Furt de electricitate din instalatia scarii, ce e de facut?
![]() ![]() ![]() |
Furt de electricitate din instalatia scarii, ce e de facut?
yO_ |
![]()
|
||
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|||
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Reclamatie la electrica si ei trebuie sa vina sa descopere unde este consumul. Si apoi evident, chemat politia, fapta penala, puscarie.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Are lift blocul ?
|
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pai si daca are, avea si inainte, eu am inteles ca a aparut consumul asta dintr-o data, nu? La mine la bloc liftul are contor separat, si la intretinere vine rubrica separata, "curent lift".
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
WOW, se face puscarie pt. furt de curent?
Interesant. Si cei carora le-a platit Becali rebransarea... |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
interfon / amplificatoare CA-TV / Antena GSM pe acoperis ?
|
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Blocul nu are lift, scara are doar doar un amplificatotor CATV. Ala cat sa consume?
Banuiesc ca fapta s-ar incadra la furt calificat? cam cu cat se pedepsente asa ceva? Ma gandesc sa pun un anunt la avizier, macar sa il sperii pe "locatar". This post has been edited by yO_: 23 Jan 2007, 11:58 |
--------------------
DACIA
LOGAN
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
ageana |
![]()
|
Cred ca o sa functioneze faza cu anuntul la avizier.
![]() E chiar buna ideea, si nici nu bagi omul la racoare, desi poate ar merita. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Scandal la asociatie, sa cheme E-on, sa constate consumu de unde e, si imputare
![]() Daca e vrun vecin inventiv, potin incerca varianta cu legat o faza pe nul ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
ageana |
![]()
|
Cum adica sa legi o faza pe nul?
![]() Cu ce ar ajuta? |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
He he, insumeaza 220 + 220 V si-o sa vezi ce artificii faci din TV calculator, frigider si ce-oi mai avea prin casa
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
|
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
paulp |
![]()
|
Copii, nu incercati asta acasa
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
yO_ |
![]()
|
amicul nostru paulp presupune sa leg in loc de nul o a doua faza
![]() ![]() This post has been edited by yO_: 23 Jan 2007, 12:12 |
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Ce simpatice sunt posturile lui ageana... se face puscarie? Cum adica sa legi o faza pe nul?
Mai eu cred ca te simti cu musca pe sapca. ![]() |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Da boxe la subsol aveti?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
@yO_: La care din cele doua locatii ale tale se intampla chestia de mai sus? La Targoviste sau la Besançon???
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Am vazut o chestie interesanta pe aici prin discutii... Daca exista amplificator CATV pe scara, curentul de unde se ia? De la consumul scarii? Daca e asa...cu ce drept? Exista vreun contract cu asociatia?
Daca e asa, sa vezi ce-i parlesc pe nesimtitii astia... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ok, o sa taie amplificatoarele, ramai fara internet si televizor, si iti pui antena de camera....o sa te uiti la surprize surprize pe TVR1, (in timp ce se incarca o pagina web prin dial-up) satisfacut ca i-ai parlit pe nesimtiti
![]() ![]() LA mine in scara cand au venit de la o firma de internet sa cableze, au iesit 3 babe cu gura pe ei, sa le plateasca curentul consumat cu gaurile date in perete cu bormasina ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Argon, altul era scopul... Intamplator soata e administrator
![]() ![]() Oricum daca se consuma curent trebuie sa plateasca pentru el...si oricum trebuie un contract ceva sau un acord care sigur nu exista... Ca doar nu-mi ia bani pe abonament (care are inclusa si niste cheltuieli) si a doua oara mai mascat pe curentul consumat... Nu ma pricep acum la cat ar putea sa consume ala, dar un incarcator de mobil consuma 0.1Ah deci matematic.. 0.1Ah x 220V=22W/h 22W/h x 24h= 528W 528W x 30zile= 15.84kW/h 15.84kW/h x 0.5bani (aproximativ)=7.92 lei x 1.19 =9.4 lei ! adica 1/3 dintr-un abonament... De ce sa-i platesc eu ca asociatie??? Totul a plecat de la ideea ca ala consuma macar cat un incarcator de mobil..desi cred ca papa mai mult... Interfonul e motiv de confort comun pe cand teveul e un confort individual! pe care platesti un abonament! This post has been edited by dantes: 23 Jan 2007, 13:54 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(yO_ @ 23 Jan 2007, 13:57) Blocul nu are lift, scara are doar doar un amplificatotor CATV. Ala cat sa consume? Banuiesc ca fapta s-ar incadra la furt calificat? cam cu cat se pedepsente asa ceva? Ma gandesc sa pun un anunt la avizier, macar sa il sperii pe "locatar". Art. 208 Cod penal: Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani. Se considera bunuri mobile si orice energie care are valoare economica, recum si inscrisurile. Furtul de energie electica nu este furt calificat. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
cris71 |
![]()
|
![]() Member from Transylvania Group: Members Posts: 53 Joined: 4 October 06 From: Oradea ![]() |
QUOTE(yO_ @ 23 Jan 2007, 11:46) Azi am reusit sa ma enervez cand m-am trezit cu 5 RON/persoana la intretinere pentru iluminarea scarii. In mod normal, daca insumez puterile becurilor si neoanelor,la un calcul simplu ar fi trebuit sa platim cam 0,8 RON/persoana. Am oprit toate luminile si cand m-am uitat la contor am avut surpriza sa constat ca se invarte in continuare. Ce e de facut?? 5 lei de persoana e al dracului de exagerat. La asociatiile astea de locatari se practica rotunjirile de cifre la greu. Ia-l la bani marunti pe administrator, ar fi de datoria lui să afișeze si o copie după factura de apă/curent, nu de alta, dar poate să calculeze ce vrea mușchiu' lui acolo... O sa ai surprize. Ai scos și frigiderul din priză când ti-ai verificat contorul? |
--------------------
Renault
Captur
2022 / Intens
|
|
dantes |
![]()
|
...O INTREBARE .... ptr. initiatorul topicului...
Ce legatura are contorul din casa ta cu plata a 5 lei ptr. consumul scarii (contorizat cu un alt contor)???? Faptul ca tu ai probleme cu contorul personal, faci sesizare la Electrica, zici ca face zgomote, etc.. si-l schimba In legatura cu plata a 5 lei / persoana la consumul de energie electrica comun e ENORM... Calcul simplu... intr-un bloc cu 10 etaje, 4 ap. pe etaj, cu aprox.3 persoane de caciula =130 persoane in bloc.. 130 x 5 = 650 lei factura totala??? e enorm... la un asemenea bloc, cu lift si luminat electric permanent, mai mult de 300 lei nu are cum sa vina factura... Mai uitate pe lista, sau fa o cerere catre admin in care ceri explicatii, si e obligat sa-ti raspunda... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
ageana |
![]()
|
QUOTE(steph @ 23 Jan 2007, 13:16) Ce simpatice sunt posturile lui ageana... se face puscarie? Cum adica sa legi o faza pe nul? Mai eu cred ca te simti cu musca pe sapca. ![]() Nu e vorba de musca, dar un vecin d-al meu a fost parat de un alt vecin ca fura gaze. I-au luat contorul, a platit o amenda si taxa de rebransare si atat (sau cel putin atat mi-a spus el). Iar referitor la faza pe nul pur si simplu mi se pare aiurea sa legi doua plusuri (cum ar veni) fara masa. Nu inteleg cum vine asta si ce se poate intampla. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
argon |
![]()
|
@dantes, sI daca nu raspunde ce-i faci?
QUOTE(ageana @ 23 Jan 2007, 14:27) Iar referitor la faza pe nul pur si simplu mi se pare aiurea sa legi doua plusuri (cum ar veni) fara masa. Nu inteleg cum vine asta si ce se poate intampla. Nu se intampla mare lucru, in cel mai rau caz se arde cate o scula ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
yO_ |
![]()
|
@Dantes , nu m-am uitat la contorul din apartament, ca doar stiu ca ala nu are legatura cu ce e pe scara; m-am uitat in contorul de la parter care este instalat de Electrica numai pentru ILUMINATUL SCARII (si alimentarea CATV, ma rog). Contorul scarii se invarte desi luminile de pe scara sunt stinse. Cred ca si administratorul a facut o manarie, dar totusi, ala nu se invarte degeaba. Oricum, o sa ii scot sigurantele pana diseara, am facut si un afis, macar sa se simta ala...
|
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
La noi pe scara se platea 8-9 lei de persoana (la doua luni ce-i drept). Am insumat puterile becurilor si la un calcul sumar cam atat revenea fiecarui locatar, deci nu se punea problema sa fure cineva.
Rezolvarea a fost simpla: Am strans bani de la fiecare si am montat senzori in infrarosu pt iluminat. Acu' se aprind becurile doar cand trece omu si am ajuns la un consum de 10Kw pe luna, cam 0.2 lei de persoana. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
argon |
![]()
|
De care? eu am inteles ca zicea sa bagi pe nul faza, deci ai 2 faze, fara nul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:49 |