telescop pentru capota motor?, se poate??
![]() ![]() ![]() |
telescop pentru capota motor?, se poate??
urduban |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am senzatia ca s-a discutat, dar n-am gasit nimic...
Nu cred ca este mare scofala, dar merita? Eu nu mi-as pune ca deschid capota de Pasti si de Craciun asa ca ma lasa rece.. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
nephis |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 22 September 05 ![]() |
nu vad ce rost are. de fite poate merge dar in rest e chiar fara rost. bani cheltuiti degeaba pe un lucru care nu isi va dovedi niciodata utilitatea.
parerea mea!!!! ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2007
- B 52 G **Renault Symbol Fidji 1.4 // B 52 ???**
|
|
Lucian Gligor |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 21 April 05 From: Brasov ![]() |
Si eu studiez aceeasi problema dar la berlina. Am incercat de break, SN, SLZ. Nu mi-a reusit. Cel mai bine s-au potrivit unele de Oltcit, dar nu au avut putere sa o ridice singure (acolo vreau sa ajung, pentru asa ceva mi-as monta telescoape, ar arata 'cool' sa se ridice capota singura cand tragi de clapeta). Mai caut la dezmembrari si asa ma duc pentru bancheta spate. Daca afli ceva pune pe site.
|
--------------------
Renault
Megane 1 / 1998
1.6e Century
- BV 014447 ATV for life.
|
|
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
daca vrei sa se ridice singura cred ca trebuie sa montezi 2!!
eu nu m-a referit la "fite" ,nici la masinile prevazute cu telescop nu se deschide capota singura, se deschide exact ca hayonul (adica tot trebuie ssa conbtribui la deschidere) |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Telescoapele astea nu se monteaza pentru a ridica automat capota ci pentru a o mentine ridicata si a ajuta la ridicarea ei.
Vrei automatizare? .. foloseste servomecanisme! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Korben_Dallas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 11 April 05 ![]() |
A finalizat cineva această operațiune?
This post has been edited by electromatic: 18 Dec 2005, 20:53 |
--------------------
-
-
- Ce să faci, la tăți ni-i greu!
|
|
FuRsEc1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 11 November 05 ![]() |
QUOTE(costi @ 23 Sep 2005, 16:32) Nu cred ca este mare scofala, dar merita? Eu nu mi-as pune ca deschid capota de Pasti si de Craciun asa ca ma lasa rece.. Si cu masina cand mergi? tot de Pasti si de Craciun? sau numai cand e soare? Eu deschid capota 1 la 2 saptamani ca sa alimentez bidonu de la stergatoare. QUOTE(nephis @ 26 Sep 2005, 16:20) nu vad ce rost are. de fite poate merge dar in rest e chiar fara rost. bani cheltuiti degeaba pe un lucru care nu isi va dovedi niciodata utilitatea. parerea mea!!!! ![]() ![]() asa zici tu, "bani cheltuiti aiurea", dar eu pana acum am dat 6 ron pe 4 cleme de prindere a tijei ce sustine capota, s-au rupt din cauza frigului. |
--------------------
Dacia
Supernova 2003
- NFSMW
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(FuRsEc1 @ 24 Dec 2005, 19:13) Si cu masina cand mergi? tot de Pasti si de Craciun? sau numai cand e soare? Eu deschid capota 1 la 2 saptamani ca sa alimentez bidonu de la stergatoare. asa zici tu, "bani cheltuiti aiurea", dar eu pana acum am dat 6 ron pe 4 cleme de prindere a tijei ce sustine capota, s-au rupt din cauza frigului. Sa merg cu ea? Nuuuuu ! Pai se uzeaza! Eu o tiiiiiin in fata bloooooocului, si ma uit la ea. Inteleg ca vrei sa-ti pui telescop ! Eu nu ! Ai o problema cu asta ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
FuRsEc1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 11 November 05 ![]() |
QUOTE(costi @ 24 Dec 2005, 19:28) Sa merg cu ea? Nuuuuu ! Pai se uzeaza! Eu o tiiiiiin in fata bloooooocului, si ma uit la ea. Inteleg ca vrei sa-ti pui telescop ! Eu nu ! Ai o problema cu asta ? Glumeam si eu, sper ca nu te-ai suparat, sincer as vrea sa-mi pun un telescop daca se poate. Bafta si La Multi Ani ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova 2003
- NFSMW
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
treziti-va mai baieti doar nu aveti cine stie ce seria 7.telescopul pt capota motor e o porcarie.eu ridic capota maxim de doua ori pe luna.pt ce atata telescop?sarbatori fericite.sa va dea domnul cati mai multi cai putere.
|
--------------------
Dacia supernova 2001
opel calibra 2000 16v 4x4 turbo
1992
- CT 05 ZMA x-team racing club member
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Eu cred ca nu ati prins ideea!
Hai sa va lamureasca nenea> Voi stiti cat de grea e capota unui passat sau mondeo sau audi? Cam de 3 ori mai grea decat aia de dacie. Iti rupe mana cand incerci sa o ridici! E fff greu sa o ridici si sa o tii cu o mana in timp ce cu alta bajbai dupa tija Lifturile alea nu sunt ca sa ridice capota singura..asa..ca la Enterprise ci, asa cum zice si Liviu, ca sa te AJUTE la ridicarea capotei si sa o tina sus. Adica, altfel spus..tot tu pui mana si tragi de capota, doar ca e muuuuuuult mai usor si sta singura sus! pam/pam! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asta in cazul in care capotele respective nu sunt de aluminiu...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
urduban |
![]()
|
Craciun fericit si La Multi Ani!!
nu cred ca ar costa o avere aceasta realizare....plus ca e plin targul de telescoape mana II-a de masini straine la preturi mici... |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia supernova 2001
opel calibra 2000 16v 4x4 turbo
1992
- CT 05 ZMA x-team racing club member
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Hai mai ce naiba , e DACIE !!! A devenit cumva Dacia in ultimul timp la fel de confortabila , puternica si aspectuasa ca un BMW incat telescopul pt capota motorului a ramas ultima problemutza care o impiedica sa devina masina anului 2010 in lume ?
![]() Pe bune acum , daca aveti bani si nu aveti ce face cu ei , mai bine va canalizati energia creativa spre a scapa de caramida numita Dacia si a va cumpara o masina de care sa fiti cu adevarat multumiti si sa nu regretati ca ati dat banii pe ea. Drive safe ! ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Korben_Dallas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 11 April 05 ![]() |
QUOTE(hadessutzu @ 30 Dec 2005, 11:03) mai bine va canalizati energia creativa spre a scapa de caramida numita Dacia si a va cumpara o masina de care sa fiti cu adevarat multumiti si sa nu regretati ca ati dat banii pe ea. Drive safe ! ![]() Da, dar eu sunt foarte fericit că am Dacie, și vreau să le arăt șmecherilor cu merțan și beamveu că și a mea are calități ![]() Glumeam Și să știi că mie și altora de pe aici chiar ne place să îmbunătățim un produs Uită-te la cei care își cumpără motociclete Harley-Davidson, pe care dau o coșară de bani, și totuși mai dau o coșară de bani ca să le personalizeze Ăsta e spiritul micului bricoleur Eu nu zic că nu mi-ar place o mașină de 15-20.000 EUR, dar la aia trebuie mai mulți bani doar pentru întreținere decât dăm noi pe modificările Daciilor Și nu sunt chiar așa mulți care își permit asta (tot respectul pentru ei) Problema e la fabrica de la Pitești De ce Daciile făcute "la comandă" sunt mai bune și au finisări făcute cum trebuie, iar "celelalte" sunt cum sunt? ![]() |
--------------------
-
-
- Ce să faci, la tăți ni-i greu!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu vreau telescop . Nu se poate sa se ridice singura pentru ca ai siguranta la capota . Si din fericire , daca s-ar deschide la viteze mari .... cel putin mai ai siguranta , dar asta nu inseamna ca nu s-a intamplat . Eu deschid mai des capota pentru ca imi vin tot felul de idei si trebuie verificate si am schimbat si eu doua suporturi de plastic pentru tija de sustinere capota .( e doar 20.000 , dar e stresanta treaba cand te stii cu el rupt )
Eu am sa incerc sa adaptez un telescop de la hayon si sa vad unde as putea sa-l montez . In cazul in care iese bine poate ma voi risca sa pun doua . Ar mai fi o problema !!! Pana acum inchideam capota prin lasare libera de la 20-30 cm . In cazul in care voi pune telescoape , cum o mai inchid ? Pentru ca , daca o las libera ( daca se va duce in jos si nu in sus ) in nici un caz nu va mai avea puterea de a se inchide si daca o inchid prin apasare cu mana apare problema cu indoirea capotei , care s-a mai discutat . Ce idei aveti ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
cosmin_cosmin_1 |
![]()
|
nu stiu Group: Members Posts: 309 Joined: 30 June 04 From: Valcea ![]() |
un posibil mod de prindere
Attached thumbnail(s) 2738_userid_1345.jpg ( Size: 97.32k ) Number of downloads: 2507 |
--------------------
Opel
Tigra si corsa
anii 90
|
|
iulyus1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 13 December 06 From: Bacau ![]() |
sal sunt nou pe aici
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima Solentzar de meserie
|
|
RDI |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 9 May 06 From: Bucuresti ![]() |
@marius80, telescopul de la masinile alea de care vorbea asarban are undeva un punct mort. Cu aproximativ 10cm (mai mult sau mai putin) inainte sa inchizi capota, nu mai intampina rezistenta si iti permite sa dai drumul la ea (ea, capota), inchizandu-se singura (ajutata bineinteles de gravitatie).
Deci sunt cumva special concepute pentru capota si nu cred ca ar merge orice telescop de pe vreun hayon de break sau oltcit. |
--------------------
Audi A4 |
VW New Beetle /
2001
- B*68*RDI
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
A incercat cineva?Am un telescop de hayon pe care as vrea sa-l montez la capota dar deocamdata nu am gasit locul potrivit unde sa-l montez,mai studiem problema...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Mare inginerie nu este. Trebuie pus aproximativ in aceeasi pozitie in care sunt si cele de la hayon. Ar putea fi montat de una din marginile aripilor si cumva sus de capota. Intrebarea este daca ar sustine UN SINGUR telescop, greutatea capotei, sa aiba forta cel putin sa o tina, pentru ca asta conteaza defapt cel mai mult.
Eu zic ca ar trebui sa sustina greutatea pentru ca hayonul este mult mai greu decat capota. Eu am incercat sa imping in pamant un telescop si nu am reusit, deci cred ca ar fi ok. O sa incerc si eu saptamana asta sper. Sa vad daca reusesc... am deja un telescop. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
De sustinut sustine greutatea capotei.
Eu il montasem provizoriu in locul tijei care sustine capota,dar tija de la telescop atinge in peretele antifoc deoarece nu se comprima suficient cat sa incape tot in compartimentul motor. Unde zici tu pe aripa e cam greu de montat pt ca nu prea ai sustinere pt telescop plus ca trebuie cumva sa gauresti capota pt a prinde tija telescopului. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Astazi am facut ceva probe cu telescopul de hayon. Cam asa m-am gandit in prima faza la prinderea de capota , adica partea de sus, sa fie prinsa in marginea capotei, pentru ca acolo este o mica "umflatura", iar in partea de jos sa il prind cumva in aripa cu 2-3 suruburi pe post de distantoare.
18052010_001_.jpg ( Size: 257.12k ) Number of downloads: 2216 Apoi dupa ce capota se inchide, corpul telescopului va sta intre aripa si oala stanga (cum te uiti la motor) zona verde din poza. Pentru asta trebuie decupat un pic din peretele de tabla dintre oala si compartimentul aerotermei (zona incercuita cu rosu). 18052010.jpg ( Size: 264.62k ) Number of downloads: 2156 Am testat si rezistenta telescopului la capota... amortizorul nu numai ca tine FARA probleme greutatea capotei, dar o impinge "singur" fara sa aiba nevoie de ajutor. Cu alte cuvinte dupa ce se va actiona manerul din interior, telescopul va impinge un pic capota pana va ajunge la siguranta si cum va fi actionata siguranta, va impinge capota pana sus la cursa maxima. Desigur, nu am putut testa cursa minima, adica cum va sta telescopul cu capota inchisa.... asta voi putea face doar dupa ce il prind pe pozitie. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Foarte tare chestia,daca reuseste treaba te asteptam cu poze si indicatii,si bineinteles cu nerabdare!Bafta
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
cel mai bine e cum la pus maskatu pozitia aia la logan va incomoda la eventualele interventi la motor.si la masinile care au asa ceva este prins cum la pus maskatu
This post has been edited by liviu242006: 18 May 2010, 18:56 |
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu prea merge ca la logan pentru ca loganul are alta forma la capota, aripa, fusta fata,etc. dar sunt bune pozele pentru inspiratie... eu din pacate nu am interiorul acela de care se prinde nuca telescopului, dar gasesc eu ceva ...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Vrei sa ui asa ceva faci prelungire cu surub cel putin 2cm sau 1 cm fara sa tai din tabla . Eu unu o las clasic nu mai bag bani in ea poate doar pentru geamuri eletrice .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 01:42 |