TAXA RADIO, UN JAF !, LA SCARA NATIONALA CU ACTE IN REGULA
![]() ![]() ![]() |
TAXA RADIO, UN JAF !, LA SCARA NATIONALA CU ACTE IN REGULA
dragos_alx |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 470 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Megane 2 CC
Privilege 1,5Dci/Logan Ambition/Kia Sportage CRDI
2009 / 2006 / 2011
- B 727 X D X Megane cu Car Pc si Internet inside :) GPS IGO 2014, harta 3D in relief cu ecran de 7"
|
|||
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
![]() |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
dragos_alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 470 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
ok, ma bucur ca stiai acest lucru....daca te-ai lovit de el, ce-ai facut? sau daca nu ce-ai face? ai plati sau ai astepta?
|
--------------------
Megane 2 CC
2009 / 2006 / 2011
- B 727 X D X Megane cu Car Pc si Internet inside :) GPS IGO 2014, harta 3D in relief cu ecran de 7"
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
am primit si eu "factura" de-asta la firma. Inca o taxa abuziva, nu platesc nimic. Nu ascult radio ca nu-mi place.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
TV / Radio... Obligatoriu pentru firme.. Nu e de ieri valabil.. Ce-i distractiv ca dobitocii aia cred ca la o firma lumea se uita la televizor... Lumea nu munceste...
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
io nu am teve sau radio la munca
![]() |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
si care-i problema? il platiti... doar tre sa aiba tvr bani de Șampion Lig si Formula McLaren 1
This post has been edited by RaduNG: 22 Jan 2009, 19:55 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
Eu inca nu am primit instiintarea sau ma rog factura respectiva. Daca am sa o primesc nu am sa o achit fiindca inti ei trebuie sa dovedeasca ca am televizor sau radio in atelier.Bine inteles ceea ce nu am bine inteles. Ce bine ar fii sa se uite angajatii la televizor in timp ce-si baga miinile la prese sau in timp ce strungesc sa se uite la vreun serial. Idiotenii ca multe altele la noi in Romania. |
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
Fratzica |
![]()
|
eu stau si ma gandesc cat timp va trece pana la urmatoarea revolutie.. In ritmul in care mergem nu va mai fi mult
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
al3 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 7 June 07 From: Bacau/Iasi ![]() |
la ce au mai pus taxa asta radio si tv.. bine ca nu pun taxa ca respiram
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2006 Ghia 1.6 16V TI-VCT
- BC
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(sadi @ 22 Jan 2009, 19:46) Eu n-am voie sa ascult radio la munca. ![]() ![]() Acasa eu nu platesc. Nu apare pe factura de curent, nu ma intereseaza de ce, nici eu nu-s prost sa ma duc sa declar. Daca ei nu-s in stare sa-si codeze canalele, de ce sa le platesc eu lor? Asta ar insemna si eu sa cer la toti locatarii din blocul meu o taxa pentru ca se pot folosi de netul meu wireless, daca ii scot parola. ![]() This post has been edited by Laurentziu83: 22 Jan 2009, 21:46 |
--------------------
.
.
.
|
|
dragos_alx |
![]()
|
laurentiu83.....mi-a placut faza cu parola la wireless. si eu am in casa, dar e neparolat...in schimb nu da dhcp si nici nu te lasa sa te conectezi la net. numai 3 mac-uri mari si late au net....
si ce ma mai distrez cand ii vad pe altii incercand...conectand....e chiar funny. ca sa revenim la problema, si eu am zis ca astept sa vad ce se intampla....nu pot plati legal...ceva pe o foaie....macar de era o proforma...ceva.... si in plus nu au dovada ca am primut scrisoarea....nu e recomandata....nu are data....deci e cam nula.... |
--------------------
Megane 2 CC
2009 / 2006 / 2011
|
|
Fratzica |
![]()
|
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
dragos_alx |
![]()
|
cred ca o sa vreau sa emigrez...departe de prostia de aici ...departe de aberatiile astora. parca e din ce in ce in mai rau.....astia de au venit acu la guvernare....nu fac nimic bun.....numai aberatii.....numai amanari....ufffffffffffffff
|
--------------------
Megane 2 CC
2009 / 2006 / 2011
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
In ultimele 6 luni nu e zi in care sa nu ma gandesc sa emigrez...
![]() Prea multa prostie, prea multa infumurare, prea multa bataie de joc, etc, etc. Urati-mi succes. ![]() This post has been edited by Laurentziu83: 23 Jan 2009, 17:26 |
--------------------
.
.
.
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
bogul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 12 February 08 From: Timisoara ![]() |
E o factura "proforma"(platforma pentru "fraieri") si foarte multi o platesc ma gandesc sa trmit si eu facturii "d'astea" la toti romanii pentru niste servicii "ex:taxa de epilare(delapidare) legala!" si asa acoperit de lege si sunt sigur ca ff multi o vor plati .
![]() ![]() Si da sunt acoperiti d.p.d.v legal trv-ul si mai spuneti cai economie "libera",capitalism nu e un fel de SocioComu-Handicapitalism romanesc ca in vestul salbatic. This post has been edited by bogul: 24 Jan 2009, 11:44 |
--------------------
Renault
LagunaII
2001/08/Dynamique/1.9 dci
- TM 01 BOG Symbol 2007 1.5 dci TM 13 SMP
Life's a B*** and then u die... |
|
un2si3de0 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 23 January 09 ![]() |
n-am un radio in toata casa si nah... asta e platesc :
![]() |
--------------------
fiat
punto
2000
- ct11all
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Eu am vrut sa platesc dar nu am gasit contractul....mai caut.
![]() |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
1. Ca legea contravine concurentei libere, e o certitudine. Ca si-au amintit dupa atata timp sa va puna la plata, e o magarie. Ca nu vreti sa platiti, se cheama ca incalcati legea cu buna stiinta si riscati sa suportati consecintele.
2. In Germania taxa TV e de 17 Eur/luna, iar aia radio 5 Eur pe luna, si sunt obligatorii (inclusiv radio-ul masinii se pune). Si banii astia tot la TVR-urile lor se duc (ca fiecare land isi are TVR-ul lui). Nu stiu daca firmele sunt obligate sa plateasca. 3. Parerea mea: sunt de acord sa platesc taxe TV, cu conditia ca asta sa insemne si programe de calitate, stiri echidistante, filme bune etc. Si mie TVR-ul mi se pare ca se descurca onorabil. |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-a venit si mie hartiuta pentru firma. 480 RON pentru 4 ani. Platesc Radio - TV si ca persoana fizica, idiotenia aia bagata in abonamentul de la curent. Deci pe aceeasi adresa, 2 taxe.
Pana acum nu am platit din partea firmei. Am inteles ca in Cluj s-a castigat un proces deja. Am sunat la telefonul ala din hartie si mi s-a spus la fel intai sa platesc si apoi mi se trimite factura. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
catalin_tm81mis |
![]()
|
![]() sofer de paie Group: Members Posts: 261 Joined: 16 January 07 From: Timisoara ![]() |
no sa va povestesc si eu din prisma "fraierului"
![]() 1. primesc proforma recomandata, stampilata si semnata in original cu termen de plata ("Sunt simple hartii tiparite, nedatate, nesemnate si nestampilate in original, netrimise cu confirmare de primire, si care nu contin termen de plata. Sunt pur si simplu lasate in cutiile postale" - asta nu e valabila in cazul meu) 2. proforma era pe ultimii 3 ani da firma mea fiind infiintata in 2007 nu avea decat un an si cateva luni 3. ma prezint mandru la sediul lor eu mirat ca e pustiu ei mirati ca nu fac scandal 4. domnita ma intreaba de cand am firma imi face factura noua pe perioada existentiala a firmei dovedita cu actele de la registrul comertului, platesc, emite factura sichitanta semnata stampilata si alea alea si imi zice ca imi vine de doua ori pe an sa platesc cate 6 luni sa nu umblu aiurea in fiecare luna pentru 10 lei 5. "Sunt patroni care incearca sa se apere aratand ca, in baza ctr. de inchiriere sau comodat pentru spatiile unde isi desfasoara activitatea, ei platesc taxa radio odata cu facturile de electricitate si ca plata este inregistrata in contabilitatea firmei. Legea spune insa ca aceasta plata se considera in seama proprietarului spatiului, si ca, daca la o adresa sunt inregistrate 20 de firme, 20 de firme trebuie sa plateasca taxa !!!, plus, bineinteles, proprietarul spatiului, de regula o persoana fizica, cea care detine apartamentul." - exact cazul meu sunt in comodat si proprietara plateste taxa. de ce sa o platesc eu? pai cica e destul de simplu - comodatul l-am facut fara taxe fara nimic doar benevol ma lasa sa folosesc spatiul. daca inregistrez facturile si cheltuielile proprietarei in contabilitatea firmei atunci aceasta este obligata sa declare venituri la finante si sa plateasca impozit pe ele deci mult mai multa alergatura si acte, decat sa platesc eu 10 lei pe luna 6. in toata poezia scrisa trimisa cu proforma se vorbeste de taxa radio si am platit-o la sediul radio timisoara. de tv nu zice nimic 7. e o taxa abuziva? o fi. sunt fraier cum zice bogul? probabil. firma mea e mica si nevoiasa dar nu a picat din cauza taxei radio ![]() ![]() parerea mea morala daca va e lene ca sa cititi tot e ca cei care platesc taxele sunt gashte |
--------------------
renault
megane 2.2
2007 - confort expression megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Cel mai corect ar fi sa platesti o singura data de locatie, si anume:
1. Ai contract cu cablu TV ? Daca da, atunci platesti taxa la pachet cu cablul. Comparati si voi cat dai pe cablu TV care iti ofera 30 - 40 posturi si cat dai pe 1 post (or fi 3 dar e o apa si un pamant) si ce obtii de la una si ce obtii de la cealalta ?! 2. Faxa cu curentul electric e o aberatie de pe vremea comunista, trebuia sa dispara instantaneu odata cu comunismul... dar cum comunismul n-a disparut inca... 3. Taxa pe firma e o aberatie ! Oricum exista contract pentru locatie si oricum platesti odata taxa radio si TV, ce #%$#! ma-si mai vor si de la firme nu inteleg, doar foamea poate explica asa ceva ! Deci astia trebuie dati in judecata si loviti pana lesina ca-i furt pe fata ! Problema romanilor e ca nu-s solidari si din cauza asta se intampla furtisaguri din astea. Daca am sari toti in apararea doar a unuia si am merge pana in panzele albe cu lupta sigur nu s-ar mai intampla chestii din astea. La noi insa mai degraba functioneaza treaba cu "sa moara capra vecinului"... Ne meritam soarta ! Cei care vor sa emigreze, si eu in ultima vreme ma gandsc tot mai des la solutia asta... |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
@catalin_tm81mis:
Nu prea poti incadra taxa radio - tv pentru firma in aceeasi oala cu celelalte taxe. Asta e o taxa abuziva inventata pentru sustinerea colosului falimentar de TVR si a salariilor lor monstruoase. Celelalte sunt putin diferite. Iti dai seama ca nicio firma nu o sa dea faliment daca o sa plateasca taxa asta, dar aici e vorba de ideea de jaf in buzunarele noastre. E o ineptie faptul ca la aceeasi adresa sa platesti 2 taxe tv pentru acelasi lucru + taxa de la operatorii de cablu care platesc si ei la randul lor catre TVR. Asta si multe alte aberatii sunt rodul "sustinerii" mediului de afaceri privat de catre mediul politic. Incet - incet, firmele se inchid sau pleaca din Romania, o sa ramanem cu praful de pe toba. Off - topic: O cunostinta s-a saturat sa mai fie umilit cu zeci de mii de taxe si impozite si cozi si si-a deschis o alta firma in Nevada, US. Pe firma aceea a trecut toate afacerile firmei din Romania si pe asta de aici a inchis-o. El activeaza in domeniul IT: hosting, web - design, web - solutions, etc si de aceea a fost extrem de simplu. Si culmea, nu a pus piciorul in State in viata lui. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
catalin_tm81mis |
![]()
|
![]() sofer de paie Group: Members Posts: 261 Joined: 16 January 07 From: Timisoara ![]() |
e abuziva si e jaf dar celelate tot asa mi se par deci le am in aceeasi "oala" la mine in cap.
![]() |
--------------------
renault
megane 2.2
2007 - confort expression megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.514 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Intreb si eu, daca legea prevede expres cine incaseaza si unde platesc, deci zice expres expres (fara a lasa libertate si altor modalitati de plata), are un tert aceasta atributie?
Nu incalca tertul prevederea legala pentru ca legea nu-i permite sa incaseze acei bani? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
RainHawk |
![]()
|
@tatabobu
Stiu ca sunt obligati sa retransmita programele TVR intr-o anumita proportie. Chiar daca cablistii nu ar plati acea taxa de redifuzare desi ma indoiesc tot nu se schimba datele problemei. TVR-ul oricum e o mare pacoste pentru buzunarul romanului. Totusi nu am inteles de ce ai sarit asa, e ciudat. ****************************************** LE: Am vazut ca nu se plateste taxa de redifuzare TVR de catre cablisti conform "PROGRAME LIBERE LA RETRANSMISIE PE TERITORIUL ROMÂNIEI ( cf. art.82, alin.(1) din Legea audiovizualului nr.504/2002)". http://www.cna.ro/IMG/pdf/Programe_libere_...niei_091208.pdf This post has been edited by RainHawk: 27 Jan 2009, 21:31 |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Bine ca nu ne pune sa platim taxa radio si pe masina, ca doar avem toti radio. Sau taxa de GPS..
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 19:38 |