trusa medicala, triunghiul si stingatorul, obligatorii sau nu? (in prezent)
![]() ![]() ![]() |
trusa medicala, triunghiul si stingatorul, obligatorii sau nu? (in prezent)
coje79 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 24 March 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3
2012 Sport Tourer
- - Nemo me impune lacessit
|
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Sunt la fel de obligatorii si acum.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
"si vesta? cat e domnle' vesta?"
Vesta reflectorizanta va fii obligatorie? This post has been edited by wo_name: 5 Apr 2006, 15:51 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
coje79 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 24 March 06 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Sony @ 5 Apr 2006, 15:48) da, ai dreptate. in legea din 2002 apare asa: "CAPITOLUL X - Dispozitii finale Art. 115. - (1) Detinatorii de autovehicule sunt obligati sa doteze autovehiculele pe care le detin cu truse medicale de prim ajutor, pentru fiecare categorie de autovehicul, precum si cu triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, conform legislatiei în vigoare." in noua lege o sa fie noul articol 8 din capitolul 2. "9. Dupa articolul 8 se introduce un articol nou, art. (nota mea: 8 prim), cu urmatorul cuprins: "Art. (8 prim). - Pentru a putea fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim-ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate"." This post has been edited by coje79: 5 Apr 2006, 16:05 |
--------------------
Renault
Megane 3
2012 Sport Tourer
|
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
QUOTE(coje79 @ 5 Apr 2006, 18:00) "Art. (8 prim). - Pentru a putea fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim-ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate"." Bun,deci trebuie toate astea.Dar cuvantul cheie e "omologate".Stingatoare nu stiu sa existe ,si daca va amintiti acum aproximativ un an a fost si la tv despre asta,dar si acum tot aceleasi stingatoare de "s.r.l." se gasesc.Deci nu e o investitie aiurea in cazul asta?Pentru ITP se gaseste unu la un prieten daca e nevoie. |
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Stingatoarele trebuie sa aiba pe ele un abtibild "RAR" care atesta faptul ca sunt omologate.
Al meu are (e un junghi din ala care arata ca un spray) Partea "nasoala" (cel putin pentru unii) este ca vor trebui sa isi reimprospateze automat trusa medicala si extinctorul la fiecare 18 luni (termenul de valabilitate al acestor articole). |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
coje79 |
![]()
|
cat costa o panarama de-asta de stingator?
|
--------------------
Renault
Megane 3
2012 Sport Tourer
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Da asa e trebuie sa aiba lipit ceva cu RAR pe ele, la fel ca si PIESELE DE S.R.L. toate au lipit RAR pe ele si sunt vai mama lor....
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Si totusi vesta(Lacoste) trebuie?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
|
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
little sam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 3 January 06 ![]() |
S-ar putea sa se bage si vesta obligatoriu. In caz de pana pe timpul noptii sa te vada si ceilalti soferi. Treaba e luata din Marea Britanie. Se discuta despre asta la o emisiune tv acum vreo doua luni pe un post local.
|
--------------------
logan
preferance
- CT-62-SMA Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Se pare ca trebuie sa cumpar si zdreanta sunt si verzi si portocalii dar costa 250000 mi se pare aberant pretul
Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Cand am fost ultima oara la ai mei, adica acu' mai bine de o luna, ai mei erau speriati ca eu circul cu masina fara trusa, triunghi, extinctor si vesta iar politia hunedoreana opreste masinile si intreaba de accesoriile respective.
Asa ca am achizitionat: trusa medicala: 500.000 ROL, triunghi reflectorizant: 250.000 ROL, vesta reflectorizanta verde: 150.000 ROL, extinctor auto: ~400.000 ROL. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
Am luat vesta de la Metro cu 100.000.
|
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vesta va fi, asa cum ati citit pe topicul cu noul cod rutier presupun, obligatorie pentru autovehicule cu sarcina >3,5t
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E, o vesta e buna la casa, pardon, masina omului, ca te face mai vizibil, si in caz de ninsoare poti dirija circulatia de blambeci pe valea prahovei ca te ia lumea de politist... Si scapi mai repede din ambuteiaj.
Stiu un caz absolut autentic... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 5 Apr 2006, 21:56) E, o vesta e buna la casa, pardon, masina omului, ca te face mai vizibil, si in caz de ninsoare poti dirija circulatia de blambeci pe valea prahovei ca te ia lumea de politist... Si scapi mai repede din ambuteiaj. Stiu un caz absolut autentic... si eu stiu cazul.... ![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Desi trebuie sa imi procur si eu si ma cam deranjeaza, nu cre'ca e cazul sa cartim, astea ar trebui sa fie la masina. Ganditi-va numai la unul care trebaluieste pe langa masina pe timpul si iti apare din neant in fata. Mai ganditi-va ca ati putea fi voi ala.
|
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
coje79 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 3
2012 Sport Tourer
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Rigor @ 6 Apr 2006, 10:12) Desi trebuie sa imi procur si eu si ma cam deranjeaza, nu cre'ca e cazul sa cartim, astea ar trebui sa fie la masina. Ganditi-va numai la unul care trebaluieste pe langa masina pe timpul si iti apare din neant in fata. Mai ganditi-va ca ati putea fi voi ala. Pentru asta exista triunghiul pozitionat la 5-10 metri in spatele masinii, vesta e inutila dupa parerea mea in cazuri deastea.... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Eu mi-am luat 3 veste de siguranta...
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
bion |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
little sam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 3 January 06 ![]() |
O sa apara stirea ca au aterizat extraterestrii in Romania!!!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
logan
preferance
- CT-62-SMA Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
eu am o geanta de voiaj care cuprinde:trusa medicala stingator triunghi reflectorizant lumanari chibrituri bricheta pompa de umflat cauciucuri o lampa multifunctionala la 12v la bricheta auto o patura un cearsaf briceag cutit 2 veste reflectorizante+etc. toate absolut noi si in termen de garantie. sper sa nu le folosesc NICIODATA.fata de caterinca cu vestele vin si va spun:e bune nene! pana de curand toti alpinistii umblau costumati in alb pe timp de iarna si pana n.au murit de sau saturat ei nu le.a venit ideea sa.si puna veste REFLECTORIZANTE.au murit cei care se rataceau de grup. si daca nu luati nota de ce va spun emigrez in congo.barul ala din ferentari.
adaugat de moderator: va rog sa folositi CRATIMA unde e necesar .. NU PUNCTUL. urmatoarele mesaje cu punct in loc de cratima vor fi sterse. |
--------------------
a
b
c
|
|
clan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva unde se fac verificari de stingatoare? Pe al meu scrie ca trebuie verificat la 12 luni.
Kit-ul de reimprospatat trusa medicala, de unde se poate cumpara? Cand am luat-o de la dealer, odata cu masina, erau deja "duse" vreo 8 luni din termenul de garantie. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- B-00-000
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Kit pt trusa medicala am vazut in Carrefour acu vreo doua sapt. Costa parca 20ron, dar nu bag mana in foc.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
QUOTE(clan @ 5 May 2006, 10:48) Stie cineva unde se fac verificari de stingatoare? Pe al meu scrie ca trebuie verificat la 12 luni. Kit-ul de reimprospatat trusa medicala, de unde se poate cumpara? Cand am luat-o de la dealer, odata cu masina, erau deja "duse" vreo 8 luni din termenul de garantie. In Cora Militari - in jur de 170.000 ROL |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Pachetul Legislativ Obligatoriu nu reprezinta decat o sursa de a mai trage niste bani de la clienti. Nu mai poti cumpara o masina noua fara sa achizitionezi si acest pachet de la dealeri. Si cum spre exemplu la Renault acest pachet costa 42 euro ( la Dacia nu am gasit) rezulta ca se practica jaful pe fata....La hypermarket-uri se poate gasi un set identic cu 800.000 - 900.000....Eu am achizitionat acum o luna trusa medicala cu 350.000 si triunghiul reflectorizant cu 200.000. Stingatorul era 250.000. Ar trebui sa protestam fata de impunerea achizitionarii de la dealeri a acestor pachete, atita vreme cit ele pot fi cumparata ulterior la jumatate de pret....
|
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:13 |