Stingator, trusa si triunghi, nu mai gasesc stingator !
![]() ![]() ![]() |
Stingator, trusa si triunghi, nu mai gasesc stingator !
Cornel001 |
![]()
|
||
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|||
cosmin800331 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 20 September 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 19 Jan 2007, 14:16) Vezi ca trebuia sa citesti atent ! Vezi ca iti trebuie si 2 truse si 2 stingatoare ![]() E destul de clar stipulat acolo, autovehiculele trebuie sa fie dotate cu triunghiuri, ca e la plural. Am si intrebat un politist de la rutiera si mi-a explicat foarte clar ca trebuie un singur triunghi, o singura trusa si un singur stingator...i-am vazut cu radarul pe margineadrumului, am oprit frumos si am batut in geam, si l-am intrebat...simplu. Mestere, mai bine du-te la un oculist! |
--------------------
Dacia
Solenza
- GL-05-UJR
2003 Scala
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
Are cineva habar cat e valabil un stingator pe care scrie: Termen de garantie 12 luni. Reumplere la 5 ani? Nu scrie pe el termenul de valabilitate. Sa inteleg ca e...5 ani ?
![]() |
--------------------
...
...
- BN-##-###
...
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Pai e clar: durata lui de functionare este de 5 ani, dar garantia este de 12 luni. Adica in medie il poti folosi timp de 5 ani. Daca in primele 12 luni nu poti stinge un incendiu din cauza lui, nici o problema: te duci la reprezentanta producatorului si ti-l inlocuieste fara sa platesti nimic in plus.
Daca Garcea vrea sa guste din spirtul din trusa medicala sa verifice daca e expirat, sunt obligat sa-i dau? Ca e destul de putin si mi-e frica sa nu mi-l termine.... |
-------------------- |
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor explicati-mi si mie ca nu mai inteleg nimic.
1. Trusele, extinctoarele si triunghiurile conform OG 34/2005, daca au omologare EU nu mai trebuie reomologate in Ro deci ar fi valabile. 2. Booonnnn, Dir. Gen RAR spunea intr-un interviu acelasi lucru. 3. Politistii pe strada spun altceva. Eu cu cine votez?!? Mai stau o saptamana sa caut din astea "autorizate" si daca nu gasesc cumpar ce pica in mana. This post has been edited by RainHawk: 21 Jan 2007, 17:30 |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
- B-xx-XXX
2004 Confort "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Nu e asa simplu: numai triunghiurile pot avea omologare EU. Restul ("istinctoarele" si trusele medicale) se omologheaza in fiecare tara. Dar la noi se pare ca mai nou sunt acceptate toate cele omologate in tari membre EU.
Acum desigur ca poti avea ghinionul ca organul care te intreaba sa nu fie la curent cu insemnele de omologare din Malta si sa le conteste. |
-------------------- |
|
menta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 26 February 06 From: Bucuresti ![]() |
eu in break-ul vechi am triunghiuri reflectorizante de la dacia tatalui meu ...de prin 80.....deci neomologate... dar nu prea vreau sa iau altele... ce credeti imi iau amenda...?
|
--------------------
Dacia
Logan Papuc / Kia ceed SW / Megane Grandtour
- B - 38/90/909 - WWK
2008/2008/2006
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Sudsemnatu @ 19 Jan 2007, 18:41) am trecut azi cu masina pe soseaua Bucurestii Noi si char la strada pe o placuta erau atarnate un stingator , vesta, trusa si triunghi.nu am oprit ca ma grabeam.poate stie cineva ce preturi practica aia acolo sau... am oprit eu (defapt mi-a zis cineva ca a vazut chestii acolo in mijlocul drumului si m-am aruncat in masina si am fugit acolo). Nu mai aveau truse, mai aveau doar stingatoarea, triunghiuri si veste. Stingatorul era 130RON si nu avea facturi ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
De cat sa dau atata pe un stingator, mai bine imi cumpar 2 sifoane, si ies mai ieftin si cu reincarcarea.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
targ vitan duminica asta:
truse medicale germania 45 ron valabilitate 5 ani stingator tucia 65 ron valabilitate 2 ani posibilitate de reincarcare si suport prindere pe masina triunghi italia 23 ron Aprobate UE truse medicale romania 80 ron valabilitate 18 luni stingator romania 90 ron valabilitate 18 luni Fratilor romani sunt mai cu mot decat toti (preturi mari si valabilitate mica) This post has been edited by voinicel: 22 Jan 2007, 10:45 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
AM vazut set triungi+trusa+stingator made in EU, deci valabile in Ro, cu 60 ron.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Cica ca sa fie valabile in RO, deci si UE, cica trebuie sa aibe inscriptionat un cerculet in care este trecuta litera E urmata de o cifra, care reprezinta codul tarii.
E19 - parca este romania E1 - nemtia Daca are E-ul respectiv, e valabila in toate tarile UE, deci si RO. Faza cu RAR-ul a fost o smecherie romaneasca. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
da ..am aflat si eu! acolo pe bucurestii noi e 130 ron un stingator
argon unde ai vazut tot setul la doar 600 de mii ? ![]() |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(voinicel @ 22 Jan 2007, 10:43) stingator tucia 65 ron valabilitate 2 ani posibilitate de reincarcare si suport prindere pe masina Aprobate UE Insemnele Registrului Auto Roman nu se vor mai regasi pe toate trusele medicale si stingatoarele de pe piata romaneasca pentru ca, asa cum se precizeaza in OG 34/2005, de la data aderarii Romaniei la UE, produsele fabricate si comercializate legal in tari membre ale UE, altele decat Romania, sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR in vederea punerii pe piata De ce va place voua sa va pacaliti ? Targu Vitan e pentru experti, nu pentru oamenii obisnuiti ca noi. ![]() Turcia nu e membra UE. |
--------------------
-
-
-
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
...
This post has been edited by Sudsemnatu: 22 Jan 2007, 13:29 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
gomez99 |
![]()
|
Fan TICO Group: Members Posts: 154 Joined: 26 October 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005 Daewoo Tico AC 1999
Nu intreba ce poate face Dacia pt tine, intreaba ce poti face tu pt Dacia |
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
- trusa auto Vesta 55 lei (produsa 15.01.2007)
- Sos.Chitilei (langa biserica Sf.Andrei ) magazin piese auto |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Sudsemnatu @ 22 Jan 2007, 13:05) Ieri in targ , omul cerea 70 dar daca te targuiai, lasa la 60. Am informatii ca s-ar gasii in Metro Arad si Tm tot cu atat..bulgaresti si unguresti btw. Asta e, p'aici nu le avem cu specula ![]() p1040089kc71ef.jpg |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine e din Pitesti sa se duca pe Dumbravei ca au o carca de stingatoare si truse nemtesti.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
- B-xx-XXX
2004 Confort "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
argon, de burete nu ne-ai spus nimic.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
@gomez
aveau si in plastic si in gentuta dar alea in gentuta parca erau mai scumpe @andu911 turcia sau grecia ceva de genu asta are oricum E nustiu cat pe el o sa ma uit diseara cand plec de la munca si iti zic exact |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Comunicatul de presa RAR:
QUOTE 17 ianuarie 2007 Având în vedere interesul general privind dotarile obligatorii ale autovehiculelor, informam urmatoarele: # Triunghiurile de presemnalizare auto sunt reglementate de Regulamentul nr.27 CEE-ONU (Comisia Economica pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite). Din punct de vedere tehnic, acest tip de produs poate fi comercializat legal daca dispune de Comunicare de omologare internationala acordata de oricare dintre autoritatile administrative din tarile semnatare ale Acordului de la Geneva din 1958. Un triunghi de presemnalizare omologat international poate fi recunoscut dupa marca de omologare, reprezentata de litera E si codul tarii care a acordat omologarea încadrate într-un cerc, precum si o serie de identificare. # În România trusele sanitare auto sunt reglementate de Ordinul Ministerului Sanatatii nr.623/1999. Conform art.2 din O.M.S. nr.623/1999, punerea pe piata a trusei sanitare auto se autorizeaza pentru fiecare furnizor în parte. # În România stingatoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor. Conform art.50 din Legea nr. 307/2006, punerea pe piata a acestui tip de produs se face pe baza evaluarii conformitatii fata de reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologei de certificare a conformitatii aprobata prin Ordin al Ministerului Administratiei si Internelor. # Din punctul de vedere al RAR, conform art.1 alin.8 din Ordonanta Guvernului nr.34/2005, aprobata prin Legea nr.375/2005, de la data aderarii României la U.E. produsele fabricate si comercializate legal în tari membre ale U.E., altele decît România, care nu fac parte dintr-un sistem sau echipament care este reglementat printr-o directiva/printr-un regulament a/al Uniunii Europene sau printr-un regulament CEE–ONU (cazul truselor sanitare auto si stingatoarelor), sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR în vederea introducerii pe piata, daca acestea furnizeaza un nivel echivalent de protectie a sigurantei circulatiei sau de protectie a mediului în raport cu cerintele nationale de introducere pe piata, nivel demonstrabil pe baza unor documente oficiale. # Pentru vestele reflectorizante nu exista reglementari nationale/internationale privitoare la conditii tehnice de introducere pe piata. În România acest produs este obligatoriu numai la vehicule peste 3,5 tone. sursa: RAROM.RO |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
BodoC |
![]()
|
![]() Membru in plina criza Group: Members Posts: 152 Joined: 9 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine mai doreste truse de prim ajutor "VESTA", au in "CORA" Pantelimon. (azi 22.01.2007. ora 13:00) Este un pic mai mica decit o valiza militara. Pret... numai 245 RON (2.450.000 ROL)
La cit e de mare, cred ca este omologata pentru S.M.U.R.D, Descarcerare, Pompieri, Protectie civila, SPP, BAT, si cred ca se descurca si cu extraterestrii. Nu va grabiti! Nu se-nghesuia nimeni la ea. |
--------------------
Logan
Prestige 1,6 16V
2008 Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Le-am vazut si eu, le au de vreo saptamana. Cred ca e trusa speciala de Logan, ca in portbagajul de matiz nu intra. Cred ca are si defribilator in ea la cat de mare e!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Defibrilator, computer tomograf, doua asistente si un chirurg... Si o lumanare, in caz ca cei mentionati isi declina competenta.
Deci, ca eu sunt mai greu de cap, cu triunghiul am priceput (dealtfel de-al draq anu trecut mi-am luat triunghi ne-Vesta, cu cutie mai mica, homologado CEE, E19, 15 ron ![]() ![]() This post has been edited by GoGu: 22 Jan 2007, 22:17 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Hasule daca vrei trusa stingator si triunghiuri le gasesti in Brasov pe strada Harmanului imediat dupa pasarela de la petrom pe dreapta . Este un magazin cu piese auto .Trusa 50 ron , stingator 70, triunghi 30 ron si vesta 10 ron. Am luat eu azi de acolo pentru sefa...
Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 24 Jan 2007, 09:26 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut si eu pe strada Mihail Eminescu inainte de intersectia cu str. Polona pe partea stanga.Nu stiu pretul insa....
|
--------------------
Toyota
Corolla
- B-01-LEXY
1,6 VVTI / SOL Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 01:08 |