Usi care se inchid grrreeeuu (problema BALAMALE)
![]() ![]() ![]() |
Usi care se inchid grrreeeuu (problema BALAMALE)
cristig |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
northwood |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 26 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca e din cauza contractiei balamalelor.
|
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
2009 Maxon CM 10 - Midland ML 145
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu la DSN m-am invatat sa ung cumsecade toate balamalele de la usi. Am mai patit o treaba: capota se ridica greu dintr-un anumit punct in sus si forta rau in balamale. Un baiat de aici m-a avertizat sa fiu atent cu ea, ca daca pocneste vreo sudura acolo, nu o mai face nici tata mare, ca e mult prea inaccesibil. Asa ca am dat cu spray de deblocare la greu, si apoi vaselina. Tzutz.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Baga si tu niste ulei d'ala de broaste pe la toate broastele, balamalele, si pe la incuietoare!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
cristig |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
O sa ma duc sa caut si sa le ung pe toate. Ca unse merg toate mai bine
![]() |
-------------------- |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
si io i-am dat cu unguent azi ca nu se mai cobora pe dreapta din masina
![]() ![]() ![]() |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
cristig, am si eu aceeasi problema, la usa soferului. N-are nici o legatura cu frigul sau cu zapada! La mine a inceput sa faca figuri prin Octombrie. AM bagat spray degripant dar efectul a fost aproape insesizabil. Trebuie sa freci usa aia pina te apuca ferba musculara, abia pe urma se "lasa" un pic...
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
sa fie oare de la chedere care sunt cam tari?
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
E de la balamale, ce treaba sa aiba chederele ???
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pai daca sunt tari chederele, usa nu ajunge cum trebuie pe balamale, nu stiu, zic si io, nu dati
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
nu e vorba de usa pe balamale e vorba ca nu se poate misca usa pe toata cursa ei
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Marty |
![]()
|
De miscat , se misca! Dar o face f. greu.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
aviasol |
![]()
|
QUOTE De miscat , se misca! Dar o face f. greu. da asta vroiam sa zic si io |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Ov |
![]()
|
scuze, n-am inteles io :oops:
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu am constatat ca nu-si da drumul imediat dupa degripant (oricum, ungerea trebuia facuta preventiv). Dati cu degripant in cateva randuri. Apoi bagati vaselina. Totul cu exercitiu fata-spate cat va tin muschii. Isi da drumul mai apoi.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
adevarul e ca usa de la sofer la rozu lu' marty se misca incredibil .. asa noroc mai rar, ce-i drept...
da' zi-mi si mie de ce nu o rezolvi ca te stiam bataios? |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
Am rezolvat-o de mult! Am consumat juma' de spray pe ea.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
cristig |
![]()
|
eu sper din tot sufletul sa fie din cauza temperaturii. oricum o sa gresez si usile. daca nu cedeaza nici asa ma duc cu ea in service si le fac portiera guler! frate greu e in tara asta sa faci ceva ca lumea...
![]() |
-------------------- |
|
omman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 9 January 04 From: Bacau ![]() |
Referitor la usile care se inchid greu, am inteles ca trebuie umblat putin la incuietori, iar pe chedere trebuie pus silicon. Deoarece usile nu se prea inchid din prima m-am dus la Dedeman. Am fost informat ca sunt chederele tari. Fas! Masinuta este din 03 Noiembrie. Nu mai zic cat fortez porbagajul sa se inchida. Balamalele trebuie unse cu unsoare nu cu ulei! Ala cred ca o sa curga si prin urmare e pus degeaba. Oricum trebuie ca un meserias sa-mi umble putin la incuietori.
Probleme aparute in 2 luni: Plasticul de care tii cand tragi portiera din interior a iesit de la locul lui. Au dat panoul jos, au adus manual la nivel tabla de care se tine si l-au pus la loc. Pare sa se tina de tabla. La un moment dat usa sofer se deschidea din interior dar de afara ioc. Am rezolvat problema (nu cu calm ![]() Cu inghetatul inca nu stiu cum e pentru ca duc masina la garaj. Dar banuiesc ca e nasol. Cu plasticaraia vor mai fi probleme (manopera si materiale romanesti de la Mioveni :cry: ). La fosta Dacie din 1981 vara nu am habar ce are sub panourile de la usi si am dat-o in noiembrie. Restul sper sa fie bune. Sanatate! |
--------------------
Nissan
Almera
2006 Drum bun!
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
imi pare rau sa aud ca ai deja probleme , dar sper ca se vor rezolva si te vei bucra si tu de masina . bine ai venit
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Mie astazi usa soferului a refuzat sa se deschida mai mult de jumatate. Initial am crezut ca a inghetat apa care s-a scurs prin gaura de la baza usii (aia dinspre aripa) ca am mai patit-o. Am verificat si nu era din cauza ghetii. E tare cuidat. Usa se deschide cam pana la jumatate dupa care refuza sa se mai deschida si ai senzatia ca tine ceva. Mi-a fost frica sa trag mai tare sa nu cumva sa raman cu vreo balama ceva in mana. De urcat m-am urcat fara probleme (antrenament de la parcatul in locuri inguste sau aprope de garduri). Am mers cativa km, cand m-am dar jos aceeasi problema. Cand am deschis usa sa intru din nou in masina s-a deschis normal, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
In speta asta cred ca Dacia poate fi acuzata doar ca face economie la vaselina poate, ca in nici un caz nu e o problema specific Dacia.
Eu am patit-o grav de tot mai demult pe Peugeot. Avea plasticele ale de sub aripi zburate motiv pentru care orice era pe asfalt ajungea si pe acolo, la mecanismul usilor din fatza, de la mizerie la apa. Cert e ca vaselina aia "s-a spalat" de la atita mizerie si la un moment dat a inceput sa se frece fier pe fier. Se deschidea relativ usor, dar cind sa o inchid avea momente in care ma opinteam in ea sa o inchid... cu niste zgomote si piriituri infernale de ma asteptam sa ramin cu ea in mina in orice moment. Alteori mergea aproape normal. Problema s-a agravat foarte tare in decursul a doua zile... cind eram cu ea prin tara si nu aveam ce sa-i fac. La intoarcere in Bucuresti la service au pus plastice din alea noi, au curatat bine locul si au dat cu vaselina din abundenta. Si acum merge mai bine decit cum mergea de noua. La SLZ usile din spate se deschid mai prost, probabil si pentru ca sint aproape nefolosite. Alea din fata insa merg aproape perfect, si nu am observat schimbari de cind a venit iarna. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
Marty |
![]()
|
Iar a inceput....e a 3-a oara din Octombrie si pina acum.......
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Am patit la fel, am dat cu de toate, tinea 1..2 saptamani si iar mergeu usile asa de greu ca se stresa tabla pe care sunt sudate balamalele. Am fost la service, tipul, om cu rabdare, a pus ulei uzat din belsug cu o seringa uriasa si tot inchidea si deschidea cate 5 minute. Dupa vreo juma de ora a inceput sa curga din balamale o tona de rugina. Tipul a mai continuat vre un sfert de ora pana cand nu a mai curs rosu. Am un an de la operatie si inca merge tut. Tipul mi-a zis ca sprayul degripant face minuni pe moment, dar dupa cateva zile rugineste si mai tare.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
sstanescu |
![]()
|
Cam asa stiu si eu. Sfatul pe care l-am primit a fost sa nu dau cu degripant fara ca apoi sa dau imediat cu vaselina la greu.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
|
Marty |
![]()
|
Atunci o sa-i pun DuraLube......
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Marty |
![]()
|
Azi am dat cu LubriMax, un spray cu vaselina. Sa vedem cit tine si cu asta. Oricum, cred c-o sa-i vars niste ulei maine pe balamale si pe urma acopar totul cu vaselina! Profilactic!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Marty, nu trebuie sa pui vaselina ... eu am dat cu ulei cand era aproape noua si mi-a facut prima data figura cu mersul greu (in vara lu' 2002) .. si de atunci au trecut doua ierni si inca o vara peste ea si portierele se deschid la fel de usor ca-n prima zi.
Eu unul i-am dar cu o siringa ulei 10W40 ..... (elf .. dar asta nu are importanta ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
aviasol |
![]()
|
si io am dat cu degripant si vaselina + ulei si acum pare ok :wink:
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
dragi moderatori, vedeti ca mai este un topic cu fix aceleasi bube....tot in sectiunea asta!....
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 06:54 |