DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Motorul a inceput sa faca ca un diesel!, LA 750 km!

emanu450
post 12 Aug 2005, 08:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In primul rand scuzati daca problema s-a mai dezbatut pe acilea! Eu nu am mai gasit nic. Ideea e ca am 800 km de acum cu Ambiance 1.4 MPI si aseara cand am ajuns acasa am constatat ca motorasul nu mai are acel mers lin, si se aude o pacaneala exact ca la un diesel. Am stat si l-am ascultat putin si am ramas perplex. Am mers cu 120 kn/h (3300 ture) numai 2 km si numai o singura data. S-a stricat motorul numai ca am depasit 3000 ture fiind in rodaj doar o singura data? S-au e ceva bulit pe la calculatorul de bord? Cand am luat masina i-am facvut plin cu OMV 95, dar mi s-a parut ca nu prea trage(bine, fiind si rodaj, iar cand am completat ultima data, am pus de la Petrom din aia verde fara plumb(nu Top 99+) care habar nu am ce cifra octanica are, dar motorul era de nerecunoscut la cum tragea cu benzina astalalta. Ce are oameni buni?

Multumesc,

--------------------
dacia logan - is-xx-xxx
Logan Ambiance IS-05-xxx din august 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DigitalScribe
post 12 Aug 2005, 09:25
Post #2

Scribul Digital

From: Iasi

QUOTE(emanu450 @ 12 Aug 2005, 08:47)
Ce are oameni buni?

*

Benzina proasta probabil. S-a mai discutat pe forum, cauta mai bine.
Daca e vorba de vibratii poate fi si de la ambreiaj si intra in categoria "asa face toate", daca e vorba de sunetul motorului atunci cred ca-i benzina.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
costi
post 12 Aug 2005, 09:39
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu te alarma (inca) dar data viitoare fa plinul in alta parte si vezi ce se intimpla.
Daca poti (si ai cu ce smile.gif ) ia o proba din rezervor si fa-i o analiza la un laborator, asa de amorul artei sa vedem cum stam.

A si baga o virgula in titlu ca suna ca 243.gif

This post has been edited by costi: 12 Aug 2005, 09:44

--------------------
DSN/SLZ
+
Slider
post 12 Aug 2005, 09:45
Post #4

Membru autentic

From: Cernavoda

Crezi ca esti singurul la care face asa? Si al meu tot asa suna. Cred ca depinde - si de - benzina....ultima data am alimentat de la petrom si de atunci parca a inceput sa tacane (mai tare).

This post has been edited by Slider: 12 Aug 2005, 09:47

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
Danco
post 12 Aug 2005, 09:46
Post #5

Membru

Eu cred ca ce auzi tu e acel zgomot "de diesel" despre care s-a tot discutat pe aici pe forum. Daca e asa e simplu de verificat: la ralanti cand se aude zgomotul calca ambreiajul si daca zgomotul dispare e de la ambreiaj. Daca-i asa stai linistit, asata e zgomotul lor, obisnuieste-te.
Iar despre tras mai ai putina rabdare, sa vezi ce frumos incepe sa traga dupa 3000 Km, eu m-am minunat, e diferenta mare fata de cum se misca inainte.

--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
+
Slider
post 12 Aug 2005, 09:50
Post #6

Membru autentic

Sa stii ca asa este. Cind am luat masina de la dealer am avut impresia ca trage mai rau decit berlina...acum am 1400 km si se simte deja ca "a inceput sa traga"

--------------------
+
dexter1973
post 12 Aug 2005, 09:50
Post #7

Membru incepator

From: Suceava

Eu numai de la Petrom alimentez ... rar de la OMV, Rompetrol, Lukoil si am 4500 km si suna la fel ca la inceput cind am luat-o...

--------------------
Dacia Logan Logan Preference 1.4 - SV 99 DAR
+
costi
post 12 Aug 2005, 09:53
Post #8

Membru autentic

Nu faptul ca alimentezi Petrom, OMV, Shell, ..... ci ca ai luat de o anumita statie unde ...... intelegi mata !

--------------------
DSN/SLZ
+
dexter1973
post 12 Aug 2005, 09:55
Post #9

Membru incepator

Inteleg... 50% benzina - 50% apa + alte impuritati...

--------------------
+
Slider
post 12 Aug 2005, 09:56
Post #10

Membru autentic

Asta este! ca eu m-am dus la Medgidia ca ii Petrom nou...vax albina...mai bine alimentez de la mine de aici...nici nu stai prea mult pe ginduri ce benzina sa alegi....nu se gaseste decit 2 tipuri: cu plumb si fara plumb.

This post has been edited by Slider: 12 Aug 2005, 10:11

--------------------
+
dexter1973
post 12 Aug 2005, 10:05
Post #11

Membru incepator

Am vorbit cu un amic de al meu care a plecat in afara ... prin Austria cred... Mi-a spus ca a alimentat cu benzina de 95 FP... mi-a spus ca nici nu se compara cu asta din RO... motorul merge super... nu tu trancaneli, huruieli... etc.
Oare de unde iau astia din RO benzina?

--------------------
+
costi
post 12 Aug 2005, 10:08
Post #12

Membru autentic

din RO de unde s-o ia smile.gif
Unii isi mai baga aditivii proprii si asta face "diferenta".
De fapt toate-s o(cu) apa si-un pamint

--------------------
DSN/SLZ
+
lungan
post 12 Aug 2005, 11:15
Post #13

Membru autentic

From: Focsani

S-o fi metamorfozat in diesel. Te pomenesti ca acum merge cu motorina si consuma 4%. smile.gif.
Asta nu-i nimic. Stai sa vezi pe la 3000 km cand or incepe toate sa sbarnaie, sa bazaie si sa troncane. Nici n-o sa mai stii pe unde sa pui urechea. smile.gif.

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
Slider
post 12 Aug 2005, 11:54
Post #14

Membru autentic

Mai lasa-o naibii de masina ca n-o fi dracu' chiar asa de negru.... adica asa sper....eu vad ca deocamdata la mine nu zbirniie nimic...in afara de ambreiaj binenteles.

This post has been edited by Slider: 12 Aug 2005, 11:55

--------------------
+
lungan
post 12 Aug 2005, 12:09
Post #15

Membru autentic

From: Focsani

Culmea e ca nu face mereu. O apuca asa... cateodata. E ciudata rau masina asta in ceea ce priveste zgomotele din interior.

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
Danco
post 12 Aug 2005, 15:45
Post #16

Membru

Frate, eu am abia 3000 cu ea si sunt multumit de linistea din interior. Nu am zgomote majore care sa ma deranjeze. Inainte am avut 1300 break de 11 ani si vro 300.000 in bot, intelegeti.

--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
+
Jack Daniel's
post 12 Aug 2005, 19:21
Post #17

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Dati-i talpa la masina ca altfel se leneveste . Am 4000 km si nici un zgomot in interior .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Smudo
post 13 Aug 2005, 18:04
Post #18

Membru autentic

Tacanitul ala tu il auzi atunci cind stai in masina sau cind ai capota la motor ridicata si asculti intr-adevar cu atentie orice zgomot cit de mic? Daca il auzi atunci cind e capota ridicata si stai foarte aproape "cu urechea de motor" ca sa zic asa, atunci poate sa fie ceva normal, ala e tacanitul de la pompa de injectie, dar trebuie sa fie foarte slab si tu foarte atent ca sa il auzi. Iar daca il auzi si din masina, atunci pot fi cumva culbutorii? Unul din ei sa fie deja gripat? Ar fi ciudat sa fie asta chiar asa devreme. Sa nu cumva sa te sperii tu degeaba asteptindu-te ca fiind masina noua sa nu auzi decit "fisiituri" de la motor.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
IRONICK
post 13 Aug 2005, 18:23
Post #19

-

From: Romania

QUOTE(Smudo @ 13 Aug 2005, 19:04)
ala e tacanitul de la pompa de injectie
*

Care ?

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
klaus
post 13 Aug 2005, 21:38
Post #20

步步

Group: Moderatori

QUOTE(Smudo @ 13 Aug 2005, 18:04)
Daca il auzi atunci cind e capota ridicata si stai foarte aproape "cu urechea de motor" ca sa zic asa, atunci poate sa fie ceva normal, ala e tacanitul de la pompa de injectie, dar trebuie sa fie foarte slab si tu foarte atent ca sa il auzi. Iar daca il auzi si din masina, atunci pot fi cumva culbutorii? Unul din ei sa fie deja gripat? Ar fi ciudat sa fie asta chiar asa devreme. Sa nu cumva sa te sperii tu degeaba asteptindu-te ca fiind masina noua sa nu auzi decit "fisiituri" de la motor.

Oameni buni, aveti mila de umila mea burta... Va rog frumos... Rad cu lacrimi si contractii abdominale de un sfert de ora... radmasa.gif radmasa.gif
Oricum, e bine ca lumea emite opinii si sfaturi in cunostinta de cauza...
Sa-mi permit sa intreb UNDE este pusa pompa asta de "injectie" la logan de se aude cu capota ridicata si stai "la motor"? La motoarele astea de sunt in acest moment pe piata (sa recapitulam 1.4 si 1.6 PE BENZINA)
Sa-mi permit, sau nu?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
kurupt
post 13 Aug 2005, 21:57
Post #21

Membru autentic

Asta este al doilea topic ce am citit de cand am intrat, si la amandoua erau niste raspunsuri... Dupa chestia cu role de cauciuc si zgomotul de pompa de injectie, mi-a trecut si cheful de a mai citi si celalate topicuri noi. sad.gif
Va mai rog inca odata, daca nu va pricepeti mai bine nu vorbiti prostii, luati si voi niste carti si cititi...

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
Smudo
post 13 Aug 2005, 22:13
Post #22

Membru autentic

Eram curios sa vad daca dupa chestia asta o sa apara un topic nou cu "am pacanituri de la pompa de injectie" happy.gif

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
IRONICK
post 13 Aug 2005, 22:16
Post #23

-

From: Romania

QUOTE(klaus @ 13 Aug 2005, 22:38)
Sa-mi permit sa intreb UNDE este pusa pompa asta de "injectie" la logan de se aude cu capota ridicata si stai "la motor"? La motoarele astea de sunt in acest moment pe piata (sa recapitulam 1.4 si 1.6 PE BENZINA)
Sa-mi permit, sau nu?
*

Cred ca este un fel special edition, profesional, deluxe version, enterprise si este montata numai pe logan

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Smudo
post 13 Aug 2005, 22:32
Post #24

Membru autentic

NU, raspunsul corect era de fapt: e normal sa faca asa, sa tacane si ambreiajul, si sa consume cit un bmw, e facuta sa fie ieftina. Dar ce conteaza... e masina noua, nu?

--------------------
x x - X
+
klaus
post 14 Aug 2005, 19:15
Post #25

步步

Group: Moderatori

Da e normal ca loganul pe benzina motor k7m si k7j sa aiba "pompa de injectie"? Si daca da, unde?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Slider
post 15 Aug 2005, 09:24
Post #26

Membru autentic

QUOTE(Smudo @ 13 Aug 2005, 18:04)
Tacanitul ala tu il auzi atunci cind stai in masina sau cind ai capota la motor ridicata si asculti intr-adevar cu atentie orice zgomot cit de mic? Daca il auzi atunci cind e capota ridicata si stai foarte aproape "cu urechea de motor" ca sa zic asa, atunci poate sa fie ceva normal, ala e tacanitul de la pompa de injectie, dar trebuie sa fie foarte slab si tu foarte atent ca sa il auzi. Iar daca il auzi si din masina, atunci pot fi cumva culbutorii? Unul din ei sa fie deja gripat? Ar fi ciudat sa fie asta chiar asa devreme. Sa nu cumva sa te sperii tu degeaba asteptindu-te ca fiind masina noua sa nu auzi decit "fisiituri" de la motor.
*

Bre nea Smudo ce iti veni sa bagi oamenii in sperieti? Lasa-l naibii de motor ca nu o fi facut chiar asa de prost....

--------------------
+
gamezcdr
post 15 Aug 2005, 10:27
Post #27

Membru

Si la mine face ca un diesel dar numai daca ascult din afara din interior nu se aude nimic. Am pus Mol95 iar cand o sa am bani o sa pun 98 sa vad daca face la fel. Oricum vai de injectoarele noastre la ce benzina prosta avem.

--------------------
Reanault Kadjar 1.2 TCE
+
un_om
post 15 Aug 2005, 10:45
Post #28

Membru incepator

Explicatie este urmatoarea: in urma poluarii intense motoarele de pe logan au suferit mutatii radicale.S-au transformat in motoare diesel.Puneti cu incredere motorina in rezervor si fiti fericiti ca o sa aveti un consum mai mic.
Scuze da' nu m-am putut abtine smile.gif
Acu pe bune: un tovaras are un logan de 1,6.Alimenteaza numa de la Petrom si cu toate astea motoru suna ca naiba.Nu chiar ca un diesel, da' face urat oricum.Si baiatu conduce ca o baba, nu e d-ala de forjeaza masina.A fost cu masina la nush cati mecanici si nici unu n-a stiut ce sa zica.Masina merge in continuare, tovarasu meu e multumit...vrea sa vanda masina cat mai repede.Apropo media consumului pina acu (are vreo 4000km) e de 7,8 litrii la suta.Asta ca fapt divers.

--------------------
cu patru roti si 4 usi - IS-34-HUO
+
Slider
post 15 Aug 2005, 10:47
Post #29

Membru autentic

Daca merge ca o baba....de aia are consumul ala!

--------------------
+
un_om
post 15 Aug 2005, 10:50
Post #30

Membru incepator

acu sa nu-ti imaginezi ca merge numa cu 70 in viteza a cincea.Doar ca nu e genu care s-o forjeze.Merge cu mare grija, nu trece de 140km/ora, schimba vitezele regulamentar, sta tot timpu cu ochii pe turometru tongue.gif

--------------------
cu patru roti si 4 usi - IS-34-HUO
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 16:40
Forum Renault