DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Faza scurta, obligativitatea folosirii luminilor de intalnire

bae
post 18 Dec 2006, 13:36
Post #1

Re-member

Group: Members
From: Bucharest

Imi cer scuze moderatorilor pentru deschiderea unui topic pe o astfel de tema, dar sincer nu m-am putut abtine. Dupa un drum in afara orasului in acest sfarsit de saptamana (primul pentru mine in luna decembrie), am observat ca o regula atat de simpla si o cerinta atat de usor de indeplinit este o grea incercare pentru multi dintre iubitii nostri colegi de trafic (care, nu-i asa, se straduiesc din rasputeri sa ne faca noua, celorlalti, viata cat mai usoara!). In procente (estimativ!): 15-20% nu folosesc deloc faza scurta pe timpul zilei (desi azi de dimineata era necesara, chiar si fara sa fie prevedere legala!), iar 20-25% folosesc luminile de pozitie (+ proiectoarele de ceata - aia care au si care sunt foarte mandri de ele!).
O concluzie, ca sa n-o lungim prea mult: iubiti colegi de trafic, daca o regula asa de simpla este atat de greu de pus in practica, ce ne facem cu altele mai complicate? Haideti sa incercam sa respectam macar ceea ce se poate lesne respecta!

PS La nenea de la service, cu banii de-o bere ne putem regla luminile. Haideti sa facem si asta si toata lumea va fi multumita! GRESESC?

This post has been edited by bae: 18 Dec 2006, 13:38

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 Mpi / 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
2dor
post 18 Dec 2006, 14:38
Post #2

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

From: Bucuresti

"Pe mine nu ma intereseaza de colegii de trafic", asta gandeste romanul. Daca trece pe langa un cos de gunoi si arunca o hartie pe jos de nepasare tu vrei sa isi regleze farurile. SI PE BANI nu moca. Iar vorba ta proiectoarele se folosesc obigatoriu indiferent de vreme si de zi. Daca ai sa vada si altii.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
argon
post 18 Dec 2006, 14:49
Post #3

Mesaj semiautomat

eu zic totusi sa nu luam de la capat disutia cu proiectoarele mellow.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Ake
post 18 Dec 2006, 20:07
Post #4

Morderator

Group: Moderatori

Nu, sa n-o luam ca deja m-a apucat damblaua zilele astea. cred ca 50 % din cei care au proiectoare, merg cu ele aprinse, indiferent de situatie. Evident ca multi fac asta si in oras.
Cred ca din estimarea de mai sus lipsesc cei care merg cu faza lunga + proiectoare. N-am idee de procent, dar sunt multi.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
bae
post 18 Dec 2006, 21:27
Post #5

Re-member

QUOTE(2dor @ 18 Dec 2006, 14:38)
... tu vrei sa isi regleze farurile. SI PE BANI nu moca.
*

Farurile se pot regla si moca daca stii cum si daca ai un teren suficient de plat pe langa locul de obarsie. Trebuie numai sa vrei!
Revenind putin la apelul meu de a ne civiliza si de a incerca sa respectam macar regulile simple, usor de respectat, el este daca vreti un mesaj adresat tuturor acelora care au inscrisa in codul genetic "rebeliunea fara cauza" si pasiunea adolescentina de-a sparge toate regulile. Baieti, grow up!

--------------------
+
AMW
post 18 Dec 2006, 23:39
Post #6

Membru autentic

sambata am fost pana in predeal si inapoi, 3 masini din 5 aveau farurile aprinse...sau 6 din zece....dar mai sunt si unii prosti care merg cu ele aprinse...dar pe faza lunga.... 183.gif

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
+
bae
post 19 Dec 2006, 21:51
Post #7

Re-member

Aia nu cred despre ei ca sunt prosti, sunt "jmecheri".

--------------------
+
tonicelli
post 19 Dec 2006, 22:24
Post #8

Membru autentic

From: Valea Jiului

Mie personal mi se pare o tampenie sa mergi cu farurile aprinse tot timpul smile.gif dar ma conformez.
Cel mai distractiv a fost să văd o mulțime de mașini parcate cu farurile aprinse blink.gif Cred ca proprietarii de magazine ce vand baterii sunt in extaz biggrin.gif

This post has been edited by tonicelli: 19 Dec 2006, 22:24

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
bae
post 19 Dec 2006, 22:50
Post #9

Re-member

Eu nu am comentat aici (si nici nu vreau sa o fac!) beneficiile (sau lipsa lor!) mersului cu faza scurta aprinsa pe timpul zilei. Ceea ce m-a surprins neplacut a fost faptul ca nu ne putem conforma la o cerinta atat de simpla. Sa fie atat de greu oare sau unii gandesc prea mult si au decis ca nu este necesar?

--------------------
+
diaconuliviu
post 20 Dec 2006, 10:20
Post #10

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

E la fel ca "simbiontii" liniei de separare a sensurilor care nu s-ar misca de acolo, ca cei care accelereaza cind sint depasiti, etc. Chestie de educatie.

In ce priveste reglarea farurilor, la cum se regleaza la noi si la cum se monteaza proiectoarele, "la cerere", n-ai sa vezi prea curind reglaje. Ba chiar si cei cu masini vestice au inceput sa le deregleze, mai ales pe cel de pe dreapta sa "bata" mai sus.
Poate o solutie sa fie sigilarea mecanismului de reglare. In caz de sigiliu rupt, raspunde soferache, in caz de el intact, posesorul matritei imprimate.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
argon
post 20 Dec 2006, 10:40
Post #11

Mesaj semiautomat

Pai la o gramade de masini sunt fixe, aia cum le regleaza?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
gibonu
post 20 Dec 2006, 10:51
Post #12

Membru autentic

QUOTE(tonicelli @ 20 Dec 2006, 00:24)
Mie personal mi se pare o tampenie sa mergi cu farurile aprinse tot timpul  smile.gif  dar ma conformez.
*

Nu-i deloc o tampenie sa mergi cu farurile aprinse ziua, deoarece farurile aprinse constituie un punct de reper mai usor identificabil. Gandeste-te la masinile culoarea gri soloban care nu se bucura de o vizibilitate prea buna comparativ cu alte culori deschise.
Revenind la topic: este un exemplu elementar de lipsa de civilizatie, in sensul ca respectarea legii face parte din comportamentul unui om civilizat.
In plus, daca cei care merg cu farurile stinse nu-si dau seama ca le aprind in primul rand pentru propria lor siguranta inseamana ca nu-i prea duce capu' si nu ai ce sa le faci

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
bae
post 20 Dec 2006, 11:21
Post #13

Re-member

De acord cu tine, mai putin partea cu "nu prea ai ce sa le faci". Eu sau tu nu avem ce sa le facem, cel mult sa deschidem un topic pe un forum pe tema asta, dar baietii platiti cu salarii mari din bani publici ar avea daca n-ar fi prea preocupati cu studiul manualelor de luat spaga.

--------------------
+
diaconuliviu
post 20 Dec 2006, 12:06
Post #14

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(argon @ 20 Dec 2006, 10:40)
Pai la o gramade de masini sunt fixe, aia cum le regleaza?
*

E o intrebare la care n-am raspuns. Desi, sa le faca vesticii asa de "la fix" incit nu trebuie nici un reglaj? In fine, eu ma intilnesc zilnic cu diverse- de la autoturisme la dubite - al caror far dreapta ma chioraste din motive de reglaj.

In ce priveste "ai sau nu ce le face" e lunga poveste; atita vreme cit inca ai biciclisti fara nici o lumina, fara nici un catadioptru, carute girla pe sosele de la "nationale" in sus, pietoni traversind pe aiurea, vei avea si "antiluminati".

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
FLP
post 20 Dec 2006, 12:46
Post #15

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Eu nu vreau de la soferi sa imi aprinda farurile cand e frumos. Dar domle cand ploua, cand e ceata, cand sunt conditii meteo nefavorabile ii doare mana oare sa aprinda farurile ? Ieri cand era toata vremea aia nasoala aveam oglinda din dreapta f f uda.... m-am chinuit pe putin 30 de secunde sa imi dau seama ca in dreapta/spate la mine se afla unu cu un audi. Trecand acum la cealalta extrema... cine ii lasa domle pe astia sa umble cu halogenele alea din targ care iti rup ochii ? Politia nu ar trebui sa ii amendeze ?

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
KTC
post 20 Dec 2006, 12:49
Post #16

Membru autentic

From: BUC -IF

Mi se pare o prostie mersul ziua cu farurile aprinse ... mai lipsea sa ne agata balonase stegulete sa fim cat mai vzibili.
Pe langa uzura bateriei degeaba, mai sunt cateva masini care au faruri de cacao si te orbesc, cum ar fi loganul si matizul din fabrica.
Si inca o chestie deranjanta, cand intri intr-o depasire si iti vine ceva din fata cu farurile aprinse nu poti aprecia prea bine distanta.
Desi stau foarte bine cu vederea chesti asta cu farurile ma enerveaza.

--------------------
Dacia 1310 `85 (54cp) - IF 75 KTC
BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
+
vijelie
post 20 Dec 2006, 13:10
Post #17

membru violet

QUOTE(KTC @ 20 Dec 2006, 12:49)
...Si inca o chestie deranjanta, cand intri intr-o depasire si iti vine ceva din fata cu farurile aprinse nu poti aprecia prea bine distanta...
*

Asta cu farurile aprinse tot timpul in afara localitatilor este copy-paste din legile vesticilor care au reusit sa construiasca autostrazi unde nu te intereseaza cine vine din sensul opus fiindca e ditamai parapetul pe zona mediana. La ei a contat mai mult vizibilitatea masinilor care vin tare pe benzile 2, 3 etc si care, daca nu le vezi la timp cand depasesti intrand pe banda lor, e nasol...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
IsNa
post 20 Dec 2006, 13:19
Post #18

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(KTC @ 20 Dec 2006, 14:49)

Pe langa uzura bateriei degeaba,

*

radmasa.gif radmasa.gif

Am mai auzit o data pe unul care se plangea ca-i scump curentul.
Replica ta e pe-aproape, oricum, merita loc de functe la "bula".

(Indiciu: de alternator ai auzit?)

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
vijelie
post 20 Dec 2006, 13:33
Post #19

membru violet

L-a scos de pe masina fiindca ii consuma prea multa benzina...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
cris71
post 20 Dec 2006, 14:24
Post #20

Member from Transylvania

From: Oradea

QUOTE(KTC @ 20 Dec 2006, 12:49)
Mi se pare o prostie mersul ziua cu farurile aprinse ... mai lipsea sa ne agata balonase stegulete sa fim cat mai vzibili.
Pe langa uzura bateriei degeaba, mai sunt cateva masini care au faruri de cacao si te orbesc, cum ar fi loganul si matizul din fabrica.
Si inca o chestie deranjanta, cand intri intr-o depasire si iti vine ceva din fata cu farurile aprinse nu poti aprecia prea bine distanta.
Desi stau foarte bine cu vederea chesti asta cu farurile ma enerveaza.
*

Sorry ca repostez intreg citatul.
Daca nu poti aprecia distanta cand iti vine unul din fata cu farurile aprinse, atunci cum naiba o mai apreciezi daca le are stinse? (cu exceptia cazului in care e bolovan si vine cu faza lunga. Atunci apreciezi din plin icon_mrgreen.gif ).
Decat unul cu luminile stinse care nu stii ce face (sta, merge) sau cu luminile de pozitie (alta categorie de bolovani) las' sa-l vezi, ca sa nu ai surprize.
E plin dintr-astia cu vedere de vultur care n-au nevoie de faruri, chiar azi dimineata am vazut cativa cu luminile stinse pe cand abia se crapa de ziua.
Tipic romanesc "io vad, ceilalti nu ma intereseaza"

btw, cum e ala logan si matiz de fabrica? exista si de-alea care se fac artizanal, manual sau cum?? biggrin.gif

btw again, bateria se uzeaza si de la viteza excesiva asa ca... radmasa.gif

--------------------
Renault Captur 2022 / Intens
+
Slider
post 20 Dec 2006, 14:46
Post #21

Membru autentic

From: Cernavoda

Asta cu farurile aprinse tot timpul in afara localitatilor este copy-paste din legile vesticilor care au reusit sa construiasca autostrazi unde nu te intereseaza cine vine din sensul opus fiindca e ditamai parapetul pe zona mediana. La ei a contat mai mult vizibilitatea masinilor care vin tare pe benzile 2, 3 etc si care, daca nu le vezi la timp cand depasesti intrand pe banda lor, e nasol...

Eu unul n-am inteles care este sensul folosirii luminii de intilnire ziua PE AUTOSTRADA....

Remarca te rog ca am zis autostrada.

In rest sunt de acord cu folosirea luminilor de intilnire ziua pe sosele. Chiar le folosesc de vreo citiva ani buni.

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
ovidiusoft
post 20 Dec 2006, 15:33
Post #22

Membru de sub patura

Pai sa spunem ca tu mergi cu 90, depasesti pe cineva care merge cu 70. Din spate vine unul cu 130. Daca are farurile aprinse este mult mai usor sa-l vezi si sa-i estimezi viteza, sa nu-i tai fata, ceea ce la vitezele alea ar fi tragic.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
cg_ivan
post 20 Dec 2006, 16:24
Post #23

Membru incepator

QUOTE(bae @ 19 Dec 2006, 22:50)
Eu nu am comentat aici (si nici nu vreau sa o fac!) beneficiile (sau lipsa lor!) mersului cu faza scurta aprinsa pe timpul zilei. Ceea ce m-a surprins neplacut a fost faptul ca nu ne putem conforma la o cerinta atat de simpla. Sa fie atat de greu oare sau unii gandesc prea mult si au decis ca nu este necesar?
*

Nu este o cerinta atat de simpla. Cand ai condus mai mult de 10-15 ani fara a aprinde farurile ziua, se intampla pur si simplu sa uiti. Fara reavointa sau dezinteres. Eu unul mai uit, dar imi aduc aminte cand ii vad pe ceilalti.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-00-XXX
Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului.
+
cristi.r
post 20 Dec 2006, 16:34
Post #24

Membru ... din cand in cand

Dacă uiți, încearcă să-ți aduci aminte !!! Știi zicala ... "Orice învăț are și dezvăț !"

--------------------
megane diesel 2006
+
Slider
post 20 Dec 2006, 18:15
Post #25

Membru autentic

From: Cernavoda

QUOTE(ovidiusoft @ 20 Dec 2006, 15:33)
Pai sa spunem ca tu mergi cu 90, depasesti pe cineva care merge cu 70. Din spate vine unul cu 130. Daca are farurile aprinse este mult mai usor sa-l vezi si sa-i estimezi viteza, sa nu-i tai fata, ceea ce la vitezele alea ar fi tragic.
*

Mda....sa-mi fie rusine.... unsure.gif ....cam ai dreptate.... wink.gif ...cam greu de cap nu?

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
wader
post 20 Dec 2006, 18:32
Post #26

membru suspendat

KTC are dreptate. Loganul si Matizul au farurile orientate catre stele.Din fabrica.Am ajuns sa recunosc masinile astea de la mare departare - dupa cum lumineaza.Daca nu e Matiz, sigur e Logan ras hohote.gif

--------------------
Dacia 1310L 1998
+
FLP
post 20 Dec 2006, 20:14
Post #27

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Exact, eu credeam ca sunt eu nebun dar se pare ca imi mai impartasesc si altii parerea referitor la logan si matiz

This post has been edited by FLP: 20 Dec 2006, 20:15

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
bae
post 20 Dec 2006, 22:30
Post #28

Re-member

QUOTE(wader @ 20 Dec 2006, 18:32)
Loganul si Matizul au farurile orientate catre stele. Din fabrica.
*

Asa o fi, dar la mine n-a fost deloc asa. Farurile au fost corect reglate de la inceput si sunt in continuare!

--------------------
+
coco_3033
post 20 Dec 2006, 23:14
Post #29

Membru incepator

Salut,

Ce ziceti de cei care uita sa aprinda faza scurta noaptea in oras (Bucuresti)?
In seara asta am vazut 2 soferi destia, care cred ca se orienteaza dupa lumina stradala.

Numai bine

--------------------
Dacia 1300 1982
+
bobo77
post 20 Dec 2006, 23:38
Post #30

...........................

From: Mangalia

QUOTE(wader @ 20 Dec 2006, 18:32)
KTC are dreptate. Loganul si Matizul au farurile orientate catre stele.Din fabrica.
*

si daca zic ca nu-i asa...doar ca unii nu au citit acea cartulie in care se spune ca exista un buton de reglare al farurilor, cind masina este incarcata cu 1,2,3,4 pasageri plus bagaje si acel buton nu este folosit corespunzator sau deloc...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 01:07
Forum Renault