Turometru CLi
![]() ![]() ![]() |
Turometru CLi
Nike |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Mă... sincer ți-aș recomanda să te duci într-un service, te costă kam 150k lei și nu-ți bați capul! Da dacă tu vrei să o faci singur...
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
Nike |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
HAAAAA
Pai am fost la service si baietii nu stiu, cand l-am intrebat pe ala a palit deodata si mi-a spus cu o jumatate de gura ca s-ar putea cumva.L-am mai intrebat si de ce nu are un relanti stabil si iar a dat-o prin balarii... Era pe aici un anume domn Nelu, avea carticica de service a sistemului, voi stiti ceva de dansul??? :?: |
-------------------- |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cred că trebuie să te duci la alt service!
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
c1p0 |
![]()
|
![]() I find your lack of faith disturbing. Group: Members Posts: 160 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti - Colentina ![]() |
:shock: Ciudati aia de la service! Poate nu se pricepeau! Du-te in alta parte!
|
--------------------
Dacia
Logan
dCI Ambition 2007 I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
nike iti zic eu.
nu stiu exact dar s-ar putea ca instalatia electrica a masinii sa aiba si mufa de la turometru.cred ca sigur o are pt ca acolo sunt si pozitiile,faza lunga etc. chestia e ca turometrul este alimentat(+12v si -12v) si mai are un fir care duce la ruptor. Acum in primul rand trebuie sa dai ceasurile jos si sa vezi cum se prezinta treaba. daca crezi ca e complicat dute la service.daca eram in bucuresti ne intalneam si ti-l puneam eu... |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
sa-mi arati si mie ruptorul la dacia pe injectie, ca-l mananc
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
oricum e f buna ideea cu cautatul mufei, ca poate exista, eu de exemplu am turometru dar n-am indicator de presiune la ulei (am doar bec), cu toate ca sonda de presiune (cea de manomentru, ca e si aia pt bec) e infipta in motor (si costa o gramada de bani aia si e pusa efectiv degeaba)
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
fion98 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
la fel e si la nova gti, m-ar interesa si pe mine un indicator de ala, dar .....
![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
- IL-xx-DIO --
|
|
Ov |
![]()
|
firul de turometru tb sa iasa de undeva din calculator, dar .... :wink: mai bine incerci intr-un service la un nenea care chiar are idee
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
QUOTE sa-mi arati si mie ruptorul la dacia pe injectie, asa e..am gresit m-am cam grabit si nu mi-am dat seama. totusi mufa cred ca exista sigur si e echipata complet adica contine si firele de la turometru |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
Nike |
![]()
|
Mda, pai vedeti voi, cat de curand o sa aflu cum e cu turometrul asta de cli si va spun si voua, la service nu ma duc, am jurat sa nu mai calc in service, oricum ma cert cu ei mereu.Am desfacut bordul, mufa care merge la partea cu turometrul nu are firele puse si difera si cele de frana de mana si temperatura, dar asta se rezolva; ceasul in sine are cum a spus si marius-gabriel +, - si impulsurile.Cred ca impulsurile se leaga la masa comuna a bobinelor de inductie, asta in varianta romaneasca.Acum nu stiu ce specificatii are indicatorul turcesc, cum ar fi tipul se impuls citit si tensiunea lui.
Bordul asta e un surogat oricum, controalele care le avem noi pe bord nu provin de la ECU, ci doar becul de injector, or la ecu se puteau lega frumusel toate ceasurile, chiar si altele in plus cum ar fi cel care sa indice economicitatea. |
-------------------- |
|
marius-gabriel |
![]()
|
nike,bobina trebuie sa primeasca aceleasi impulsuri ca si la cele pe carburatie.
legi firul de bobina si tre` sa mearga |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
Nike |
![]()
|
marius-gabriel, bobina nu este una casica, este dubla, bobina cu distributie stationara de tensiune:
"Dupa ce s-a pus contactul motor, bobina este alimentata cu tensiune (+ D.C); ea este comandata prin (-) de unitatea de control electronica, astfel: pentru bujiile 1 si 4 prin pinul 1 si pentru bujiile 2 si 3 prin pinul 19. Circuitul secundar se inchide prin cele 2 bujii, la cilindrul aflat in faza de compresie tensiunea scanteii este de aproximativ 20 kV, iar la cilindrul aflat in faza de evacuare, tensiunea auxiliara este de 250 – 300 V si de polaritate inversa." |
-------------------- |
|
marius-gabriel |
![]()
|
atunci nu stiu...e destul de naspa
|
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
Ov |
![]()
|
hai c-am gasit: conform cartii de service a injectiei bosch ma 1.7, turometrul se leaga la calculator la pinul 24
dar inainte de a incerca, luati masina cuiva si masurati firul dintre turometru si pinul 24 sa vedeti daca nu mai e ceva "pe drum" |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Nike |
![]()
|
multumesc mult, dar in cartea mea nu scrie nimic de turometru...poate am alta?! :shock:
|
-------------------- |
|
Nike |
![]()
|
Ba scrie, da is eu bou! :oops:
|
-------------------- |
|
Ov |
![]()
|
pai cred ca ai acelasi doc pe care il am si eu ... ala de nova care se termina brusc la partea electrica, nu?
daca ai ceva mai complet, trimite-mi si mie |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Nike |
![]()
|
Da, e acelasi, nu are schema electrica, il am de la domnul Nelu.
Asa mai am niste pdf-uri in nemteste, dar nu este decat partea de injector fara electrica. |
-------------------- |
|
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
QUOTE sa-mi arati si mie ruptorul la dacia pe injectie, ca-l mananc da la daciile clasice, unde e ala?(sunt total incepator in mecanica, mai stiu cat de cat, da pana acu n-am auzit de ruptor) ca as vrea sa imi bag si eu un turomentru, si nu am idee un sa'l leg... |
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ
|
|
tyka |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 356 Joined: 22 February 04 From: slobozia ![]() |
daca este pe injectie nu poti pune turometru
![]() |
-------------------- |
|
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
am zis ca e clasica...de unde atata injectie...
daca e de prin 86 ![]() |
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
tyka |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 356 Joined: 22 February 04 From: slobozia ![]() |
scuze da se pote oune se leaga iesirea turometrului la borna bobinei de unde se alimenteza cu 12 v [adica cea din partea cu volanul
![]() |
-------------------- |
|
powerx |
![]()
|
aha...si celalt fir presupun ca la masa...clar pana aici, acum sa vedem ce iese
![]() |
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
Ov |
![]()
|
QUOTE daca este pe injectie nu poti pune turometru ![]() pe bune???? ia uita-te si tu la daciile pe injectie (2000 - 2001) sa vezi ca au turometru ... cum oare??? intr-adevar, nemaiexistand ruptor nu se leaga acolo, in schimb ai o iesire din calculatorul masinii special pt turometru |
--------------------
Dacia
1300
|
|
tyka |
![]()
|
astept rezultatu
![]() |
-------------------- |
|
xix1319 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 25 February 04 ![]() |
Eu am prins turometru la Li dar atunci cand claxonez sare cateva mii de ture,nimeni nu a stiut sa-mi spuna de ce.Daca stie cineva unde gasesc indicator de presiune pt ulei si daca merge montat ,sa scrie si el aici .
|
-------------------- |
|
oly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 2 February 04 From: Bistrita ![]() |
da sa scrie ca nici eu nu am ac la ulei
apropo de turometru cand aprind farurile imi sare in sus cu vreo 1000 de ture sa nu mai zic cum face cand claxonez ps dacie cli din 2000 |
-------------------- R9 1.7 '83
|
|
xix1319 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 25 February 04 ![]() |
cred ca din cauza acestor probleme au renuntat la turometru.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 01:36 |