Stingator, trusa si triunghi, nu mai gasesc stingator !
![]() ![]() ![]() |
Stingator, trusa si triunghi, nu mai gasesc stingator !
hash |
![]()
|
||
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
nicidecum , numai ca acum le vand la suprapret ....
unde , normal in vitan (bucuresti), pret 140 -120 ron |
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Si stingatorul are valabilitate?
Ce valabilitate are? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
18 luni agreat RAR
|
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Salutare, man eu le-am primit cu masina inca nu au experat mai au ceva !
Poi daca brasovu e mic vino aci la bucuresteni si mai gasesti dar gasesti la preturi mari ![]() Ciaules, |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Am 2 triunghiuri din '88. Desi am citit topicul de la diverse, tot n-am inteles daca-s agreate de organe sau nu. Sunt nefolosite, catadioptrii-si fac treaba f bine, mi s-ar parea absurd sa fiu obligat a renunta la ele pt unele noi "omologate". Ma puteti lamuri?
Trusa si extinctorul le am din 2003 si expira-n 2005. Ca idee, pana ieri cand am citit topicul celalalt nici nu stiam ca extinctoarele expira!!! Ma rog, nu ma pricep, nu ma pronunt. Mai mult din frica de incendiu, cand oi gasi de cumparat am sa-mi iau unu' nou. Ceea ce totusi ma intriga este trusa! Din curiozitate, m-am uitat luna asta-n ea pt a vedea ce-i expirat p-acolo. Aveam intentia de a inlocui la farmacie elementele expirate macar de dragu' de a avea o trusa "functionala" chiar daca nu legala. Dar culmea, in afara de cativa plasturi, un leucoplast, fase sterile sigilate-n pungi, o sticluta cu alcool, cateva plastice si o foarfeca n-am gasit nimic care dupa mintea mea sa fie perisabil. Atunci la ce naiba' ne obliga sa le schimbam dup-un an jumate? Va rog, lamuriti-ma daca puteti in special cu triunghiurile... Ca sa termin, am bifat la "Da, dar imi expira valabilitatea". |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
hash |
![]()
|
Am auzit fel si fel de zvonuri dar, cunoasteti cazuri puncte primite la un control de rutina pe motiv de trusa sau stingator expirat ? Ca daca s-au pus asa repede cu gloaba pe noi, e clar ca cineva vrea sa dea niste 'tunuri' ..
Si eu am niste triunghiuri mai vechi, si ma gandeam ca le 'omologhez' rapid cu 2 timbre RAR de pe niste bidoane de ulei. This post has been edited by hash: 18 Jan 2007, 16:06 |
--------------------
-
-
-
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
hash |
![]()
|
Nu. Ceva ca sa nu aiba motiv politistul sa se ia de mine (ca unii sunt de-a dreptul obtuzi).
|
--------------------
-
-
-
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
La stingatoare nu ma pricep si nu ma pronunt. Dar trusa medicala sa aiba numai 18 luni garantie e furt pe fata. Cum zicea si Muttley, ce naiba expira? Foarfeca? Eu deja am una expirata acasa si aia din masina expira peste vreo luna. Ar putea si ei sa le faca garantia macar 5-6 ani.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu cred ca ne facem prea multe griji legate de expirarea lor.
Hai s-o vad si pe asta, ca deschide politistul trusa medicala si-i face inventarul, daca am toti plasturii, sau daca foarfeca (foarfecele) taie iar daca alcoolul din sticla nu e expirat, ce-i face? il gusta? il duce la laborator? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Io mi-am cumparat in decembrie pentru ca trebuie sa fac itp-ul. Pana acum n-am avut. Am bifat ca de frica noului cod rutier pentru ca este cea mai apropiata de realitate.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.722 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu mi-am cumparat de anul trecut si trusa si triunghi (omologate RAR - deh, made by Vesta) si extinctor (cu manometru) - omologat conform "normelor PSI nationale" (sursa: firma specializata care se ocupa cu reincarcare/reconditionare/asamblare/vanzare extinctoare).
Ca sa fiu linistit cand circul (si ca sa nu le dau nici militienilor motiv sa-mi gaseasca nod in papura) mi-am achizitionat o "trusa de pana", care cuprinde: - set de becuri si sigurante - surubelnita cruce si surubelnita lata - cleste patent - cheie de roti - sufa cu carlige asigurate - compresor alimentat la 12V (pentru umflat rotile) - lanterna - cabluri de dat/primit curent (mai stii ce "ganduri" are bateria?) - manusi This post has been edited by Illusi0n: 18 Jan 2007, 17:21 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
tribunul |
![]()
|
Ce ai tu acolo incepe semene cu dulapiorul din vechile dacii.
Eu am avut o masinuta cu care am facut ~75k km si am avut doar cheia de roti si o surubelnita. Nu fost nevoie sa le folosesc niciodata, si oricum nu stiam sa le folosesc prea bine. Apropo de sufa, vezi ca nu ai voie sa tractezi alte masini cu loganul. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.722 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
Asa este, e greu de gasit stingatorul. Eu am luat in decembrie din GL cu 49 lei.
Azi dimineata au cumparat stingatoare din CT 3 prieteni cu 65 lei. Au cautat in continuu, vanzatorii spunandu-le mereu sa vina peste 2 zile, peste 1 zi, peste 3 zile etc. Azi dimineata chiar au adus si vreau sa va spun ca era coada asa cum erau in trecut cozile la lapte, paine etc. Inutil sa mai precizez ca magazinul a epuizat toate stingatoarele....... |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Nu am si nici nu-mi cumpar!
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Mi-am cumparat anul trecut stingator=23 ron, triunghi am unul de 10 ani, totusi e marca Vesta, si in trusa am inlocuit toate componentele ce expira, adica tot inafara de foarfeca si prostiile alea de plastic, inutil a spun ca si la comprese, si la leucoplast, si la fese, si la vata, adica la tot ce expira din trusa , termentul e 5 ani. Deci nimic din ce se gaseste in mod normal in trusa nu expira mai repede de 5 ani. Acum vine intrebarea...de ce trusa are 18 luni garantie?
![]() Daca ma intreaba politistul de trusa, il pun sa o desfaca si sa citeasca pe toate ambalajele produselor din ea termenul, adica 2011. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 18 Jan 2007, 16:56) Muttley tu mai esti inca in 2005 de urmeaza sa iti expire valabilitatea? ![]() ![]() ![]() ![]() Tu chiar ai scris asta la misto??? M-ai rupt Ete-te mai atent si ai sa vezi ca nu exista varianta de vot "Le am expirate"... Hai ma, ce naiba, eu unu' iau problema-n serios... ![]() Astept un raspuns cu triunghiurile alea va rog... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
argon, trusa medicala pe care am cumparat-o acum 2 saptamani expira in 2011, adica are 5 ani valabilitate. Nu stiu sa mai existe acum truse a caror valabilitate sa mai fie 18 luni. In fine, poate gresesc, insa iti spun sigur ca toti cei pe care-i cunosc si si-au luat acum trusa medicala, aceasta are 5 ani valabilitate.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
M-am uitat in magazine, m-am uitat pe trusele prietenilor, cumparate in decembrie anul trecut, si luna asta, toate au 18 luni..marca Vesta.
Oricum eu am data pe chestiile din ea, nu cred sa imi faca vre'un militian probleme pe tema asta...cutia e in stare perfecta, nu e indoita de soare, nu e crapata, e ca noua. Aia nu expira...daca trebuie o sa dezlipesc cu foenul o eticheta cu RAR de pe un set de bujii si o pun pe trusa. Care mai faceti chestia asta, grija sa aiba ultima cifra din cod 6 sau 7. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
Fratilor am citit codul publicat in monitorul oficial de trei ori azi si nu am gasit nimic care sa spuna ca se da amenda pentru ca sunt expirate. Spune clar acolo :" constituie contraventie conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu... ....omologate". Nu spune ca trebuie sa fie si in termenul de valabilitate.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.632 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
aveam dinainte! pt firele care atarna balanganind mai mult
![]() trusa n`am si nu cumpar pana nu scad preturile ca la benzina ![]() triunghi am gasit unu d`ala antiiiiiic cu rama de aluminiu pe spate intr`o cutie de plastic verzuie:) bun rau e! nu ma intereseaza daca sunt sau nu omologate! daca cineva le vinde sau le`a vandut inseamna ca sunt ok! |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Ceva interesant.Codul rutier obliga doar dotarea autovehiculului cu aceste lucruri, nefiind nici o precizare in sensul ca sa fie in buna stare de valabilitate.
Dece nu se face precizarea ca trusa medicala de prim ajutor trebuie sa contina: fasa sterila.ce daca este autorizata de RAR poate fi folosita la remorcarea autoturismului.Fasa sterila se gaseste la farmacie. Leucoplast cu rivanol, idem, se gaseste la farmacie, agrafe, .Alcol sanitar, se gaseste la farmacie, la alimentara. Nu stiu daca poate fi folosit in loc de benzina fara plumb, de trebuie autorizat de RAR.In schimb nu este dotata cu atele necesare la imobilizarea eventualelor facturi.Stingatorul de incendiu din dotare este folosit doar la incendiu electric si plasticele din habitaclu, cat despre incendiul la combustibil si ulei sunt folositoare stingatoarele cu spuma.Era cazul ca sa fie dotat cu stingator de incendiu cu pulbereindifent de marime. Fiecare si-ar luaun stingator corespunzator. Sa auzim numai de bine si drum bun |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(voinicel @ 18 Jan 2007, 18:03) Fratilor am citit codul publicat in monitorul oficial de trei ori azi si nu am gasit nimic care sa spuna ca se da amenda pentru ca sunt expirate. Spune clar acolo :" constituie contraventie conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu... ....omologate". Nu spune ca trebuie sa fie si in termenul de valabilitate. Se subantelege ca trebuie sa fie in termen, daca e expirata e ca si inexistenta, si esti tratat in consecinta. Raman la parerea mea ca cel mai bine e sa-i dezlipesti eticheta expirata, arunci produsele expirate si le inlocuiesti cu unele proaspete, de la farmacie. Nu au ce sa zica. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
costinasd. |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 2 June 06 ![]() |
In legatura cu stingatorul de masina: expira, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi unul nou. Te duci cu el la verificat (daca e cazul ti-l incarca din nou) si ti se pune pe el un actibild care il valideaza pt. urmatoarea perioada.
|
--------------------
dacia
1300
1980
- cs 05 ***
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Stie careva la ce perioada se reincarca un stingator care are 5 ani garantie?Am inteles ca la un an,dar nu sunt sigur.Astazi mi-a spus un prieten ca ar costa 40 roni reincarcarea.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
costinasd. |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 2 June 06 ![]() |
lucrez la o firma care are si ramura materiale si accesorii protectia muncii. Maine daca nu-i tarziu am sa-ti dau un rasp exact. Oricum, ce e trusa, triunghi, stingator e jale mare. Vesta se mai gaseste. Cine a fost destept, acum face bani multi.
|
--------------------
dacia
1300
1980
- cs 05 ***
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
La mine la servici se fac comenzi perioada asta pt masinile firmei , si cativa dintre noi am vb cu responsabilul de comenzi si vor face la un loc si pentru noi. stingator cca 50 ron, trusa med. cam la fel., triunghi 25 ron. Triunghiurile cica mai intarzie nitel, desi am vazut triunghiuri si la carrefour colentina la pack cu veste. Mai era o oferta en-gros cu toate la pachet ceva mai ieftina dar or sa vada care le aduce primii.
Eu am trusa primita de la reprezentanta, dar sor-mea si-a luat masina mai de curand si nu am apucat sa-i luam. Cred ca o sa sun maine si la reprezentanta ei, poate cine stie le au frumos la pachet in saculet; doar sa nu fie la specula. |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 12:44 |