Placa video, Ce imi recomandati (la bani putini)?
![]() ![]() ![]() |
Placa video, Ce imi recomandati (la bani putini)?
bogdan_iuly |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- It's nice to be important, but
It's more important to be nice! ------------------------- Scooter |
|||
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Ia-ti o placa la mana a II-a. Daca vrei neaparat noua, in nici un caz de la Flamingo. Sunt exagerat de scumpi.
Personal dintre modelele prezentate mai sus, as merge pe Leadtek. Nu ma intereseaza daca o placa cam la acelasi pret poate sa ofere cu 5% mai multa putere, ideea e ca n-ai probleme cu LeadTekurile cu racirea sau cu altele. This post has been edited by Valentine: 24 Apr 2005, 21:43 |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
ia assus sau gf 5
![]() |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Am mai gasit:
PLACA VIDEO GIGABYTE FX5200 1,819,979 Lei Specificatii : Model N52128T-P Procesor grafic nVIDIA GeForce FX 5200 Interfata AGP 8X Interfata memorie DDR Memorie 128 MB Garantie 3 ani Conectori VGA, TV-OUT Pe ultrapro la comentarii scrie: "e a doua la garantie care se arde fara motiv !! ". Deci? Unde mai gasesc eu MSI in afara de Flamingo? Pe msi.com.tw am gasit alte placi derivate din cea de sus, dar mai scumpe ... Una cu telecomanda, alta cu tuner ... |
--------------------
Dacia
Logan
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Daca iei FX5200 sa sti ca nu sunt mai rapide decat GF-MX440 au doar DirectX9 nativ. Eu am renuntat la un FX5200 pe acest motiv si mi-am luat un ATI 9550 de la Gigabyte. Se si incadreaza in pretul tau.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
QUOTE(BAC @ 24 Apr 2005, 22:25) Daca iei FX5200 sa sti ca nu sunt mai rapide decat GF-MX440 au doar DirectX9 nativ. Eu am renuntat la un FX5200 pe acest motiv si mi-am luat un ATI 9550 de la Gigabyte. Se si incadreaza in pretul tau. GeForce FX5200 nu e mai bun ca GeForce4 MX440? ATI nu cunosc si nu sunt fan, deci nu stiu cat de bune sunt ... Daca stiti mai multe detalii? Si sa aiba busul de 128, dupa cum mi s-a recomandat ... |
--------------------
Dacia
Logan
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Ai sa fii surprins de calitatea imaginii de la ATI daca ai sa ai bunavointa sa vezi de curiozitate cum se misca. E mai bun un ATI 9550 decat FX5200.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(bogdan_iuly @ 24 Apr 2005, 21:37) ATI nu cunosc si nu sunt fan, deci nu stiu cat de bune sunt ... Se vede superb pe ATI. Sint placi foarte bune. Eu in locul tau as merge pe ATI fara nici o discutie. Si sint si modele care se incadreaza in pretul tau. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Va multumesc pentru sfaturi ...
Deci, concluzia este sa ma orientez catre ATI ... ATI 9550? Sau ce model? Si ce e mai important, ce producator? Si de unde? ![]() Va multumesc inca o data. |
--------------------
Dacia
Logan
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Vezi GeCube, ai grija sa fie pe 128biti, la viteza memoriilor, daca gasesti sub 4ns e f.bine.
Era un topic pe aici despre Radeon 9550 de la Gibabyte vs. GeCube. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
danu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 18 February 05 ![]() |
care dintre aceste placi NU are cooler ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
La pretul unui GeForce FX5200 nu gasesc decat ATI9200 (SE). ATI 9550 e mai scump si trece de limita de 2 milioane, ce sa mai zic de cea de 1.5 milioane.
Am gasit un Albatron 5200P la Depozitul de Calculatoare la pretul de 1.983.000 lei cu TVA (cam scump, dar are busul de memorie pe 128 biti). Mai ieftin ar fi: - Leadtek-ul de mai sus (40 euro fara TVA, UltraPro), dar pe site scrie ca are busul pe 64 biti, deci ... - ASUS A9200 SE/TD (41.4 euro fara TVA, UltraPRO), dar e doar ATI 9200, nu 9550. - Sapphire 9200 SE (38.2 euro fara TVA, UltraPRO) In concluzie, cred ca raman la FX5200, desi as fi vrut sa incerc si un ATI 9550, dar e cam scump ... Cine are ATI9200 poate sa-mi spuna si mie cum merge? Intrebarea este valabila si pt cei cu FX5200 ... Va multumesc. QUOTE(SilviuB @ 25 Apr 2005, 09:58) Vezi GeCube, ai grija sa fie pe 128biti, la viteza memoriilor, daca gasesti sub 4ns e f.bine. Era un topic pe aici despre Radeon 9550 de la Gibabyte vs. GeCube. Pai da dar, pretul ... Depaseste 3 milioane ... Deci iese din cursa. |
--------------------
Dacia
Logan
|
SilviuB |
![]()
|
Existenta cooler-ului e conditionata de firma producatoare. Sunt cipuri care la unele firme au cooler pe ele si la altele ba.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
bolt |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 16 March 05 From: Tulcea ![]() |
Daca te limiteaza bugetul eu iti recomand Leadtek A340TD. Daca vrei ATi mai ieftin, alege un Radeon 9250, dar sa stii c-o ia pe coaja de la A340TD. Eu am pus benchmark-ul pe ambele. Diferenta a fost mare de tot. Cat despre "exceptionala calitate a imaginii" oferita de ATi, la clasa asta, sa nu fim ridicoli - sunt placi entry level.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Tu ce vrei sa faci cu placa asta video de fapt?!
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
SnoopDogg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 8 March 05 ![]() |
Orice ai face sa nu-ti iei din seria FX ! Placile din seria fx nu sunt stabile si nu ating performante "bune" ! Mai bine iti iei un GEforce Ti4200 MSI la mana a doua si nu vei regreta ! sfatul meu este sa nu-ti iei FX! mai bine titanium , gt sau ati radeon...
"Se vede superb pe ATI. Sint placi foarte bune. Eu in locul tau as merge pe ATI fara nici o discutie. Si sint si modele care se incadreaza in pretul tau." -ATI este adevarat ca se vede superb ! Dar Nvidia este mult mai rapida ! |
--------------------
Dacia
slolenza
- IL-89-PTA Vreau si io un rolls royce ... se poate ?
|
|
bolt |
![]()
|
bogdan iuly, am o rugaminte. Sa-mi spui si mie, te rog, atunci cand ti-ai luat deja o placa ATi de cca 2 milioane cum se vede acel "superb" al placilor ATi la aceasta clasa. Si stii ce-i interesant (si amuzant) ca actualmente sunt posesor de Radeon 9800Pro, dar am avut si Radeon 9600XT. Asta dupa ce am avut un PX6600GT pe PCI Express de la Leadtek, iar mai inainte un FX5700 tot de la Leadtek. Daca are importanta - fac service si vanzare la o firma de calculatoare si mi-a trecut prin mana si monstrul A400 TDH (FX6800) tot de la Leadtek. Vezi sa nu fii dezamagit de acea "superba calitate a imaginii" la o placa de 2 milioane indiferent de chipset. La acesti bani tu ai nevoie de directX9 si frecvente, altceva nu poti cere.
Daca totusi ar fi sa ma refer la o clasa mai sus ti-as recomanda asa : de la ATi 9550 sau 9600XT (daca mai gasesti) iar de la nVidia cel putin FX5700 de la un producator serios (in speta, Leadtek). Uita de GF Titanium (agp8x, racire activa zgomotoasa, directx 8, obasita daca-i sh). Ti-o zice unu' care a consumat de mult etapa asta. This post has been edited by bolt: 25 Apr 2005, 18:47 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Omule tu vrei NFS 10 sa joci pe placa aia... Eu zic sa stai calm, cu un geforce 4 joci lejer Doom 3 sau Half2! Eu am Sempron la 2200 cu nforce2 si 378 ram, hard de 2MB buffer (80GB) si Geforce 2 si Half2 se joaca super bine in 800*600.. Da eu oricum nu ma joc, asa ca... Bafta!
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
SnoopDogg |
![]()
|
bolt iti garantez ca GEforce Titanium 4800 Leadtek racire cu doua coolere bate o multime de placi din noua generatie !
Attached thumbnail(s) leadtek_GF4Ti4800SE_128_profilethumb.jpg ( Size: 3.33k ) Number of downloads: 42 |
--------------------
Dacia
slolenza
|
|
hit_adi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 11 March 05 From: Satu Mare ![]() |
Eu zic sa mai strangi niste banuti... E pacat sa iei o placa de care sa fii nemultumit in scurt timp. Macar un ATI 9550...
Gasesti la aici Connect3d Ati Radeon 9550 128 MB DDR 128bit TV DVI 1.970.000 lei. Mai pui transportul 2-300 mii lei si te-ai scos... Nu te grabi. Multumesc moderatorului pentru edit. This post has been edited by hit_adi: 25 Apr 2005, 21:10 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
|
|
SnoopDogg |
![]()
|
Daca vrei placi bune la mana a II-a incarca pe aici >Componente calculator>Placi video...
|
--------------------
Dacia
slolenza
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
QUOTE(Valentine @ 25 Apr 2005, 17:39) In general, am nevoie de o placa care sa functioneze stabil si iarna si vara ... Dar desigur vreau sa mearga si pt o cursa in NFS Underground 2 ocazional ... Acum am un MSI GeForce2 MX400 32 MB SDRAM de care sunt foarte, foarte multumit pt cat de veche e (excelenta placa, n-am ce zice!!!) ... QUOTE(SnoopDogg @ 25 Apr 2005, 18:20) Orice ai face sa nu-ti iei din seria FX ! Placile din seria fx nu sunt stabile si nu ating performante "bune" ! Mai bine iti iei un GEforce Ti4200 MSI la mana a doua si nu vei regreta ! sfatul meu este sa nu-ti iei FX! mai bine titanium , gt sau ati radeon... Ma bucur ca imi recomanzi MSI ... ![]() Dar stii de unde pot sa iau una noua? Nu prea am incredere in SH, vezi mai sus ... QUOTE(bolt @ 25 Apr 2005, 18:38) bogdan iuly, am o rugaminte. Sa-mi spui si mie, te rog, atunci cand ti-ai luat deja o placa ATi de cca 2 milioane cum se vede acel "superb" al placilor ATi la aceasta clasa. Si stii ce-i interesant (si amuzant) ca actualmente sunt posesor de Radeon 9800Pro, dar am avut si Radeon 9600XT. Asta dupa ce am avut un PX6600GT pe PCI Express de la Leadtek, iar mai inainte un FX5700 tot de la Leadtek. Daca are importanta - fac service si vanzare la o firma de calculatoare si mi-a trecut prin mana si monstrul A400 TDH (FX6800) tot de la Leadtek. Vezi sa nu fii dezamagit de acea "superba calitate a imaginii" la o placa de 2 milioane indiferent de chipset. La acesti bani tu ai nevoie de directX9 si frecvente, altceva nu poti cere. Daca totusi ar fi sa ma refer la o clasa mai sus ti-as recomanda asa : de la ATi 9550 sau 9600XT (daca mai gasesti) iar de la nVidia cel putin FX5700 de la un producator serios (in speta, Leadtek). Uita de GF Titanium (agp8x, racire activa zgomotoasa, directx 8, obasita daca-i sh). Ti-o zice unu' care a consumat de mult etapa asta. Acel "superb" nu e opera mea ... Adica nu eu am zis ca se vede superb. Altcineva. QUOTE(Adrian_Solenza @ 25 Apr 2005, 19:14) Omule tu vrei NFS 10 sa joci pe placa aia... Eu zic sa stai calm, cu un geforce 4 joci lejer Doom 3 sau Half2! Eu am Sempron la 2200 cu nforce2 si 378 ram, hard de 2MB buffer (80GB) si Geforce 2 si Half2 se joaca super bine in 800*600.. Da eu oricum nu ma joc, asa ca... Bafta! Cu GeForce2-ul meu merge foarte bine NFS Underground 2 cu detaliile la 25-50% (la 50% trebuie sa pun procesorul la treaba, adica 2400+, nu 1800+) ... QUOTE(SnoopDogg @ 25 Apr 2005, 19:22) bolt iti garantez ca GEforce Titanium 4800 Leadtek racire cu doua coolere bate o multime de placi din noua generatie ! Se gaseste noua? Eventual MSI? Si cam cat ar fi? Question Am gasit un Albatron 5200U: Procesor FX5200 Ultra (frecventa GPU de 325 Mhz, mai mare decat FX5700 si 6600, tot de la Albatron) Pret: ~ 2.300.000 lei (Depozitul de calculatoare) Avand in vedere ca e Ultra, ce parere aveti? E mai buna ca un 9550? QUOTE(hit_adi @ 25 Apr 2005, 19:23) Eu zic sa mai strangi niste banuti... E pacat sa iei o placa de care sa fii nemultumit in scurt timp. Macar un ATI 9550... Gasesti la aici Connect3d Ati Radeon 9550 128 MB DDR 128bit TV DVI 1.970.000 lei. Mai pui transportul 2-300 mii lei si te-ai scos... Nu te grabi. Multumesc moderatorului pentru edit. Dupa caracteristici ar fi super ... Adica daca e buna si placa (totusi Connect3d nu-mi zice nimic ... ![]() QUOTE(SnoopDogg @ 25 Apr 2005, 19:27) Chiar sunt bune? Am intrat si mi-am dat seama ca oricine ar putea sa puna oferte ... Daca are ce sa vanda ... Multumesc pt sfat, dar o sa merg pt una noua ... |
--------------------
Dacia
Logan
|
Valentine |
![]()
|
Daca vrei ceva cat mai stabil, si nu vrei sa joci Doom3 in rezolutie maxima
![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
bolt |
![]()
|
SnoopDoqq, da de acord cu tine dar eu m-am gandit ca daca tot ia o placa mai cuminte macar s-o ia noua, ori exact modelul din poza pe care l-ai postat eu l-am vandut in 2003. Deci cu garantia gata. Mie imi vin la service oameni cu "chilipiruri" la 1-1,5 mil. bushite. E adevarat ca poate nimeri si una sanatoasa dar cooler-ele alea obosite vor fi zgomotoase. In alta ordine de idei cu siguranta ca va bate cu ea un FX5200 dar sa aiba si banii de un Titanium de la Leadtek, fie si SH. La mine-n magazin a venit cineva si cerea prin toamna vreo 3 milioane.
Bogdan iuly, stiu ca nu tu ai zis de imaginea superba a cheap-aciunilor. Cuvintele erau adresate altora. |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
QUOTE(Valentine @ 25 Apr 2005, 23:29) Daca vrei ceva cat mai stabil, si nu vrei sa joci Doom3 in rezolutie maxima ![]() No Doom3 ... ![]() QUOTE(bolt @ 26 Apr 2005, 08:22) Bogdan iuly, stiu ca nu tu ai zis de imaginea superba a cheap-aciunilor. Cuvintele erau adresate altora. Sorry ... Pana la urma, ce parere aveti de modelul FX5200 Ultra de la Albatron? Merita? |
--------------------
Dacia
Logan
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Pai cu banii de pe Albatron poti lua un ATI 9550 facut de Gigabyte pe 128 biti. Eu am pe 64 biti si merge mai bine decat 9250 pe 128 biti care la randul ei merge mult mai bine decat un FX5200. ATI 9250 nu are DirectX 9 nativ si sufera de unele erori in redarea imaginilor la unele jocuri. In Rome TotalWar apareau campuri in zare ros-albastre. La 9550 nu mai e cazul, are DirectX 9 incorporat. Uita-te pe pagina celor de la Caro.ro ei vand Gigabyte. Iese la 2300000 lei un 9550 pe 128 biti.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
QUOTE(BAC @ 26 Apr 2005, 22:43) Pai cu banii de pe Albatron poti lua un ATI 9550 facut de Gigabyte pe 128 biti. Eu am pe 64 biti si merge mai bine decat 9250 pe 128 biti care la randul ei merge mult mai bine decat un FX5200. ATI 9250 nu are DirectX 9 nativ si sufera de unele erori in redarea imaginilor la unele jocuri. In Rome TotalWar apareau campuri in zare ros-albastre. La 9550 nu mai e cazul, are DirectX 9 incorporat. Uita-te pe pagina celor de la Caro.ro ei vand Gigabyte. Iese la 2300000 lei un 9550 pe 128 biti. Si 9550 e mai bun ca FX5200 Ultra? Am intrat pe site si initial, am zis ca sunt preturi mari, dar vad ca preturile sunt in dolari ... O sa studiez oferta. |
--------------------
Dacia
Logan
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Bogdan, intainte sa te decizi, studiaza articolele astea:
TomsHardware Buyers guide si Agp cards In primul articol gasesti o descriere scurta si obiectiva a placilor video existente pe piata (vezi in special capitolul Budget (Card overview)), iar in al doilea sunt o gramada de teste comparative, in diverse jocuri. Parerea mea e ca momentan cea mai buna oferta este Radeon 9550 (pe 128 biti), dar s-ar putea sa fiu subiectiv, intrucat tocmai mi-am cumparat una (zilele astea trebuie sa soseasca). |
-------------------- |
|
BAC |
![]()
|
Chipul grafic de la 5200 este acelasi cu GF4MX440 dar au fost adaugate proprietatile DirectX9. Nu este mai rapida stie doar sa faca mai multe. Un GeForce3 Ti este chiar mai rapida. Chiar daca e un 5200 Ultra eu zic ca tot nu merita, mai bine ar fi un 5500 sau 5700 dar aste sunt mult mai scumpe. Asa ca tot la ATi9550 te vei intoarce.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
QUOTE(BAC @ 27 Apr 2005, 08:22) Chipul grafic de la 5200 este acelasi cu GF4MX440 dar au fost adaugate proprietatile DirectX9. Nu este mai rapida stie doar sa faca mai multe. Atat? Cred ca o sa ma mut de partea ATI ... QUOTE(BAC @ 27 Apr 2005, 08:22) Asa e ... Cred ... As vrea ca cei care au 9550 sa-mi spuna cum se comporta (daca e stabila in 2D, cat de rapida e in 3D ...) Va multumesc. |
--------------------
Dacia
Logan
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 21:02 |