DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> nu vor sa-mi inlocuiasca bara...lamurire va rog

maxrayko
post 15 Jul 2009, 14:35
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Constanta

renaultul de la semnatura...accident frontal...celalalt sofer vinovat..are asigurare RCA ls BT Asigurari...am mers cu vinovatul al BT..am completat formularul...ne-au trimis la un service unde aveau si birou de constatari daune...dar..inspectorul auto a fost de acord daor cu schimbarea farurilor si a eventualelor avarii din spatele barei...a refuzat sa treaca acolo si inlocuitul barei pe motiv ca bara avea si urmele unui accident anterior...ceea ce este adevarat,dar avarierea barei in urma accidentului mai recent este mai grava decat avarierea din accidentul anterior...a refuzat orice reparatie la bara,chair si vopsirea acesteia...cat de conform cu legea este ce mi-a spus inspectorul de constatari daune de la BT Asigurari??

casa va faceti o idee...avarierea anterioara la bara s-a produs dupa ce am lovita o placuta ce indica un loc de parcare inchiriat de la primarie...urmarea a fost ca mi-a taiat partea de bara aflata sub numarul de inmatriculare...mai jos de masca de sub numar...dar la momentul respectiv am preferat sa merg cu masian asa...nefiind f vizibil si considerand ca nu merita sa cumpar alta bara si sa o inlocuiesc sau sa o duc la un meserias sa o repare folosinf fibra de sticla...

p1020134a.th.jpg

daca nu e destul de concludenta poza si e nevoie de alta spuneti-mi...in poza bara e aranjata ca sa pot merge prin oras...ptr ca e desprinsa de sus...ia-au sarit clupsuri sau ce o mai sustinea...si al fel si in lateral...

<span class='edit'>15 Jul 2009, 14:48:</span>
ce alte defectiuni e posibil sa fi aparut la masina?...impactul a avut loc sub 50km/h...ptr ca eram deja in proces de franare cand l-am vazut pe idiot ca vien tare din dreapta....eu doar ce plecasem de la semafor...pe verde si o dacia a intrat pe rosu in intersectie din dreapta si am lovit-o in usa stanga sapte si aripa stanga spate...

This post has been edited by maxrayko: 15 Jul 2009, 14:49

--------------------
Renault Megane 2.1 bicorp coupe 1.5 dci 60kw 82CP 2003 - CT 99 ATX
interesat de:bara fata albastra,scut motor,aripa sanga fata albastra,boxe fata originale,jante otel.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Madriann
post 15 Jul 2009, 14:50
Post #2

Membru autentic

From: Tunisia

Eventual, pot sa-ti deduca din valoare reparatiilor barei acea suma pe care ei considera ca ai fi platit-o pentru remedierea zgarieturii (rupturii) precedente. Ideea de baza e sa insisti, cu polita RCA in mana, sa se readuca masina la caracteristicile vizuale/functionale/de siguranta dinaintea accidentului.
Ceva gen "v-ati angajat prin emiterea acestei polite sa faceti acest lucru, va rog sa-mi faceti bara ca inainte, pastrand zgarietura dinainte de incident. Punct".

@LE: Pai...ce poate aparea...plasticaraie rupta...suporti rupti...arunca si tu o privire, vezi daca picura ceva sub masina, accelereaza in vederea depistarii eventualelor zgomote "anormale"...

This post has been edited by Madriann: 15 Jul 2009, 14:58

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
einstein1984
post 15 Jul 2009, 14:51
Post #3

fan Dacia

From: Bucuresti

Cam are dreptate cu refuzul pentru bara din motive de dauna deja existenta.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
Madriann
post 15 Jul 2009, 14:55
Post #4

Membru autentic

Einstein...nu prea are dreptate. Nu i-a cerut inlocuirea completa a barei fata, iar o mica rectificare a bandoului si a barei nu cred ca ii baga in faliment.

Pentru mine: Ruptura aceea putea fi facuta in accidentul respectiv. Cum "si-a dat seama" inspectorul ca ai luat o tablita inainte?

This post has been edited by Madriann: 15 Jul 2009, 14:59

--------------------
+
R19/16v
post 15 Jul 2009, 15:00
Post #5

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Una nu, dar 100.000 da.

Daca regulamentul lui spune sa nu repare, nu repara si gata.

Daca nu-l baga in faliment pe asigurator, cel mai probabil nu-l indoaie prea rau nici pe initiatorul topicului.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
einstein1984
post 15 Jul 2009, 15:14
Post #6

fan Dacia

Si pe casco e la fel, nu repara nimic daca existau deja avarii.
Si si-a dat seama ca e din alt eveniment (pe buna dreptate, si tu ai recunoscut asta) pentru ca asta e meseria lui.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
maxrayko
post 15 Jul 2009, 15:18
Post #7

Membru incepator

deci...aici e vb ca eu sunt nevinovat...sunt pagubit...de ce sa platesc eu?

deci..partea inferioara a barei,daca a fost slabita datorita evenimentului interior...probabil s-a indoit un pic dar nu a cedat...impactul a fost la viteza destul de mica..am explicat mai sus detaliile producerii accidentului...

si-a dat seama ca avaria de sub numar s-a produs inainte ptr ca nu exista urme de vopsea alba mai jos de bandou...si se vede si un pic de galben de la placuta aia de parcare nenorocita...

ma interesa ce zice legea in acest caz...are baza legala ce mi-a zis inspectorul ptr daune auto?daca nu...si e vb doar de regulamentul BT,cum pot contracara?cum pot obtine cum a spus cineva mai sus macar aducerea barei la starea dinainte de accident?

la alte avarii ascunse la prima vedere desi in bord nu mi-a afisat nimic anormal...ma refer aici la un zgomot ciudat pe care il aud pe partea dreapta...la roata sau poate mai in fata...pe partea dreapta in fata e rezervorul de apa ptr parbriz si filtrul de motorina...rezervorul de aa sigur e fisurat sau au sarit furtunasele ptr ca nu mai arunca apa pe parbriz...dar poate ca nici filtrul d emotorina nu mai sta fix la pozitie...

altceva...eu nu mai am freon in instalatia de climatizare dinainte de accident...si imi functioneaza anormal si senzorul de temperatura care imi da temp pe afisajul de pe bord...imi arata cu aprox 10grade celsius mai putin...am vre-o sansa sa le includ ca avarii rezultate in urma accidentului recent?

This post has been edited by maxrayko: 15 Jul 2009, 15:23

--------------------
interesat de:bara fata albastra,scut motor,aripa sanga fata albastra,boxe fata originale,jante otel.
+
R19/16v
post 15 Jul 2009, 15:23
Post #8

Oldschool Member

From: Ploiesti

Da' daca n-ai mai incerca tu sa fii roman si ai incerca sa fii putin cinstit, cat de rau ar fi?

Tu crezi ca inspectorul ala e acolo de prost ce e...?

Ca fapt divers - senzorul de temperatura exterioara este in oglinda dreapta.

Iti recomand o asigurare casco!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
maxrayko
post 15 Jul 2009, 15:26
Post #9

Membru incepator

masian e din 2003,are 180mii km la bord.anul trecut mi-o asigurau cam la 7000euro...cred ca iti poti face o idee cat e casco ep un an intreg...avand in vedere ca castigul meu lunar e cam de 12mil...ca masian o am de doi ani si platesc rate la ea...ca stau si cu chirie...

dar asta e offtopic...va rog raspunsuri doar lamuriri ptr postul initial!

15 Jul 2009, 15:45:
deci...e lege sau doar regulamentul BT sau rea vointa din partea inspectorului daune auto? pot cere revopsirea partii de bara avariate(inclusiv bandou) si refixarea barei in suporti,cleme si cu ce mai e ea fixata in mod normal? (am cerut dar mi s-a refuzat orice reparatie la bara!)

casa va faceti o idee de forta impactului,farurile mi le schimba ptr ca ambele faruri au urechiusele superioare rupte d ela impact si se misca f usor cu mana fara mare efort.

This post has been edited by maxrayko: 15 Jul 2009, 15:45

--------------------
+
DanCVA
post 15 Jul 2009, 15:48
Post #10

Membru care arde gazu'... accelerand

Incearca macar sa scoti de la asigurari bandoul dreapta, pe care nu-l mai poti scoate la culoarea initiala. Poti sa justifici ca este o piesa separata.
Incearca sa stergi vopseau masinii "adverse" cu benzina si abia apoi cu polish.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V - B 82 KVA
Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
+
maxrayko
post 15 Jul 2009, 16:09
Post #11

Membru incepator

*** - replici inutile

dancva o sa-ti urmez sfatul...dar chir nu pot obtine nici o reparatie la bara din partea la BT?

--------------------
+
adi_ar
post 15 Jul 2009, 20:08
Post #12

Membru autentic si conservator

From: Arad

Raspunsul nu ti-l vom putea da noi ci BT Asigurari.
Urmeaza sfatul lui dancva si incearca sa negociezi inlocuirea bandoului care este piesa separata iar cu restul ai sa te descurci. Daca prezinta urma de lovituri anterioare este un bun motiv sa refuze despagubirea.
Daca nu obtii saatisfactie de la asigurator din orice motiv, ar trebui sa te indrepti cu solictarea despagubirii la vinovat.

Am avut si eu o urma similara pe partea stanga si in final am curatit bine de vopsea care nu prea adera la plasticul elastic al spoilerului si am renuntat sa mai inlocuiesc bandoul pe care l-am finisat binisor.
Deocamdata nu fa nimic, pana se lamureste (ne)despagubirea.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
rtBK
post 15 Jul 2009, 22:02
Post #13

Unique like everyone else

eu nu o sa inteleg niciodata cum vine asta... Pai daca intra unu in mine si imi face gaura in portiera, iar inspectorul cauta cu lupa si gaseste vreo lovitura pe cine stie unde la usa aia... nu imi schimba usa ca asa are el chef?? A intrat ala in mine.. .PA... ce atatea discutii si targuieli?!

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Madriann
post 15 Jul 2009, 22:11
Post #14

Membru autentic

Insist...trebuie sa aducă mașina în starea dinaintea accidentului, inclusiv dpdv vizual. Depinde cum pui problema asiguratorului.
@BZN: Omul nu cere sa o schimbe, cere un "pic" de tratament - curatare, rectificare, polish, eventual revopsire.

This post has been edited by Madriann: 15 Jul 2009, 22:34

--------------------
+
BZN
post 15 Jul 2009, 22:13
Post #15

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Bara aia era sparta se vedea si din avion! Pana "a intrat ala in mine, pa", ai intrat tu in ceva! Pa! E absolut normal sa nu o schimbe.

@Madriann, ce scrie in titlu?

This post has been edited by BZN: 16 Jul 2009, 07:29

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
adi_ar
post 15 Jul 2009, 22:39
Post #16

Membru autentic si conservator

From: Arad

Deoarece nu este corect sa fie despagubita o paguba produsa anterior. In spiritul mioritic, fiecare ar incerca sa amane astfel reparatiile, cu sperant sa se iveasca un fraier.
Oricum se face sau se incearca asta permanent iar unii, as zice mult prea multi, nu au nici un fel de principii!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
raqzvan
post 15 Jul 2009, 23:02
Post #17

gute Laune war Trumpf

From: Constanta, Romania

Pe mine m-a indrebat inspectorul de daune (CASCO) de la BT Asig.: " Da' ce dom-le, daca ai CASCO vrei sa ai masina ca nouă?". Masina era inmatriculata de o luna si era in rodaj. Pana la urma am rezolvat cu putina intelegere din partea servisului, care in constatare a scris ca reperul trebuie inlocuit.

This post has been edited by raqzvan: 15 Jul 2009, 23:04

--------------------
Geely Logan Laureate 1.6MPI 2006
Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
+
kosfunny
post 24 Jul 2009, 23:12
Post #18

Membru autentic

Hai sa iti spun si parerea mea: nu ai niciun drept sa pretinzi o bara noua atata timp cat masina ta, pt a indeplini toate conditiile de circulatie pe drumurile publice trebuia sa aiba o bara intreaga. Sa stii ca nu ai fi trecut ITP-ul pe bune cu bara aia.
Totusi, puteai cere macar vopsitorie pt bara si reparatia sa o suporti tu.Daca nu ai fi vrut sa o repari si doar sa o vopsesti, cei de la service ar fi sarit in sus ca ei nu pot face asa ceva, ca vezi Doamne ei nu pot da garantie la lucrare. Si uite asa incepe raca dintre asigurator si pagubit!
Sa stii ca ar fi multe posibilitati de a cade la pace cu asiguratorul in cazul daunelor speciale , ca a ta. Problema e ca service-urile pun piedica.
Daca au de reparat o avarie pe asigurai se umfla muschii pe ei si incep sa trambiteze norme tehnice. Ba ca nu pot repara elemente care prezinta rupturi sau lipsuri de material, ba ca nu pot vopsi decat elemente intregi, ba ca trebuie sa mai schibe si alte piese care au urme ca ar fi fost atinse, si multe altele. De cele mai multe ori, pagubitul nici nu are habar daca service-ul a cerut reconstatari, daca a mai obtinut si alte piese la inlocuit. In multe cazuri, piesele respective nici nu se schimba , sunt reparate iar clientul habar nu are ce i s-a facturat asiguratorului.
Nu ar trebui sa aruncam cu pietre doar in asiguratori ci si in service-urile de doi bani cu angajati pusi pe capatuiala , umfland devize si mintind ca au schimbat anumite piese!

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
maxrayko
post 29 Jul 2009, 15:40
Post #19

Membru incepator

multumesc la toti ptr raspunsuri..in mare m-am lamurit...

dar azi suntem in 29 iulie si masina e in acceasi stare...a trebuit sa ma duc eu la sediul BT ca sa trimita in sfarsit faxul la service...asta sapt trecuta...azi am sunat la service si mi-au spus ca inca nu a trimis BT farurile?! ca cica cei de la BT comanda piesele...

mi se pare sau trag de timp?e normal?

--------------------
+
Tudor
post 29 Jul 2009, 20:21
Post #20

Moderator

Pistoneaza-i cu telefoane pe cei de la BT. Nu agresiv verbal, ci foarte calm (enervant de calm) si civilizat, dar pistoneaza-i zilnic, nu-i scuti pana nu obtii rezulatul dorit. Eu am intalnit un client care reusea sa te scoata din minti prin cat de civilizat si de calm era. Indiferent ce ii raspundeai el isi cerea scuze ca te deranjeaza, iti spunea ca intelege ca esti aglomerat ca si el are multa treaba si stie cum e, dar apoi te ruga frumos si insitent sa ii rezolvi problema. Suna zilnic, cateodata chiar si de 2 ori pe zi, pana obtinea rezolvarea problemei. Ajungeai sa il rezolvi mai repede doar sa nu mai sune, ca nu puteai sa ii reprosezi ceva la cat de calm si civilizat te ruga.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
misu78
post 29 Jul 2009, 21:47
Post #21

Membru autentic

From: voluntari

QUOTE(maxrayko @ 29 Jul 2009, 15:40)
ca cica cei de la BT comanda piesele...
mi se pare sau trag de timp?e normal?
*

Asigurarile comanda piesele? radmasa.gif excl.gif radmasa.gif
Evident ca trag de timp. Insista in continuare cu telefoane. Succese!

--------------------
Ford Focus 2015 - IF-44-VOI
Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal!
+
Madriann
post 29 Jul 2009, 22:50
Post #22

Membru autentic

QUOTE(kosfunny @ 24 Jul 2009, 23:12)
Hai sa iti spun si parerea mea: nu ai niciun drept sa pretinzi o bara noua atata timp cat masina ta, pt a indeplini toate conditiile de circulatie pe drumurile publice trebuia sa aiba o bara intreaga.
*

1. Hai sa-ti spun si parerea mea...in majoritatea cazurilor, prin polita RCA, asiguratorul se angajeaza sa readuca masina in parametrii tehnici/calitativi de dinainte de accident.
2. Cred ca e a treia oara: unde D-zeu a cerut bietul om inlocuirea barei? sad.gif Omul vrea masina in starea de dinainte de accident ! (Solutia tehnica o da service-ul, de comun acord cu asiguratorul).
3. Mi se pare de bun simt ceea ce a cerut: am avut o crapatura, puteam sa am 10 !!!...vreau masina in starea de dinainte de accident, respectiv bara cu 10 crapaturi! Ca schimbati voi bara complet si faceti 10 taieturi cu cutter-ul nu ma priveste - eu vreau masina EXACT ca inainte de accidentul asigurat!
Punct!

--------------------
+
Tudor
post 29 Jul 2009, 23:09
Post #23

Moderator

Cu o singura observatie: in starea dinainte de accident masina trebuie sa respecte normele legale pentru a circula, adica sa poata lua pe loc ITP-ul. La lege scrie ca orice avarie trebuie declarata in 24h de la producerea ei sau de cand a fost constatata. Tot la lege scrie ca dupa ce primesti autorizatia de reparare, mai ai voie sa circuli cu masina nereparata timp de 30 zile. Dupa cele 30 zile, pana ti-o repari, nu ma circuli.
Deci corect e: readucerea la starea dinainte de accident, sub conditia ca, la momentul producerii accidentului, masina respecta prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice.

In asigurari nu e cu "eu vreau", e "cum scrie in lege si in contract".

Cine va putea sa vanda in profit o asigurare in care pagubitii sa fie despagubiti asa cum "vor" ei, va sparge piata mondiala si va deveni cel mai bogat om de pe Pamant. Pana atunci exista doar asigurari in care despagubirea se face conform contractului si conform legii. La nivel personal si eu imi doresc sa am asigurari "eu vreau", dar realist nu trag speranta ca vor exista vreodata.

--------------------
+
elro
post 29 Jul 2009, 23:33
Post #24

Membru

From: Ct

Ma bag si eu putin in seama,am urmatoarele daune la masina,bara spate zgariata +bandou(nu foarte grav) aripa spate stanga+portiera spate stanga zgariate(lacul este luat pana la vopsea si la polis nu a iesit),clapeta rezervor zgariata,aripa fata stanga zgariata/lovita(de unu/una cu curu mare care a deschis toata usa ca sa intre in masina),taoe aceste mici lovituri le-am gasit in parcare in decursul a 5 luni de zile,daca ma duc sa le fac pe casco...imi trebuie dovada de la politie?
+ca bara fata+ plafonul se exfoliaza,si zilele trecute m-am alez cu un mic incident in urma caruia a rezultat zgarierea portierei fata dreapta+oglinda+geamul portierei(pt usa,oglinda,geam,am actele celui vinovat+formularul de intelegere amiabila+poze facute de societatea lui de asigurari),ma intreb daca imi vor vopsi masina integral!!!,pt ca mai ramane capota motor,capota portbagaj,usa dreapta spate,aripa fata dreapta,usa fata stanga,aripa spate dreapta,iar de vopsit,trebuie vopsit bara fata,aripa fata stnaga,usa+aripa spate stanga,bara spate,plafonul,capacul rezervor,usa fata dreapta+oglinda.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
Tudor
post 29 Jul 2009, 23:39
Post #25

Moderator

Pentru avarii gasite in parcare cu autor necunoscut nu e nevoie de dovada de la politie, mergi direct la asiguratorul casco.
Acolo unde se exfoliaza vopseaua sunt mari sanse sa nu iti dea revopsire, pe motiv ca e defect de fabricatie (vopsea proasta sau incorect aplicata).
Ar mai putea sa iti refuze si despagubirea pentru avariile la care se vede ca sunt vechi, pe motiv ca nu ai respectat termenul contractual in care ti-ai asumat obligatia de a le comunica orice dauna suferita (situatia asta e mai rar intalnita, asiguratorii cel mai adesea trec cu vederea acest aspect).
Revopsirea integrala se acorda doar daca costul ei este inferior vopsirii individuale a componentelor avariate. Poti cere la service vopsire integrala si cu facturare separata: ce e dat de asigurari pe o factura si restul pe alta factura (pe care o platesti tu).

--------------------
+
elro
post 30 Jul 2009, 09:45
Post #26

Membru

Multumesc pt raspuns

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
maxrayko
post 4 Aug 2009, 16:06
Post #27

Membru incepator

concluzii....

--accident pe 8 iulie...m-au sunat sa aduc masina la service abia pe 3iulie(deci o luna fara cateva zile blink.gif )...in service masian a stat doar 1 zi(dar nici n-ar fi trebuit sa dureze mai mult schimbarea a doua faruri...)

--baietii de la service au uitat sa-mi puna 2 capacele de la faruri(cele care impiedica apa/umezeala sa intre in faruri)...as fi putut sa le pun si singur..sa nu ma mai deranjez sa ma duc la ei...dar cand i-am sunat nu ma credeau ca au facut greseala asta...totusi au fost doua..nu unul ce drq..

Intrebare:farurile noi pe care le schimba la masina vin fara capacele si becuri?..ca mi le-au pus pe cele vechi..si becurile si capacelele...

Societatea de asigurari e Bt Asigurari iar service-ul e Autohaus Tudor(Bosh service) din Constanta...sper sa nu mai am de a face cu niciunul din ele...

This post has been edited by maxrayko: 4 Aug 2009, 16:09

--------------------
+
Madriann
post 4 Aug 2009, 18:05
Post #28

Membru autentic

Stiu ca sunt cam off-topic, dar poate e bine sa stiti (cei din Cta):
Dupa ce am jurat sa nu mai calc pe la Renault Reprezentanta, eram super incantat de Bosch Car Service CT, in ciuda manoperei exagerate (ca sa nu spun nesimtite smile.gif )... asta pana la doua "glume", pot sa le spun nesarate:
1. Schimbat set ambreiaj, ocazie cu care mesterul respectiv (vreo 20-22 de ani) mi-a montat incorect tamponul central motor, sprijinind motorul de caroserie...cand am pornit motorul, am avut impresia ca sunt in sala masinilor dintr-un pescador (toate vibratiile motorului se resimteau in caroserie, nu mai erau preluate de tampon ci direct de structura metalica)...el cu gura mare ca a schimbat doar ambreiajul si ca nu avea cum sa greseasca pozitia tamponului, ca "e la fix"...noroc de dl. Tudor (proprietarul cred)...a venit, s-a uitat si a concluzionat - "nu stiu ce ai schimbat si ce n-ai schimbat, dar motorul nu trebuie sa se sprijine acolo. Urca masina pe rampa! (la stilul mars! biggrin.gif m-a uns pe inima). M-am uitat si eu, se vedea clar, vine un mester batran, mai ca-i trage una dupa ceafa si fixeaza problema. Ies afara la o tigara, dupa vreo 20 min apare "meseriasul" - Scuze sefu', se mai intampla... blink.gif
L-am intrebat la misto "Tot tu faci si si distributia?", la care plin de bunavointa - "Da, sigur, eu ma ocup, acum stiu si masina...." radmasa.gif

2. Schimbarea parbrizului, crapat, ca urma ITP-ul: Telefonic, cer oferta de la respectivul service - ok, cred ca va ajunge vreo 7-8 milioane. Le zic ca vreau o suma clara (deja eram obisnuit cu faze gen 3 milioane informativ si 10 cand platesti factura blink.gif ), ei ok, trimiteti pe mail copie dupa talon, ok, revin ei dupa vreo 2 ore cu un telefon si imi comunica telefonic urmatorul deviz:
1. Parbriz cu parasolar verde (Germania) - 750 RON FTVA;
2. Kit adeziv - 200 RON FTVA;
3. Manopera 3,5 h a 80 RON/h FTVA - vreo 250 FTVA
Total...vreo 1200 RON FTVA...pfff...fmm de masina, daca ajung sa bag 300 EUR pentru parbriz la masina veche de 13 ani, m-am tampit wacko.gif . Dupa ceva discutii (si n scuze, gen "astea sunt preturile, nu avem ce face, la manopera iar nu umblam, ca din astea ne scoatem painea, etc..) ajung sa refuz politicos, ok, mersi...vad eu ce fac, dar nu pot sa bag atatia bani in ea.
Cam 20 de minute mai tarziu ma suna o doamna de la o firma de parbrize - ca are o comanda prin Bosch Car Service pentru subsemnatul, cu nr. de telefon cutare si cutare ("desteptii" au facut forward la respectiva firma de parbrize, incluzand datele mele de contact din subsolul mail-ului biggrin.gif). Dupa ce am bombanit cateva minute de la telefon, referitor la preturile nesimtite de la BCS, doamna respectiva mi-o taie politicos ca pe dansa nu o prea intereseaza afacerile mele cu respectivul service, ca a inteles ca am anulat comanda catre BCS dar ca...btw, nu vreti sa va punem noi parbrizul? blush.gif
- Ok, cat ma costa? - 500 RON! - cu TVA? - Cu TVA, bineinteles! - E cu parasolar verde si cu tenta verde? - Sigur! - Cat ma costa kitul adeziv? - E inclus in pret! - Fain...si manopera cat face? - E si ea inclusa in pret, noi vi-l montam!
Dragilor...am crezut ca e o gluma, pur si simplu nu-mi veanea sa cred blink.gif .
Am fost a doua zi, a durat intradevar, cam 3 ore si ceva, pus impecabil (am vreo 3 luni de atunci, fara probleme) si totul a fost EXACT 500 RON !

TOP nesimtire : nu discut adaosul comercial si nici kitul inclus in pret si nici eventualul discount-ul pe care il au probabil cu BSC...dar sa incluzi manopera 3,5 h, cand munca efectiva e de o ora jumatate maxim (2 h sunt pentru intarirea adezivului) - asta a pus capac! Stateau sa sufle peste adeziv, sau ce naiba faceau in cele 2 h? ph34r.gif
Au pierdut un client bunicel, zic eu (anul trecut am avut reparatii de vreo 3000 RON) pe stilul pur romansc de "buf"...sa le stea in gat si sa fie fericiti cu cat au primit, altii nu mai vad ei de la mine icon_mrgreen.gif

This post has been edited by Madriann: 4 Aug 2009, 18:08

--------------------
+
Marian66
post 4 Aug 2009, 19:15
Post #29

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

pe mine cand m-a lovit ala de eram cu masina lui fratemeu, mi-a spus ala de la uniqa ca si daca aveam o damigeana de vin in portbagaj, imi dadeau si damigeana

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
pastrama
post 4 Aug 2009, 19:43
Post #30

scursura umana

QUOTE(Madriann @ 4 Aug 2009, 19:05)
      eram super incantat de Bosch Car Service CT,
*

Asa am fost si eu cand i-am descoperit. Numai ca pe parcurs mi-am dat seama ca-s niste porci...faceam reviziile pe incredere(lasam masina la ei) pana mi-am dat seama ca baietii nu schimba mai nimic. Trec totul pe factura, iti iau banii si de fapt nu-ti fac nimic. Filtru polen, filtru aer, bujii si cine stie ce-o mai fi...mi-am dat seama dupa prea multa vreme ca sa ma duc sa mai fac scandal.

--------------------
Tedei - -
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 07:54
Forum Renault