DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Uniunea EuROpeana, gata fratilor, e pe bune...

bomicabomic
post 14 Apr 2005, 12:24
Post #31

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

Iti spun eu cum. facind afaceri cu statul roman. Atit si nimic mai mult.
Cumparind fabrici pe 2 lei si vinzindu-le la fier vechi si alte smecherii.
Cei adevarti care fac afaceri cu UE si care vor rezista si dupa 2007, n-au Mertzane cu caru, vile si alte alea.

--------------------
x x - x
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lexy
post 14 Apr 2005, 12:25
Post #32

Just ME

From: Bucuresti

Nu exista roman SARAC.Exista roman LENES.
Eu nu mai compatimesc nici un sarantoc si n-o s-o mai fac vreodata.

Ceea ce omite multa lume sau poate nu-si da seama..ca noi o sa ne trezim/topaim/ne culcam dupa cum va dicta UE si vor intra in tare toate jegurile altora in timp ce produsele noastre o sa se exporte pe bani de nimic.

Si cel mai important!O sa dam de dracu si o sa saracim vai de fundul nostru!Cine n-are un cheag acum nici ca n-o sa si-l faca....O sa ajungem ca ungurii sa ne facem cumparaturile din alta tara..... unsure.gif

This post has been edited by Lexy: 14 Apr 2005, 12:26

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
driverx
post 14 Apr 2005, 12:31
Post #33

--- Membru cu ralanti ---

Lexy

Da' ce ai cu ungurii? Care e problema ca cumpara unde e mai ieftin? Ce? Tu mergi la cumparaturi unde e mai scump, stiind ca 4 kilometri mai departe gasesti mai ieftin si poti sa te urci in masinuta si sa mergi pana acolo si sa faci cumparaturi la kilogram????

Bine ca romanu, intoxicat de tampeniile din presa si din auzite, vede cumparaturile ungurului din romania ca pe o chestie negativa, ca uite ce naspa o duc ungurii, dar eu cand eram in oradea mancam produse unguresti de cand exista Metro in Ungaria, asta nu vedeti!!! Ungaria deja era o tara mai avansata decat Romania, in schimb in Romania alimentele erau muuuult mai scumpe. Imi cumparam pui, tot felul de salamuri si parizer de care Romania nici nu a vazut pana de curand, si culmea....mai ieftin decat la alimentara din colt.

Si cand zic mai ieftin, chiar era mai ieftin. Produsele erau superioare, NU mergeam eu, ci altcineva, care binenteles isi punea adaosu, spaga la vama, etc. Si tot iesea mai ieftin.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
bomicabomic
post 14 Apr 2005, 12:36
Post #34

Ex-membru DaciaClub

Da, driverx, dar intre timp s-a schimbat situatia, s-a inversat raportul de pret. S-au accizat la nivel UE, cum si la noi la fel va fi.

--------------------
x x - x
+
Lexy
post 14 Apr 2005, 12:42
Post #35

Just ME

Driver x
N-am nimic cu ungurii.Dar nu te supara sa nu-mi spui ca ti se pare normal ca un om sa treaca granita sa-si cumpere ceva ca este mai ieftin dincolo!Si nu zic ca e vorba de injosire sau mai stiu eu ce altceva..decat nu mi se pare normal....si ptr o diferenta de 5mii la kg te asigur ca n-o face nimeni...e vorba de mult mai mult....De fapt o sa vedem pe pielea noastra preturi UE si salarii x-ue-x(ma scuzati dar rima si se potrivea asa de bine).

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
Lucian123
post 14 Apr 2005, 12:52
Post #36

Membru autentic

Deja benzina este aproape la fel de scumpa ca in UE. Probabila ca va ajunge la acelasi nivel inainte de 2007.
Ferice de cei care locuiesc in Moldova. Vor trece granita in Republica Moldova. Acolo pretul e putin peste jumatate fata de la noi.
Deci nu e diferenta de doar cativa centi.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
driverx
post 14 Apr 2005, 13:03
Post #37

QUOTE(bomicabomic @ 14 Apr 2005, 13:36)
Da, driverx, dar intre timp s-a schimbat situatia, s-a inversat raportul de pret. S-au accizat la nivel UE, cum si la noi la fel va fi.
*

Deci am trait si stiu ce vorbesc. Da, ai dreptate, s-a schimbat..so what? era de asteptat. Totul s-a scumpit...era de asteptat. Puterea de cumparare a ungurului nu putea creste la fel de repede ca si preturile....era de asteptat....SO...UNDE E PROBLEMA? E ceva temporar, mai ales ca ne paste si pe noi UE. E doar un alt nivel, si intre HU si RO exista o diferenta mare, mai ales acum din 2004 de cand ei au intrat....e doar un fenomen temporar, nu zice nimic, nu indica nimic.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Valentine
post 14 Apr 2005, 13:10
Post #38

Old Timer

From: California

QUOTE(Lucian123 @ 14 Apr 2005, 13:52)
Deja benzina este aproape la fel de scumpa ca in UE. Probabila ca va ajunge la acelasi nivel inainte de 2007.
*

Adica vrei sa zici ca deja e mai scumpa decat in UE (pret brut!). Daca ne raportam la salarii, e de vreo 10 ori mai scumpa smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
bomicabomic
post 14 Apr 2005, 13:11
Post #39

Ex-membru DaciaClub

Mai omule, tu probabil n-ai inteles ce a vrut sa spuna Lexy. Adica si noi Ro, vom ajunge sa facem cumparaturi in Moldova, ucraina sau stiu eu unde.
E clar?

--------------------
x x - x
+
driverx
post 14 Apr 2005, 13:13
Post #40

bomicabomic

smile.gif smile.gif E foarte clar ca asa va fi. Sa nu se spere la altceva, ci eventual chiar mai rau decat la unguri..

...trebuie sa imi cumpar duba pana intram in UE. In Moldova tot cu buletin se poate trece? smile.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
BogdanF
post 14 Apr 2005, 13:15
Post #41

Membru

Eu vad in faptul ca ne primesc in UE doar un singur lucru: isi extind piata de desfacere pentru produsele lor. Nu va uitati la toate conditiile puse? E una mai ilogica decat alta. Dintre aceste conditii tampite: o gaina intr-un combinat avicol trebuie sa aiba 4 m2 disponobili. Sa o lasam in mama ei de treaba ca 4 m2 are suprafata baia dintr-un apartament confort 1. Ce-i drept nu stai in baie dar asta e una dintre conditiile pe care ni le impun astfel incat sa ajungem sa nu mai producem nimic si sa importam de la ei totul.

--------------------
Ford Focus - ...
FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro
+
mil
post 14 Apr 2005, 14:25
Post #42

ocupat

From: x

uite asta cu gaina/4m2 nu o stiam...e haioasa,

Apropo stiti ce suprafat are o camera de student la Nantes unde a stat frate-miu ?
9m2/om si gaina nu are chiuveta, masa si dulap cum erau in camera aia. Si era camin modern, nou nout...nu vreo cazarma sau uzina resapata.

Si sa fim sinceri agricultura e la pamant cu sau fara UE, combinatele agricole a lu' Ceasca sunt praf si pulbere...si apoi daca suntem tari si avem muschi pe noi exportam tati la rusi si ucraineni mancare d'asta mai necertificata, ce credeti ca ne opreste UE?

Si inca oarece, mancarea la Alimentara de cartier, la Paris, Budapesta sau la Bucuresti tot atat costa...si nu vorbesc din carti, ci din experienta.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
bomicabomic
post 14 Apr 2005, 14:37
Post #43

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(mil @ 14 Apr 2005, 14:25)
uite asta cu gaina/4m2 nu o stiam...e haioasa,
Si sa fim sinceri agricultura e la pamant cu sau fara UE, combinatele agricole a lu' Ceasca sunt praf si pulbere...
*

1. da asa este si nu numai la gaini ci la orice animal. sa i se asigure un minim de confort.
2. cu agricultura nu e chiar asa. sa fim seriosi, tot ce s-a spus au fost manevre , la fel ca industria, un morman de fiare.
COMTIMUL, atit de hulit de Petre Roman, Vacaroiu, etc, ca e mare, ca nu e la moda, ca draci ca laci, a fost luat de niste americani, parca si l-au cam adus la starea initiala, ca dimensiuni si performante. Hopaaa.....Agricola Bacau, la fel, Porumboiu baga bani in agricultura si conexe......
Iar de la UE, avem cam asa.....40%, tarani sau lucratori in agricultura, sa ramina 10%.
Pai ce pana mea le facem? Ii impuscam? Le luam paminturile. Sau facem ca Musetescu si Nica, facem parcuri soft si-i facem softisti. laugh.gif

Greu frate, sa vezi belele, ca oamenii habar n-au de ce va sa vina.....ca timp de 15 ani le-am povestit modele (suedez, francez, etc.) in loc sa-i pregatim,educam , sa le creem conditii, alternative. Am ars gazu cu NATO si UE si atit.

Pentru mine sau altii ca noi care stim ce va veni e OK, nu suntem nerabdatori, stringem din dinti, dar tara asta e majoritara din muncitori si tarani si astia...asteptau UE ca mana pe o mana cereasca, ca le va rezolva problemele (ca asa le-a zis Nelu) si uite ca nu e asa si ....astia nu mai sunt rabdatori.

--------------------
x x - x
+
Ghidioneanu
post 14 Apr 2005, 17:53
Post #44

Membru autentic

From: IS

Beleaua e ca intradevar exista o lene proverbiala a romanului , ilustrata si de acel ,, Las-o ba , ca merge asa !" , dar exista si fapte obiective . S-au negociat la UE capitolul agricultura productii de sfecla de zahar sau lapte de 3 pana la 5 ori mai mari decat cele actuale ! Cu cine le vom face ? Cu batranii din sate care tin cu dintii de petecele lor de pamant ? Cel putin in Moldova e jale !Probabil ca vor veni fermierii olandezi sau danezi si vor incerca sa puna de cate o ferma , dar prevad roiuri de ciori si alte pasari pradatoare ce vor ciuguli recoltele la adapostul noptii, in spiritul obiceiurilor stramosesti ...

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
Puiu Tabara
post 14 Apr 2005, 19:03
Post #45

Membru incepator

From: Oradea, Timisoara

Stati mai fratilor. Cum adica este o lene la romani?? Sa nu-mi spui tu mie ca neamtul mere la munca de placere?? Sau francezu'!!!! Mi-s socat. Eu NU ma duc sa lucru din placere. Ci pentru BANI. Asa si ei. De placere stau, am hobii, calatoresc, etc. Si nu-s lenos, da injur in fiecare dimineata cand ma duc la servici, si am doua locuri de munca. Mai sus Lexy spunea "Nu exista roman SARAC. Exista roman LENES" chiar asa!!! Nu mi-s un patriot, da omul nu muceste din placere, ci din obligatie. Eu cu doua locuri de munca abia strang 300 de euro pe luna, ce-ar trebui sa mai fac?? ca sa am un trai decent??

--------------------
dacia logan ambition - bh-04-yek
+
Valentine
post 14 Apr 2005, 21:24
Post #46

Old Timer

QUOTE(Puiu Tabara @ 14 Apr 2005, 20:03)
Stati mai fratilor. Cum adica este o lene la romani?? Sa nu-mi spui tu mie ca neamtul mere la munca de placere?? Sau francezu'!!!! Mi-s socat.
*

75% de acord cu Lexy mai sus. Vestici (dar mai ales americanii) au inventat expresia Workaholic smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
Lucian123
post 16 Apr 2005, 09:53
Post #47

Membru autentic

QUOTE(Valentine @ 14 Apr 2005, 22:24)
75% de acord cu Lexy mai sus. Vestici (dar mai ales americanii) au inventat expresia Workaholic smile.gif
*

Si eu sunt de acord.

Cand lucrezi cu placere ai succes mai mare=bani mai multi.
Personal lucrez cu placere, cu pasiune chiar. Pentru mine banul nu e pe primul loc, dar el vine ca urmare a lucrului bine facut.

--------------------
+
Puiu Tabara
post 18 Apr 2005, 07:21
Post #48

Membru incepator

From: Oradea, Timisoara

Pentru Lucian. Citind un mesaj scris de tine in alt topic anexez "Firma avea sub un an de activitate, dar cu profit. Si mi-au cerut girant persoana juridica. Pana la urma au acceptat fara girant. (Midal leasing) oricum nu-i recomand pentru ca-ti baga pe gat o asigurare la BT asigurari." rezulta ca mataluta ai o firma, care dupa nici un an are profit?? Excelent, ma bucur pentru tine, da cum?? Dupa nici un an??
Imi poti spune cam cati angajati ai shi care-i diferenta de salar dintre tine si primul angajat al tau (cu salaru cel mai mare) exclus nevasta biggrin.gif

--------------------
dacia logan ambition - bh-04-yek
+
Funny
post 18 Apr 2005, 07:40
Post #49

Membru autentic

Lasind deoparte ratiunile financiare pentru care ne "curteaza" sau nu U.E.,cu adevarat in Europa nu vom ajunge prea curand.Exemplu concludent in opinia mea este cel cu inasprirea conditiilor de intrare in state membre U.E.(Spania , Austria ,etc.)

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
Lucian123
post 18 Apr 2005, 22:45
Post #50

Membru autentic

QUOTE(Puiu Tabara @ 18 Apr 2005, 08:21)
Pentru Lucian. Citind un mesaj scris de tine in alt topic anexez "Firma avea sub un .....
*

Scuze. Nu pot da aceasta informatie. E normal ca o firma sa aiba profit din prima luna daca e gandita bine.

--------------------
+
Ake
post 19 Apr 2005, 10:49
Post #51

Morderator

Group: Moderatori

e pentru 1 banc dar sa vedeti cu ce consilieri intram noi in UE laugh.gif laugh.gif laugh.gif

(Turcescu si Elena Udrea)

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
AIX
post 19 Apr 2005, 12:58
Post #52

quite a regular

"M-am referit doar la integrarea Romaniei" - bai frate, ce coloana flexibila pot sa aibe; de fiecare data ma uimesc ce scuze pot sa debiteze, fara jena.

--------------------
. . .
+
maddan
post 19 Apr 2005, 13:05
Post #53

Speedy Gonzales

Din ciclul: iarna nu-i ca vara, si nici presedintele nostru nu-i normal la cap:...

http://news.ft.com/cms/s/d6a84882-b02f-11d...000e2511c8.html

De data asta, dupa ce a iesit invingator la categoriile pana, musca, suvita si mai ales femei blonde, campionul nostru national la dat cu bata in balta o comite si la categoria grea. Si incepe cu o cafteala la arbitri, ca da bine la galerie si la concurenta mai ales.

Mda...
Oare putem castiga meciul din 2007 prin neprezentare? rolleyes.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Valentine
post 19 Apr 2005, 13:17
Post #54

Old Timer

Haide fratilor mai lasati-o moale. Ce tot atata pupat in cenzurat la Franta? smile.gif Oricum aia nu ne vor ca nu o sa voteze noua constitutie europeana. Asa ce tot atata fas?

E clar ca europeanu de rand nu vrea ca peste 10 ani, tot tiganu, pardon rromu' cu buletin de bucuresti, sa poate veni legal la ei in tara pentru 90 de zile, in "sezon" ca sa isi mai umple buzunarele.

Pe de alta parte conducatorii UE evident ca au nevoie de pozitia geo-strategica a tarii, de resurse, de o noua piata de desfacere, de mana de lucru ieftina, etc.

Contrar opiniei generale UE nu ne lasa sa intram pentru ca e mai bine pentru noi ci ca e mai bine pentru EI, pardon E.U. biggrin.gif

PS Mai stiu pe cineva care o sa prospere din 2007 incepand: firmele de paza la domiciuliu si firmele de producatoare de alarme, balamale si usi din metal smile.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
ashu
post 19 Apr 2005, 21:45
Post #55

Membru erectil

Hai ca noi daca n-o dam dintr-o extrema in alta nu ne simtim bine. Pana acum toata lumea credea ca va fi numa lapte si miere, acu vad ca tot mai multi prevestesc sfarsitu lumii cand intram in UE, canta arhanghelii din trambite, se desfac baierele iadului si ne ducem toti sa ardem in focurile Gheenei. Hai nici chiar asa, la inceput va fi ceva mai greu, apoi din ce in ce mai bine pentru toata lumea.
Bai Valentine, trage si tu o privire pe furis la greci si la portughezi, nu mai fi atat de apocaliptic, ce mama dracu.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Valentine
post 19 Apr 2005, 21:58
Post #56

Old Timer

QUOTE(ashu @ 19 Apr 2005, 22:45)
Bai Valentine, trage si tu o privire pe furis la greci si la portughezi, nu mai fi atat de apocaliptic, ce mama dracu.
*

Ce greci si portughezi? Ne comparam noi cu aia?!!

Mai degraba sa ne uitam la unguri si polonezi da' si aia parca sunt cu 50 de ani in fata sad.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
ashu
post 19 Apr 2005, 22:25
Post #57

Membru erectil

Nu-nteleg ce vrei sa zici (in contextul discutiei noastre).

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
andu911
post 20 Apr 2005, 13:56
Post #58

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(maddan @ 19 Apr 2005, 13:05)
Din ciclul: iarna nu-i ca vara, si nici presedintele nostru nu-i normal la cap:...

http://news.ft.com/cms/s/d6a84882-b02f-11d...000e2511c8.html
De data asta, dupa ce a iesit invingator la categoriile pana, musca, suvita si mai ales femei blonde, campionul nostru national la dat cu bata in balta o comite si la categoria grea. Si incepe cu o cafteala la arbitri, ca da bine la galerie si la concurenta mai ales.

Mda...
Oare putem castiga meciul din 2007 prin neprezentare? rolleyes.gif
*

Intre 2000 si 2004 a fost inchis doar Bivolaru si anchetat Mischie.
Crezi ca PSD ne putea baga in UE cu atatia infractori in partidul ala ? Haissan, Iacobov...ca sa nu zic si de Mitrea, Dan Ioan Popescu, Sechelariu, Nastase, Oprisan si multi altii, care nu sunt asa cunoscuti. Am uitat ca Iliescu a adus minerii in 90 ? Si acum cateva luni l-a eliberat pe Cozma. Asta nu e gafa ? Eu cred ca e foarte grav in comparatie cu ce a facut Basescu.

Evident, nu tot partidul e uscat, mai sunt si oameni ca Oprescu, Geoana, Rus...dar prea putini ca sa faca ceva din PSD'ul ala.
Si Alianta DA are uscaturi, gen Berceanu sau Patriciu...dar macar nu predomina ei.

Nu stiu ce am fi facut cu Nastase, numai ideea ca cel mai corupt politician e presedinte... ph34r.gif

--------------------
- - -
+
bolt
post 20 Apr 2005, 14:21
Post #59

Membru

From: Tulcea

Pai cre' ca numai d'aia-as vrea-n UE. Nu neaparat sa traiesc mai bine (financiar) ci mai degraba echitabil. Numa' de frica cangrenei asteia de "elita politica romaneasca" si misculatiile ei. Pt. ei & co. nu exista autodisciplina si constiinta morala. Totul de tarsa altora din afara. mad.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
maddan
post 20 Apr 2005, 14:34
Post #60

Speedy Gonzales

andu, daca iti vei lua ragazul sa citesti topicuri de pe-aici, mai vechi, vei vedea ca am fost un sustinator vehement al lui Basescu.

Inca sunt. Dar nu cu asemenea declaratii de argat cu nasul pe sus va reusi dom' Presedinte sa aduca relatii bune cu tarile de care avem realmente nevoie.

Din pacate, dom' Presedinte se crede din ce in ce mai mult un mic Geniu al Carpatilor...

Ultimul care s-a crezut astfel a luat glont.

ps.
nimic nu m-ar face mai fericit decat sa-i vad pe gusatii si holbatii aia de la PSD in puscarie. Asta nu scuza cu nimic iesirile belicoase si stupide ale actualului Presedinte. N-au legatura unele cu celelalte.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 00:13
Forum Renault