DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SUNET MAI SPORTIV, MOTOR MAI SUPARAT

matrafox
post 24 Oct 2005, 20:33
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Am deschis acest topic in speranta ca se vor aduna aici destule persoane cu pasiune si cunostinte ptr berlina ,mai precis ptr motorul berlinei care dupa anumite turatii suna a oale trantite de pamant.sper sa putem gasii unele modificari care aduse motorului sa ii schimbe sunetul mai ales in mometul de sarcina.Mai precis :se poate scoate un sunet sportiv din motorul de dacia ?

--------------------
dacia 1310 tlx - CT-02-GVS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SiloS
post 24 Oct 2005, 20:42
Post #2

Gangester

From: Buzau

Cred ca ai observat ca motorul de 1300 F suna diferit de ultimele tipuri de motoare de 1310 . Nu stiu de ce . Poate stie careva ...

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
matrafox
post 26 Oct 2005, 12:48
Post #3

Membru autentic

nu pot sa cred ca acest topic va depaseste si chiar nu puteti da sfaturi la schimbarea suntetului motorului de dacie care in general suna a "oale sparte" .chiar nu ma asteptam sa nu gasesc nici un raspuns sau o parere mai interesanta tinand cont ca s-au dezbatut atatea pe forumul asta.in leg cu ce a zis silos pot spune si eu intr-adevar ca daciile dupa 94-95 au al sunet de motor dar din cate am auzit acest sunet este mai puternic la exterior datoria proastei insonorizari sau chiar lipsei acesteia.

--------------------
+
DodoBird
post 26 Oct 2005, 12:59
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(matrafox @ 26 Oct 2005, 12:48)
nu pot sa cred ca acest topic va depaseste si chiar nu puteti da sfaturi la schimbarea suntetului motorului de dacie care in general suna a "oale sparte" .chiar nu ma asteptam sa nu gasesc nici un raspuns sau o parere mai interesanta tinand cont ca s-au dezbatut atatea pe forumul asta.in leg cu ce a zis silos pot spune si eu intr-adevar ca daciile dupa 94-95 au al sunet de motor dar din cate am auzit acest sunet este mai puternic la exterior datoria proastei insonorizari sau chiar lipsei acesteia.
*

Statie 4X200W , pe toate patru canale "butoaie cu difuzor frumos acoperite cu mocheta", equalizer 6 canale din care reformatezi semnalul preluat de microfonul legat ferm cu coliere de teava de esapament !
Astfel sunetul motorului unetul poate fi reglat real time !

--------------------
Dacia Berlina 1300 cmc 2005 Alba - B-54-WEG
+
Electronistu'
post 26 Oct 2005, 13:01
Post #5

Membru autentic

From: Bacau

Rumegus in baia de ulei. Silentiozitate garantata. Nu o sa se mai auda nimic.

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
Tonyus
post 26 Oct 2005, 13:21
Post #6

Simply clever...

From: Oradea

Evacuare separata pentru fiecare cilindru cu tobe mai "sportive".Altceva nu prea e posibil deoarece implica modificari majore la motor( care ar trebui sa fie facuta din materiale mai bune).

--------------------
Skoda Fabia Combi 1.4 16v 2002
"A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
Electronistu'
post 26 Oct 2005, 13:24
Post #7

Membru autentic

Eu am o intrebare: nu cumva injectoasele se aud asa ca is pe curea de distributie, si nu pe lant? Sau is tot pe lant.
Oricum la astea 1300 lantul ala face galagie multa, parerea mea.
Nu dati cu parul.

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
Tonyus
post 26 Oct 2005, 14:37
Post #8

Simply clever...

Daca te referi la D1310,1410,etc ,atunci nu.

--------------------
"A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
Electronistu'
post 26 Oct 2005, 14:43
Post #9

Membru autentic

Injectoase= dacii pe injectie.
Deci nu sunt. Atunci de unde provine sunetul ala mai inalt?

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
Tonyus
post 26 Oct 2005, 14:56
Post #10

Simply clever...

Poate fi si de la sistemul de aprindere(care este mai fiabil/precis ca si cel clasic) ,catalizator,lipsa carb. care e si ea o sursa de zgomot(incearca sa vezi ce sunet are fara filtru de aer)

--------------------
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
Electronistu'
post 26 Oct 2005, 17:36
Post #11

Membru autentic

QUOTE(Tonyus @ 26 Oct 2005, 14:56)
Poate fi si de la sistemul de aprindere(care este mai fiabil/precis ca si cel clasic) ,catalizator,lipsa carb. care e si ea o sursa de zgomot(incearca sa vezi ce sunet are fara filtru de aer)
*

Sist de aprindere nu cred ca influenteaza decat in procent de 0,1% Poate catalizatorul, care mai sugruma motorul.
Fara filtru stiu ce sunet scoate. Numai eu stiu de cate ori l-am dat jos smile.gif

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
Tonyus
post 26 Oct 2005, 20:00
Post #12

Simply clever...

Eu cred ca trebuie sa te contazic deoarece nu e totuna sa ai scanteia comandata de calc. sau de platini (ma refer la functionarea motorului care merge mai rotund la inj. ca si la carburatie, evident cu mici exceptii)

--------------------
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
Electronistu'
post 26 Oct 2005, 20:02
Post #13

Membru autentic

Ca merge mai rotund sa ma fereasca Dumnezeu, nu contest. Dar acel sunet mai (nici nu stiu cum sa ii zic) tzauit (tz-ul a fost necesar)

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
valibb
post 26 Oct 2005, 20:56
Post #14

Membru incepator

From: BAIA MARE

Salutare
Parerea mea ca suntetul motorului de dacie este mai puternic datorita nefinisari componetelor motorului cum ar fi:cilindrii , segmenti , arbore cu came, etc wink.gif

--------------------
dacia 1310 Berlina 99
vali
+
SiloS
post 26 Oct 2005, 21:02
Post #15

Gangester

From: Buzau

Alo ! Pe matrafox nu il intereseaza sa faca motorul sa mearga mai linistit , fara zgomote , ci il intereseaza sa sune mai sportiv , mai frumos .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
Electronistu'
post 26 Oct 2005, 21:03
Post #16

Membru autentic

E o opinie.. dar ma gandesc si eu ca omul. Daca nu erau finiste mai functiona motorul? Dacie, Dacie, dar nu e bolovan motorul. Cred ca exista si acolo niste norme.

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
matrafox
post 26 Oct 2005, 21:25
Post #17

Membru autentic

si cu normele astea ,e cam tras de par .in carte nu scrie ca daca se strica ceva legi cu sarma si te tine pana la primul service ,dar in realitate se inampla des acest lucru.sunetul motorului in general mai ales la turatii mai marii deja devine deranjant pe cand la alte masini abia astepti sa treaca de 4000 sa il auzi cum zice "mai da jar tata blink.gif " .stiti f bine cat de frumos se aude un motor de espero dupa 4000 rot ,nu cerem acum exact asa ceva de la dacie dar macar pe undeva pe acolo sa fie blush.gif mai asteptam pareri ptr ca sunet din toba se poate face la dacie dar din motor inca nu am vazut asa ceva.numai bine

--------------------
+
Muttley
post 26 Oct 2005, 22:21
Post #18

From: -

In primul rand, topicul asta e total aiurea... De "tuning acustic" la un motor, eu personal n-am mai auzit. Si nu cred sa merite efortul, dar, tin sa precizez, e doar o parere...

Fara nici un misto, v-ati gandit ca un RK motor ar fi solutia pt ce vreti voi?!? N-o sa sune ca un V6, dar nici oale spargandu-se n-o sa mai auziti... wink.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
anndi
post 27 Oct 2005, 08:01
Post #19

Membru autentic

From: Timisoara

Problema e foarte simplu de rezolvat! Un sunet "mai sportiv" inseamna un motor mai sportiv! Se poate face chstia asta si din tobe, dar tre sa le faci sa urle ca de nu tot motorul il auzi cum isi da cu pistoanele cap in cap. de obicei sunetul de oale sparte se aude cand ceva in motor e varza. oricum daca modofici toba sa nu faci greseala sa scoti filtrele din toba de dacie pt ca o sa aiba sunetul ala comun de dacie care vomita pe esapament. astea e parerea mea! in rest bafta!

--------------------
Renault Megane GT220 GrandTour 2014
+
Claudiu_Vcc
post 27 Oct 2005, 08:06
Post #20

Membru incepator

Parerea mea este, daca vreti un sunet mai sportiv il puteti obtine numai din tobe,adica se scot sitele din toba finala , si va garantez ca o sa aveti un sunet mai sportiv wink.gif .

--------------------
Dacia 1310 - B 01 AMS
+
sddragos
post 27 Oct 2005, 08:13
Post #21

Membru autentic

QUOTE(Tonyus @ 26 Oct 2005, 14:21)
Evacuare separata pentru fiecare cilindru cu tobe mai "sportive".Altceva nu prea e posibil deoarece implica modificari majore la motor( care ar trebui sa fie facuta din materiale mai bune).
*

Mie mi se pare ca sunetul de pe Nova ('97 ...'99) e mai sportiv, puternic si de frecventa joasa.

--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
+
fordpower
post 27 Oct 2005, 20:51
Post #22

Membru autentic

bajetzi
yo zic asa.....sunetul unui motor
1 in niciun caz nu vine de la tobe ( pentru ca vorbim de motor )
2 Dacia suna asa nasol din cauza materialelor folosite in motor ( comparati un piston de Dacie cu unul de orice alta masina straina > o sa vedeti diferenta )
3 motoarele cu distributie pe lant nu o sa sune niciodata ca unele pe curea
4 rulmentii arborelui + ceilalti rulmenti din motor . >proasta calitate<
5 chiuloasa > axa cu came
6 anexele motorului

--------------------
Ford aaa - AA 22 BBB
Impossible is nothing
+
Tonyus
post 27 Oct 2005, 21:46
Post #23

Simply clever...

1.Prin tobe "expira" motorul ,deci vine si de acolo( in cel mai bun caz DOAR de acolo)
2.Ai dreptate ,dar nu in totalitate.Sunt motoare cu zgomotul lor specific( depinde de constructor si de tipul motorului)
3.Vezi ce are un Mercedes E-class sau un BayerischeMotorenWerke pe motorina in motor.
4.Hmmmm...dar cati rulmenti sunt in motor?
5.Corect.
6.Corect.

--------------------
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
Muttley
post 28 Oct 2005, 09:18
Post #24

Sa fereasca D-zeu ce aberatii-s prin topicul asta...
Zgomotul oricarui motor este dictat de jocurile din el si gata!!!! Motorul Daciei are jocuri relativ mari pt ca asa a fost el conceput (acum muuuult timp dry.gif ). Daca vreti silentiozitate, reparati motorul. Daca vreti "sunet sportiv" (tare-as vrea sa stiu ce inseamna asta in conceptia unora de aici)... nu mai stiu... Cresteti puterea motorului si chiar daca va suna ca mugetul unei vaci cu pneumonie, voi tot "sportiv" il veti percepe, ca deh, e mai puternic (chestie psihologica)... Nu mai puneti curea in loc de lant, nu mai cautati "rulmenti de calitate superioara" ca sa bagati in motor (ca tot pe fundul baii de ulei o s-ajunga wacko.gif ) si nu va mai uitati lung la pistoane ca nu le impresionati!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
vaally
post 28 Oct 2005, 10:00
Post #25

Membru

From: Ploiesti

QUOTE(Muttley @ 28 Oct 2005, 09:18)
Sa fereasca D-zeu ce aberatii-s prin topicul asta...
Zgomotul oricarui motor este dictat de jocurile din el si gata!!!! Motorul Daciei are jocuri relativ mari pt ca asa a fost el conceput (acum muuuult timp dry.gif ). Daca vreti silentiozitate, reparati motorul. Daca vreti "sunet sportiv" (tare-as vrea sa stiu ce inseamna asta in conceptia unora de aici)... nu mai stiu... Cresteti puterea motorului si chiar daca va suna ca mugetul unei vaci cu pneumonie, voi tot "sportiv" il veti percepe, ca deh, e mai puternic (chestie psihologica)... Nu mai puneti curea in loc de lant, nu mai cautati "rulmenti de calitate superioara" ca sa bagati in motor (ca tot pe fundul baii de ulei o s-ajunga wacko.gif ) si nu va mai uitati lung la pistoane ca nu le impresionati!
*

Perfecta dreptate- jocuri mici (asta presupune materiale cu coeficient de dilatare mic) conduc la zgomot redus al motorului. din acest motiv motoarele straine sunt mai silentioase.
Intrebare: UNDE ATI VAZUT RULMENTI IN MOTORUL DE DACIE??? sad.gif sad.gif sad.gif

--------------------
Dacia berlina 1310 L - PH 11 SYH
+
Muttley
post 28 Oct 2005, 10:10
Post #26

QUOTE(vaally @ 28 Oct 2005, 11:00)

Intrebare: UNDE ATI VAZUT RULMENTI IN MOTORUL DE DACIE??? sad.gif  sad.gif  sad.gif
*

S-o lamurim si p-asta... Motorul de Dacie, si oricare alt motor, n-are nici macar o bila de rulment in el. Au fost cazuri exceptionale (nu stiu daca se mai aplica) la care s-au folosit rulmenti pt lagaruirea arborilor cotiti mari alcatuiti din tronsoane demontabile. Eu am citit ca s-a aplicat solutia asta la un camion rusesc (am uitat exact care)...

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
fordpower
post 28 Oct 2005, 19:49
Post #27

Membru autentic

statzi usor baietzi
ok ok mi-am vazut greseala dupa ce am postat > am vrut sa spun rulmentii de pe la pompa de apa >axa cu came > daca are ???

--------------------
Ford aaa - AA 22 BBB
Impossible is nothing
+
ydaniel
post 28 Oct 2005, 19:56
Post #28

Adrenaline junkie!

From: black sea

QUOTE(Muttley @ 28 Oct 2005, 10:10)
, si oricare alt motor, n-are nici macar o bila de rulment in el. 
*

sunt motoare alea in doi timpi mai vechi,dar au rulmenti cu bile cilindrice(ace)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Tonyus
post 28 Oct 2005, 20:23
Post #29

Simply clever...

Dacia nu a fost "conceputa" ci copiata (acum muuuult timp wink.gif ).Si singura data cand a avut sunet sportiv (DE sportiv pensionar cu bronsita ce-i drept) a fost cand am pierdut toba finala pe undeva prin munti (a ruginit saraca si a cazut) 182.gif

This post has been edited by Tonyus: 28 Oct 2005, 20:26

--------------------
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
tuner
post 28 Oct 2005, 21:43
Post #30

Membru autentic

From: BrAsOv

pe dacie cu motor pe carburatie merge un carburator dublu si un filtru sport si si se va auzi altfel dar numai cand il turezi mai tare eu am marit intrarea in filtru am pus o teava mai mare in diametru si am scos chestia aia clapita de iarna vara si cand dau forja la motor se aude un sunet destul de frumos pe filtru nu pe toba

--------------------
am avut o dacie 131o L mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe
Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 21:12
Forum Renault