DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> HELP CASCO ASIT

daciaclub-cj666
post 27 May 2004, 20:33
Post #1

Membru

Group: Members
From: Cluj

Imi cer scuze ca am fortat deschiderea unui fir care probabil are frati prin alta parte, dar ma intereseaza doar SLZ!
Sar in aer de nervi mai tare ca azotatu' de pe sosea! Am avut CASCO la ASIT anul trecut, mi-au luat 6.000.000 tot anul, la 6350 euro asigurati. M-am dus acuma, ca mi-a expirat asigurarea, mindru ca am 15% reducere pentru ca n-am indoit nimic si mi-au calculat senin cu reducere 8.000.000 (cam 189 euro dupa reducere) pe an la 5400 euro suma asigurata. Anul trecut nu aveam nici fransiza, dar anul asta mi-au bagat si de aia, fire-ar Asitul naibii.
Imi puteti spune cei care aveti CASCO pe unde sunt conditii mai normale, nu ca m-ar deranja foarte tare suma, dar mi se pare nesimtire ca reducerea de 15% sa fie de fapt adaos de cam 50% tinind cont de prima si suma asigurata. As trece la alta firma, dar nu am timp sa caut, ca-mi expira polita si-i pierd si pe aia 15% reducere.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 27 May 2004, 21:20
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Eu am casco la Asiban, fara fransiza, inclusiv vandalism, greve etc. Platest in jur de 5500000 pe an la o valoare asigurata de 5605 EUR (contractul e pe 5 ani ca am luat-o in rate si valoarea e constanta, plus ca nu beneficiez de reducere). Eu ti i-as recomanda, pentru ca atunci cand am avut probleme chiar s-au dovedit a fi amabili.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
MariusI
post 28 May 2004, 09:34
Post #3

Membru autentic

Am si eu aceeasi problema si trebuie sa-mi fac asigurarea azi, ca imi expira cea veche . Mi s-a propus ARDAF, care cica are contract de decontare cu Latin EFE (Huooooooo !) si cu Adras.
Diferenta ar fi 142Eur fata de 233 Eur la masina si 26$ fata de 49$ la casa.

Stie cineva ceva despre ARDAF / Adras ? Am nevoie de un raspusn REPEDE, pls !!

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
laurh
post 28 May 2004, 09:36
Post #4

Membru autentic

Eu am la asiban fara vandalism si platesc vreo 5.2 mil . Sa inteleg ca diferenta pana la "vandalism" e asa de mica ? Tre sa mai trec pe la ei inseamna. :twisted:

--------------------
+
johnsws
post 28 May 2004, 09:41
Post #5

Membru autentic

da tu l-ai intrebat pe agentul ala de asigurari de ce e asa mult? si i-ai pus in vedere a mergi la alta companie de asigurari? io mi-am facut la alta firma si la 5800 euro asigurati platesc mai putin de 8.000.000, nu mai stiu exact cat, parca vreo 7mil. adica 3% si cu fransiza zero. si e primul an, fara reducere si alte alea. nu cred ca e cea mai buna asigurare dar era cea mai la indemana, si lucreaza direct cu serviceurile auto care ma interesau.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
Tudor B
post 28 May 2004, 10:22
Post #6

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Am CASCO la Asirom, suma asigurata e de 5456 euro (5246 - valoarea de pe factura + 210 euro - dotari suplimentare) iar prima de asigurare e de 122 euro ~ 5 mil. Am avut CASCO la asirom si pt fosta DSN si am avut 3 ani consecutivi fara daune, am primit reducerile aferente nici decum nu mi-a crescut prima de asigurare. Vezi care e motivul pentru care a crescut prima.

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
MariusI
post 28 May 2004, 10:29
Post #7

Membru autentic

Pai va spun eu cum e la Alianz (la masina mea)

- a scazut valoarea asigurata de la 6630 la 5640 E
- a crescut procentul de asigurare de la 2.7 la 3.3 (deh, masina veche)
- nu se mai acorda 10% discount la plata integrala, ci numai 5%
- la prima de asigurare se mai adauga 30% (asa e la alianz pt solenza :vmad: )
- se scad 15% ca n-am avut daune in anul anterior
- se mai adauga x% pentru eliminarea fransizei

..si gata ! Asta e...

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
Wolfmark
post 28 May 2004, 11:07
Post #8

Membru autentic

[quote]Eu am casco la Asiban, fara fransiza, inclusiv vandalism, greve etc. Platest in jur de 5500000 pe an la o valoare asigurata de 5605 EUR (contractul e pe 5 ani ca am luat-o in rate si valoarea e constanta, plus ca nu beneficiez de reducere). Eu ti i-as recomanda, pentru ca atunci cand am avut probleme chiar s-au dovedit a fi amabili.[/quote]

Zi-mi si mie un citat (sau articolul) din contract unde se specifica asigurarea si la vandalism. Eu am CASCO FULL la Asiban, cu fransiza 0 ... si stiu ca nu sunt acoperite pagubele produse de vandalism. Si mai stiam ca nu prea se asigura asa ceva...

Eu am politza in care se specifica asigurarea in cazul evenimentelor datorate grevelor si a manifestatiilor de nu stiu care ... dar nu vandalism.

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
bogdan_o
post 28 May 2004, 11:34
Post #9

Pe pagina a II-a, al punctul II al contactului, acolo unde scrie ce NU acopera la mine scrie ceva de genul: nu se acopera razboaiele, efectele radiatiilor (care fac obiectul asigurarii de pool nuclear) si sabotajul. De vandalism nu am citit nimic si nici mai departe nu scrie. De aici am dedus ca vandalismul este acoperit. Se poate insa ma insel. Oricum, cand mi-am gasit masina zgariata m-am dus la ei si m-au despagubit.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
kaspersky
post 28 May 2004, 11:52
Post #10

maistru Zen

Eu am casco la BCR Asigurari, am scos fransiza, valoarea asigurata e 6675 (parca) EUR, platesc 4 rate a 43 EUR pe an. Daca ii plateam pe toti deodata era ~160 EUR (daca bine mai retin).

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
sstanescu
post 28 May 2004, 12:04
Post #11

Membru autentic

Asta cred ca-i cea mai mica asigurare pe care am auzit-o! 43 EUR pe an pt. o dacia de 6675 EUR?????

Sau nu am inteles bine si asta e scoaterea de fransiza, caz in care mi se pare mare rau! Eu la Asiban mi-am scos-o pt o suta si ceva de mii!

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
+
Tudor B
post 28 May 2004, 12:16
Post #12

Membru autentic

4 rate de 43=172, si eu as vrea o prima de 43 pe an. laugh.gif

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
sstanescu
post 28 May 2004, 12:20
Post #13

Membru autentic

A, duh, tampit mai sunt! Iar calc azi in strachini...

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
MariusI
post 28 May 2004, 13:11
Post #14

Membru autentic

Tocmai mi-am facut la Ardaf, m-au basicat rau astia de la Allianz..7.5 milioane la o valoare asigurata de 6400 Eur masina + 20000Eur casa. Fransiza numai la furt total 10%

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
Marty
post 28 May 2004, 13:29
Post #15

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

ARDAF ?????? Ai baut apa dupa Lassie ????? Ce dracu', ma, eu urlu pe aici ca mai aveam putin si muream de git cu ei si tu iti faci CASCO la aia ????
Ma rog, bafta!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
MariusI
post 28 May 2004, 14:09
Post #16

Membru autentic

PAi puii mei, cand am intrebat mai sus, INAINTE sa-mi fac, n-ai zis nimica..si io n-am vazut unde ai facut tu gat sad.gif

Oricum, imi expira maine si nu mai aveam timp sa alerg pe la altii , si aici cunostea asiguratorul meu.

Tu ce ai patit cu astia ?

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
Lucian BLK
post 28 May 2004, 15:21
Post #17

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Eu mi-am facut asigurarea miercuri 26.05.2004, cand dealtfel mi-am ridicat si masina, la ASIROM.
Valoare asigurata 6680 (scala perla) - prima asigurare 145 pe an platibili in 4 rate!
Contractul e pe 5 ani (perioada creditului), in contract fiind prevazute toate cele 20 rate! Descrescatoare cu 10% pe an!

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
bogdan_o
post 28 May 2004, 16:51
Post #18

Ce mama naibii. La toti le scade prima la casco numai mie nu. Eu platesc aceeasi valoare in fiecare an, asa e contractul. Singurul avantaj e ca se pastreaza valoarea initiala a masinii. Adica daca mi-o fura, aia imi dau tot 5605 EUR, indiferent daca mi-o fura acum sau peste 3 ani. Nici macar bonus pentru lipsa incidentelor nu am.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
kaspersky
post 28 May 2004, 17:06
Post #19

maistru Zen

buna metoda de a lua bani in plus, banuiesc ca ai luat credit de la BRD si te-au obligat sa-ti faci casco la Asiban.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Maf
post 28 May 2004, 17:13
Post #20

Membru

[quote]
La toti le scade prima la casco numai mie nu
[/quote]

Nu esti singur biggrin.gif
Pana la urma nu e asa mare paguba prin faptul ca platesc aceiasi prima de asigurare in fiecare an.Cu cat s-ar reduce prima de asigurare pe an? Cu 10 maxim 15 Eu. Daca era vorba de o prima mai mare (500-600 Eu) reducerea insemna ceva...
Recunosc, puteam si eu sa ma duc sa fac la Asirom(eu am la Omniasig) insa asta insemna ca trebuia sa aman ahizitionarea masinii ceea ce in acele momente mi se parea "inacceptabil" laugh.gif laugh.gif. Agentul de la Omniasig era la banca cand faceam dosarul de credit.

bogdan_o, i-ti doresc(ca si mie dealtfel) ca asta sa fie singura noastra problema. :wink:

--------------------
Dacia Solenza Clima - B-00-XXX
+
MariusI
post 28 May 2004, 17:41
Post #21

Membru autentic

Maf, teoretic poti sa ai o reducere a primei de cca 40% in vreo 4 ani daca nu ai accidente. Practic, dupa cum am vazut pe pielea mea la Alianz, chestia e irelevanta, pentru ca procentul din valoarea masinii creste cu mai mult decat e reducerea sad.gif

Ce m-a enervat pe mine la Alianz a fost ca am realizat ca daca eu ma duceam acum sa-mi fac o polita noua (adica nu sa o prelungesc pe cea existenta) la masina mea veche de un an, plateam MAI MULT decat daca masina era noua, iar valoarea asigurata era mai mica cu 10%...si asa am ajuns la Ardaf sa ma injure Marty smile.gif

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
Wolfmark
post 28 May 2004, 22:13
Post #22

Membru autentic

[quote]Ce mama naibii. La toti le scade prima la casco numai mie nu. Eu platesc aceeasi valoare in fiecare an, asa e contractul. Singurul avantaj e ca se pastreaza valoarea initiala a masinii. Adica daca mi-o fura, aia imi dau tot 5605 EUR, indiferent daca mi-o fura acum sau peste 3 ani. Nici macar bonus pentru lipsa incidentelor nu am.[/quote]

S-o crezi tu. Vezi ca m-am mai certat cu Martinez pe tema asta intr-un thread. E o clauza mare si tare care zice ca valoarea maxima a despagubirii este minimul dintre valorea reala a masinii in momentul pagubei (adica dupa un catalog al lor) si valorea asigurata. Niciodata nu o sa iei de la CASCO mai mult decat face. Poti sa asiguri tu SLZ si la 100.000$ (daca ti-ar da voie, ma rog) ... nu o sa iei atat sad.gif

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
bogdan_o
post 28 May 2004, 22:32
Post #23

OK, dar atunci sa imi scada prima de asigurare proportional cu deprecierea masinii. Eu nu am gasit pe nicaieri clauza aia, dar acum m-ai facut curios. La mine pe contcat scrie suma totala de plata pe 5 ani (in lei) si rata anuala. Adica, desi ei o sa imi asigure o valoare din ce in ce mai mica, eu o sa platesc de fiecare data ca si cum as asigura valoarea initiala a masinii.

Maf, sa stii ca nu asta-i singura probleme. Mie in contract imi scrie valoarea in lei, si daca scade prea mult leul in comparatie cu EUR o sa ajunga sa valoreze masina mea cat o cutie de chibrituri. La 200 si ceva de milioane am asigurat-o, 200 si ceva de milioane (macar atat sper, ca daca Wolfmak are dreptate am pus-o) or sa imi dea in caz de ceva si peste 5 ani.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Maf
post 29 May 2004, 21:12
Post #24

Membru

bogdan_o, faptul ca valoarea asigurata este in lei este destul de nasol. Nu ai putut alege sa-ti asiguri masina in EU? La mine nici nu s-a pus problema sa se faca asigurarea in lei. Aveam de ales intre a plati prima de asigurare in valuta(caz in care primeam suma asigurata in valuta) sau in lei(caz in care primesc lei la cursul din ziua platii). In ambele cazuri suma asigurata este in EU(6270).
Dar am o intrebare. Chiar daca ai incheiat CASCO pe 4 ani nu poti sa renunti dupa un an? Este specificat in contract faptul ca platesti daune daca rennunti?

--------------------
Dacia Solenza Clima - B-00-XXX
+
daciaclub-cj666
post 31 May 2004, 07:40
Post #25

Membru

From: Cluj

[quote]Pai va spun eu cum e la Alianz (la masina mea)

- a scazut valoarea asigurata de la 6630 la 5640 E
- a crescut procentul de asigurare de la 2.7 la 3.3 (deh, masina veche)
- nu se mai acorda 10% discount la plata integrala, ci numai 5%
- la prima de asigurare se mai adauga 30% (asa e la alianz pt solenza :vmad: )
- se scad 15% ca n-am avut daune in anul anterior
- se mai adauga x% pentru eliminarea fransizei

..si gata ! Asta e...[/quote]

Asa e. Am aflat azi de ce trebuie sa platesc asa mult. Mi s-a spus exact ce spui tu. Cred ca e ultimul an in care fac CASCO, s-o ia dracu', e deja veche.

--------------------
+
bogdan_o
post 31 May 2004, 10:39
Post #26

Nu, nu pot sa renunl la Casco fiindca masina e luata in rate. Pana nu achit toate ratele sunt legat si de Asiban. :? Nu am nimic cu ei, sunt draguti si m-au ajutat, dar nu mi se pare normal sa fiu obligat sa platesc in plus. E riscul meu.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Wolfmark
post 31 May 2004, 11:47
Post #27

Membru autentic

bogdan_o, cam asta este problema cand iei masina in rate. Ai casco FIX pe o perioada de timp fara a beneficia de reducere (daca e cazul). Si scrie in contract ce am zis mai sus. Scrie si in contractul de la Omniasig cam acelasi lucru. Insa nu-ti fa griji ... eu o am asigurata la 250 de milioane (cat am dat acum 1 an pe ea) ... iar acum daca ar fi sa fiu despagubit ... as primi mai putzin, asta pentru ca ar intra in vigoare faza cu catalogul. EURO nu s-a devalorizat foarte mult intre timp...

maf, in contract-ul cu Asiban nu prea scrie asa ceva. Daca in 10 zile nu platesti ... CASCO-ul se suspenda de la el putere. Daca in 20 nu platesti ... se anuleaza complet. Daca insa platesti intre 10-20 de zile ... atunci intra din nou in vigoare, insa numai dupa o reinspecatare a masinii si fara a fi despagubite evenimentele din aceasta perioada. Parca asa era ... si nu sunt sigur de cifrele 10 si 20. Partea frumoasa e ca scrie in contractul cu banca (BRD in cazul meu) ca ei au dreptul de a prelungi automat CASCO-ul in numele meu ... daca eu nu-mi platesc rata la Asiban.

Daca Asiban-ul o sa ma lase cu fransiza 0% in continuare (momentan am o clauza semnata doar pe un an de zile) ... nici nu-mi trece prin cap sa renunt la ei. Au fost de nota 10 in cazul celor 2 evenimente pe care le-am avut pana acum.

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
bogdan_o
post 31 May 2004, 12:18
Post #28

Si daca prelungesc automat contractul in numele tau, pana la urma vrand-nevrand tot ai sa platesti. Oricum, eu am franciza 0 si toate clauzele incluse pe toti cei 5 ani. Bine macar ca e o societate cu oameni de treaba, ca altfel ar fi fost jale.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
egtheb
post 2 Jun 2004, 11:11
Post #29

Membru incepator

eu am la Alianz (probabil acelasi lucru cu ASIT?); ~350E pentru primul an, fransiza zero
desi am facut rate pe 30 de luni nu m-au obligat sa fac asigurare pentru toata perioada; probabil cand expira voi putea face CASCO si la alta firma
problema mea este insa alta; am reusit sa zdrelesc destul de urat (s-a luat vopseaua cam de pe 10x5 cm pe aripa din spate chiar intre usa si roata)
am intrebat la cobalcescu si mi-au spus ca ei nu fac 'retusuri' si ca trebuie sa-mi vopseasca toata aripa - aprox 4-5 milioane
intrebarea este, ce pot face ca sa platesc din asigurare?

avand in vedere titlul topicului am considerat ca si problema mea se incadreaza aici.

--------------------
+
Marty
post 2 Jun 2004, 11:16
Post #30

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Mda...m-a sunat ieri agentul de la Allianz sa-mi comunice prima pentru anul viitor. Ei bine, daca pentru primul an am avut o prima de 269 Eur pentru o valoare asigurata de 6510 Euro, anul acesta (datorita incidentului ala nenorocit) mi-a fost oferita o prima de 346 Euro pentru o valoare asigurata de 5510 Euro. Sa ma bata mama, da' trebuie sa fiu timpit sa ma bag la Allianz pentru banii astia cind Unita mi-a oferit 162 Euro la o valoare asigurata de 6000 Euro.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th July 2025 - 12:28
Forum Renault