DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Uniunea EuROpeana, gata fratilor, e pe bune...

mil
post 13 Apr 2005, 18:38
Post #1

ocupat

Group: Members
From: x

Am intrat in ei dragii mei( fie ca o fi in 2007 sau 2008). E un mare pas inainte pe care il pandim de mai bine de 150 de ani. Da am numarat bine, ca ehee..de la '48 ' am luptat, am fandat si pe nesimtite ba chiar si pe nesimtire...am progresat.

Da, am intrat cu totii, cu Iliescu, cu Constantinesscu, cu CTP-ul, cu VCT-ul, ba chiar si cu RATB-ul, da' si cu Cartarescu, Vanghelie, Becali, Dinescu, Adelu si Marinelu....la gramada...dar gramada organizata, pentru ca nu-i asa urma scapa turma.

Ei si parca acum 2 milenii am mai avut la fel o descalecare, cand niste nebuni de romani faceau pod peste Dunare acolo pe unde nimeni nu se gandea ca se poate. Dac sa fi si cu tara cucerita si tot spuneai cu admiratie..."io-te la manjii astia, nu se carabanesc 'geaba cu comorile, mai lasa si cate ceva in urma. 'Rati a naibii cu latina voastra...Eulampie, sa mergi maine in targ cu gainile sa il trimitem pe Zorica sa mearga la invatatura la Rim".

Si dragii nostrii, acum de noi depinde sa naparlim naiba odata sa vedem daca asta e ce am cautat...daca nu...e clar ca nu suntem in stare si poate ca nu asta ne-am dorit. Acum ni s-a dat in sfarsit ocazia, nu mai avem nici o scuza...dar nici una!

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madalina
post 13 Apr 2005, 18:57
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu vreau sa va spulber entuziasmul, dar pentru a intra mai avem nevoie de 25 de voturi favorabile: parlamentele nationale ale fiecarui stat membru UE trebuie sa ratifice tratatul.

Oricum, ne-au dat mari emotii astazi parlamentarii europeni.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Sclaud
post 13 Apr 2005, 19:02
Post #3

Status: activ

From: Brasov

Mare greseala de partea ambelor parti (si a EU si a Romaniei) daca or pune de-o "comuniune" ... ma abtin sa argumentez ca si asa sunt cam "iritat" la ora asta sleep.gif

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
Valentine
post 13 Apr 2005, 19:57
Post #4

Old Timer

From: California

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 19:57)
Oricum, ne-au dat mari emotii astazi parlamentarii europeni.
*

Detaliaza un pic, te rog.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
madalina
post 13 Apr 2005, 20:11
Post #5

Membru autentic

Partidul Popular European, unul dintre cele mai important in Parlamentul European, a propus amanarea votului pentru noiembrie. Au amenintat ca daca nu se accepta amendamentul lor, voteaza impotriva aderarii Romaniei. Ceea ce putea insemna, in mare masura, aderarea o data cu Turcia si Croatia, adica peste vreo 15-20 de ani. Am urmarit transmisia pe realitatea tv si nu am inteles traducerea- foarte slaba, traducatoarea nu stia despre ce se vorbeste, ea stia engleza/franceza si atat, fara a avea idee de ce intampla acolo.Iar discursurile in lima fiecaruia nu se auzeau.

Nu stiu cum si-au schimbat parerea, dar in final era sa fie respinsa Bulgaria, datorita centralei nucleare de la Cozlodai (scuze dar nu stiu daca acesta e numele corect)

--------------------
+
costi
post 13 Apr 2005, 20:17
Post #6

Membru autentic

Koslodui, Kozludui, Kozlodui, Kozloudoui, Kozloduj, Koslodui asa ca nu conteaza.

Am vazut insa ca si verzii se inflamasera dar nu stiu din ce cauza.
Pina la urma tot Moscovici saracu ....
Daca eu eram de partea cealalta a mesei cu bunatati (european carevasazica) eram cred de parte euroscepticilor.
Si ref RO si ref BG.
Asa insa zic bogdaproste ca mai facuram un pas si poate , poate, la pensie mi-o parea si mie bine de el !

This post has been edited by costi: 13 Apr 2005, 20:22

--------------------
DSN/SLZ
+
Valentine
post 13 Apr 2005, 20:37
Post #7

Old Timer

Mai e clar ca aia ne vor pe noi pentru diverse motive si nu noi pe ei prea mult. De aia ne primesc, nu ca sa ne faca noua o pomana. Si trebuie sa ne tina in frau in acelasi timp, deci de aia apar tot timpul fazele astea "d-abia am intrat", "mai ne gandim, poate amanam, poate nu", etc.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
Mache
post 13 Apr 2005, 20:52
Post #8

Chibiț autorizat

Urmeaza doi ani "de mers pe burta, ca se filmeaza", vorba cuiva. Depinde de noi, ca natie, sa iasa bine. Dar mai e mult pana departe!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
Liviu
post 13 Apr 2005, 21:19
Post #9

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Cea mai mare greseala a Romaniei e sa intre in UE acum .. daca ar fi dupa mine as baga Romania in UE prin 2010 - 2020 cel mai devreme.

Suntem prea salbatici pentru UE ... trebuie multa educatie inainte de aceasta aderare.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Lolek
post 13 Apr 2005, 21:29
Post #10

Ignorog

QUOTE(Liviu @ 13 Apr 2005, 21:19)
Suntem prea salbatici pentru UE ... trebuie multa educatie inainte de aceasta aderare.
*

De acord, insa exista acele concepte de scoala de corectie si ni se vor aplica, sunt convins. Nu stiu daca nu cumva e mai bine asa decat altfel - suntem pe undeva copilul bagabond, cu limbaj suburban si pus pe trisat viata.

This post has been edited by Lolek: 13 Apr 2005, 21:31

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 21:32
Post #11

Ex-membru DaciaClub

Mache, poate vrei sa spui 2+5. Parca vad ca in 2010 vor romanii sa iasa din UE.
Intrarea asta in UE, n-a fost pregatita deloc, nu s-a spus nimic despre ce va urma, adicatelea , somaj la greu, falimente asijderea. Nuuuu, doar lapte si miere. Poate intre timp s-or deschide supermarketuri in Moldova, ca de nu, vai mama multora.

Sunt de acord cu Liviu. Un 2015 era cel mai bine.

--------------------
x x - x
+
madalina
post 13 Apr 2005, 21:34
Post #12

Membru autentic

De acord cu tine, Liviu, dar problema existentiala la care trebuia sa raspundem era: ne educam mai repede singuri, in afara sau in Ue avand modelele langa noi. Toti spera ca si politica se va imbunatati - transfer de morala din Ue sopre Ro, dar mi-e teama ca va fi invers....

--------------------
+
Devils
post 13 Apr 2005, 21:39
Post #13

Membru autentic

From: Targu-Mures

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 23:34)
Toti spera ca si politica se va imbunatati - transfer de morala din Ue sopre Ro, dar mi-e teama ca va fi invers....
*

Hai ca asta e buna !!! =))

--------------------
Audi - B4 - 1994 1.9 TDI Z1 90CP - MS 03 CNP
Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
+
Valentine
post 13 Apr 2005, 21:42
Post #14

Old Timer

QUOTE(Devils @ 13 Apr 2005, 22:39)
Hai ca asta e buna !!! =))
*

Nu ca e buna ... e pe bune. Imagineaza-ti cine vor fi EuroParlamentarii nostrii: Irina Loghin, Tata Puiu, Becali (ambii) si mai stiu si eu ce alte personaje. Toti ilustrii cunoscatori de limba romana si multe limbi "strainesti" smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Devils
post 13 Apr 2005, 21:44
Post #15

Membru autentic

From: Targu-Mures

Nu-l uita pe Marean smile.gif, te rog.

--------------------
Audi - B4 - 1994 1.9 TDI Z1 90CP - MS 03 CNP
Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
+
madalina
post 13 Apr 2005, 21:45
Post #16

Membru autentic

Ganditi-va cum va fi un comisar roman. Se duce undeva in "control" asteapta masa de protocol, lautari, o atentie in cont, ca deh, asa se fac controalele in Romania....

--------------------
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 22:01
Post #17

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 21:34)
Toti spera ca si politica se va imbunatati - transfer de morala din Ue sopre Ro, dar mi-e teama ca va fi invers....
*

Mada s-ar putea sa fie taman invers. Sa nu uitam ca si strainii care au venit sa conduca multinationalele din Ro, dupa vreo 2-3 ani de coabitat pe aici au luat naravurile noastre. Sa nu uitam ca diplomatii de pe la noi se comporta la fel ca politicienii nostri (betii, accidente, etc.).
Deci orice este posibil.
Si cunoscindu-ne bine pe noi romanii, nu prea as crede ca poate sa ne schimbe cineva .
Daca noi nu vrem sa ne schimbam mentalitatile si obiceiurile proaste, putin probabil sa o faca cineva.
Mai caposi si fuduli ca romanii, ca sa nu zic prosti nu stiu daca mai sunt prin zona.

This post has been edited by bomicabomic: 13 Apr 2005, 22:04

--------------------
x x - x
+
maddan
post 13 Apr 2005, 22:08
Post #18

Speedy Gonzales

URAAA! URAAAA! URAAAA! URAAAAAA!!!!

..... da'...... de ce? ... blink.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
chichi
post 14 Apr 2005, 08:13
Post #19

Membru

From: Braila

QUOTE(bomicabomic @ 13 Apr 2005, 23:01)
Mai caposi si fuduli ca romanii, ca sa nu zic prosti nu stiu daca mai sunt prin zona.
*

Asta este, frate... Cum si tu esti roman banuiesc ca intri in aceeasi categorie, ca strainas nu cred ca esti...

In loc sa-i injuram pe romani ca sunt prosti, salbatici si inapoiati, de parca noi am fi undeva superiori, deasupra lor, desi am crescut, ne-am educat si am trait printre ei, deci nu suntem cu nimic mai buni, dupa parerea mea, mai bine ne-am gandi de ce sunt asa si ce ar trebui facut ca sa fie schimbata o mentalitate...

Mda, crezi ca celelalte popoare din zona sunt mai bune: bulgari sau rusi, etc.? Sau ai cumva impresia ca americanii sunt cumva o rasa superioara, imperecheata cu extraterestrii? Caci daca mi-aduc eu aminte, astia sunt un popor de corciti, format din toti ratatii din Europa care au emigrat si orice om inteligent plecat in America s-a mirat de cata idiotenie si prostie exista si pe acolo... Unde mai pui ca bogatia unora dintre ei a fost stransa pe spinarea altora, pe diferite interese economice in diferite tari in care s-au tras adevarate tunuri financiare, dar noi suntem prea mici ca sa facem la fel...

Cred ca undeva problema este legata de mentalitate si de nivelul de trai. Fara bani, vom fi un popor de terminati. Gandeste-te ce diferenta uriasa este intre un tip trait intr-o familie buna si un baietas de cartier, de tip Bronx... Mai gandeste-te ca am trait un regim comunist si ca este greu sa stergi cu buretele in 15 ani mentalitatea formata in zeci de ani de dictatura... Ne uitam cu admiratie la occidentali, dar uitam ce trecut au avut acestia, lipsit de comunism si de structura sociala pe care am avut-o noi... Frustarile noastre ne agita sangele tanar si fierbinte din vine si ne acuzam parintii ca sunt niste ratati si ca ne-au distrus viitorul, dar suntem superficiali (caci am preluat toate defectele occidentului) si suntem incapabili sa gandim in profunzime, sa intelegem si sa fim toleranti cu acestia.

Suntem plafonati; cum naiba sa ne dorim sa traim ca occidentalii cand putini sunt aceia care reusesc sa treaca granita, ca sa vada cum se traieste acolo. Majoritatea celor care se duc acolo sunt tigani sau smenari, cum sa avem un etalon, un model real si pragmatic?... Ar trebui sa facem unele sacrificii, dar poporul s-a saturat sa faca sacrificii ca sa se imbogateasca toti derbedeii prin furt, ar trebui sa fim inclinati spre nou... Nu stiu, ar trebui sa exista unele solutii si pentru noi, ca popor, dar schimbarea cred ca ar trebui sa vina si din noi astia care nu mai avem rabdare si care afirma ca "pacat ca tara asta este locuita". Nu cred ca genul asta de gandire face bine...

This post has been edited by chichi: 14 Apr 2005, 08:18

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
+
ashu
post 14 Apr 2005, 09:05
Post #20

Membru erectil

QUOTE(chichi @ 14 Apr 2005, 08:13)
Asta este, frate... Cum si tu esti roman banuiesc ca intri in aceeasi categorie, ca strainas nu cred ca esti...

In loc sa-i injuram pe romani ca sunt prosti, salbatici si inapoiati, de parca noi am fi undeva superiori, deasupra lor, desi am crescut, ne-am educat si am trait printre ei, deci nu suntem cu nimic mai buni, ...
*

Ohohoho, asa sofism mai rar. Pai cum bre, tre sa fiu la fel ca majoritatea numai pentru ca am crescut aici? De pilda pot zice ca statistic, romanii nu prea se spala. Se vede asta din consumul de sapun pe cap de locuitor, din odorurile emanate in RATB, etc. Acuma dupa rationamentul bulversant al lu matale, si io sunt automat imputit, ca am crescut, am trait si m-am educat intru nespalare aicia, deci nu-s cu nimic mai bun dpdv al igienei. Hai sa fim seriosi.
In rest tot postul tau e in acord cu nickul, n-are rost sa mai comentez.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
chichi
post 14 Apr 2005, 10:02
Post #21

Membru

From: Braila

QUOTE(ashu @ 14 Apr 2005, 10:05)
Ohohoho, asa sofism mai rar. Pai cum bre, tre sa fiu la fel ca majoritatea numai pentru ca am crescut aici? De pilda pot zice ca statistic, romanii nu prea se spala. Se vede asta din consumul de sapun pe cap de locuitor, din odorurile emanate in RATB, etc. Acuma dupa rationamentul bulversant al lu matale, si io sunt automat imputit, ca am crescut, am trait si m-am educat intru nespalare aicia, deci nu-s cu nimic mai bun dpdv al igienei. Hai sa fim seriosi.
In rest tot postul tau e in acord cu nickul, n-are rost sa mai comentez.
*

Superficial comentariu... ma declar profund dezamagit!...

Nu era vorba de igiena, dar de!... Fiecare intelege cum poate...
Altfel cum pot fi unii mai asi decat altii, nu?... smile.gif

Oricum, de admirat faptul ca ai rezistat in mijlocul unui popor pentru care ai un asemenea dispret si caruia nu-i dai nici o sansa... Hai sa construim niste lagare sa-i bagam pe toti nespalatii astia de romani si sa-i gazam, ca oricum sunt irecuperabili...

This post has been edited by chichi: 14 Apr 2005, 10:13

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
+
Lucian123
post 14 Apr 2005, 10:42
Post #22

Membru autentic

QUOTE(chichi @ 14 Apr 2005, 09:13)

Mda, crezi ca celelalte popoare din zona sunt mai bune: bulgari sau rusi, etc.? Sau ai cumva impresia ca americanii sunt cumva o rasa superioara, imperecheata cu extraterestrii? Caci daca mi-aduc eu aminte, astia sunt un popor de corciti, format din toti ratatii din Europa care au emigrat si orice om inteligent plecat in America s-a mirat de cata idiotenie si prostie exista si pe acolo... Unde mai pui ca bogatia unora dintre ei a fost stransa pe spinarea altora, pe diferite interese economice in diferite tari in care s-au tras adevarate tunuri financiare, dar noi suntem prea mici ca sa facem la fel...

Cred ca undeva problema este legata de mentalitate si de nivelul de trai. Fara bani, vom fi un popor de terminati. Gandeste-te ce diferenta uriasa este intre un tip trait intr-o familie buna si un baietas de cartier, de tip Bronx...
*

Mai lenesi si mai rauvoitori decat romanii nu cred sa mai existe multe popoare.
Problema vine de la fiecare individ (binenteles ca mai sunt si exceptii), de la mentalitatea lui, de modul cum intelege sa-si achite datoriile si responsabilitatile pe care le are, aici putem include si biletul de autobuz pe care unii nu-l folosesc pana la nivelul cel mai de sus, asa zisa coruptie.

Legat de americani, ai fost informat gresit, sau nu ai citit istorie, daca nu stii ce fel de oameni au emigrat, in mare parte, pe continentul american. Sa nu uitam ca marea migratie a fost intr-o perioada cand Europa se zbatea in mizerie, necunostinta, bigotism religios, persecutie. Marea majoritate din oamenii care au plecat au fost persecutati religios, oameni de o mare valoare. Binenteles ca unii dintre ei au fost certati cu legea. Altfel cu se explica faptul ca in 500 de ani au reusit sa faca ce alte popoare nu au reusit in mii de ani.

Majoritatea romanilor vor avea un soc in momentul integrarii in UE. Multi cred ca vor veni bani, vom avea tot ce ne trebuie, dar FARA MUNCA. Ne va da UE de pomana, bani, ca sa o ducem mai bine, sa nu mai fim terminati.

Apropo de tipii crescuti in familie bogata sau saraca: din proprie experienta si din a multora stiu ca cei din familii sarace fac ceva in viata in timp ce ceilalti duc o viata obisnuita. Nu e o regula general valabila dar in majoritatea situatiilor asa este.

Trebuie sa invatam sa schimbam orice lucru rau, defavorabil noua, intr-un avantaj.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
Lolek
post 14 Apr 2005, 10:49
Post #23

Ignorog

deleted (chiar de mine).

This post has been edited by Lolek: 14 Apr 2005, 11:00

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
teodor
post 14 Apr 2005, 11:03
Post #24

.

Deci din 2007 e gata suntem europeni din UE, sau pana atunci cam toata EUROPA o sa fie UE.?!! blink.gif Parerea mea este ca , chiar daca nu ne e bine acum poate peste ani si ani cei care vor mai fi prin romanica asta mica o sa aiba un trai decent in concordanta cu UE smile.gif
Sa te tii impozite si norme UE, ca nu o sa mai ai voie sa mananci cu eeee-uri cu salam plin de MD-uri, ha-ha-ha ma si vad mergand prin PARIS cu SLZ diesel si aruncand hartii pe jos, ciunga pe scaune in tramvai, dand muzica la maxim cu manele, si mancand seminte in fata blocului sau un gratar cu mici si bere in parc, sa fac pipi in boscheti(daca nu au boscheti aduc de acasa de la noi)...... laugh.gif laugh.gif
UE trebuie sa editeze un gid de bune maniere pt. 23 mil(sau cati om mai fi pe acilea) ca sa ne civilizeze si apoi sa ne primeasca , pai concertele din blocurile astea grii si din masina nu o sa mai se auda doar in ROM ci si in UE.

PS: MA BUCUR CA NE PRIMESC IN UE, ca doar romanii sunt mai destepti si mai inteligenti decat altii(bulgarii), pacat ca nu stim sa ne ridicam tara.

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel 2006 - BZ-xx-www
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
bomicabomic
post 14 Apr 2005, 11:09
Post #25

Ex-membru DaciaClub

Chichi, n-a zis nimeni treaba asta.
Vorbe gen "hai sa facem ceva", "hai sa vedem de ce", "am trait in comunism si ne schimbam, greu", le tot auzim de 15 ani incoace. Doar le auzim, ca de facut nu s-a facut nimic.

Eu am trait in comunism, 20 ani si 15 in post-comunism. So, am mai multa viata de comunism si nu gindesc, totusi, comunist. La fel ca mine sunt multi altii de aici de pe forum si din toata tara asta.
Si noi astia, n-am plecat de aici, tocmai din ideea ca se poate face si ceva aici, ca lucrurile se vor schimba.

Si vorbesti de schimbare de mentalitate, pai scuza-ma, dar pentru a face aceasta schimbare, fiecare din noi trebuie sa-si faca propria analiza, sa se spovedeasca ca la popa, sa vada unde a gresit sau unde greseste, cu ce a pacatuit etc si ce poate face ca sa se schimbe.

Asa este, e saracie lucie, dar da-o dracului, ca nu asta sta la baza schimbarii.
Oare citi si-au pus intrebarea cum pot iesi din aceasta situatie, cum pot schimba lucrurile. Citi constientizeaza ca acel "nu ne vindem tara" din 90, a facut numai rau, citi dintre noi vad "smenul" si "smecheria" cu ochi rai si cite si mai cite. Aaaa? Prea putini. Uneori merg cu metroul si aud fel de fel. Pai daca nu aud fraze de genul "lucrez la o firma buna, pe linga salariu mai "pica" una alta" si cite si mai cite, inseamna ca ziua aia e "zi nationala".
Ma duc prin fabrici si uzine din Ro. O sa rizi, dar la unele la poarta vezi scris cu ditamai literele "Accesul interzis cu sacose si genti", la altele te controleaza mai rau ca pe hotii la puscarie. oare de ce? Pentru ca se fura, d'aia. Furtul nu se poate justifica prin salariu mic. Nu, deloc. Pentru salariu, daca intr-adevar consideri ca firma are de dat, exista alte variante.

Inca nu se respecta dreptul la proprietate, e ca la CAP, furam de stingem, "da-l incolo, ca nu a pus el prunii astia, tot noi i-am pus". Pai pana mea, asa o fi, dar si cind CAP-ul a luat paminturile de la bunici, nu le-au luat aride. La 15 ani, dupa, nu se constietizeaza ca retrocedarea terenurilor, a proprietatilor, e ceva normal, firesc, o reparatie . Nu deloc, "tot ale noastre este".

Si atunci? Pina nu recunoastem prostia din noi, n-avem cum sa evoluam.

--------------------
x x - x
+
Lucian123
post 14 Apr 2005, 11:17
Post #26

Membru autentic

Exact. Cand vom inceta sa ne lamentam va fi primul pas spre bine. Pana atunci... vai de cei care nu se adapteaza.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
Puiu Tabara
post 14 Apr 2005, 11:46
Post #27

Membru incepator

From: Oradea, Timisoara

Pai eu zic ca lucrurile stau cam asa:
Noi lucram ca romani, ca unguri, ca... oricine.
Dragii nostri sefi, patroni, directorii, s.a.m.d., ne vand produsele la pret de UE.
Bun!!! Salariile muncitorilor la max 150 Euro, no mau spuneti-mi voi unde-i diferenta dintre pretul de productie shi costul de productie. Unde intra diferenta asta de bani. Daca vine occidentalul si se pune pe o terasa la drumu mare, o sa fie surprins daca numara masinile noi "bengoase" nu dacii care-i defileaza pe la nas.
Am citit o statistica o leaca mai veche cum ca mari patroni, directori de concerne, de trusturi din Ro sunt platiti mai bine decat cei din cehia. Cum ii posibil??
Sau ii posibil, is mai destepti astia decat cehii?? Sau noi astialalti mai prosti??
ce ne va aduce UE?? Toata lumea zice de taxe, mers pe burta, adica nasol, alti numai de bine, dar cand se va vorbi de mine cetateanul roman care munceste cinstit, shi vrea sa traiasca, pe cand un salar minim pe economie care sa-mi oblice patronul sa-mi deie shi mie ceva nu numai lui??

--------------------
dacia logan ambition - bh-04-yek
+
mil
post 14 Apr 2005, 12:01
Post #28

ocupat

From: x

nenica la noi spaga e regula, exceptie e refuzul ei...si toate pleaca de acolo...ca vorba aia...furtul tot o spaga e...numa' ca nu ti-o da nimeni, ti-o iei singur.

Salariu e una...cheltuilile e doua...si asta e meteahna veche..."...ca daca nu curge...pica, las' ca stim noi" ii spune Prefectul sefului politiei locale...si acesta raspunde spasit "Stiti...tocma' dvs. sa nu stiti".

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
bomicabomic
post 14 Apr 2005, 12:09
Post #29

Ex-membru DaciaClub

Pentru Puiu.

La o prima vedere asa este, dar daca intri in amanunte, ai sa vezi ca nu prea este asa. Doar in unele domenii se intimpla ce zici tu.
Eu iti dau exemplu industria constructoare de masini, unde datorita tehnologiei invechite, productivitatea e vai mama ei. Iar forta de munca ieftina devine neglijabila in raport cu timpul de executie al pieselor. O piesa care e facuta in Vest in 10 minute, aici e facuta in 3 ore.
Si de multe ori preturile de aici sunt mai mari ca cele din Vest.
iar daca o firma de aici a investit in masini si utilaje noi, deja prin amortizari si alte alea, ora de munca, tinde sa fie egala cu cea din Vest, iar rau.
Plus regii mari, cheltuieli cu energia mai mari ca in UE, etc, etc.
Iti spun asta pentru ca ma ocup cu asa ceva si ma lovesc zilnic de ciudatenii d'astea.

Forta de munca ieftina, influenteaza costurile, pentru firme din Vest care-si muta fabricile aici.

This post has been edited by bomicabomic: 14 Apr 2005, 12:17

--------------------
x x - x
+
Puiu Tabara
post 14 Apr 2005, 12:20
Post #30

Membru incepator

From: Oradea, Timisoara

Perfect de acord cu tine, dar spune-mi tu mie cum in decurs de, sa zicem, 10 ani domn patron obtine o avere egala cu a lu' gates (exagerez, un pic), iar in occident un patron apuca sa-si termine ratele la banca pentru afacerea tocmai inceputa, nu tu mercedes, bmw, mii de case, fumuri s.a.m.d..
Din sursa sigura (sora) in germania si-au facut praxis (cabinet) termina rata la praxix in decurs de 20 de ani. Bun da asta n-o intereseaza pe asistenta care lucreaza acolo. Ei trebuie sa i se plateasca salaru. N-o intereseaza amortizarile, ca nu traieste din ea, si-ti spun ca asistenta traieste mai bine ca patronul.

--------------------
dacia logan ambition - bh-04-yek
+
5 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 23:48
Forum Renault