carnet suspendat 30 de zile, depasire pe linie continua
![]() ![]() ![]() |
carnet suspendat 30 de zile, depasire pe linie continua
Madriann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|||
tyby_90 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 15 June 10 ![]() |
Dupa cum am mai spus cinsterna se deplasa pe cele 2 benzi doar pentru a bloca circulatia, nu era absolut nici un obstacol pe care trebuia sa-l ocoleasca .. am mers in spatele ei de la intrare in jilava pana aproape de pasajul care trece pe sub centura, soferul era un nesimtit, in momentul in care incercam sa depasesc se tragea si mai mult in stanga, daca nu ati fost de fata, va rog sa numai criticati in necunostinta de cauza, eu v-am cerut doar parerea, poate am gresit ca nu am stat toata localitatea in spatele unei cinsterne care nu a avut un gram de bunavointa sa se dea jumatate de metru in dreapta sa faca un pic de loc.
O alta chestie ar fii ca, in momentele in care deja ma enervasem si ma tot plimbam ba in stanga ba in dreapta cinsternei ca sa vad dc nu se da macar un mic la o parte ... soferul cinsternei banuiesc ca a vazut politistul si in clipa aia a deschis girofarele, nu a mers de la inceput cu ele... cu maxim 200m de politist el le-a deschis. Desii fac dreptul, poate ar fii trebuit sa stiu aceste chichite, dar eu stiu ca atunci cand semnezi ceva stiu ca esti de acord cu ce scrie in actul respectiv, mie nu mi-a spus absolut nimeni ca semnatura este de primire sau de altceva, si consider ca un Pv valid este un proces VB care atesta niste fapte, care le-ai facut sau nu, ei bine aceste fapte se pot dovedii (martori,fotografii) , daca vrei sa le sustii, daca nu exista aceste "dovezi", este cuvantul meu impotriva cuvantului lui. Nu am avut incidente de nici un fel in 2 ani de permis, nici macar o amenda de viteza dar, credeti-ma ca asta imi pusese capac eram la capatul rabdarilor. Incercati sa va puneti in situatia mea, nu mai imi cititi din cod sau din legislatie, pentru ca eu nu am cerut parerea cuiva care sa ma critice, si care sa-mi impartaseasca parerea lor despre soferiii grabiti ( flashuri, claxoane....etc) Vreau doar sa va puneti in situatia mea si sa-mi spuneti ce ati fii facut daca trebuia sa ajungeti in maxim 30 d minute in Bucuresti, fiind situati in Gr in mom respectiv, garantez ca nu ati fii stat 3 KM in spatele unui nesimtit cu o cinsterda de lapte sau de ce era de faina ( Nu era cinsterna de produse petroliere ) care nu avea un pic de obraz sa se dea macar jumamate de metru, si in cazul asta sa numai calc Dubla continua cand depaseam. Dar sper ca ne vom trezii si noi si vom inceta sa mai aruncam cu tot felul de acuze nefondate, la adresa cuiva care cere o simpla parere. AM inteles am gresit am calcat dubla continua, dar eu cred ca au fost circumstante mai aparte. Ca sa numai zic ca atata aroganta si atata superficialitate nu am mai vazut de mult. Politistul era un nesimtit, din punctul meu de vedere cred ca atunci cand cineva te intreaba ceva, frumos si de bun simt este sa-i raspunzi nu sa nu reactioneza, ca si cum aceasta persoana ar fii invizibila, va spun eu, le este sete rau, garantez ca daca vedea 200 ron in mana ... imi saruta si mana, dupa cum altii i-au invatat, sa primeasca banu si sa taca din gura, dar ghinion, oamenii muncesc pentru bani, si nu imi permit sa ii las unui nesimtit 2 zile de munca sau poate chiar mai mult. Cat despre Gradul de "dragutenie" ( dupa cum se adreseaza cateva persoane mai sus la adresa domnului politist) eu cred ca este nul, cred ca realizati ca nu m-am dat jos si am inceput sa tip sau mai stiu eu ce... chiar m-am rugat de el sa priveasca fapta din perspectiva mea si sa inteleaga ca eram presat de timp, viteza legala nu am depasito in momentul depasirii, de pe sensul opus nu venea absolut nimeni, iar dubla am calcato doar, nu am depasito, acesta declarandu-mi ca veam cu masina pe contrases, deci acestea fiind spuse, ma fac sa cred ca cei care i-au luat apararea domnului organ, fac parte din aceeasi bransa cu dansul, genul de oameni neflexibili cu conceptii comuniste. Va multumesc pentru critici dar cred ca a fost prima si ultima oara cand voi mai posta ce se intampla in romania noastra frumoasa, unora care se complac in situatie. O zii buna. |
--------------------
opel
astra
h 2005
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
ce rost are sa discuti cu ei? cand costa 0.5 lei o contestatie? eu sunt cel mai cuminte sofer, ii ignor cu desavarsire.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tyby_90 @ 20 Jun 2010, 16:53) Desii fac dreptul, Bun, sa stim despre ce vorbim. In acest sens ce zici, incerci sa citesti OUG si ROUG si OG 2/2001? Uite, art. 26 al. 1 din OG 2/2001, care e de aplicabilitate in procesele verbale contraventionale, ca norma generala. Ala de zice la teza 2 "Contravenientul va semna de primire." QUOTE(tyby_90 @ 20 Jun 2010, 16:53) AM inteles am gresit am calcat dubla continua, dar eu cred ca au fost circumstante mai aparte. Da, se cheama "unii sunt mai presus de lege". Pe principiul am incalcat legea ca ma enerva unul, deci legea nu trebuie sa se aplice. E adevarat, poate cu o vorbulita mestesugita se transforma in alta sanctiuneQUOTE(tyby_90 @ 20 Jun 2010, 16:53) Incercati sa va puneti in situatia mea, nu mai imi cititi din cod sau din legislatie, pentru ca eu nu am cerut parerea cuiva care sa ma critice, si care sa-mi impartaseasca parerea lor despre soferiii grabiti Si ma rog, de ce tu ai avea dreptul sa spui ce crezi si altii nu ar avea acest drept?QUOTE(tyby_90 @ 20 Jun 2010, 16:53) oamenii muncesc pentru bani Ptiu, ce lucruri afla lumea pe aici. Trebuie acu' neaparat sa ma duc la patronu' sa-i cer sa ma plateasca in bani, nu cu scobitori. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Referitor la cum ne-ai "clasificat", te înșeli, majoritatea celor care ți-au răspuns sau au apreciat pozitiv atitudinea respectivului agent, chiar au avut mici scântei cu politia.
Personal, nu-mi sunt dragi, dimpotrivă...dar sa dam Cezar-ului ce-i al Cezar-ului. Nu e teoria conspirației dar, din ce povestești, îmi pare ca ai avut ceva sicane cu respectivul sofer de cisterna, motiv pentru care respectivul ți-a copt-o cu gratie ![]() Adică...eu n-am întâlnit pana acum (al 14-lea an de permis) șofer care sa te șicaneze din nimic. Pot sa spun ca majoritatea chiar te ajuta, sunt politicoși și civilizați în trafic. This post has been edited by Madriann: 21 Jun 2010, 08:43 |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
tyby_90 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 15 June 10 ![]() |
Dupa cum spuneam ...
![]() 20 Jun 2010, 22:37: Si va rog domnule Klaus, mai putia ironie in posturi, ca observ ca sunteti atat de plin de dumneavoastra, aveti o explicatie la tot, pastrativa comentariile pentru cei care sunt interesati de ele. va multumesc! This post has been edited by tyby_90: 20 Jun 2010, 22:37 |
--------------------
opel
astra
h 2005
|
|
alina2006leo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 23 June 10 ![]() |
tatal meu a fost acrosat de o dubita ce l-a depasit pe linie continua(el era pe bicicleta).are vreo vina el?
dubita s-a angajat in depasire pe linie continua si cand a vazut ca ii vine din fata o masina a tras dreapta lovintul pe tatal meu care din spusele celor politistului a stat inconstient vreo 5min |
--------------------
skoda
nustiu
2007
- bt-04-lhg
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Greu de spus...
Ca biciclist, tatal tau trebuia sa mearga cat mai aproape de marginea drumului. Daca soferul dubitei a depasit axul drumului si la revenirea fortata l-a acrosat pe biciclist, la prima vedere se pare ca acesta ocupa banda intreaga. Daca asa s-a intamplat, atunci si tatal tau a avut o parte din vina. A nu se intelege ca soferul utilitarei nu a gresit. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Sa faca stanga? Pe linie continua?
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
sindrom |
![]()
|
![]() Ciclist sticlar>Merida 901> Group: Members Posts: 208 Joined: 1 March 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DannyY @ 23 Jun 2010, 14:43) Eventual sa mearga pe camp. Sa faca si putin off-road. Cel cu dubita este de vina pentru ca n-a stiut sa depaseasca, depasirea din ce stiu eu se face in felul urmator: semnalizezi, te asiguri, intri in depasire apoi revii pe banda ta fara sa incmodezi pe cel depasit. Dar in romania e normal sa treci razant pe langa un biciclist, scuter-ist. Si pe linia continua sau in intersectii nedirijate ai voie sa depasesti biciclisti. This post has been edited by sindrom: 23 Jun 2010, 16:48 |
--------------------
Peugeot
206
2002 Ex: Clio 1.2 16V; 75 armasari pur sange cu probleme psihice rezolvate
Prezent: Peugeot 206 2.0hdi in teste si asta dus cu pluta |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.724 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(sindrom @ 23 Jun 2010, 16:47) Eventual sa mearga pe camp. Sa faca si putin off-road. Cel cu dubita este de vina pentru ca n-a stiut sa depaseasca, Vei fi, cred, foarte surprins sa afli ca si cel depasit are niste obligatii. una dintre ele fiind sa circule cat mai aproape de marginea drumului. Scenarii sunt multe. Cel expus de mine e unul dintre ele si incepe cu 'la prima vedere'. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
sindrom |
![]()
|
![]() Ciclist sticlar>Merida 901> Group: Members Posts: 208 Joined: 1 March 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 23 Jun 2010, 16:52) Exista benzi suficient de largi care-ti permit sa treci pe langa biciclist sau scuterist fara sa calci linia continua. P.S. Sunt si biciclist. Si daca esti biciclist, cred ca stii ce gropi si ce sanse ai sa faci pana din 2 in 2m daca mergi cat mai aproape de marginea drumului. Benzile sunt la fel din ce am observat eu. Nu exista o banda mai mica si o banda mai mare. Daca biciclistul vedea o groapa pe marginea aia, doar nu era prost sa dea in ea, facea brusc stanga tot el era de vina nu??? Eu zic ca aici intervine mersul preventiv. DannyY sunt foarte surprins si iti spun ca biciclistul nu este masina. Atunci maine o sa merg pe mijlocul benzii ca sunt indreptatit ca participant la trafic. Dar la urma urmei ce e depasirea??? Nu cumva si asta: manevra prin care conducatorul unui vehicul trece inaintea altui vehicul, ori pe langa un obstacol, aflate pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda sau sirul de circulatie pe care s-a aflat initial. This post has been edited by sindrom: 23 Jun 2010, 19:55 |
--------------------
Peugeot
206
2002 Ex: Clio 1.2 16V; 75 armasari pur sange cu probleme psihice rezolvate
Prezent: Peugeot 206 2.0hdi in teste si asta dus cu pluta |
|
alina2006leo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 23 June 10 ![]() |
el zice ca mergea pe margine cu bicicleta acum nu stiu exact ca nici el nu stie ce s-a intamplat ca si-a pierdut cunostinta si nu isi mai aduce aminte nimic de la accident.
merci pt raspunsuri |
--------------------
skoda
nustiu
2007
- bt-04-lhg
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(tyby_90 @ 20 Jun 2010, 17:53) Desii fac dreptul, poate ar fii trebuit sa stiu aceste chichite, dar eu stiu ca atunci cand semnezi ceva stiu ca esti de acord cu ce scrie in actul respectiv, mie nu mi-a spus absolut nimeni ca semnatura este de primire sau de altceva, si consider ca un Pv valid este un proces VB care atesta niste fapte, care le-ai facut sau nu, ei bine aceste fapte se pot dovedii (martori,fotografii) , daca vrei sa le sustii, daca nu exista aceste "dovezi", este cuvantul meu impotriva cuvantului lui. Forta probanta a procesului verbal de constatare a contraventiei reiese tocmai din respectarea procedurii de forma (cuvantul politistului e mai bun, pt ca asta e meseria lui). Nu esti multumit, ai instanta de contencios administrativ, si acolo poti sa vii cu martori si fotografii si buletine meteo si ce vrei tu ca sa-ti sustii nevinovatia. Pe asta o stii, ca se studiaza in anul I (L544/2004). Si daca n-ai fi citit niciodata og 2/2001 (care mie mi se pare superba), scrie in formularul ala tip pe care se completeaza PV pt ce e fiecare semnatura. Oricum, daca tu vorbesti cu "fapte care le-ai facut", e clar ca faci dreptul pe la cine stie ce Spiru Harem |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th July 2025 - 15:05 |