alcoolul la volan, cam in cat timp se duce? :-?
![]() ![]() ![]() |
alcoolul la volan, cam in cat timp se duce? :-?
razv_an9 |
![]() ![]()
|
||
![]() Mandru Posesor de Dacie Group: Members Posts: 103 Joined: 14 February 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008, Laureate "Reality is wrong. Dreams are fa real " Tupac Amaru Shakur
|
|||
je_design |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 27 August 06 ![]() |
transfuzie de sange
This post has been edited by skyspot: 26 Dec 2006, 17:41 |
--------------------
Logan
Laureat plus
2006
|
|
razv_an9 |
![]()
|
![]() Mandru Posesor de Dacie Group: Members Posts: 103 Joined: 14 February 05 From: Galati ![]() |
multumesc mult de ajutor..
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ma indoiesc ca o sa primesti vreun raspuns clar la intrebarea ta. Timpul in care organimsul tau elimina alcoolul astfel incat sa fii apt (din punct de vedere legal) sa conduci masina depinde de multi factori, printre care de rezistenta organismului la alcool, evident de cantitatea de alcool consumata, starea de oboseala, tipul de alcool (spirtoase, bere, vin, amestecate...), etc, etc, etc... In orice caz de retinut ca timpul de eliminare al alcoolului depinde de la un om la altul, iar pe de alta parte, daca bei seara, si a doua zi de dimineata ai de mers cu masina, e bine sa mananci seara, sa dormi bine toata noaptea (6-8 ore), iar a doua zi dimineata de asemenea e imortant sa mananci consistent.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Dupa o bauta usoara o noapte
Dupa o bauta d o noapte, un repaos de o zi si o noapte! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
razv_an9 |
![]()
|
stiu ca depinde de foarte multi factori .. dar.. macar o idee generala as vrea. de exemplu, profa de chimie imi spunea ca efectul alcoolului dintr-o bere comuna (5-6% vol alc) trece dupa aproximativ 3-4 ore.
macar.. remedii ? chestii "consumatoare" de alcool nu stiti ? spre exemplu stiam de calciu. alcoolul consuma calciul, ceea ce duce la diminuarea cantitatii de alcool, nu ? spun si eu, nu dau cu paru`.. mai exista si mitul cafelei .. e buna sau nu de ceva ? astept in continuare sugestii .. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cauta si vezi emisiunile Brainiac sau Myth Busters, ambele au "demontat" acele mituri despre cum sa fentezi alcool-testul...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
dă și tu o căutare pe google după hangover și ai să afli cum funcționează alcoolul și ce trebuie să faci după ce bei...succes!
|
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Asa cum se spunea mai sus, depinde ...
Daca bei si tu ca omu', la masa, fara excese, stai pe tusa macar 12 ore. I-auzi: 1 g alcool curat pe 1 kg din masa corpului/h, This post has been edited by YO4RLP: 26 Dec 2006, 19:38 |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
pick73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Validating Posts: 52 Joined: 11 November 04 From: --- ![]() |
gasesti informatii si aici http://www.alcooltest.ro/
|
--------------------
---
---
1900
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
in 72 de ore dispare orice urma de alcool din sange, in general este recomandat minim 24 de ore dupa o betie crunta, adica la etilo-test este posibil sa nu iti iasa ca ai baut, dar daca faci vreo boacana mai mare si iti iau sange o sa iti gaseasca alcoolemie.
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
La un curs de la scoala, "Trafic si Securitate Rutiera" se numea, la unul dintre capitole era dezbatuta in detaliu problema. In functie de cantitatea de alcool consumata, tipul bauturii si greutatea individului, pe un tabel erau figurate perioadele de timp necesare pentru eliminarea totala a alcoolului din organism.
Ca fapt divers, imi amintesc vag ca efectul cafelei este, paradoxal la prima vedere, de a prelungi aceste perioade. Poate mai are cineva vreun material asemanator, eu unu' n-am cursul la indemana... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Muttley @ 26 Dec 2006, 21:06) Ca fapt divers, imi amintesc vag ca efectul cafelei este, paradoxal la prima vedere, de a prelungi aceste perioade. Right, cafeaua deshidrateaza. De fapt ceea ce conteaza este capacitatea ficatului de a procesa alcoolul. Calculele bazate pe masa corporala si timpul de la ingestie sunt niste aproximatii. Nu va recomand sa iesiti in trafic pe baza lor pentru ca este posibil sa luati o mare teapa. Cel mai bine este sa va achizitionati un alcoolscop propriu, in caz ca nu va refuzati un paharel peste zi. Sau sa aveti pile corespunzatoare. |
-------------------- |
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
asa ca fapt divers, odata ce ai suflat in etilo-test poti sa ai tu cate pile vrei ca degeaba....ideea e ca daca ai pile sa nu suflii
![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
nu stiu cat este de relevant dar am vazut ieri la stiri un reportaj despre controalele politiei in cea ce priveste consumul de alcool la volan. Si il arata pe un individ care a suflat si avea pe aparat 0.79 si politaiul a spus ca valoarea reala este dubla...
imi poate exlica si mie care e treaba cu etilotestul daca ai sa zic 0.5 de fapt ai 1 si e dosar penal? |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.285 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Cam greu . Eu ma duc de revelion 2 nopti si trebuie sa iau masina . Drept urmare , prima noapte bauta de revelion , a doua zi bauta , urmatoarea noapte bauta , somn si pe urma sofat . Cam greu ...
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ViperRS @ 27 Dec 2006, 13:24) nu stiu cat este de relevant dar am vazut ieri la stiri un reportaj despre controalele politiei in cea ce priveste consumul de alcool la volan. Si il arata pe un individ care a suflat si avea pe aparat 0.79 si politaiul a spus ca valoarea reala este dubla... imi poate exlica si mie care e treaba cu etilotestul daca ai sa zic 0.5 de fapt ai 1 si e dosar penal? Pai dosarul penal nu se stabileste pe baza alcoolului in aerul expirat ci pe baza alcoolemiei de la IML. Asa ca putea politistul sa zica ca e si tripla, ca degeaba. Mai baga si ei texte din povestiri nemuritoare. |
-------------------- |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
0,5 in aerul expirat=1 in sange (sau cam asa ceva) Scrie si in decret, la limitele intre contraventie si dosar penal.
Acum sunt dupa 3 beri si pot sa zic cu mana pe inima ca nu sunt in stare sa conduc. ![]() This post has been edited by einstein1984: 28 Dec 2006, 10:06 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Am zis ca eram dupa 3 beri!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Consum alcool=reducerea reflexelor. In orice cantitate consumata. Nu mai vorbim ca daca bei exagerat te poate apuca somnul la volan.
Acum consecintele: Dai peste cineva, il omori, egal puscarie. Accident cu pagube materiale, dupa cate stiu eu casco nu te despagubeste daca esti beat cui. Merita sa risti pt. o sticla de vin? |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
apunake |
![]()
|
Propun sa stabilim cam care ar fi cantitatea de bautura saptamanala optima pentru un membru al Daciaclub, dupa care sa ne intalnim in fiecare vineri seara sa o consumam.
In felul asta obtinem mai multe lucruri: 1) scapa nevestele de noi 2) si noi de ele 3) nu mai deranjam politia Cine se baga? Asta nu e off topic. Aceste lucruri ne doare. ![]() This post has been edited by apunake: 28 Dec 2006, 20:12 |
-------------------- |
|
radian |
![]()
|
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Am baut intr-o seara cam 3 sticle de bere si una de vin. Mancat, dormit 7 ore. A doua zi dimineata am fost oprit pentru depasirea limitei de viteza, ocazie cu care am si suflat in aparat. Rezultat 0,00.
Alte experiente de genul baut, trecut o perioada, testat, nu am. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Calculasem mai demult cu un programel in Excel niste valori. Evident ca sunt orientative, situatia reala depinzand de ficatul fiecaruia.
Astfel, pentru un barbat de 90 kg: o bere normala(0,5l, 5,5%): 2,3 ore o sticla de vin(0,75l, 12%): 7,6 ore cinzeaca rachiu 40o: 1,7 ore !! 3 beri fara alcool: 0,6 ore !!! pentru o femeie de 60 kg, durata de absorbtie se inmulteste cu cca 1,7 (pentru a raspunde eventualelor intrebari despre berea N/A: Unii producatori, afiseaza pentru siguranta un procent de alcool de 0,5% provenit probabil din resturi de pe instalatia de productie, cam cum afiseaza si producatorii de ciocolata avertismentul cu "Poate contine urme de alune") |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
interesant calculatorul acesta de alcoolemie:
http://www.alcooltest.ro/calculator1.php |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
de-aia m-am lasat eu de baut, prea multa bataie de cap
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, din link reiese ca eu asimilez cam 7 gr de alcool pe ora.
O sticla de jumate de bere contine la noi intre 17,7 si 18,3 gr alcool, deci dupa 2 ore jumate ar trebui sa iasa la zero. Desi intr-o vreme circula o teorie care spunea ca o bere se "simte" si dupa 8 ore |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
cel mai bine alcoolul iese intr`un pom! cel mai rau in altul nevinovat care a avut nesansa sa se afle in zona ta!
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
S-ar parea ca deja au aparut pe piata pilule "minune": http://www.newnexus.net/
Mie mi se par o mare abureala. |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:48 |