Lumina la portbagaj, Intrebare...
![]() ![]() ![]() |
Lumina la portbagaj, Intrebare...
bolidu |
![]()
|
||
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
|
||
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Asa e. Insa daca ai vreodata vreo problema la masina si mergi la service (mai ales daca e pb la partea electrica) atunci scoti si tu lampa aia inainte de a ajunge la service.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Pai mai am vreo 1000 Km si tre sa ma duc la verificare sa le dau jos sau nu se uita aia prin portbagaj ?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
Cr|sTy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 8 June 05 From: Constanta ![]() |
in ziua cand trebuie sa te duci le scoti...mai bine nu te risti...nu trebuie sa le dai motive celor de la dacia sa caomenteze
|
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
2006 Sport-Up Ex: Dacia Solenza 1.9D 2004 Confort
Don`t follow me! I don`t know where I`m going... |
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
niste poze ceva?
![]() |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
bolidu |
![]()
|
O sa pun si niste poze, cred ca sapt viitoare pentru ca am aparatul la un prieten plecat in concediu ...
![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu se uita nici dracu ca ai tu 2 becuri acolo si sa sara aia de cur in sus ca pierzi garantia. oricum poti sa le scoti. e misto sa ai lumina in portbagaj...
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
rotuning |
![]()
|
![]() Australanthropus olteniensis Group: Members Posts: 337 Joined: 18 June 04 From: pe langa Buridava ![]() |
Mishto, eu am pus in gaura aia din tabla din dreapta, iar interupatorul pa unul din tampoanele hayonului
|
--------------------
RENAULT
Megane
2.2 1.6 16V CD 2006 TOYOTA NGYaris 1.3 VVT-I Luna LCA M/M
ARO 11.9 1.6D ex:Dacia Solenza Clima 1.4 MPi ex:AlfaRomeo33 1.5 ie ex:DaciaNovaGT |
|
bolidu |
![]()
|
Fratilor alta intrebare ... eu aveam lumina in porpagaj pe pozitie fara intrerupator, adica statea aprinsa tot timpul, si acuma vreau si eu cu intrerupator si intrebarea este de unde sa iau plusul (+) ??? Ca minus fac eu rost
![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
rotuning |
![]()
|
![]() Australanthropus olteniensis Group: Members Posts: 337 Joined: 18 June 04 From: pe langa Buridava ![]() |
eu am din plusul de pozitie de la unul din stopuri..dar am interupatorul unde am scris mai sus => se aprinde doar cand ridic hayonul
|
--------------------
RENAULT
Megane
ARO 11.9 1.6D ex:Dacia Solenza Clima 1.4 MPi ex:AlfaRomeo33 1.5 ie ex:DaciaNovaGT |
|
bolidu |
![]()
|
Da fratica te inteleg, dar eu vreau sa se aprinda lumina fara sa mai aprind si pozitiile. Intelegi tu ?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
rotuning |
![]()
|
plus permanent din baterie!?!
This post has been edited by rotuning: 19 Oct 2006, 15:51 |
--------------------
RENAULT
Megane
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Pai, e mai bine sa ai lumina portbagajului pe pozitie, ca o masura suplimentara de protectie ! Daca din cine stie ce motive ti se defecteaza intrerupatorul ala si ramane becul (becurile) aprins(e) ? Sau, ma rog, mai spune un motiv pentru care vrei sa faci asta ...
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
bolidu |
![]()
|
Pai ROTUNING nu vreau sa fac 100 de fire prin masina ... si MAO nu e incomod sa aprinzi si pozitiile daca vrei sa umbli la porpagaj noapte ? Asa decat ridici haionul si gata !
![]() This post has been edited by bolidu: 19 Oct 2006, 16:59 |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Pentru mine nu este chiar atat de incomod, ca doar nu dau ocol unui autotren de 20 m lungime !!! Dar, este optiunea fiecaruia sa faca ce vrea ... succes !!
"+" permanent pe acolo n-ai sa gasesti, pentru ca toata instalatia electrica de la spate este comandata de la sofer, asa ca daca vrei sa ai "+" permanent, trebuie sa ti-l aduci singur din fata. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
rotuning |
![]()
|
pai nu faci 100 de fire: aduci unul de la baterie in intrerupator si unul de la intrerupator la bec...minus ai zis ca gasesti......cu restu' de 97 faci ce vrei.
si mie imi e incomod dupa ce scot bagajele din portbagaj sa ma duc sa sting pozitiile...cu 3 geamantane in brate....si a propos de ce a zis MAO..asa e ...se mai strica intrerupatorul...da' al meu se strica in sensul ca nu mai inchide, deci lumina ioc.... |
--------------------
RENAULT
Megane
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Plus permanent nu este numai la baterie. Se gaseste si in cutia de sigurante, la radio, la alarma.
Plusul permanent are avantajul ca nu mai ai treaba cu pozitiile. Dezavantajele sunt ca se aprinde si ziua, trebuie sa aduci un fir din partea din fata a masinii si exista riscul sa-ti consume bateria daca se defecteaza intrerupatorul si ramane aprins. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
rotuning |
![]()
|
daca pui intrerupatorul ca la mine, e mai putin probabil sa ramana becul aprins, pentru ca atunci cand hayonul apasa pe intrerupator, acesta DESCHIDE circuitul. Problema e, cum am zis mai sus, ca nu intotdeauna cand ridic hayonul circuitul se inchide, pentru ca face contact imperfect si atunci trebuie sa misc putin de el pana inchide circuitul si aprinde becul....
eu nu am tras plus permanent pt ca am facut chestia la repezeala, n-aveam prin portbagaj decat un fir scurt etc. Vreau sa trag si eu plus permanent si sa leg intrerupatorul si in alarma. This post has been edited by rotuning: 20 Oct 2006, 09:40 |
--------------------
RENAULT
Megane
|
bolidu |
![]()
|
ROTUNING niste poze deva ? O sursa de inspiratie ?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
rotuning |
![]()
|
asa e acum la mine, dar ti-am zis ca vreau sa schimb. Deci:
in prima poza e becul aprins in a doua pozitia intrerupatorului cand becul e aprins (circuit inchis), hayonul e ridicat in a treia pozitia intrerupatorului cand becul e stins (circuit deschis), hayonul inchis in a patra firul albastru legat la plusul de pozitie dreapta (fir din mufa tot albastru) iar capatul celalalt la bec in a cincea pozitia intrerupatorului vazut din afara portbagajului, adica acolo unde vine tamponul de cauciuc de la hayon in ultima pozitia becului in tabla portbagajului si firele deci: intrerupator actionat de tamponul hayonului bec in gaura ovala din tabla portbagajului (dreapta) fir albastru - plus pozitie dreapta fir gri - intrerupator masa - caroseria vreau: sa schimb intrerupatorul - exista modele mai misto, care se insurubeaza si astfel pot pune si silicon ca sa nu rugineasca tabla unde am dat gaura sa schimb plusul, adica sa aduc permanent sa schimb becul, adica sa pun albastru sa mochetez portbagajul, mascand astfel si firele Attached thumbnail(s) luminaportbgj_001.jpg ( Size: 44.46k ) Number of downloads: 2799 luminaportbgj_002.jpg ( Size: 39.08k ) Number of downloads: 2855 luminaportbgj_003.jpg ( Size: 35.5k ) Number of downloads: 2716 luminaportbgj_005.jpg ( Size: 44.14k ) Number of downloads: 2650 luminaportbgj_006.jpg ( Size: 69.71k ) Number of downloads: 2751 luminaportbgj_008.jpg ( Size: 26.59k ) Number of downloads: 1587 |
--------------------
RENAULT
Megane
|
bolidu |
![]()
|
Da frumos ! Planurile le cam am si eu dar diferenta e ca eu vreau rosu ca masina (rosu toreador). Ai grije la intrerupatorul ala, fa-i ceva ca deja a inceput sa haleasca rugina. Eu o sa ii pun intrerupatorul in plasticul ala unde este boxa pe spate in asa fel incat sa atinga chederul hayonului de el si sa deschida circuitul. O sa incerc sa pun si niste poze. Pace ! aaa si fa ceva cu rugina ca e belea !!!
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
rotuning |
![]()
|
pai o sa schimb intrerupatorul cum ti-am zis si atunci ma ocup si de tabla. M-am gandit si au la faza cu chederul, da' mi s-a parut mai sigur asa.
|
--------------------
RENAULT
Megane
|
bolidu |
![]()
|
Maine daca e timpul frumos ma apuc de ea sa vad ce o iesi
![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Bai baieti, evitati pe cat se poate sa gauriti tabla! Eu am avut door-switch montat la portbagaj exact ca in poza lui ROTUNING (gaura facuta de imbecilii de la alarma) si in scurt timp a ruginit si nici switchu n-a mai mers. Ulterior am mutat butonul pe partea aia de plastic pe care se sprijina polita (butonul este apasat de kederu geamului).
Gaura ramasa in tabla a fost astupata cu fibra de sticla si vopsita. P.S Acea zona in care a montat rotuning butonul este facuta ca tampoanele de cauciuc ale hayonului sa stea cat mai feste (altfel hayonul va incepe sa troncane). Edit: incercati si voi sa luminati portbagajul cu o bagheta de leduri (de la Dsign daca nu va pricepeti s-o faceti) ascunsa sub polita. This post has been edited by free_fiber: 23 Oct 2006, 13:42 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
bolidu |
![]()
|
Asa as vrea sa fac si eu Free_Fiber. Niste poze, o schema ceva ?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Atasez cateva poze ce ilistreaza procesele de astupare si vopsire a gaurilor ramase de la door-button-urile hayonului si capotei motor. Se poate observa cum era inainte si cum e acum (gaurica de la capota motor).
Am pus si o poza cu door-button-ul pe care l-am montat eu la hayon (nu e prea stralucita poza, dar va puteti face idee macar despre locul de amplasare). Attached thumbnail(s) Recovered_JPEG_Digital_Camera_1081.jpg ( Size: 72.26k ) Number of downloads: 1724 Recovered_JPEG_Digital_Camera_1083.jpg ( Size: 69.41k ) Number of downloads: 1380 Recovered_JPEG_Digital_Camera_1088.jpg ( Size: 69.49k ) Number of downloads: 1339 Recovered_JPEG_Digital_Camera_1093.jpg ( Size: 71.48k ) Number of downloads: 1327 Recovered_JPEG_Digital_Camera_1103.jpg ( Size: 77.78k ) Number of downloads: 1360 untitled.JPG ( Size: 28.42k ) Number of downloads: 1403 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu folosesc un neon pentru iluminarea portbagajului si este super suficient .
![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bolidu |
![]()
|
Bai MariusEugen cam multe zici ca ai tu pe masinuta aia a ta dar poze de la tine eu nu am vazut nici una. Daca ai poze pe undeva si eu nu le-am gasit sorry si indruma-ma pe calea cea dreapta ...
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
cation |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 1 July 06 From: Bucuresti ![]() |
unde gasesc si eu un neon pentru portbagaj ?
|
--------------------
Ford
Focus Sedan
2006 Trend
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Sincer poze cu ce am prin masina nu am de gand sa pun ... pentru sfaturi mai multe si idei exista cluburile si duminicile pierdute !
Neonul este unul de calculator cu alimentare la 12 V direct , caruia i-am facut un comutator dublu si pe - si pe + , se alimenteaza de la un mic amplificator si merge numai cand este dat drumul la amplif . Deoarece nu am nevoie sa se aprinda si ziua sau cand stau cu portbagajul deschis chiar si noaptea ... am pus comutator si partea buna este ca si daca il uit aprins , in momentul in care iau fata de la mp3 se sting toate ! ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 6 Dec 2006, 23:25 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 11:48 |