Cum va impartiti averea familiei ?
![]() ![]() ![]() |
Cum va impartiti averea familiei ?
gamezcdr |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 June 04 ![]() |
|
||
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|||
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
sa inteleg ca cel care nu sta intr-un apart. al familiei face gat ca de ce sta celalalt? nasol moment!
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Sa vedem daca am inteles: parintii + un frate stau intr-un apartament. Celalalt frate sta in alt apartament.
Daca apartamentul in care sta fratele este proprietatea sa, n-ai ce sa faci. Daca apartamentul in care sta fratele este proprietatea parintilor, atunci se vinde apartamentul respectiv, se cumpara doua garsoniere (cate una pentru fiecare copil) si s-a rezolvat problema. Varianta: se muta parintii la sat si se elibereaza apartamentul pentru unul din frati Exista mijloace, numai vointa sa fie. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Mai de cacao e sa stea doi frati in acelasi apartament care e al parintilor.
O spun din proprie experienta. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Se bat parintii si se duc cu forta la notar.
![]() Eu, ca parinte, as lasa apartamentul cui consider ca-l merita. Daca-l merita ambii frati, se pot gasi o gramada de solutii. Normal ca mereu intervine cate ceva, ca doar fratii-s frati, ce dracu? ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Parerea mea: se vinde tot, se construieste casa mare cu parter, etaj 1 si mansarda. Sau cu 2 nivele si o casa mai mica pt aia batrani. Sau cu 2 nivele si impartita in 3 pe verticala, samd.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
O idee buna pentru cine a avut inspiratia sa vanda anu' trecut cand preturile erau obscene si inca se gaseau fraieri sa cumpere. Si mai mare inspiratie ar fi fost constructia unei case anul asta cand costurile de constructie au scazut simtitor.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
M-am gandit si eu la eventualitatea unui astefel de caz in familie.
Eu consider ca daca este intelegere si sunteti cu adevarat frati, va puteti intelege fara cearta si sa gasiti intr-adevar o solutie corecta pentru amandoi. Asta daca se doreste cu adevarat corectitudine si va ia valul perspectivei unor bani veniti usor. Cum a zis cineva mai sus, ori luati doua garsoniere, sau unul ramane cu apartamentul si da celuilalt o suma de bani... |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Am doi prieteni, frati. Unul sta in apartamentul cumparat de el in rate (vorba vine, ca-i plateste ma-sa ratele), celalalt statea cu parintii, pe Calea Victoriei. Le-a cumparat parintilor un apartament in Drumul Taberei, sa fie aproape de nepotul de la celalalt copil, l-a renovat, l-a utilat beton, iar parintii i-au "vandut" lui apartamentul din Calea Victoriei. Normal ca i l-au "vandut" pe gratis, iar el a platit toate taxele si impozitele, crunte dealtfel. Plus ca le da lunar o suma de bani, nu tocmai mica, suma din care ma-sa-i plateste celuilalt ratele la apartament. Asta a aflat el cu stupoare ulterior... Nu l-a obligat nimeni sa faca treaba asta, dar asa a considerat el ca-i mai bine. Bine, castiga zdravan, asta e realitatea.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
gamezcdr |
![]()
|
QUOTE(Illusi0n @ 1 Sep 2009, 09:17) Sa vedem daca am inteles: parintii + un frate stau intr-un apartament. Celalalt frate sta in alt apartament. Parintii stau intr-un apartament. Un frate sta intr-un apartament al familiei (casatorit) Sora acestui frate sta in apartamentul sotului, sotul si-a platit jumatate catre sora lui (si parintii lui au fost harnici si au facut 2 copii ![]() |
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
ghiocel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 10 June 05 ![]() |
Deci sora nu "sta in garla". Convoaca un consiliu de familie si propune parintilor sa-i faca act de vanzare cumparare (nu donatie, ce poate fi contestata) dar cu clauze bine ticluite la notar astfel incat parintii sa poata folosi bine mersi imobilul pana cand or trece la cele vesnice. Cred ca asa sunt impacate si capra si varza. La urma urmei e chestie de moralitate, altfel, fiica cea cu pretentii ( la impulsurile sotului, banuiesc) nu poate obliga in nici un fel parintii sa-si imparta averea intr-un mod sau altul.
Solutii se gasesc, bunavointa sa fie. 1 Sep 2009, 14:00: De curiozitate, Gamezcdr cine esti de fapt in aceasta ecuatie? Fratele, sora sau sotul care si-a despagubit sora. Presimt ca ultimul. ![]() This post has been edited by ghiocel: 1 Sep 2009, 14:00 |
--------------------
dacia
Logan Ph.2, 1.6, 16V, Supernova, Solenza
2008, 2001, 2003
- B.--.---
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Ai ghicit eu sunt, am platit cu greu partea soramii din prima luna in care m-am mutat, parintii sotiei spun de 3 ani de zile ca vor vorbi cu fratele ei, eu stau in 2 cam ei in 4 cam, castiga de 5-6 ori cat noi.
|
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
uf... bine ca nu am decat un baiat...
din partea mea, maica-mea a vandut si cheltuit banii. teoretic e bine, ai crede ca nu ar avea nimic de comentat din moment ce tot ce am e facut de mine, dar din pacate are. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 1 Sep 2009, 11:18) Tu esti prieten bun cu o fata pe care-o cunosc io, care e prietena/ruda/cunostinta cu oameni carora li s-a-ntimplat absolut orice posibil pe fata pamintului. Uite, cica avea in clasa 3 colegi, toti trei nascuti in aceeasi zi, la aceeasi maternitate, la distante f. mici de timp unul de celalalt si toti trei aveau firi diferite unul de celalalt. Si a mai avut si vreo 15 colegi morti in diverse circumstante, si citeva fete care s-au lasat de scoala pentru c-au ramas gravide, si citeva fete care au facut avorturi la babe, etc. In final, cred c-a ramas singura in clasa aia. Porbabil ca d-aia i s-a oferit dupa aia cel mai mare salariu din advertising pe postul ei. Oricum, are un caine care cica-i prost de mic, da-n rest e sanatos, Cu exceptia unei mici raceli si a unor parti lipsa cind a-ncercat un doberman sa manince din el.QUOTE(gamezcdr @ 1 Sep 2009, 17:04) Sunt de-a dreptul socat, nici nu m-as fi gindit...This post has been edited by Marty: 1 Sep 2009, 20:49 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ba. Pe ala "prost de mic", din cate stiam eu, l-a inghitit un ciobanesc german cu tot cu pene. Si asta pentru ca s-a dat la el, desi nu era mai mare decat chestiile alea doua cu care cibanescul invineteste ciobaneasca pe burta.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Auzi, alcoolicu' anonim cunoscut de toata lumea, nu mai deschizi si tu messu'?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
ghiocel |
![]()
|
Atunci puteti face schimb de apartamente cu socrii, prin notariat bineinteles si s-a rezolvat treaba. Cand n-or mai fi socrii impartiti lautareste si banii dupa asta cu doua camere si gata. La miligram nu cred ca se poate cantari / imparti niciodata.
Bafta la impartit! 2 Sep 2009, 08:50: Numai sa nu fi inteles eu gresit si ap. cu 4 camere si veniturile mult mai mari sa fie ale cumnatilor. Atunci nu prea mai iese socoteala si ai fi de inteles oarecum. Treaba este ca si asa daca este tot cu binisorul trebuie sa umbli pentru ca daca dai cu pumnul in masa nu prea reusesti sa-i convingi. Ca e treaba lor (a parintilor) cum fac impartania. This post has been edited by ghiocel: 2 Sep 2009, 08:50 |
--------------------
dacia
2008, 2001, 2003
- B.--.---
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
you want a hitman ?
![]() This post has been edited by C@talin: 2 Sep 2009, 11:16 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
gamezcdr |
![]()
|
Deci: eu cu sotia ap cu 2 camere, jumate platit prin credit luat in 2002 catre sora mea, Logan, Mamaia
parintii sotiei: casa cumnatul meu (fratele sotiei mele) ap cu 4 camere al parintilor sotiei, stau din 2002 acolo, venituri muuult peste medie, masina scumpa, Thailanda. Cand am vrut sa-mi fac un etaj la socrii au insinuat ca daca eu imi fac casa acolo ei vor ramane fara casa ca cica daca stai nu stiu cati ani undeva iti revine tie casa ceea ce e un bullshit evident. Ideea ca nu se deranjeaza sa se intrebe daca e echitabil cum e situatia acum, daca era invers noi zburam afara dupa scurt timp. Stau acolo ca si cand e hotarat ca acel apartament li se cuvine lor. Dreptul primului nascut ? O fi fost in evul mediu. |
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Daca parintii sotiei asa vor nu prea ai ce face
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
asteapta si tu mostenirea.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
ghiocel |
![]()
|
Dupa cum stau lucrurile parca vad ca sunt si ceva acte de v-c la mijloc si adios mostenire. Sau se dezbate doar ce nu s-a vandut. Pe semne fata s-a casatorit fara binecuvantarea parintilor si acum acestia incearac sa-i demonstreze ca viata este grea, nu doar o alee presarata cu flori.
![]() |
--------------------
dacia
2008, 2001, 2003
- B.--.---
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Doamne hai s-o lasam balta
![]() |
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
hitman over here uhuu !!! o pot face silent
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Naspa situatie... mai ales ca parintii (bine imbarligati) pot face un contract V-C si pe apartament si pe casa si voi ramaneti cu botu umflat.
si cu banii dati. P.S. Mai bine apelezi la catalin... restul se rezolva la succesiune. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Nu se pune problema sa faca asa ceva, sunt decenti plus ca fiica va fi cea care ii va ingriji la batranete si ei stiu asta. Pe nora lor nu se pot baza si din nou ei stiu asta.
|
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
pai au impartit bine rolulile, ala capata apartamentul si in schimb sotia ta o sa-i poata ingriji la batranete
![]() |
-------------------- |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ghiocel @ 2 Sep 2009, 14:56) Dupa cum stau lucrurile parca vad ca sunt si ceva acte de v-c la mijloc si adios mostenire. V-C intre rude de gradul 1 e fix pipi impotriva curentului. Orice avocat mai cu capul pe umeri darama imediat un astfel de act. Sunt alte metode de a te "proteja" de frati/surori. Va zice unu' de i-a cerut sor-sa (plecata demult din tara) chirie sa stea la ea in garsoniera. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
QUOTE(Ov @ 3 Sep 2009, 10:34) V-C intre rude de gradul 1 e fix pipi impotriva curentului. Orice avocat mai cu capul pe umeri darama imediat un astfel de act... Nu sunt de acord. Chiar daca poate fi interpretata ca o donatie ascunsa, VC intre rude de gradul I nu poate fi daramat daca actul a fost facut fara clauze. In cazul existentei unor clauze se poate face ceva. In alta ordine de idei, daca vanzatorii sunt soti si traiesc amandoi pot vinde pe parcursul vietii oricui vor si cu orice suma deoarece nu sunt conditionati de nimeni cui sa vanda bunul comun (nici macar de copii lor). Exista doar situatia cand vanzatorii, dupa o anumita varsta pot fi considerati senili si actul poate fi contestat in instanta insa cu slabe sanse de reusita. Insa si in acest caz, in care vanzatorii sunt in varsta, se poate merge in prealabil la un consult medical prin care se adevereste ca sunt in toate facultatile mintale si ulterior la notar pentru perfectarea actelor. In acest caz nici cel mai dibaci avocat nu are sanse de reusita. Cele de mai sus le-am discutat cu un notar unde am perfectat niste acte VC acum 2 luni. |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Ov @ 3 Sep 2009, 09:34) V-C intre rude de gradul 1 e fix pipi impotriva curentului. Orice avocat mai cu capul pe umeri darama imediat un astfel de act. Sunt alte metode de a te "proteja" de frati/surori. Va zice unu' de i-a cerut sor-sa (plecata demult din tara) chirie sa stea la ea in garsoniera. Cred ca poate fi contestat, insa nu ar fi normal. Daca ai mei vor sa ii lase casa surorii mele e decizia lor si o respect. Nu am inteles niciodata chestiile astea cu mostenirea. Prefer sa ii stiu pe ai mei sanatosi si daca nu sunt in stare sa-mi cumpar un apartament sa locuiesc cu ei toata viata decat sa ma bucur ca imi lasa o casa mostenire. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:12 |