Din februarie, masinile vechi nu vor mai circula, pe strazile capitalei
![]() ![]() ![]() |
Din februarie, masinile vechi nu vor mai circula, pe strazile capitalei
Uncle-Sam |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu cand nimeresc langa un camion/basculanta, de asta de-i curg tablele, cu euro 4...inchid ventilatia, ca mor asfixiat in masina.
Sunt pentru. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt tot pentru, dar ma tem ca masura nu va atinge utilajele grele de transport care vor functiona pe marele santier numit Bucuresti.
Doar n-o sa care materiale pt pasajul Basarab si pt asfaltari cu Logan euro4. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Sunt curios cum stabileste acea limita de poluare..
QUOTE Nu pot sa compromit sanatatea a doua milioane de oameni Ma intreb cum incape atata fatarnicie intr-un om ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
E simplu ; or sa fie filtre RAR /politie pe marginea drumului care vor verifica noxele;
Nu-i nimic nou; controale din astea se fac si acum ! Totul e sa verifice si autobuzele ITB si camioanele ! This post has been edited by costi: 11 Jan 2007, 14:25 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Costi, filtere alea erau si pana acum, nu respecta normele, se retine talonul si se recupreaza dela RAR dupa remedierea problemei, doar nu da Videanu gaura la macaroana..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
Adriean Videanu...Adrieeeeeean. nume de manelist. un dobitoc dealtfel, respectivul personaj.
intai sa dispara masinile primariei (de la masinile de gunoi pana la basculantele si tractoarele care duduie pe strazile capitalei lasand nori negrii in urma lor) si apoi sa vina Adrieeeean sa interzica si autoturismelor fara euro sa circule. Adrieeeeane, mai bine intoarce-te la pasajele, pasarelele si gradinile suspendate pe care vrei sa le faci. joaca-te cuminte cu cubuletele si lasa-ne pe noi in pace. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
argon |
![]()
|
Nu a zis nimic de auto fara euro, a zis de cele care nu respecta normele, daca eu am masina noneuro si la test reiese conform limitelor noneuro, nu-i nici o problema...sper..oricum nu vin cu masina in Bucuresti
![]() Din ce l-am auzit aseara intr-un interviu, legeavizeaza auto mari, gen camioane. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
B 45 GAO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 2 September 05 ![]() |
Legea asta era de 1mileniu si la urma urmelor era e bun simt....
|
--------------------
DACIA Logan 1,4/
SEAT Leon 1,6 16V/
TOYOTA Aygo 68CP
- B 45 GAO Te tin franele sa ne tragem?
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca punem alaturi de declaratia asta pe cea a lui Berceanu cu mii de km de autostrada pana in 2 mii toamna, publicitatea negativa facuta celor din jurul lui Tariceanu care sunt pusi pe bani multi in tot felul de comisii (apropo, s-a intrebat cineva ce indemnizatii umfla ministrii PD-isti? sau astia traiesc exclusiv din salariu?) parerea mea e ca asistam la un puseu electoral sustinut, din lipsa de alte subiecte, de presa.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
eu zic ca o sa fie ceva tam tam la inceput dar dupa aia o s-o lase moale.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
si nivelul de noxe si cel de poluare fonica zice ca vor fi stabilite de respectiva reglementare.
cred ca se vor trezi o gramada de oameni cu auto sh 'noi' de 3-4 ani si sute de mii de km la bord, ca trebuie sa-si lase masina acasa .. pe cand proprietarul de dacie 1900 toamna cu 50 k km la bord va circula bine mersi. ups ! ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Daca s-ar tine de chestia asta ar fi foarte bine.
Si asa sunt prea multe masini, din care destul sunt vechituri de pe care cad tablele si scot fum din greu. Daca nu ai bani de intretinut o masina, mai bine mergi cu metroul. Eu sincer m-am saturat de smecheri cu rable aduse SH la care nu-si permit sa schimbe un bec de far la 20 RON bucata. This post has been edited by BlaueCorsa: 11 Jan 2007, 14:45 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
dragoselu |
![]() ![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Eu am si instalatie GPL pusa pe Dacia fabricata 1996. Faza e ca pe benzina depaseste usor noxele admise (cand i-am facut RAR-ul sa o inmatriculez pe
numele meu, ala de acolo maraia ca de ce nu i-am pus o benzina mai buna, doar ii pusesem benzina ecologica, dar degeaba), pe GPL nu are nici o treaba. Daca vin in vizita de la Bacau sa vizitez Bucurestii vreodata, or sa-mi masoare pe GPL sau si pe benzina ? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
borkanel |
![]()
|
![]() XXX Group: Members Posts: 404 Joined: 11 January 07 ![]() |
eh....primarul ar merita mai multe
![]() QUOTE si nivelul de noxe si cel de poluare fonica zice ca vor fi stabilite de respectiva reglementare. deci sa inteleg ca va aparea o noua norma; norma EURO VIDEANU. Ce nu inteleg este cum de in orice oras din europa poti circula cu un 2CV sa zicem iar in bucuresti trebuie sa se aplice alta norma antipoluare. Sa nu ma intelegeti gresit, nici eu nu sunt de acord cu masinile care polueaza insa daca masina se incadreaza in parametrii ei normali nu vad de ce trebuie eliminata. Stiam ca pt masinile mai vechi e 1987 se admite un continut de 4,5% CO in gaze. ![]() |
--------------------
BMW
E36 compact
1995 - in use BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold Mercedes W123 200D 1978 - sold Mercedes W115 200D 1971 - sold Lada 1200 & 1500 1980 - sold |
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Fratilor, am si io o intrebare. Ce e nou in legea asta?
Nu era asa si pana acum? Ce nu respecta normele RAR n-are voie sa circule. Vrajeala mare de tot cu noua lege revolutionara! ![]() This post has been edited by pastrama_stelistu: 11 Jan 2007, 18:15 |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
argon |
![]()
|
E doar o tentativa de a nu pierde din electorat, sa-l vada lumea ca misca ceva, face valuri gratuite, legea ramane neschimbata, el doar o aduce in actualitate, problema e ca multi interpreteaza cum vor ei si isi fac probleme ca nu mai pot circula cu masina non euro din fabrica prin Bucuresti. GRESIT, daca masina se incadreaza in norma ei de poluare, nu are nici o treaba, normal ca daca o ia pe ulei, si scoate fum negru-albastru-verde etc dupa, nu mai corespunde, si talonul va fii retinut, schimbarea cu Videanu e ca mai da si o amenda sanatoasa ignorantilor care circula cu masina varza, fara tobe, etc, pe langa retinerea talonului, ceea ce e un lucru bun.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(Uncle-Sam @ 11 Jan 2007, 14:13) Din aceasta primavara, primarul vrea sa aplice amenzi de peste 5.000 de lei proprietarilor de masini poluante care vor fi surprinsi in trafic. Pai nu mai functioneaza separarea puterilor in stat? Nu este deja reglementat in codul rutier ce si cum cu noxe depasite inclusiv ce sanctiuni? QUOTE(argon @ 11 Jan 2007, 14:25) Costi, filtere alea erau si pana acum, nu respecta normele, se retine talonul si se recupreaza dela RAR dupa remedierea problemei, doar nu da Videanu gaura la macaroana.. Pai dom primar vrea sa dea gauri la spaghete doar pentru noi bucurestenii ca in tara macaroanele au gauri. Dom primar ar fi putut sa se planga ca respectivele filtre nu functioneaza si ca roaga institutiile statului abilitate sa ia masuri drastice cu cei care vegheaza la respectarea noxelor. QUOTE(cristib @ 11 Jan 2007, 14:25) E nici chiar asa!Dar cred ca toata lumea stie proverbul:prost sa fii,noroc sa ai si numai de prosti sa dai! QUOTE(argon @ 11 Jan 2007, 14:27) Ba sa veniti Domnu argon!Va dau eu laureat+ sa va faceti treburile prin Bucuresti si nu va costa nimic!Ba mai mult dau si o votca in CONGO barul ala din Ferentari. |
--------------------
a
b
c
|
|
argon |
![]()
|
Multumesc domu' Bulan, s-a notat.
Inca ceva, daca se va interzice circulatia masinilor sub o anumita norma euro, cum unii mai inteleg din circul asta, se numeste abuz, nu se admite asa ceva, mai ales ca am intrat in EU, in nici o tara a uniunii nu se intampla chestia asta. Daca masina asa e fabricata, cu norma ei, fie non euro, fie euro4, si corespunde la ITP poate sa circule pe orice drum public, exceptand limitarile de tonaj pe unele drumuri la masinile mari, nu poate sa vina Videanu sa afirme contariul, si sa se prefaca brusc ingrijorat de sanatatea bucurestenilor, mie cel putin imi este sila de personaje de genul asta. Pentru cei interesati, la Dacia carburatie, pentru testul de noxe, se foloseste benzina cu cat mai putin sulf, Carera100 de exemplu, bujii de calitate, eventual aprindere electronica, avansurile reglate corect, carburatorul curat, si motorul neaparat la temperatura de lucru, cu reteta asta mi-au iesit la ITP noxele nu departe de euro2 ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
Stie careva ce masina are mister Videanu asta?
Adica la Berlin, in buricu' Europei, circula bine mersi Trabanturi si la Bucuresti n-am voie cu Dacia, 1100, 1300 sau mai stiu eu?!!! Hai sa radem!!! Si stati calmi, astea sunt abuzuri si n-o sa tina... |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
ciuhapu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 24 February 06 From: . ![]() |
Deci baieti, aruncati daciile vechi!
Chiar daca platiti impozite, taxe de drum, asigurari, si aveti ITP-ul luat pe bune ca mine, ducetile la remat pentru ca asa vrea domnul imparat (scuze primar) al Bucurestiului. Succes! |
--------------------
...
...
...
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
eu observ o chestie aici : un membru arunca o piatra in apa si restul forumului sare sa o scota!
era vorba DE MASINI POLUANTEEEE nu de varsta lor sau categoria EURO!!! si s`a mai discutat zilele trecute tot pe acest forum, tot aceleasi aiureli! poate un moderator din zona ia masuri! ca nu e forum indigo aici! |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
Uite, ca sa fie mai clar, declaratia lui Videanu:
<<Proiectul are ca scop "reducerea poluarii generale in Bucuresti, in conformitate cu recomandarile Uniunii Europene, si vizeaza in principal interzicerea circulatiei autovehiculelor de tip RABA in Capitala", informeaza Biroul de presa al Primariei Capitalei intr-un comunicat. “Vom incerca sa interzicem patrunderea in Bucuresti a acelor utilaje (vestitele rabe) de 30-40 de ani care polueaza excesiv Bucurestiul. Desigur, vom da o perioada de timp, astfel incat agentii economici proprietari ai unor astfel de mijloace de transport sa se poata conforma, dar va trebui sa se stie ca intr-un timp limitat - o jumatate de an sau un an - nu vor mai putea avea posibilitatea sa intre in Bucuresti cu mijloace care polueaza excesiv. De regula, persoanele juridice, nu persoanele fizice trebuie sa stie ca e nevoie sa-si modernizeze parcul auto daca vor sa functioneze in Bucuresti”, a declarat Primarul Capitalei.>> Sursa: http://www.revistapresei.ro/articol_63241-...e-30-de-ani.htm Desi nu e vorba despre autoturisme, se introduce tot o discriminare. Cum sa interzici circulatia unui vehicul care indeplineste normele de poluare pentru clasa lui? Daca nu le indeplineste, nu ia ITP. Daca a luat si este depistat apoi cu noxe peste limita, i se ridica talonul. De altfel, circulatia camioanelor in Bucuresti era deja reglementata. Se putea modifica acea hotarire de CL. Sigur ca rabele nu au ce cauta in Bucuresti (si nicaieri, de altfel), dar juridic vorbind interdictia mi se pare abuziva, trebuia gasita alta formula. By the way, oare cum iau astea ITP-ul? |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Videanu a vazut ca iarna inc anu a venit si nu are motiv sa ias ain strada sa se laude cu deszapezirea si a gasit subiectul asta. CUm mai spunea cineva mai sus sa ne lase pe noi cu gropile si aglomeratia si sa se intoarca la gradinile lui suspendate si la pasajele lui...
Numai gura e de el, dar ma bucur ca deja nu mai prinde la omul de rand... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
argon |
![]()
|
@ workarea, adevart ce spui tu, si eu l-am ascultat intr-un interviu si spunea clar ca vizeaza masinile mari, ce a aparut in presa , e prin telefonul fara fir, au adaugat dragii nostrii reporteri de la ei, sa faca stirea mai interesanta.
Bine, astea nu inseamna ca nu pot sa se lege si de masinile mici , fumigene carora le pica tablele, chiar e binevenita o actiune de genul asta. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Nu zic că nu e binevenit acest proiect, dar se terminaseră toate problemele Bucureștiului și mai rămăsese asta...
|
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu m-am saturat de tot felul de promisiuni, asa ca ma lasa rece.
Eu am alt of. Cum dracului nu suntem in stare sa alegem un primar bucurestean? Asta e din Videle, ala dinainte era din Constanta. Sa avem un primar care a copilarit in Bucuresti, caruia sa ii fie dragi fiecare centimetru din Bucuresti. Adica sa il lege ceva de Bucurestiul asta, nu numai gandul de inbogatire. Pe zi ce trece ma gandesc tot mai des sa ma car de aici. Pentru inceput poate pe la periferie la o casuta si apoi la pensie la tara. Revenind la topic si la ceea ce doare cel mai tare pe forumistii, daca te-a oprit RAR-ul pe strada, s-a cam terminat. Cei mai multi posesori de masini din 87 nu le au in regula cu tot ITP-ul (stim cu totii ca mai poti fenta noxele la ITP). Cel mai bine este sa evite locatiile statiilor RAR mobile. Vor veni vremuri grele pt. ei, veti vedea. Asa cum s-a pus politia cu noul cod rutier, asa se vor pune si astia. De fapt ar cam fi cazul, ca nu se mai poate respira. Si cica ar veni o vara fierbinte......... |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
argon |
![]()
|
LAsa tu Daciile vechi, sunt O GRAMANA de Dacii noi, fie Logan fie Solenta, fie SUpernova, cu euro 3, care nu respecta normele aferente, odata ce oboseste catalizatorul, in 2-3 ani sau 50-60 000 km , nu mai respecta normele.
Caz concret, un coleg cu un Logan de 2 ani, nu a intrunit normele euro3 la ITP, a dat o mica atentie si l-a trecut, si sunt multi altii in aceasi situatie, sa nu mai vorbim de multele Dacii cu catalizatorul scos, sau ceramica sparta. ce se intampla? Le dam la toti amenda? TOate discutiile astea de pe topic sunt aiurea, ca presa a schimbat placa si azi afirma ca interdictiile se aplica strict la camioane, nu si al masinile mici...ca sa vezi ce neintelegere...au facut un titlu pompos, au mai pus de la ei, in cautare de senzational ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
QUOTE(cristib @ 11 Jan 2007, 14:25) intai sa dispara masinile primariei (de la masinile de gunoi pana la basculantele si tractoarele care duduie pe strazile capitalei lasand nori negrii in urma lor) si apoi sa vina Adrieeeean sa interzica si autoturismelor fara euro sa circule. Primaria nu are masini de gunoi , basculante sau tractoare! Are contracte cu firme care sunt proprietarele acestor vehicule si care isi ofera, contra cost, servicii catre primarie! Parerea mea! |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 12 Jan 2007, 10:06) si azi afirma ca interdictiile se aplica strict la camioane, nu si al masinile mici...ca sa vezi ce neintelegere...au facut un titlu pompos, au mai pus de la ei, in cautare de senzational ![]() Da domnule, ai dreptate. Dar statiile RAR mobile vor opri in continuare si autoturismele ca si pana acum. Bineinteles ca nu cred ca vom vedea curand un Logan supus la teste de noxe pe strada. Masinile mari polueaza. Intr-adevar, ITB-ul a inceput sa schimbe parcul auto. Masinile mari nu le oprea nimeni, circulau fara probleme. E cazul sa se faca ceva, ca nu se mai poate. Numarul de masini din circulatie nu se va diminua, ci dimpotriva va creste. sa se faca pasaje si tot felul de drumuri. NU stiu cum e pe la Deva dar pe aici iti vine sa iei campii. QUOTE(colombina29 @ 12 Jan 2007, 10:13) Primaria nu are masini de gunoi , basculante sau tractoare! Are contracte cu firme care sunt proprietarele acestor vehicule si care isi ofera, contra cost, servicii catre primarie! Parerea mea! In sectorul 3 si 4 sunt niste bijuterii de masini de gunoi. Nu alea polueaza. Nu stiu in alte parti. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 18:49 |