catalizator + detenta - da/nu?
![]() ![]() ![]() |
catalizator + detenta - da/nu?
Bogdan.spd |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Nu stiu unde auzisem ca daca scoti cat. si intermediara, trebuie neaparat sa lasi finala normala. Daca scoti cat. si pui finala cu zgomot, trebuie sa lasi intermediara.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
dc scoti cat si intermediara, ei avea un zgomot de zile mari...
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE dc scoti cat si intermediara, ei avea un zgomot de zile mari... George, poti fi mai explicit? Se aude mai tare de 2 /3 / .... 10 ori? Pana in 3000 rpm cum e? Mercic |
-------------------- |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Stie, ca am avut-o eu scoasa!
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
o sa ai sunet de raliu
![]() la modul del mai serios dc pui si o toba sport la sfarsit va pacanii ca toti dracii, la relanti vei avea un sunet cam de 5000 de ture la mine acum (cu tot cu filtru) nu stii cum este te dau o tura joi dc vin cu masina mea atunci |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
QUOTE Stie, ca am avut-o eu scoasa! Cine "stie"? La ce te referai cu scoasa ? Intermediara :wink: Da si tu te rog niste detalii .... Sa traiti!!!!! |
-------------------- |
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
...Eu nu am avut scoasa decit toba de mijloc(...de foc) ...iar finala era mai mult de forma ...Se auzea ca dracii !!!.... in frina de motor ziceai ca aterizeaza Boeing-u' ... In schimb ...la GAM, care nu mai avea nici o toba ...teava cap-coada, se auzea exact ca o masina de Raliu ... cu multe rateuri... Vino joi la intilnire si poate conving pe cineva cu o DSN fara toba de mijloc sa vina sa vezi cum se aude ...
Parerea mea ...ca cea mai buna treaba e sa lasi doar finala... Se va auzi misto ... |
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
Doru, numai in frana de motor facea urat?
Nu pot sa o fac de raliu ca merg mult cu ea si mi-as f**e urechile. In plus mai e si garda. Cred ca o sa iau un sistem pe diametru de 50 (fata de 45 standard), format din teava in loc de cat (interschimbabile), detenta si finala mai sport. Stie cineva ce se intampla daca merg fara catalizator? Nu ma refer la ITP-uri ... |
-------------------- Dacă nu caști ochii .... caști gura!
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
O sa "puti" nitel!
Atata tot! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Absolut nimic ....s-ar putea totusi sa-ti consume nitel mai mult ....
|
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
asarban |
![]()
|
Ba mai putin!
Ca scade contrapresiunea facuta de catalizator! O sa fuga de o sa rupa! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu sustin ca creste consumul: in februarie 2003 toba finala era sa o pierd ca era toata ruginita si am luat-o jos pana la toba intermediara. Dupa 2 zile am agatat intermediara la intrarea in garaj (se lasase ca nu mai avea sustinere intr-un capat) si am luat-o si pe asta jos. Consumul a crescut de la 7,5 la 9 si nici nu puteam sa trec de 2500 ca facea un zgomot prea mare.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
Liviu(Popa), un sfat, o parere la astea ... daca se poate.
Multumesc. |
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Nu cunosc prea bine subiectul .. asa ca prefer sa raman "observator"
![]() Dar .. asa .. ca o parere pur teoretica ... daca scoti CAT-ul se prea poate ca motorul sa nu mai mearga la fel ca inainte (ma refer la "rotunjime" ) si asta tocmai din cauza acele contrapresiuni facuta de catalizator .... Am avut ocazia sa dau pedala a o DSN cu CAT-ul spart si scurs .. deci cu teava in loc de cat. ... si nu tragea nici macar cat a mea ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
Multam fain de informatie.
Oricum ciudata chestie .... inteleg ca daca ti se infunda cat-ul nu mai trage, daca ai teava in loc de cat - la fel!!!! Si mai ziceai ca vrei sa ramai observator!!! P.S. Se schimba greu senzorul de oxigen? Cam cat costa? |
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Bogdane, nu mai ții minte când am avut intermediara scoasa? Facea de parca pusesem drujba la grele incercari!
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
Scuze, mi-am adus aminte. Cred ca varianta cu detenta scoasa ramane pe locul II .... Mai ramane catalizatorul ...
|
|
|
asarban |
![]()
|
Copilasi!
EU, JE, I am avut ocaziunea neplacuta (8 bulioane tata!) de a vedea cum merge masina cu si fara catalizator! FARA catalizator ziceai ca am 2 motoare! NU se auzea nimic mai mult ca zgomot dar tragea de rupea! Doar ca putea in spatel ei a ...aaa...oua clocite! |
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
Eu chiar ma gandeam ca de pe la 60 k km te poti astepta oricand sa-ti cada catalizatorul .... asa ca daca tot e de schimbat evacuarea vroiam sa-l trec pe dreapta si sa-l folosesc numai la revizii obligatorii ...
![]() |
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE FARA catalizator ziceai ca am 2 motoare! Si cum ai mers fara catalizator? Inlocuit cu totul/spart si scuturat sa iasa? Cum ai facut? |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
asarban |
![]()
|
Pai cam asa:
El s-a infundat Eu l-am scos AM mers asa.. Am cumparat altul (8bulioane, taica!) Am mers asa Am vandut masina... |
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Ok, cum ai scos catalizatorul?
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
Da, da !! Spune tot! Cati km ai mers cu el scos?
Ai mers si in afara orasului? Cum tragea la turatii mai mari? Viteza max , ceva? Consum combustibil ? BAfta! |
-------------------- |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Am scos eu catalizatorul si toba mica.Am doar toba finala sport.Consumul a crescut cam cu 0.5 l la suta de km.Trage mai bine si are un soud de moare calu...Catalizatorul il pun la loc cind o sa vind masina.La RAR am
vb cu unu si ma costa 200 000 lei si nu am probl... |
-------------------- |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
mai oameni buni da' cu militzia n-ati avut probleme ?
Tin minte ca am mers odata cu o Laguna fara finala (a ramas intr-un prag de garaj) si ne-a titiit c&^% pina acasa cind treceam (fara acceleratie) pe linga garci. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
De zgomot,nu face zgotot f f mare.Are o rezonanta la 3000 rpm cind
zici ca iti ei zborul.de la 3000 in sus se subtiaza zgomotul ,face cam ca o masina de raliu.Daca amblaezi masina pe loc ...pute...Mie in oras (cu filtru K&N) imi ia 9.Am facut un experiment sa vadcit imi ia cind o forjez si mi-a iesit cam 15 l/100 km.Prin scoaterea catalizatorului si a tobei mici consumul creste mult cind masina e fortata... Catalizatorul l-am dat jos f usoir.Am taiat cu flexul intre sonda dde oxigen si catalizator si apoi la citiva centimetri dupa catalizator in jos.Am pus in locul lui o teva mai groasa decit era teva de legatura si la cald am indoit-o ca sa nu atinga scutul motor...De tras chiar trage mai bine... Motorul merge mai rotund.Acum cele mai mici variatii ale turatiei si simt prin toba finala. |
-------------------- |
|
inhuman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 November 03 From: TM ![]() |
cu riscul de a parea penibil ...
ce aveti de cashtigat daca dati jos catalizatorul ? e mai ieftina benzina cu plumb sau ce ? sau n-aveti altceva mai bun de facut ... ? |
-------------------- master of all time
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE ce aveti de cashtigat daca dati jos catalizatorul ? e mai ieftina benzina cu plumb sau ce ? sau n-aveti altceva mai bun de facut ... ? Castigi cai putere nu multi, da-i cistigi! Mi se pare ca pe urma consuma si un pic mai putin (unii zic "mai mult", altii zic "mai putin") |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
asarban |
![]()
|
QUOTE Am taiat cu flexul intre sonda dde oxigen si catalizator si apoi la citiva centimetri dupa catalizator in jos Auzi frate? Da' de ce nu ai incercat sa desfaci suruburile? |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:32 |