DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> poze boxe

madarfacar
post 17 Jan 2011, 19:04
Post #1

Membru

Group: Members

bun...am cautat de mi-a venit rau topic unde sa vad si eu niste poze cu boxe de 13 montate pe usile din fata....am gasit doar idei si sfaturi....

asadar...va rog frumos...daca aveti posibilitatea....sa ma ajutati...cu 1 leu...(glumesc biggrin.gif ) cu niste poze la boxele de pe fata (diametru de 13 cm ma intereseaza)...
daca aveti si cu difuzorul desfacut sa vad cat ati taiat din plastic ar fi parfum...

va multumesc!

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AdiZ
post 17 Jan 2011, 19:11
Post #2

Membru' Citit

From: Zalau

Tai din plastic pana incape structura metalica a difuzorului, cate putin, sa nu tai prea mult dintr-o data. Fara frica, e moale plasticul.

Data viitoare da un search in loc sa rasfoiesti pagini smile.gif)

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...=difuzoare+fata

--------------------
Dacia Solenza 2003 Rapsodie - TBR
La inceput de drum. (in a face din Solenza masina)
+
madarfacar
post 17 Jan 2011, 19:28
Post #3

Membru

merge taiat cu cutterul?
daca tai protectia aia anti apa...risc la prima ploaie sa le prajesc? difuzoarele pe care le-am luat (ieftine, poloneze, o firma necunoscuta) au conul si magnetul destul de mare si cred ca trebuie sa tai si oala aia dar si putin din marginea exterioara....

mi-e cam frica sa nu fac tiganisme...

--------------------
+
Iulikk
post 17 Jan 2011, 19:41
Post #4

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Nu risti nimic. taie acolo fara frica. Eu am boxe de 13 in fata de vreo 6 luni si merg ceas. wink.gif

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
ovidiu87
post 17 Jan 2011, 21:43
Post #5

Membru autentic

From: Resita

uite un exemplu

Attached thumbnail(s)
DSC02799.JPG ( Size: 268.48k ) Number of downloads: 915
DSC02805.JPG ( Size: 307.16k ) Number of downloads: 1020

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie 2003 - Numar de Caras
"In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
+
Iulikk
post 17 Jan 2011, 22:24
Post #6

Fost Membru Solenzar

Cu mentiunea ca, daca vrei neaprat, poti taia cu grija si poti pastra grilajul original.

--------------------
+
shake
post 17 Jan 2011, 22:35
Post #7

Crap

From: Bucuresti , Militari Squad

de 17 e greu sa pui ?

intreb ca ma bate gandu ... astea de 13 sunt cam slabe

--------------------
D S 2003
Montez kit Xenon (Bucuresti).
+
A539
post 17 Jan 2011, 23:23
Post #8

Membru autentic

eu am pe 13 de cand mi-am luat masina nici nu m-am gandit sa imi cumpar mai mici de atat am taiat un pic cu cutterul si gata..nu e nici-o filosofie e simplu sunt foarte slabe intr-adevar am de 45 rms fata si 90rms spate alea de pe fata nu se aud acum am pus si un sub si fata consuma curent degeaba...cred ca o sa le scot!

--------------------
Dacia Solenza 2004 - B-97-LFG
+
Maskatu
post 17 Jan 2011, 23:26
Post #9

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Doctoru avea de 17 la super nova si din cate am inteles, nu decupase din tabla...

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
AdiZ
post 18 Jan 2011, 00:25
Post #10

Membru' Citit

Ce facem noi sunt carpeli. Daca vrei sa faci o treaba ca lumea, cu rezultate foarte bune, faci ce a facut free_fiber, aluband pe tabla usii, si confectionata o incinta din chit cu fibra. Rezultatul o sa fie mai mult decat multumitor, un pic de rabdare, si o dupa-masa libera trebuie.

--------------------
+
marius80_eugen
post 18 Jan 2011, 00:59
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti

Tu iti iei comision la reclama ?

Se pot pune difuzoare de 16,5 cm pe fata fara prea multe modificari . Daca vrei sa se si auda decent trebuie isonorizata usa , intarita fata de usa si adaptate ceva prinderi mai bune ale fetei de usa de plastic pe tabla usii .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
shake
post 18 Jan 2011, 01:14
Post #12

Crap

From: Bucuresti , Militari Squad

pai astea de 13 cand mi le'a montat baietii au decupat din tabla... asa ca de 17 mi'e sa nu le iau degeaba.

aluband o sa primeasca la vara , cu ocazia vecinului care isi face toata daciuta 1310, am si eu cu cine sa muncesc paralel biggrin.gif

--------------------
D S 2003
Montez kit Xenon (Bucuresti).
+
marius80_eugen
post 18 Jan 2011, 01:18
Post #13

Membru autentic

Degeaba nu le iei . Cu putina munca le montezi . Eu am de 16,5 de multi ani . Se taie/indoaie si din acea tabla din spate . Daca ai chef de munca si crezi ca investitia in acele difuzoare merita , ia de 17 , altfel uita-te bine ce difuzoare cumperi , sa nu fie ele varza si sa te conste modificarile cat nu fac difuzoarele ! O diferenta de 0,5 cm conteaza cand e vb sa modifici o fata de usa ( de plastic ) ! Mai conteaza si adancimea difuzoarelor si puterea lor !
Daca nu stii despre difuzoare / putere / amplificari / marimi ... mai intai citeste , asculta la altii si apoi te gandesti la modificari si investitii ! Oricum acum e vreme oribila , ai inca 2-3 luni sa te gandesti !

--------------------
+
ovidiu87
post 18 Jan 2011, 08:40
Post #14

Membru autentic

daca aveti difuzoarele de 13 neamplificate , doar pe cd player e normal sa se auda aiurea .Ce sa mai zic de cele mai mari, se vor auzi si mai slab si cu distorsiuni.

Pentru cine vrea difuzoare neamplificate sa caute cu o putere RMS de aprox 20-25W ca sa se auda cum trebuie. Cu cat difuzoarele au mai multi watti se vor auzi din ce in ce mai slab montate doar pe cd player

Cred ca stie toata lumea asta , dar am vrut sa precizez inca odata .

Ps : Puterea reala la majoritatea playerelor e de 20-25 rms pe canal , dar pe ele scriu "4x45 w".Va luati boxe de ex de 50 w si va mirati de ce dupa un anumit volum baraie de le iau dracii.

This post has been edited by ovidiu87: 18 Jan 2011, 08:44

--------------------
+
madarfacar
post 18 Jan 2011, 09:29
Post #15

Membru

a venit dimineata si o sa cobor la solenza din dotare sa ma apuc de modificat...
sa vedem ce o iesi...revin cu poze..

LE: am fost jos...n-am putut sa tai cu cutterul plasticu ala neam...tre sa dau fetele de usi jos...

e complicata treaba? mi-e ca nu mai pot sa pun maneru ala de deschis usa la loc si cum se scoate manivela de la geam? :| trag de ea?

This post has been edited by madarfacar: 18 Jan 2011, 12:25

--------------------
+
AdiZ
post 18 Jan 2011, 14:14
Post #16

Membru' Citit

QUOTE(marius80_eugen @ 18 Jan 2011, 01:59)
Tu iti iei comision la reclama ?

*

Nu inteleg la ce ai facut referire, dar trebuie sa recunosc ca asta faci cel mai bine, sa enervezi lumea. Nu am facut reclama la nimic, dar daca te referi la aluband, e cea mai ieftina modalitate de a-ti insonoriza usile, avand in vedere preturile la dynamat si spl.

Eu v-as sfatui sa luati 2 tweetere, pe care sa le puneti pe bord, si sa achizitionati un woofer. DIfuzoarele care sunt pe masina, se descurca cu mediile cu ajutorul unor crossovere.

Ca si costuri, difuzoarele(decente) + aluband+Chit fibra+Munca depusa > Woofer(activ)+ tweetere+crossovere.

--------------------
+
alex_DNK
post 18 Jan 2011, 14:30
Post #17

Membru autentic

From: Slobozia

e complicata treaba? mi-e ca nu mai pot sa pun maneru ala de deschis usa la loc si cum se scoate manivela de la geam? :| trag de ea?

trage tare si cu incredere. e foarte simplu, ai sa vezi

--------------------
skoda octavia 2009 - 87 dnk
+
madarfacar
post 18 Jan 2011, 15:30
Post #18

Membru

am taiat protectia ptr apa ... si nu intra...ar mai trebui taiat din margine dar se loveste in tabla orium...asa ca le-am dus inapoi la magazin si mi-am luat niste petarde ptr spate...
le-am montat in locasurile originale si aia e....se aud cam prost...dar macar se aud...nu am pretentii prea mari...dar totusi...duc lipsa de bass...

--------------------
+
Iulikk
post 18 Jan 2011, 15:31
Post #19

Fost Membru Solenzar

Pune ovale mari in polita si asta e... 04.gif

--------------------
+
madarfacar
post 18 Jan 2011, 16:15
Post #20

Membru

cam riscant...mai ales ca stau intr-o zona nu prea prietenoasa biggrin.gif

--------------------
+
djasu82
post 18 Jan 2011, 16:21
Post #21

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

QUOTE(ovidiu87 @ 18 Jan 2011, 09:40)
daca aveti difuzoarele de 13 neamplificate , doar pe cd player  e normal sa se auda aiurea .Ce sa mai zic de cele mai mari, se vor auzi si mai slab si cu distorsiuni.

Pentru cine vrea difuzoare neamplificate sa caute cu o putere RMS de aprox 20-25W ca sa se auda cum trebuie. Cu cat difuzoarele au mai multi watti se vor auzi din ce in ce mai slab montate doar pe cd player

Cred ca stie toata lumea asta , dar am vrut sa precizez inca odata .

Ps : Puterea reala la majoritatea playerelor e de 20-25 rms pe canal , dar pe ele scriu "4x45 w".Va luati boxe de ex de 50 w si va mirati de ce dupa un anumit volum baraie de le iau dracii.
*

Sa o crezi tu , doar in cele mai frumoase vise o sa scoata 45W acel amplificator , deci se cumpara difuzor de 45W maxim ca sa se auda perfect clar si fara distorsiuni.
Vrei ceva mai puternic se intercaleaza si un amplificator , oricum in fata iti poate distrage atentia de la condus.
Vedetica sunt difuzoare pe 13 de bass cu conul prelungit si bate la fund pe cele de 17 nu trebuie neaparat difuzor de 17 .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
ovidiu87
post 18 Jan 2011, 16:41
Post #22

Membru autentic

djasu82 -daca citeai atent fraza mea, poate intelegeai ca am zis exact ce ai explicat tu .

Puterea [/B]reala la majoritatea playerelor e de 20-25 rms pe canal , dar pe ele scriu "4x45 w"

La fraza asta faceam referire
"Sa o crezi tu , doar in cele mai frumoase vise o sa scoata 45W acel amplificator"

--------------------
+
bolidu
post 18 Jan 2011, 18:56
Post #23

Pai daca n-am ?!

From: Medgidalas

Cauta lucrarea lu free_fiber de la "imbunatatiri solenza" a intarit cu fibra, izolat cu aluband iar rezultatul era ca de fabrica, pacat ca a vandut solenza aia sper ca a ajuns pe maini bune. Eugen e invidios ca pe el nu il idolatrizeaza nimeni ...

This post has been edited by bolidu: 18 Jan 2011, 18:57

--------------------
Solenza Confort 2005 Opel Astra Coupe - CT-XX-CMF
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
+
marius80_eugen
post 18 Jan 2011, 22:45
Post #24

Membru autentic

QUOTE(madarfacar @ 18 Jan 2011, 09:29)
a venit dimineata si o sa cobor la solenza din dotare sa ma apuc de modificat...
sa vedem ce o iesi...revin cu poze..
LE:  am fost jos...n-am putut sa tai cu cutterul plasticu ala neam...tre sa dau fetele de usi jos...
e complicata treaba?  mi-e ca nu mai pot sa pun maneru ala de deschis usa la loc si cum se scoate manivela de la geam? :|  trag de ea?
*

Tu cu un cutter si banda adeziva eventual vrei sa-ti instalezi niste difuzoare ? Romanu' tot roman ! Toti spunem ca trebuie munca si inspiratie , documentatie si multa rabdare ... tu faci exact invers !
Continua asa , o sa iasa o varza , vei fi dezamagit , ajungi la concluzia ca tot o coaja de maisna ramane Dacia si pe viitor te vei lasa pagubas cu gandul la vestice cu Bose si Haman-Kardon pe ele ! Bafta !
QUOTE(AdiZ @ 18 Jan 2011, 14:14)
Nu inteleg la ce ai facut referire, dar trebuie sa recunosc ca asta faci cel mai bine, sa enervezi lumea. 
Ca si costuri, difuzoarele(decente) + aluband+Chit fibra+Munca depusa > Woofer(activ)+ tweetere+crossovere.
*

bolidu - uite vezi ca te inseli ! Am deja idoli care recunosc ce fac eu cel mai bine ! radmasa.gif

dar :

difuzoare decente + aluband + alte materiale si ceva munca => NU este nevoie de subwoofer !
- difuzoare decente inseamna un kit de difuzoare care inseamna medii , twetere si filtre , set caruia nu-i trebuie amplificare !
Wooferul este pentru altfel de instalatie audio si acolo ori baga bani gramada , ori arunca un butoi in portbagaj care ii ia mai mult de jumate din el si zdrancane numarul si tot ce are prin masina ! Totul depinde de gusturi si omul a spus ca vrea doar sa instaleze niste difuzoare , adica trebueisc costuri reduse , nu dublate ! Subwooferul doar subliniaza sunetele joase , nu imbunatatesc calitatea sunetului de la difuzoare ! Niste zgomotecuri cu woofer , tot zgomote vor fi si nu sunet !

Inainte sa va apucati sa va nenorociti fetele de usi , masina , instalatiile audio/traseele electrice si tot ce va sta in drumul vostru virtual catre Mecca sunetului , mergeti si vedeti , asculati , pipaiti , intrebati , cereti pareri din magazine , expozitii si de la oameni care au mai facut ce vreti voi sa faceti ( reinventarea sunetului in masina ) ! Ascultati anumite difuzoare / marci / idei de amplasare inainte sa va apucati voi sa o faceti ! Nu sunteti primii si nici ultimii care veti investi niste bani in instalatiile audio ale masinilor voastre , incercati sa nu fiti printre cei care au pierdut niste bani degeaba !

Topicuri despre instaltii audio pe SLZ erau destule , asta se numeste "Poze boxe" si nu vad ca nu apar prea multe poze boxe !

P.S. Nu imi cer scuze ca enervez ! Asta inseamna ca ganditi ! Oare ar trebui sa o fac mai des ? blush.gif

--------------------
+
bolidu
post 18 Jan 2011, 23:09
Post #25

Pai daca n-am ?!

From: Medgidalas

Eugene omu` nu vrea sa faca hi-end in muzica, vrea si el sa instaleze niste boxe in usile din fata si atata tot, nu cred ca o sa obti mare bas daca pui boxe mai mari pentru ca presiunea o sa se piarda prin multele crapaturi din use.

Apropo de sisteme de sunet vezi la audi A7(si altele) sistem Bang & Olufsen de 3000 W parca oricum ceva fenomenal. Instalatia este optional si costa vre-o 7000 de euro ...

This post has been edited by bolidu: 18 Jan 2011, 23:09

--------------------
Solenza Confort 2005 Opel Astra Coupe - CT-XX-CMF
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
+
madarfacar
post 19 Jan 2011, 09:56
Post #26

Membru

QUOTE(marius80_eugen @ 18 Jan 2011, 22:45)
Tu cu un cutter si banda adeziva eventual vrei sa-ti instalezi niste difuzoare ? Romanu' tot roman ! Toti spunem ca trebuie munca si inspiratie , documentatie si multa rabdare ... tu faci exact invers !
Continua asa , o sa iasa o varza , vei fi dezamagit , ajungi la concluzia ca tot o coaja de maisna ramane Dacia si pe viitor te vei lasa pagubas cu gandul la vestice cu Bose si Haman-Kardon pe ele ! Bafta !

eu m-am luat dupa topicurile de pe aici...toata lumea scrie ca se taie putin plasticu cu cutterul....am incercat asa...nu merge....am luat o bormasina si am taiat protectia ptr apa cu un burghiu subtire....nu am avut disc mic....si freza dentara de care as fi putut sa dispun nu era acasa...deci...m-a dus capu mai mult decat "cutter si banda adeziva"

in plus, am intrebat cum se desfac fetele de usi, daca risc sa rup ceva? de ce am intrebat asta? ptr ca intentionam sa la dau jos, sa le iau in casa si sa le fac calumea...

in fine...nu mai stau sa explic ptr tine...sanatate si virtute !

--------------------
+
ovidiu87
post 19 Jan 2011, 12:31
Post #27

Membru autentic

merge taiat cu Cutter ul dar trebe sa fie plasticul mai caldut , ideal e sa se faca treaba asta vara, nu acum pt ca se intareste plasticul din cauza frigului.Si eu le am taiat si a mers usor.Incearca sa incalzesti plasticul putin cu un uscator de par si o sa mearga.

Sunt niste braduti de plastic la fetzele de usi care se mai rup din cand in cand. Vreo 2 sau 3 pe fiecare usa parca.In rest nu are ce sa se rupa.

--------------------
+
madarfacar
post 19 Jan 2011, 13:20
Post #28

Membru

multumesc all...cand o sa am bani o sa-mi iau niste difuzoare tip sistem pe 13, le iau la curte undeva...dau fetele de usi jos si mi le fac eu brici...asta mai la vara...

--------------------
+
AdiZ
post 19 Jan 2011, 13:47
Post #29

Membru' Citit

QUOTE(marius80_eugen @ 18 Jan 2011, 23:45)
bolidu - uite vezi ca te inseli ! Am deja idoli care recunosc ce fac eu cel mai bine !  radmasa.gif

dar :

difuzoare decente + aluband + alte materiale si ceva munca => NU este nevoie de subwoofer !

P.S. Nu imi cer scuze ca enervez ! Asta inseamna ca ganditi ! Oare ar trebui sa o fac mai des ? blush.gif
*

O iau cu inceputul, nu te flata, ca nu e cazul.
Daca ai fi citit cu atentie, ma refeream la costuri. cost difuzoare( componente)+aluband+ chit fibra+ munca depusa > ( e mai mare!) decat achizitionarea unui subwoofer activ +tweetere+crossovere.

Ar fi de asteptat un alt grad de maturitate din partea ta, avand in vedere ca ai ceva ani in spate, dar, de altfel, fiecare cu ce-l doare.

In ceea ce priveste rationamentul tau despre un woofer in portbagaj, eu, de exemplu, am un blaupunkt mk1200 in portbagaj, pe fata se componente ground zero, pe spate boxele originale si pot sa spun ca sunt foarte multumit de ce a iesit.
Ce am vrut sa obtin : - La un volum decent( rezonabil, fara sa zboare luneta de la loc) sa fie prezente toate frecventele ( inainte era lipsa bas).
Sunt constient ca e un woofer sub entry level smile.gif), dar in ceea ce ma priveste, isi face treaba cu brio! smile.gif.

This post has been edited by AdiZ: 19 Jan 2011, 13:54

--------------------
+
Relu_GTT
post 19 Jan 2011, 14:38
Post #30

Membru autentic

From: BRASOV

QUOTE(madarfacar @ 18 Jan 2011, 16:15)
cam riscant...mai ales ca stau intr-o zona nu prea prietenoasa biggrin.gif
*

iti pui si folie pe geamuri biggrin.gif

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 11:51
Forum Renault