 40 Km/ora!A fost o sinucidere curata!Dar totusi unde va grabeati asa?A meritat?
Pa si pe curand!

--------------------
+
Ionut_r2100
post 10 Feb 2005, 00:27
Post #26

Slow Mo

Las-o p-aia cu D. Tinu ca a fost cusuta....mai mult n-are rost.... treaba cu accidentul asta : arata superrrrrrrrr bine masina, sofer inconstient ( ca sa nu zic t*mp*t ) si sa zica mersi ca a scapat.

--------------------
Opel Corsa Enjoy 1.3 CDTi Black Saphirre 2007 - B-x8-AIM
+
m-power
post 10 Feb 2005, 00:29
Post #27

Membru

From: Iasiington

Nu mai faceti comparatii, ca nu-si au rostul. Loganu nu s-a izbit de nimic. A luat-o pe aratura si s-a dat peste cap. Daca ar fi nimerit vre-un stalp, copac, ceva...la 120 cred ca ar fi aratat cam la fel cu Audi-ul de mai sus.
E o mare inconstienta sa mergi cu 120 pe zapada...au cautat-o cu lumanarea.
Pe de alta parte zici ca ai vazut accidentul. Da-ne detalii: te tineai dupa ei cu aceeasi viteza? Sau erai intamplator la locul accidentului...fumand o tigara...cand intamplator prietenii tai mergand cu 120 la ora pe zapada au pierdut controlul volanului...exact in dreptul tau...astfel ca tu ai vazut accidentul.
Iar dupa accident, daca ti s-a scarbit, ia si tu un Metoclopramid, ca-ti taie greata.

Ne mai auzim...cu vesti mai bune, sper!

--------------------
Dacia Logan Ambiance - IS xx DAM
Daca nu aici...cand??
Daca nu acum....unde ???!?
+
ovi_jer
post 10 Feb 2005, 00:30
Post #28

Membru

From: Rm. Valcea

Eu zic ca viteza de 120-130 km /h pe drumul ala e o treaba cusuta cu ata alba.
Care dintre voi ar merge pe drumul ala cu viteza aia?

--------------------
Daewoo Leganza CDX
+
FotoGabi
post 10 Feb 2005, 00:34
Post #29

Membru incepator

Acel bolovan nu era alceva decat o bucata de gheata murdara desprinsa de la roata unei masini!Sa faci miscari bruste la asemenea viteza pe gheata nu insemna decat accident!Intrebare,de cat timp avea permis?De o luna sau doua?
Pa si pe curand biggrin.gif !

--------------------
+
m-power
post 10 Feb 2005, 00:35
Post #30

Membru

From: Iasiington

Nimeni...poate doar AG 72 PET..dar nici ei, cred...

--------------------
Dacia Logan Ambiance - IS xx DAM
Daca nu aici...cand??
Daca nu acum....unde ???!?
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 17:03
Forum Renault