100km/h cu o bicicleta
![]() ![]() ![]() ![]() |
100km/h cu o bicicleta
aphophis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da,asa se obtin recordurile mondiale;)
parca e vreo 250km/h:) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
asta e AXE... acusi pune pe net nr tirului... ca pus frana brusca cand trecea el pe acolo
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
"Recordul" personal este de 57 km/h in panta pe un mountain bike de ocazie pe care am dat 30 euro
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Rezistenta aerodinamica e peste 90% din total la viteza aia. Daca o elimini bicicleta merge extrem de usor. Recordul era parca de 247km/h.
http://www.canosoarus.com/08LSRbicycle/LSR%20Bike01.htm Remarcati pe pagina 2 transmisiile. Personal am mers cam 30km pe un drum usor valonat, practic aproape plat, in spatele unui camion, cu viteze intre 60 si 80km/h. Efortul e foarte mic, practic impresia e ca esti absorbit, doar la deal trebuie sa apesi mai tare, problema apare doar cand nu mai ai treapta de viteza si nu mai poti creste turatia. Anul trecut m-a dus la trena un Nissan al politiei de frontiera pe un drum paralel cu Prutul, spre Botosani, vreo 20 de km cu 40-50km/h. Ei patrulau, m-am lipit de geamul din spate, soferul a cooperat... Am stat apoi de vorba, erau destul de mirati cum de nu gafaiam de loc. Fara ecran am prins 85 la vale. Tot vantul e esential, oricat de abrupta ar fi o panta, la viteze peste 50km/h. Nu incercati asa ceva daca nu cunoasteti perfect drumul. Oricum e foarte periculos, o bicicleta franeaza mult mai prost decat o masina. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Sau se tine cu mana de tir!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Theo Bos
însă el merge cu 75 fără ajutor. This post has been edited by LuluMOB: 14 Mar 2009, 10:51 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
daca punea tiru frana era
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Am prins si eu 70km/h, pe Transfagarasan, dar m-a uimit cat de greu franeaza de la viteza aia (V-Brake).
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
la viteza aia si discuri sa ai ca tot nu opresti. Tre sa strangi cu simt si sa folosesti foate mult frana de fata, la coborare frana de spate e total ineficienta. Eu am coborat panta de 45 de grade prin padure si m-am putut opri de tot abia cand am sarit de pe bicicleta. La coborari pe drum am prins pe un drum forestier neted si putin umed cam 80-85 ( deja mi se intalneau mucii si lacrimile in urechi)
![]() This post has been edited by kog: 14 Mar 2009, 12:24 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Rafi |
![]()
|
![]() e doua bleu!! Group: Members Posts: 1.204 Joined: 27 November 07 From: ™Bucharest™ ![]() |
depinde si ce saboti ai cat de moi sunt ....
|
--------------------
Dacia™
1310----CN----
--1996-- Daewoo™ Nubira II --CDX-- --2006--
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Cand eram mai mic....pe la 14 ani aveam un mountain-bike foarte greu: cantarea 19kg. Aveam 24 de viteze si rotile erau foarte late.
Aveam kilometraj electronic si era calibrat corect. Pe drum drept ajungeam la 45km/h iar la vale am prins 60. Tin minte ca la 60km/h ghidonul parca era sudat, abia se misca, insa viraje luam prin aplecare. |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
LuluMOB |
![]()
|
QUOTE(kog @ 14 Mar 2009, 12:23) la viteza aia si discuri sa ai ca tot nu opresti. Tre sa strangi cu simt si sa folosesti foate mult frana de fata, la coborare frana de spate e total ineficienta. Eu am coborat panta de 45 de grade prin padure si m-am putut opri de tot abia cand am sarit de pe bicicleta. La coborari pe drum am prins pe un drum forestier neted si putin umed cam 80-85 ( deja mi se intalneau mucii si lacrimile in urechi) ![]() 45 de grade?? ești sigur? 80-85 la oră pe drum forestier neted? măsurați cu ce? 4-5 metri la 40-45 fără efort? în fileul de tenis? ![]() QUOTE(Mirciulik @ 14 Mar 2009, 12:52) Nu poți lua curbele cu ghidonul blocat, e doar o impresie. This post has been edited by LuluMOB: 14 Mar 2009, 13:54 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
dap panta de 45 cand priveam de sus mi se facea rau. Drumul urca si coboara un deal pe care abia il urci cu bicicleta in spate. Da andrenalina multa. Drumul neted de care am vorbit a fost construit, acum vreo 3 ani dar nu a fost folosi deci nu are nici o groapa. In partea sa de inceput am prins viteza aia poate exagerez (chestia aia de pe bicicleta e cam imprecisa). Daca nu stii cum sa ieie curbele (ca la moto) sari in vale,defapt din 8 cati am fost ultima data 5 au ratat o curba mai stransa. Vorbesc de vitezele astea si de penti pentru ca am facut dh pana mi-am rupt mainile
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
LuluMOB |
![]()
|
Pe 45 de grade nu poți urca sau cobora pe picioare fără trepte.
Se poate coborâ pe bicicletă dar nu te poți opri, nici măcar pe asfalt. Îți dai drumul și aștepți să se termine valea. Orice coborâre din asta e înspăimântătoare de sus, dar dacă privești din lateral vezi înclinația reală. 80 la oră pe drum forestier e destul de greu. Pune un vitezometru bun și fă un test. Și mie mi se mai împletesc mucii pe după urcechi dar jos când mă uit la maxim văd 65-70. Nu-mi zi că mai și luai curbe la 80 pe offroad (ca la moto) că asta chiar nu cred. Pentru distanțe de frânare http://www.exploratorium.edu/cycling/brakes2.html la 40km/h pe asfalt minim 7m frânare efectivă. This post has been edited by LuluMOB: 14 Mar 2009, 14:14 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
kog |
![]()
|
curbele erau la viteza mai mica evident, dar daca nu stiai cum sa te apleci si cum sa "incepi" curba faceai baie oricat de mult ai fi franat. Data viitoare cand merg am sa pun poze cu panta aia, o parte nu e asa abrupta si se poate urca oarecum usor, dar cealalta, cel putin o portiunde de vreo 40 metri o urcam la limita aproape ca pe trepte, tre sa ma uit calumea la ea sa fiu sigur ca nu vorbesc prostii
![]() ![]() This post has been edited by kog: 14 Mar 2009, 14:29 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
m-am dat si eu pe un deal, nu stiu la cate grade dar tin minte ca am urcat cu mare dificultate pe foaia mica si pinionul mare. nu am avut curaj sa ating franele pana jos..cred ca am avut 50-60 kmh..e misto senzatia da' nu as mai incerca a 2-a oara
![]() inainte sa imi dau drumul am pus foaia mare/pinion mic, imi aduc aminte ca parca dadeam in gol la viteza aia ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 14 Mar 2009, 19:45 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cu kilometraj decent si bicicleta buna am atins vreo 65km/h coborand o panta destul de abrupta. Nici nu se punea problema acolo sa franez, ca era loc dupaia, mergeam fara sa pedalez inca vreo 500m lejer.
Pe Transfagarasan am zis mereu ca vreau sa merg odata sa cobor, dar nu mi-am implinit visul nici pana acum. Eu tin minte ca la viteza aia pedalam in gol de la un punct, deci mi-ar fi trebuit alta bicicleta ca sa bat recordul asta. Nici nu vreau a stiu ce s-ar fi intamplat daca cadeam la ~60km/h, bineinteles fara casca sau alte elemente de protectie, ca nu erau pe vremea aia la costuri cat de cat decente... |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Faina ideea cu coboratul Transfagarasanului, dar spuneti-mi si mie va rog cu ce fel de frane aveti de gand sa o faceti? Dupa 2-3 kilometri franele mele pe disc de la mountain bike vor deveni sigur, sau daca nu, macar aproape incandescente.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
kog |
![]()
|
eu recomand frane hidraulice pe raf nu pe disc. Poti incerca si cu frane normale v-brake, dar nu ai sa mai poti desface mainile de pe ghidon de durere la cat ai sa strangi de ele.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Pe raf ? Ce e aia / ala ?
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu m-as fi riscat si cu frane normale, puse bineinteles la punct cat se poate de bine. La vremea respectiva chiar am avut niste colegi de liceu care l-au urcat dinspre Arges si l-au coborat spre Sibiu cu niste ragalii de biciclete si au ajuns teferi inapoi.
Normal ca nu sta nimeni sa-i dea "blana"(daca se poate la bicicleta) tot Transfagarasanul, sunt cateva portiuni mai lungi unde merge o viteza mai mare, in rest cu multa atentie. Chiar mi-ati adus aminte de treaba asta, poate in vara fac si eu rost de o bicicleta si daca nu se rupe cu mine fac o incercare. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
LuluMOB |
![]()
|
Frânele disc sunt gândite să lucreze la temperaturi mari. Nu o să aveți nici o problemă pe trans cu condiția să fie frâne bune și reglate corect. La fel și cele pe jantă, însă acelea sunt mai sensibile la apă (la disc nu e cazul). Însă trebuie ceva experiență pe serpentine, trebuie frânat mai din timp, evitate zonele cu praf, cauciucuri bune cu presiunea corectă.
Forța de apăsare pe manetă e aceeași la frânele pe disc sau pe jantă, dar important e să fie bine reglate, cu cablurile corect dimensionate, montate și gresate. O frână pe jantă gen v-brake poate bloca roțile, chiar și pe cea de pe față. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aphophis @ 14 Mar 2009, 21:37) Pai asta e explicatia ptr care bicicletele franeaza mai greu. Legat de Transfagarasan, eu mi-as pune intai problema sa ajung sus si abia apoi cum strang franele la vale ![]() Se poate si cu telecabina, dar nu prea mai ai aceeasi satisfactie. Nu e chiar asa de greu, oricum nu mergeti direct acolo fara ceva antrenament. Altfel cu greu treceti de cateva serpentine. Confirm ca la V-Brake-uri abia asteptam o zona mai plata, sa pot scutura nitel mainile amortite. ![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
kog |
![]()
|
io as vrea sa ma duc la vara... urc bicicleta un Dacie si am plecat. Da' prima data trebuie sa imi fac rost de o frana spate ca asta hidraulica ce o am ii praf. Mare grija la ce saboti alegeti la v-brake. Luati de firma ca am luat o data de pe piata cu 1.5 lei perechea si cand am coborat o panta mai abrupta s-a rupt invelisul de pe ei si mi-am strunjit roata fata....
This post has been edited by kog: 15 Mar 2009, 13:43 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
maoR11 |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 407 Joined: 1 November 08 From: BuZaU ![]() |
eu urasc frana spate , de aceea am si dato jos, merg numa cu aia de pe fata reglata f. bine(V-brake)
iar ca sa prindeti viteza cat mai mare umflati cauciucurile cat merge(eu de obicei mergu cu presiune intre2-3 atm, dar mai am toane cand bag si 5 ![]() |
--------------------
Reno' 11
Diesel
1984 hatchback 5 usi
- numar de buzau [B][COLOR=red][SIZE=7]No speed limit!
|
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
--------------
-------------
-------------
- BUCURESTI -------------------------
|
|
kog |
![]()
|
in linie dreapta i-am dat max 48 (cu cauciucuri subtiri) Cu cursiera nu stiu ca inca nu am incercat, astept sa vina vara
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Eu am coborat cu bicicleta drumul pe care urci sa ajungi la intalnirea Reno si aveam un aparat de masurat viteza ( d-ala de se prinde pe ghidon ) si arata ... 80 km/h
![]() Ce-i drept ca am oprit greu , dar 80 km/h SIGUR nu aveam !!! This post has been edited by cosmin_2300: 17 Mar 2009, 22:22 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 00:40 |