electric shifter, schimbator electric
![]() ![]() ![]() |
electric shifter, schimbator electric
_Ady_ |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 6 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 T
1996
- BH-89-FOX fan dacia
|
|||
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Presupun ca esti constient ca n-o sa-ti pui niciodata asa ceva pe masina... atunci nu vad rostul topicului.
Fac pariu pe... parola mea de pe daciaclub (cel mai scump lucru pe care-l poti avea in viata ![]() Mai ales la cutia de 1310, pe care trebuie s-o simti. Si eu nu vad ca actuatorul ala ar fi capabil sa faca si miscari laterale (perpendiculare pe axul actuatorului). This post has been edited by ageana: 7 Sep 2007, 09:49 |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
_Ady_ |
![]()
|
poi daca nu aveam de gand sami pun dupa cum zici si tu logic ca nu deschideam topicu si ca sa stii si tu daca ii la un pret rezonabil si se poate monta pe dacie o sami pun!!!!! repet dak nu stiti lasatio asa.
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310 T
1996
- BH-89-FOX fan dacia
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
La moto e mai simplu de adaptat dracovenia pentru ca miscarea are loc doar intr-un plan... la o masina, fie ea si dacia, ti-ar trebui doua dracii de-alea, miscarea cautatorului de viteze fiind in doua planuri perpendiculare... oricum si daca ai putea face o adaptare, cred ca (,) cutia unei dacii ar da chix la 3 din 5 schimbari de viteza...
Numai bine!!! This post has been edited by Buyaka: 7 Sep 2007, 09:55 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
_Ady_ |
![]()
|
da stiu de aceea am scris k am gasit numai varianta pentru motociclete la "dracia"pentru masina ii un motor cu 2 miscari (rotatie & tranzlatie) si are un panou de comanda cu butoane pentru selectarea vitezelor de la 1 la 5 si buton pentru marsalier si nui o chestie home made astea is produse in serie numa ca nam mai vazut pe la noi pana acuma si din moment ce se pot monta pe masini straine (am vazut eu la TV) trebe sa se poata monta si pe dacie ms.
![]() |
--------------------
dacia
1310 T
1996
- BH-89-FOX fan dacia
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu mai crede tot ce vezi la TV
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca baba avea elice se numea aerobaba...
Daca gasesti pe undeva ceea ce zici ca ai vazut la TV, sa ne dai si noua linkul. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Mare e gradina domnului, da' unii sar rau gardul. Rau de tot. N-au pic de simt a realitatii. Preferi sa iti atarne zece mii de sarme, ca o treaba ca lumea facuta coooooooooooosta, ca sa nu mai vorbesc ca pari foarte increzator in cutia de dacie, ca se pare ca ai pretentia ca o sa intre in viteza corecta de fiecare data cand actuatoarele o sa se miste.
Si is tare curios marsarierul cum o sa fie implementat. Ala e cireasa de pe tort. Preocupari mai bune, mai interesante, mai realiste nu ai? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Mai arunca un ochi la RIDES sau la AMERICAM HOTROD, si o sa vezi sitemul care misca pargia in doua planuri, montat la cutie clasica. Este foarte incet dupa parerea mea. Tipic americanilor carora le plac automatismele.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai si care-i avantajul?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
_Ady_ |
![]()
|
exact la sistemele care lea vazut si B-34-sgm ma refeream si io poi avantaje ar fi in primu rand ca din moment ce ai acel servo motor si panou de comanda io cred ca se poate regla si viteza de schimbare si un electrician bun iti poate face comanda la servomotor oriunde (chiar si la clape in spatele volanului!) ceea ce mie mi sar parea o chestie misto iar daca ai o cutie BUNA care nu da rateuri cand o bagi in viteza atunci nu vad de ce nu ar nimeri "gaura" ms.
|
--------------------
dacia
1310 T
1996
- BH-89-FOX fan dacia
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Cum bagi in marsarier?
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Eu am alta intrebare... ce rost are sa schimbi viteza la volan, daca trebuie sa apesi ambreiajul?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
GTX |
![]()
|
![]() membru retras Group: Members Posts: 204 Joined: 20 June 06 ![]() |
=))))))) altu' .mai era unu cu ABS pe dacia ,Pilot automat ...si altele...vrei sa faci lumuzina din dacie ?laso asa ca e buna...
|
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
1998 berlina www.tuning-pe.net
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 7 Sep 2007, 13:12) Vai da' ingust mai gandesti. Pai mai punem un actuator si acolo ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai eu m-am gandit cum sa fac sa mearga eficient un asemenea sistem, pe motociclete... se poate transpune si la masini... dar vreau sa vad cum gandeste cineva care a vazut o chestie la TV si vrea si el.
Se poate face, e realizabil... dar tin secret, na! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Ba nu, e simplu...
Pui pe volan 2 butoane unul pt urcarea in trepte si altul petru retrogradare. Cand vrei sa schimbi sa zicem din treapta 1 in 2, ti apasat butonul de urcare in trepte si apesi ambreiajul. La ambreiaj mai ai un switch care il reglezi sa faca contact exact cand decupleaza si astfel sa schimbe viteza. Treaba e ca doar trebuie apasat ambreiajul, nu trebuie sa mai coordonezi nimic ![]() Cat despre schimbatul vitezelor la cutia in H de pe dacie, trebuie doar un actuator dublu care sa miste tija care iese in cutie, inainte si inapoi... iar la miscarea de rotatie, trebuie un motoras pas cu pas. Cutia in sine e destul de precisa, timoneria este insa foarte prost conceputa la dacie. This post has been edited by vis-a-vis: 7 Sep 2007, 12:43 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Tre' să fii dibaci și să ai oleacă de bani...
![]() Înlocuiești sistemul de comandă cu o camă profilată; există și sisteme de comandă pe două axe pentru sistemul în H. Servomotor la furca ambreiaj. Servomotor la clapeta de accelerație; comandă electrică de la pedală. Calculator și program care să le comande. Și te-ai scos. Vezi că pe Ferrari nu știu care e sistem din ăsta, cu ambreiaj clasic (dar fără pedală). Poate găsești la dezmembrări, le mai bușesc babalâcii. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Din punct de vedere tehnic este posibil, mai ales cu o cutie de dsn/slz/logan. Cred ca daca muncesti putin, poti sa-ti construiesti si singur jucaria, dar oare cat de fiabila ar fi?
Oricum, asta e o inventie pentru americani. E imposibil ca asa ceva sa schimbe vitezele mai repede decat le-ai schimba tu si poti sa fii sigur ca din cand in cand mai da si rateuri. Daca tot esti lenes, nu mai bine ai gasi pe la dezmembrari o cutie automata de la un renault mai vechi? |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Corect, o cutie automata de R12 ar fi parfum.
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
Ady:
1. daca tu crezi ca o cutie de viteze manuala nou-nouta de ultima generatie cum pun aia la TV si care costa de 50 ori mai mult decat masina ta are cautatorul la fel de grosolan ca la cutia de dacie, te inseli... iti trebuie acolo ceva mai mult decat un electric-shifter. cei care mai conduc si alte masini decat dacii stiu ce inseamna... 2. cum bine intreba cineva, cum vei "simula" miscarea pentru mersul inapoi? ![]() 3. ... |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
ageana |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 7 Sep 2007, 12:20) Vai da' ingust mai gandesti. Pai mai punem un actuator si acolo ![]() ![]() ![]() ![]() Apesi: - buton ce inlocuieste contactul - buton amreiaj - buton acceleratie - buton CV - buton semnalizare - buton frana - etc E ca si cum ai juca "twister" cu degetele. Daca mai pui si motorase pt. volan, deja stai cu tastatura in fata si te joci NFS live. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
vis-a-vis |
![]()
|
QUOTE(mirceas @ 7 Sep 2007, 14:19) Ady: 1. daca tu crezi ca o cutie de viteze manuala nou-nouta de ultima generatie cum pun aia la TV si care costa de 50 ori mai mult decat masina ta are cautatorul la fel de grosolan ca la cutia de dacie, te inseli... iti trebuie acolo ceva mai mult decat un electric-shifter. cei care mai conduc si alte masini decat dacii stiu ce inseamna... 2. cum bine intreba cineva, cum vei "simula" miscarea pentru mersul inapoi? ![]() 3. ... Mai nea, tu n-ai schimbat niciodata ceva pe la timonerie... sau n-ai avut putin curiozitatea sa te uiti cum functioneaza? Daca scoti tabla aia care directioneaza vitezele 1-2 si pe care trebuie sa "cobori" levierul schimbator, intra in marsarier foarte usor. Dupa cum am spus, cutia in sine merge precis (tija care iese din cutie), problemele apar de la tija incolo... dar voi ganditi ca trebuie legat vreun motoras care sa schimbe vitezele in locul vostru exact de la nuca schimbatorului. ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 7 Sep 2007, 13:55 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Se poate așa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Electrohydrau...al_transmission Există și asta (nu mai merge cu ce ai la Dacia): http://en.wikipedia.org/wiki/Dual-clutch_gearbox http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox Generalități: http://en.wikipedia.org/wiki/Semi-automatic_transmission http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission 7 Sep 2007, 14:03: http://en.wikipedia.org/wiki/Selespeed This post has been edited by lulu_tanase: 7 Sep 2007, 14:03 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 7 Sep 2007, 13:49) Mai nea, tu n-ai schimbat niciodata ceva pe la timonerie... sau n-ai avut putin curiozitatea sa te uiti cum functioneaza? da mai nea, te referi la patina... stii ce? ![]() This post has been edited by mirceas: 7 Sep 2007, 15:26 |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ma scuzati ca va inoportunez si eu ..dar cele mai crete ideii de pe forumul asta numai pe berlina am vazut ca vrea lumea sa le aplice. Gasiti mai si voi o masina ...
This post has been edited by IRONICK: 7 Sep 2007, 15:24 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ageana |
![]()
|
Baaaaaa. ADICA!
![]() |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu niciodata nu am considerat-o masina.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ageana |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:00 |