DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> NU colaborati cu F.A.T.A Asigurari, Important de stiut

viperd21
post 5 Feb 2009, 11:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Rog un admin ca in cazul in care postul contravine regulilor forumului sa fie modificat sau sters. Mi se pare normal si util sa ajut si pe altii sa evite o situatie similara cu cea in care ma aflu eu.

(Ne)Asigurare CASCO la o firma de amatori

O sa va relatez in cele ce urmeaza “afacerea” facuta cu FATA Asigurari. E o “afacere” pe care sincer, va recomand sa NU O FACETI daca vreti sa aveti parte de liniste in ceea ce priveste derularea contractului de asigurare CASCO.

Anul trecut in urma achizitionarii unei masini, a trebuit sa apelez la una din societatile de asigurare care fac afaceri profitabile in Romania. Toate lucrurile au decurs bine, plata ratelor asigurarii CASCO am facut-o de fiecare data la timp, fara nici o zi de intarziere.
Insa, surpriza a venit la inceputul anului 2009. Am primit prin posta o scrisoare prin care eram instiintat ca societatea de asigurari reziliaza unilateral contractul, fara sa motiveze in absolut nici un fel aceasta decizie. Nici motive financiare, nici motive de intarziere a platii ratelor, nici un fel de motiv invocat.
Am aflat insa ca FATA Asigurari a decis rezilierea tuturor contractelor care avusesera daune in cursul anului trecut. Dauna mea, a constat intr-o zgarietura pe capota masinii, provocata de unul din multii oameni “de bine” care populeaza orasul.
O zgarietura a carei reparatie a costat 700 de Ron, in timp ce asigurarea CASCO anuala a masinii se ridica la valoarea de aprox 1000 de Euro.
Sfatul meu e sa va ganditi bine inainte de a apela la o firma de asigurari precum FATA Asigurari. Veti fi linistiti atat timp cat cotizati la profitul lor, atat timp cat le umflati buzunarele cu bani. In momentul in care aveti chiar si o problema banala cu masina, va veti trezi cu surprize de genul celei de mai sus.
Deci daca vreti sa aveti parte de profesionalism si normalitate, va sfatuiesc sa va alegeti cu atentie firma la care incheiati asigurarea CASCO. Nu va recomand o firma anume cu care sa colaborati, dar va recomand cat se poate de sincer sa NU COLABORATI cu FATA Asigurari. Nu le mai umflati buzunarele, nu mai contribuiti cu bani la firma lor, nu ii mai ingrasati inutil. In momentul in care or sa aiba probleme serioase legate de profit, probabil ca vor incerca sa lucreze mai mult la profesionalism. Desi cred ca nu au idee de existenta acestui cuvant.

--------------------
Fiat Bravo 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 5 Feb 2009, 11:10
Post #2

membru violet

From: Bucuresti

Si noi sa te credem pe cuvant?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Bacu
post 5 Feb 2009, 11:10
Post #3

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

inseamna ca noua celor care nu am avut daune ne vor scadea primele de anul viitor... dry.gif

mie mi se pare normal ca cei care au avut daune sa plateasca asigurarea mai mult decat ceilalti. intr-adevar, rezilierea politei mi se pare cam exagerata...

si eu am o groaza de zgarieturi pe masina dar nu ma duc sa imi stric casco doar pentru atata lucru. astept sa ma loveasca unul ca sa le fac pe asigurarea lui... biggrin.gif

This post has been edited by Bacu: 5 Feb 2009, 11:12

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 11:16
Post #4

Membru incepator

@vijelie : nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. pot atasa aici scan-ul dupa scrisoarea primita de la ei. Nu incerc sa ma justific. Incercam doar sa spun ca e destul de aiurea sa te trezesti cu asa ceva, fara motiv. Daca te-am deranjat, imi cer scuze.
@Bacu : nu m-as fi dus pentru o simpla zgarietura. Insa masina avea doar 3 saptamani, stralucea si ma "racaia" de fiecare data cand ma uitam. Zgarietura a avut vreo 60 de cm si era adanca, probabil facuta cu un cui.

@ bendix : au reziliat contractul inainte de a implini un an. E unul din motivele pentru care mi se pare aiurea situatia. Daca ar fi fost dus pana la capat, mi s-ar fi parut decent si normal sa imi spuna " Nu vrem sa mai reinnoim polita CASCO " As fi apelat la alta firma, fara nici un fel de parere de rau.

This post has been edited by viperd21: 5 Feb 2009, 11:18

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
bendix
Post #5

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Nu am inteles bine, au reziliat contractul inainte de a se implini un an ? Sau nu au mai vrut sa il reinnoiasca anul urmator?

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
vijelie
Post #6

membru violet

QUOTE(Bacu @ 5 Feb 2009, 11:10)
... astept sa ma loveasca unul ca sa le fac pe asigurarea lui... biggrin.gif
*

Iti recomand calduros un asigurat la Euroins. radmasa.gif

@viperd21: nu ma deranjezi deloc, asa sa faci, dar sa pui si contractul, nu numai adresa.

This post has been edited by vijelie: 5 Feb 2009, 11:17

--------------------
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 11:19
Post #7

Membru incepator

Promit ca o sa pun cat de repede pot si contractul de asigurare scanat, in conditiile in care regulamentul o permite.

Oricum va trebui sa caut rapid alta solutie de asiguare pentru ca polita casco e cedata in favoarea bancii la care am facut creditul auto.

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
vijelie
post 5 Feb 2009, 11:21
Post #8

membru violet

Nu ar strica sa ceri ajutorul bancii, e si in interesul lor sa fii asigurat.

--------------------
+
Como
post 5 Feb 2009, 11:30
Post #9

Membru autentic

Cum plateai casco? Lunar/integral?

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
bendix
post 5 Feb 2009, 11:31
Post #10

Membru autentic

QUOTE(viperd21 @ 5 Feb 2009, 11:16)
@ bendix : au reziliat contractul inainte de a implini un an. E unul din motivele pentru care mi se pare aiurea situatia. Daca ar fi fost dus pana la capat, mi s-ar fi parut decent si normal sa imi spuna " Nu vrem sa mai reinnoim polita CASCO " As fi apelat la alta firma, fara nici un fel de parere de rau.
*

In cazul asta sunt niste nesimtiti ! Desi nu am auzit pana acum de ei, promit sa spun la toti cunoscutii sa nu calce cumva pe acolo.

HOPA !! ohmy.gif

http://www.fata-asigurari.ro/

Pe site-ul lor apare sigla Generali, "prietenii" mei. Lucrurile incep sa se lege. As mai spune cateva cuvinte, dar de ce sa iau penalizari. Asa ca pun mai jos niste Smiles, care sper sa nu deranjeze pe nimeni:

gun3.gif post-336-1110552449.gif post-336-1110552439.gif bicycle.gif

This post has been edited by bendix: 5 Feb 2009, 11:36

--------------------
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 11:33
Post #11

Membru incepator

Unul din motivele pentru care am optat pentru ei a fost faptul ca puteam plati in 6 rate. Deci odata la 2 luni.

@vijelie : cred ca asta am sa fac pana la urma.Multumesc!
Singura problema ar fi ca societatile cu care lucreaza banca sa aiba decontare directa cu service-ul importatorului de la care am luat masina.

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
BlaueCorsa
post 5 Feb 2009, 11:35
Post #12

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

FATA e divizia de asigurari agricole a GENERALI. Au tarife mult mai mici decat societatea-parinte si pe deasupra fransiza 0. Probabil ca au renuntat la contractele pe care le-au considerat neprofitabile. Caz in care sunt nesimtiti.

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
Danezu
post 5 Feb 2009, 11:37
Post #13

un fost proprietar de megan.....

Eu nu cred ca ti-au reziliat contractul,pune poze cu scrisoarea si dupa contract sa vedem si noi! Nu exista asa ceva,in cel mai rau caz nu-ti mai reinnoieste polita,dar ce ai patit tu.....

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
bendix
post 5 Feb 2009, 11:38
Post #14

Membru autentic

boxing.gif

This post has been edited by bendix: 5 Feb 2009, 11:50

--------------------
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 11:59
Post #15

Membru incepator

@Danezu : As fi vrut sa le postez pe ambele in acelasi timp atat scrisoarea cat si contractul. Contractul cu polita de asigurare e in posesia bancii. Astazi am sa trec pe la banca sa cer si o copie dupa polita de asigurare sa le scanez. Nu voiam sa pun informatii pe jumatate ca sa nu creada lumea ca sunt rau intentionat. Chiar daca risc pt moment sa nu fiu crezut, mentionez ca am incheiat contractul la sfarsitul lui aprilie 2008, urmand ca ultima luna sa fi fost aprilie 2009.
Imi cer scuze pt calitatea fisierului atasat. Practic, am primit o singura hartie prin posta.

Attached File(s)
Attached File  F.A.T.A_Asigurari_.pdf ( 95.57k ) Number of downloads: 214

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
bendix
post 5 Feb 2009, 12:28
Post #16

Membru autentic

Mai mult ca sigur la art. 16.1 cap. XVI exista posibilitatea din partea lor de reziliere unilaterala a contractului. Ceea ce poti face, daca ai timp si nervi este sa compari data la care ai primit instiintarea ( banuiesc ca este recomandata cu confirmare de primire ), cu data de la care este anulat contractul de asigurare 28.02.2009 si sa-i reclami. Mi se pare ca trebuie sa fie 30 de zile.

A doua modalitate de a-ti face oarecum dreptate este ceea ce ai facut deja, dezvaluind in public comportamentul lor abject.

In curand va voi povesti si eu (in 2 3 luni) cateva lucruri despre "renumita" firma de asigurari Generali.

Pana atunci, toate cele bune si aveti grija pe unde va asigurati !

--------------------
+
sorin1983
post 5 Feb 2009, 13:40
Post #17

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

pune-le-o de o dauna totala ca mai ai timp smile.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 13:57
Post #18

Membru incepator

Imi iubesc prea mult masina ca sa fac chestii din astea. Recunosc ca am zambit cand am citit sugestia ta smile.gif
Din pacate, impresia e ca esti asigurat doar daca le dai banii la timp si masina e nu pateste nimic. E si vina mea ca nu am cautat o firma serioasa. Probabil ca era unul din contractele neprofitabile financiar, desi aritmetica mea cu 3000 - 700 =2300 ma face sa cred ca au avut totusi un plus de incasare de pe urma mea.

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
sorin1983
post 5 Feb 2009, 14:03
Post #19

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

probabil asta e si ideea... verifica actele masinilor(spre exemplu e noua nu ar avea probleme) si dau ok pt asigurare, dar cand tu vii cu o problema deja sunt dezamagiti smile.gif poate vroiau sa castige 100% timp de 4-5 ani pana sa vii cu probleme care costa .

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
r&d
post 5 Feb 2009, 14:18
Post #20

Membru autentic

Toate firmele au intordus fransiza obligatorie de ~100 euro/eveniment.
Adica la orice eveniment, 100 de euro scoti din buzunar tu, restul plateste firma de asigurari.
FATA nu avea asa ceva specificat asa ca s-a apucat de reziliat contractele astfel semnate.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
Danezu
post 5 Feb 2009, 14:38
Post #21

@viperd21 : in primul rand imi cer scuze ca nu te-am crezut,chiar nu mi-am inchipuit ca o firma de asigurari care face parte dintr-un grup destul de bine vazut pe piata asigurarilor ar putea sa faca asa ceva.
Chiar daca ai avut daune,tot trebuiau sa astepte sa expire polita,urat din partea lor,au foame mare de bani....
Clar ca o sa ramana putine firme serioase de asigurari in Romania.

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 16:37
Post #22

Membru incepator

@danezu : nu e nevoie de scuze smile.gif as fi fost un copil tampit sa ma supar pentru asa ceva. Intr-adevar e foamea mare de bani. Partea neplacuta e ca am senzatia ca in relatia cu absolut orice firma privata, un individ oarecare are doar obligatii si absolut nici un drept. Esti bun de plata in conditiile stabilite de ei. Si daca tot ei considera ca acele conditii nu sunt bune, fac chestii de genul celei patite de mine.
@r&d : intr-adevar ei nu aveau fransiza. si eu cred ca asta e motivul pentru care au reziliat contractul. insa pentru inca 2 luni puteau sa aiba profesionalismul sa ma "usureze" de o alta rata de 163 de euro, intrucat nu aveam de gand sa planific vreun accident.
Intentia mea e ca pe langa o eventuala replica a cuiva care are cunostinte juridice, sa ii pun in tema si pe altii care pot pati acelasi lucru.

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
Executron
post 5 Feb 2009, 17:48
Post #23

Membru fan UAP

Asa se considera acum? laugh.gif Ca daca nu ai avut daune au fost bani dati degeaba? Nu apar (doamne fereste) FATA dar totusi te-au anuntat din timp, nu ai avut bani de pierdut, deci situatia nu e chiar atat de tragica.

Eu am CASCO la FATA (de abia am platit rata 2/4) si sper SA NU am nevoie de ei niciodata.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
Tudor
post 6 Feb 2009, 00:33
Post #24

Moderator

Pe scurt:
1. Ceea ce au facut cei de la Fata nu este elegant fata de client.
2. Cu precizarea ca nu stiu exact daca s-a respectat termenul (dar banuiesc ca scrisoarea a venit zilele trecute, iar termnul de incetare este 28.02.2009, deci ar cam fi 1 luna), ceea ce au facut cei de la Fata este perfect legal si in conformitate cu prevederile contractuale.
3. Faptul ca returneaza prima corespunzatoare perioadei reziliate este iar ok, pentru ca in acest fel nu este generata nici o pierdere in partea clientului.

Nu cunosc ratiunea acestui demers, foamea de bani nu poate fi, pentru ca prin aceasta actiune genereaza cashflow negativ: au de restituit prime de asigurare si in plus nici nu cred sa aiba un impact bun in randul clientilor.

Concluzia mea: nu e elegant, dar e corect si nu cred ca trebuie huliti pentru asta. E o decizie de business pe care o pun in aplicare. Nu dau nici o teapa, asa ca nu vad un motiv real de suparare. Ar fi doar ca trebuie alergat pentru o polita noua, dar asta nu mi se pare mare problema, piata e plina de brokeri si asiguratori, ai de unde alege.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
caktuss
post 6 Feb 2009, 02:02
Post #25

Membru autentic

From: Iasi

in concluzie: sunteti asigurati pan ala prima dauna... dupa aia la revedere.

daca lu` viperd i-au reziliat contractul pentru o dauna de 700 ron va seama ce se intampla daca e o dauna mai mare sau chiar o dauna totala...

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
marksman
post 6 Feb 2009, 08:47
Post #26

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(r&d @ 5 Feb 2009, 14:18)
Toate firmele au intordus fransiza obligatorie de ~100 euro/eveniment.
Adica la orice eveniment, 100 de euro scoti din buzunar tu, restul plateste firma de asigurari.
FATA nu avea asa ceva specificat asa ca s-a apucat de reziliat contractele astfel semnate.
*

Unde este specificat faptul ca fransiza e obligatorie? Eu am asigurare la Allianz, singura fransiza pe care o am este la furt total: 2%

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Danezu
post 6 Feb 2009, 10:52
Post #27

Pai tu ai platit fransiza in prima de asigurare smile.gif

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
andreis
post 6 Feb 2009, 11:08
Post #28

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

Eu colaborez cu ei si mai am de platit o rata din cele 4, am avut un incident anul trecut, astept scrisoarea si am sa studiez contractul. Pacat, eu m-am inteles super bine cu ei...

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
rokos
post 6 Feb 2009, 11:45
Post #29

Membru autentic

From: IASI

eu am asigurare la Fata, am avut si o dauna la ei. Am vorbit cu agentul si l-am intrebat de ce denunta contractele. Cica nu e o regula generala, doar la clientii o rata a daunalitatii mare, si cu mai mult de 2 daune. Asigurari fac in continuare fara fransiza, dar numai la autovehicule inmatriculate dupa 2006. La cele mai vechi se face cu aprobare de la Bucuresti.
Se cunoaste faptul ca toate firmele de asigurari nu mai au profitul din anii anterirori, si denuntarea unor contracte e o masura de limitare a pierderilor, la fel cum fransiza la alte firme a fost introdusa.
In plus ti se retituie ratele achitate anticipat.
In cazul de fata, putea avea o dauna de 3000 euro, atunci FATA tot il daspagubea. Asigurarea CASCO in principiu te ajuta la rezolvarea unor pagube majore.
FATA a denuntat polita conform contractului, respectand tot ce scrie acolo
Topicul asta nu e decat un rezultat al necitirii cu atentie a contractului inainte de semnare.

Numai bine!

--------------------
VW // DACIA Golf IV 1.9 TDI // LOGAN 1.5 DCI 2000 // 2008 - is-%%-###
+
viperd21
post 6 Feb 2009, 11:51
Post #30

Membru incepator

Topicul asta e un rezultat al faptului ca nu suntem lasati sa ne negociem contractele. Eu nu am avut 2 daune, am avut una singura si aia nici macar in trafic. Eu zic ca e lipsa de respect. De ce nu anunta inainte de semnarea contractului "vedeti ca la prima dauna, va reziliem contractul!" Sa scrie in contract lucrul asta si nu cred ca il mai semneaza vreunul dintre fraierii care cotizeaza la bunastarea lor. Nu presupune ca nu am citit contractul, crede-ma ca nu este cazul smile.gif . Lucrez cu contracte de mult timp, insa diferenta dintre un contract intre doua parti private si un contract intre firme "autorizate de stat" pentru diverse inselatorii legale si diversi "fraieri persoane fizice" este faptul ca la primul tip de contract ambele parti au dreptul sa negocieze.
Oricum, iti respect punctul de vedere si iti urez din nou sa nu ai nevoie de asigurarea casco.

This post has been edited by viperd21: 6 Feb 2009, 11:53

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 20:05
Forum Renault