ce benzina e mai potrivita?
![]() ![]() ![]() |
ce benzina e mai potrivita?
mur_andrey |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 2 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1998 L
- SJ 15 LOL Un picior in fund e un pas inainte !!!
|
|||
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
carera 95 e fara plumb si din cat stiu eu la dacia pe carburatie e bine sa bagi cu plumb. Cea fara are ardere mai uscata . Mai gasesti detalii pe google sau http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t23724.html
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
pentru daciile pe carburatie este recomandata benzina cu aditivi de plumb .
benzina cu plumb ajuta la prelungirea vietii unor piese de la daciile pe carbratie |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
mur_andrey |
![]()
|
Iuliutz,si eu stiu asa cum zici si tu,dar am cautat pe google si am gasit la continut deplumb la fel la amabele tipuri....asa sa fie ???
uite aici http://www.google.ro/search?hl=ro&q=OMV+Ca...re+Google&meta= http://www.google.ro/search?hl=ro&q=OMV+Ec...4%83utare&meta= deci care ar fi logica si pana la urma de care sa bag??? care e potrivita??? |
--------------------
dacia
1310
1998 L
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Eu lucrez intr-o rafinarie. Dupa cate stiu nu se mai foloseste la aditivare , tetraetil de plumb, ci MTBE . Am inteles c-ar fi un gen de alcool . Nu stiu prea multe. Daca motorul ti-a mers mai bine, vizibil, n-ai de ce sa te temi .
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Benzina FP nu dauneaza in nici un fel motoarelor de Dacie(ganditiva doar la Daciile pe injectie care nu au nimic schimbat inafara de sistemul de admisie), si intradevar merge mai bine, si nu mai se gauresc tobele de 2 ori pe an, numai d'asta bag de ani de zile. Antevorbitorul meu zice bine, nu se mai foloseste tetraetil de plumb de ani de zile, si aditivul ala pe baza de alcooli nu face nici un bine.
Nu mai confundati arderea uscata a GPL-ului cu benzina FP. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 8 Sep 2007, 18:34) Benzina FP nu dauneaza in nici un fel motoarelor de Dacie(ganditiva doar la Daciile pe injectie care nu au nimic schimbat inafara de sistemul de admisie), si intradevar merge mai bine, si nu mai se gauresc tobele de 2 ori pe an, numai d'asta bag de ani de zile. Antevorbitorul meu zice bine, nu se mai foloseste tetraetil de plumb de ani de zile, si aditivul ala pe baza de alcooli nu face nici un bine. Nu mai confundati arderea uscata a GPL-ului cu benzina FP. si aprindere ![]() benzina cu plumb am vazut intr-o benzinarie .. |
--------------------
x
y
2009
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
raspunzand titlului topicului: Pentru Dacie, aia mai ieftina!!
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
si supernova si logan si solenza nu tot dacie e? Asta nu inseamna ca ma apuc sa bag in supernova cu plumb doar ca e mai ieftina
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
Nu prea mai exista benzina cu plumb!
|
--------------------
Dacia/Reno
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristitranca @ 8 Sep 2007, 13:09) pentru daciile pe carburatie este recomandata benzina cu aditivi de plumb . benzina cu plumb ajuta la prelungirea vietii unor piese de la daciile pe carbratie spor la plumb... si la apa 8 Sep 2007, 20:19: QUOTE(maryus_83 @ 8 Sep 2007, 20:17) Eco Premium dar ai dreptate 40% benzina si restul apa This post has been edited by Adrianno: 8 Sep 2007, 19:19 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() This post has been edited by maryus_83: 8 Sep 2007, 19:22 |
--------------------
Dacia/Reno
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
unikat45 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 375 Joined: 4 May 06 ![]() |
Domnilor, sa fim seriosi...benzina cu plumb se stie ca a fost scoasa din fabricatie din romania inca de acum mai mult timp... aditivul pentru cresterea cifrei octanice si respectiv prevenirea detonatiei, tetraetil de plumb a fost inlocuit din principii ecologice cu alt aditiv pe baza de mangan daca nu ma credeti mai cititi aici....
http://www.petrom.com/romana/produsepdfro/...20PREMIUM95.pdf si aici http://www.petrom.ro/romana/comunicate/61.htm This post has been edited by unikat45: 8 Sep 2007, 20:22 |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1999
- IS 01882
|
|
tzepesch |
![]() ![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
deci,
hac, parerea mea... masina mea e o dacie din 82, mai batrana decat mine, extra folosita si exploatat pe toate sleaurile romanei. a fost a tatalui meu, care, pilot fiind a bagat de ani de zile benzina de avioane... imaginati-va. oricum, nu avea CO a benzinei pt masini. era mult mai mica sau mult mai mare... erau de mai multe natii. de care aduceau la aerobaza, d-aia baga. acu 1 an am luat-o eu. am mers pe Eco. de oriunde, eco... pana m-am lecuit. am auzit si eu ca Premiumul FP dauneaza. i-am facut un tratament scurt cu Carrera 100, m-a terminat de placere ce frumos zbura masina, si din frica sa nu distrug setul am trecut pe Premium95 de la petrom. cea mai ieftina si cea mai buna. din 1MAI numai premium am bagat + ulei 10W40 petrom si n-am treaba. merge struna masina. si are 400.000km. da-ti-o incolo de treaba... so, concluzia: ulei bun 15W sau 10W, cu indicativ APi cat mai mare si benz Premium de la Petrom. don't be afraid ![]() |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
|
--------------------
x
y
2009
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ultima sarja de benzina cu plumb premium '95 a fost livrata in ian 2005/
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.357 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Benzina asta cu plumb e ca salamul cu soia, pentru nostalgici.
' Metil tert butil eterul e un aditiv antidetonant, ruda buna cu metanolul; e folosit de mult timp prin tariloe cu apa calda si prin SUA. Acolo au renuntat din anii 60 la tetraetilul de plumb in favoarea benzenului pe atunci. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
Eu fac plinul berlina mea pe injectie si cu Carrera 95 si cu Premium 95 depinde care benzinarie e mai apropiata la momentul respectiv si nu am avut absolut nici o problema cu nici una dintre ele (mentionez ca din cate stiu eu ambele sunt benzine FARA PB).
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
argon |
![]()
|
toate benzinele din Romania sunt din 2005 fara PB ! cel putin teoretic conform legislatiei. Ca mai aduce vru'n privat de la Ucrainieni cu pb e altceva. E vorba de statiile cunoscute.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Clar benzina cu plumb la noi nu prea ai cum sa gasesti. Eco Premium este cu niste aditivi. Bagam si eu anul trecut in Dacie, acum de cand am scos-o de la naftalina am bagat exclusiv Premium/Carrera/whatever 95 si n-am avut nicio problema. Era un topic lung in care se explicau eventualele probleme care pot aparea, dar totul e mai mult mit, cu arderi de supape si alte alea.
Mie imi place de unii lucratori din benzinarii care ma avertizeaza: "Vedeti ca e fara plumb...". Stiu nene, daca era motorina intelegeam sa-mi spui. Or fi zicand ca tuseste masina, dar n-are nimic. Pentru ca n-am mai bagat Eco de foarte mult timp nu pot spune daca merge mai prost masina cu ea. Daca-ar fi sa ne luam dupa teorie ar trebui sa mearga chiar mai bine. Dar tinand cont ca se baga tot felul de porcarii in ea(chiar si apa) ca toti care mai folosesc asa ceva au Dacii si nu simt, ma indoiesc. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
400 000km masina? cu acelasi set motor?
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ma indoiesc. Eu am 300.000 cu vreo trei seturi, unul schimbat ca a crapat blocul.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
mur_andrey |
![]()
|
eu va inteleg pe voi ce ziceti dar faza e ca mie mi-a mers simtitor mai bine cu Carrera 95 decat cu Premium 95...
deci daca bag Carrera 95 nu ar trebui sa aiba efecte negative,nu??? asta era oarecum dilema mea ![]() |
--------------------
dacia
1310
1998 L
|
|
argon |
![]()
|
Da merge bine cu carera 95, numa' de aia bag si nu are nimic.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
QUOTE(mur_andrey @ 10 Sep 2007, 09:02) eu va inteleg pe voi ce ziceti dar faza e ca mie mi-a mers simtitor mai bine cu Carrera 95 decat cu Premium 95... deci daca bag Carrera 95 nu ar trebui sa aiba efecte negative,nu??? asta era oarecum dilema mea ![]() Nu prea cred ca ai simtit ceva simtitor la modul in care merge masina... poate doar impresia ta... poate nu stii ca Petrom si Omv is de la acelasi grup petrolier sau mai bine spus Omv detine Petrom. In ceea ce priveste Carrera 95 nu are nici un fel de efecte negative asupra masinii tale, e ca orice benzina fb de 95. |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
are un set schimbat, si acu vreo 8 ani i-a schimbat si blocul ca a pleznit, drk stie cum.
dar, cand am luat-o eu, anul trecut, avea 5000 setul curent. pana acum s-au adunat inca 12.000. deci primul set a tinut cam 395.000. avea motor frantuzesc. oricum, pt orice eventualitate, mai am undeva prin sifonier un set nou de renault. |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
argon |
![]()
|
eu unul nu cred.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Eu nu stiu de unde le scoateti p-astea cu benzina cu Pb... Nu mai exista bre asa ceva in RO.
Eu bag de cand am masina numai benzina Petrom Fara Plumb 95. NU are rost sa dau banii pe placebo, avand in vedere ca benzina e aceeasi. Niciodata (in afara de cazurile extreme) nu o sa bag benzina de la statiile "no name". |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
argon |
![]()
|
benzina nu e aceasi, motorul trage mai bine si merge mai rotund cu FP decat cu Eco-premium.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:24 |