Reportul de la Loto, Parca e prea trasa de par
![]() ![]() ![]() |
Reportul de la Loto, Parca e prea trasa de par
Rigor |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|||
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Loteria Romana
In prezent, Compania Nationala “LOTERIA ROMANA” S.A., la fel ca toti marii organizatori de jocuri de noroc, foloseste pentru efectuarea extragerilor de numere, urne electronice, care, datorita caracteristicilor tehnice, prezinta un inalt grad de fiabilitate si securitate. Prin faptul ca aceste urne sunt actionate prin telecomanda (de la distanta) si extragerea bilelor castigatoare se efectueaza automat prin diverse mecanisme, in functie de tipul de urna folosit, este practic imposibila interventia omului atat in momentul extragerii bilelor cat si pe traseul parcurs de acestea. De altfel, acesta este si motivul pentru care in legislatie, pentru jocurile de noroc de tip loto, se prevede cerinta utilizarii unor astfel de urne. Seturile de bile utilizate la efectuarea extragerilor de numere sunt furnizate de catre producatori odata cu urna, toate bilele sunt bile intregi, fie din cauciuc masiv, fie din materiale speciale usoare, fie bile tip ping-pong, modificarea greutatii lor prin interventia omului fiind imposibila. Cu circa 2 ore inainte de fiecare tragere, toate bilele utilizate pentru respectiva tragere sunt cantarite cu un cantar electronic special cu precizie de miimi de gram. Orice persoana interesata poate asista in zilele de joi si duminica la efectuarea tragerilor, prin inscrieri la numarul de telefon: (021)406.77.94. Cu toate astea mi se pare ciudat ca exista atatea reporturi. Cand eram mai mic jucam si eu la loto si existau mai de fiecare data castigatori la categoria I. Am cautat pe net numarul de variante care se joaca saptamanal la loto 6/49 dar nu l-am gasit. As fi calculat astfel cu aproximatie care este probabilitatea ca intr-o saptamana un jucator sa ghiceasca toate cele 6 numere. Oricum, daca joci o varianta simpla, de 6 numere, probabilitatea de a le ghici pe toate 6 este de 1/13983816. Ceea ce inseamna ca este nevoie de aproape 14 milioane de variante simple jucate pentru a exista sanse 100% ca sa existe un castigator la categoria I. Insa exista si variante combinate, care cresc foarte mult sansele de castig. Conform datelor statistice eu zic ca ar trebui sa ne punem probleme privind extragerile. This post has been edited by lungan: 28 Nov 2005, 11:34 |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Asa imi amintesc si eu, parca dupa 3-4 saptamani maxim sa castiga pot-ul.
Ce spun aia in citatul respectiv e abureala de doi lei. Chiar daca te duci sa te uiti bineinteles ca nu ai voie sa te apropii ca e securitate maxima.Tare sunt curios care era media reporturilor (in saptamani) inainte de a se transforma in SA sau inainte de revolutie. |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Am mai facut niste calcule...
Daca joci: - 7 numere ai 1/1997688 sanse de a ghici toate cele 6 numere. - 8 numere ai 1/499422 sanse de a ghici toate cele 6 numere. - 9 numere ai 1/166474 sanse de a ghici toate cele 6 numere. - 10 numere ai 1/66589 sanse de a ghici cele 6 numere. Saptamana asta e un report de 1.114.286 RON. Oare ce suma din vanzari este oprita de Loteria Nationala si trecuta pe cheltuiala + profit? M-ar interesa ca sa vad cam cate variante simple se joaca intr-o saptamana. Cat mai e o varianta simpla acum? |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt tot felul de programe lottery software cu buit-in AI (!) care, cica, pot "prezice" varianta castigatoare daca ii dai arhiva cu numerele castigatoare, altele isi actualizeaza automat baza de date de la loterii din lume prin internet, etc.
Are cineva vreun link la un program d'asta destept (si serios!), ca parca m-as arunca si eu saptamana viitoare la reportu' asta baban de 58 miliarde! ![]() ...desi, la 40k ROL varianta, "distractia" e scumpa rau ![]() |
-------------------- |
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
Reporturile astea se explica simplu: acum cativa ani era MULT mai ieftina varianta simpla. Juca mult mai multa lume, si jucau in general variante compuse, cu gramada de numere&stuff. Acum ciuciu, la 50klei varianta naiba mai joaca bilete de milioane de lei, cat ar veni variantele alea compuse...
Cred ca a scazut de cel putin zece ori numarul de variante jucate ![]() |
--------------------
M
M
1
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Totusi ramane intrebarea logica: "De ce ar face asa ceva?"
Riscul sa arunce in aer intregul sistem al jocurilor de noroc, care este foarte profitabil pentru stat, este enorm. Va dati seama, ca daca se intampla sa se gaseasca vreo magarie de manipulat extragerile, cade toata sandramaua. Adica justificarea aia ca baietii fac tam-tam mare cu reportul ca sa acopere unele evenimente politice, mi se pare destul de subreda. Pe de alta parte, nevasta-mea a fost o vreme destul de lunga in unele comisii de supraveghere si nu a vazut nimic dubios, cu toate ca a avut sarcina de familie sa stea cu ochiu in patru (ca sa ne prindem si noi de manarie, sa ne umplem de miliarde, sa cumparam forumul Daciaclub si sa ne multiplicam averea, pentru a putea infiinta forumul Ferrariclub.ro) |
-------------------- |
|
Rigor |
![]()
|
Ok, ai dreptate si numarul de variante jucate are rolul sau destul de mare. Nu prea conteaza ce variante compuse s-au jucat.
Daca din totalul de 13983816 (multumesc Lungan) s-au jucat 90% probabilitatea este ridicata sa se castige pot-ul. Cu cat se joaca mai putin variante cu atat se micsoreaza probabilitatea ca cele 6 numere sa fie ghicite. Imi amintesc ca s-au jucat o data aproape toate variantele. Pretul variantei se mareste daca reportul e mare pentru a verifica formulal: NvtxPv> POT Nvt-numarul variantelor totale Pv-pretul unei variante simple POT- castigul la categoria 1 Datorita netului si PC-urilor performante (desi nu cred ca trebuie sa fie prea performant ca sa calculeze asta, o ragalie de PII face treaba) cei de la loto oricum gestioneaza toate variantele. Ei pot gasi imediat ce variante sunt necastigatoare. Datorita "noilor" tehnlogii s-a mers pana sambata (se pune si duminica la loto?), din cate stiu eu, cu posibilitatea cumpararii biletelor. Daca va amintiti pe vremea lui Ceas ultima zi era vineri. |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Dorubarg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 October 04 From: Galati ![]() |
nici eu nu sunt un jucator inrait dar nu pot sa nu constat castigurile in "salturi" si in special de sarbatori sau in duminicile de la alegeri sau referendumuri . Poate o fi vreo coincidenta .. poate nu
|
--------------------
Dacia
LOGAN 1.6
- GL 90 CAT Dacia 1310 Berlina , 1990
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Acum, pentru unele agentii, ziua de inchidere e duminica, la pranz. Deci, pana la ora 18.45 se pot gasi variantele necastigatoare, nu?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Rigor |
![]()
|
Nimic mai adevarat!
|
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Acum doi-trei ani varianta era de 10.000 lei, acum e 40.000 lei. La ei inflatia in acest timp a fost de 400%!. De fiecare data cand anuntau suplimentarea fondului de castiguri, cu diverse ocazii, marea si pretul variantei. Deci acea suplimentare se facea pe seama cresterii pretului, nu puneau de la ei nimic. Acum cativa ani jucam si eu regulat dar acum nu si culmea, atunci ghiceam frecvent 2, 3 numere chiar 4, dar acum nimic.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
lungan |
![]()
|
Am consultat arhiva loteriei romane.
Arhiva LR O chestie ciudata. Uitati-va va rog la anii 1998 si 1999. Castigatori la greu. In prima luna din 1999, in prima saptamana au existat 18 castigatori la categoria I. Acum faceti saltul la 2002... In primele 4 luni nici un castigator. As fi vrut sa vad si arhiva de dinainte de 1998. Existau chiar mai muti castigatori saptamanal, rar cand existau reporturi. Sa se fi inputinat chiar asa de mult numarul jucatorilor? |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
In 96 taica-mi a castigat premiul cel mare. A fost un caz fericit ca au fost numai 3 castigatori. De obicei erau intre 3 si 10 care isi imparteau premiul cel mare. Chestia e ca atunci era mult mai ieftina varianta.
Sunt niste ordinari c amaresc pretul variantei, astfel numai aia cu bani multi isi permit sa joace mai mult de 6 -7 numere pe un bilet fara sa foloseasca coduri. Astfel scad considerabil sansele sa se nimereasca varianta corecta. Niste marlani, i-as rade pe toti cu mitraliera! Au pus niste smecheri stapanire pe Agentia asta si fac ce vrea muschiu lor.. Mama lor de hapciupaliti! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Domnilor ia fiti atenti cateva clipe am citit toate parerile.
Nu va ganditi ca este controlat electronic prin printr-un soft bengos care i se pune conditie sa scoata varianta maxim cu 5 numere, 4 numere sau deloc, dar se dau firimituri ca sa incurajeze pe participanti. Pana azi nu am avut ocazia sa vad un castigator ! Urmariti o bila, o veti vedea cum sare din gramada, si nu o vedeti pe tot traseul ci doar cand intra in tubul colector, nu vi se pare ce SF.? Din greseala si tot ar trebui la cate variante se joaca . Stim speranta nu moare nici odata |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Imi explica si mie cineva ce-a vrut sa spuna antevorbitorul in expozeul sau?
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Parca sunt bagati niste greci in afacerea asta, nu?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Rigor |
![]()
|
QUOTE(crintea1949 @ 29 Nov 2005, 10:25) Domnilor ia fiti atenti cateva clipe am citit toate parerile. Nu va ganditi ca este controlat electronic prin printr-un soft bengos care i se pune conditie sa scoata varianta maxim cu 5 numere, 4 numere sau deloc, dar se dau firimituri ca sa incurajeze pe participanti. Pana azi nu am avut ocazia sa vad un castigator ! Urmariti o bila, o veti vedea cum sare din gramada, si nu o vedeti pe tot traseul ci doar cand intra in tubul colector, nu vi se pare ce SF.? Din greseala si tot ar trebui la cate variante se joaca . Stim speranta nu moare nici odata Yo Crintea, waaazzaaa??? Acu' serios, ce vrei sa transmiti? This post has been edited by Rigor: 29 Nov 2005, 11:23 |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Americani-s de vina, f*tu-i in gura sa-i f*t (copy Vama Veche, Hotel Cismigiu)...
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Rigor |
![]()
|
Hai ma Paul ca aici e vorba de greci ce dracu nu mai faci diferenta?
|
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Reformulam:
Greci-s de vina, f*tu-i in gura sa-i f*t (copy Rigor, ex Calmar). ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Rigor |
![]()
|
Bre da' nu ma da de gol
![]() |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ati uitat de report? Inca nu s-a castigat... O mana criminala a dat cu piciorul... Declar redeschisa teoria conspiratiei...
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Pai vine Revelionul, Loteria ce vroiai sa puna pe masa ?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
si ce bugetul statului nu are nevoie de bani ??? 55% din incasari merg la buget si 45% la castigatori.
|
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
navajo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 5 January 05 ![]() |
Puteti sa faceti calculul sa aflati cate variante se joaca pe saptamana.
Se triseaza in cazinouri unde stai la masa si ,,vezi''tot,darminte la loto unde nu vezi nimic. |
--------------------
dacia
1310 Totul este relativ!
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ia uite ca ziaristii citesc si pe la cafenea
![]() http://www.hotnews.ro/articol_40905-Loteri...anii-nostri.htm |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Hehe, am uitat sa va zic: am avut 4 numere la tragerea din 1 ianuarie... inca unul si m-as fi scapat de credite
![]() |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
nitz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 04 From: Bucuresti ![]() |
A facut si laboratorul meu niste calcule...
Probabilitatea de castig 6/49 la un milion de variante simple jucate e de ~7%, adica mica. La 5 milioane de variante simple, e de 30%. La 10 milioane, e de 50%. Morala: daca 6 saptamani la rand joaca "doar" un milion de oameni, probabilitatea ca nimeni sa nu castige e de ~65%. Destul de mare sa se si intample in realitate ![]() Teoria asta ar putea fi verificata daca numarul de variante jucate in fiecare saptamana e disponibil pe undeva. This post has been edited by nitz: 19 Jan 2006, 14:13 |
--------------------
Renault
Clio
- alb murdar
|
|
ghc |
![]()
|
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 01:39 |