carnet suspendat 30 de zile, depasire pe linie continua
![]() ![]() ![]() |
carnet suspendat 30 de zile, depasire pe linie continua
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
cpcro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 11 March 08 ![]() |
in pv verbal incheiat in data de 06.07.2009 ora 06.28 scrie asa la descrierea faptei>
... la data de 07.06.2009 conducea auto renault CT pe str. independentei si a efectuat depasirea tir-ului cu nr..... incalcand marcajul longitudinal continuu care desparte sensurile de mers. ...la punctul fapta savarsita este prevazuta de, a trecut 100/3/A. In constestatie am invocat art.16 alin.1 din og195, privind datele pe care trebuie sa le contina pv si faptul la la art.100/3/a scrie depasirea coloanei de autovehicule care oprita la semafor sau la trecerea de cale ferata. ca fapt divers, strada asta are cam 5 km lungime si este prevazuta cu marcaj simplu continuu, marcaj dublu continuu si marcaj intrerupt simplu si dublu. eu am inceput depasirea pe intrerupt si am terminat pe continuu, exact in spatele loganului cu garcea care se deplasa cu 10 km/h. omul m-a vazut in reterovizor si mi-a dat-o. stiu foarte bine unde am depasit pt. ca zilnic trec de cel putin 6 ori prin zona. This post has been edited by cpcro: 25 Jul 2009, 13:32 |
--------------------
renault
laguna 2 break 1.9 dci 120 cp
2002 privillege carminat
- ct xx afc
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Romanism...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(cpcro @ 25 Jul 2009, 13:30) .... eu am inceput depasirea pe intrerupt si am terminat pe continuu, exact in spatele loganului cu garcea care se deplasa cu 10 km/h. ... Nu ma ajuta foarte mult, cerusem copie dupa PV sa vad exact obiectiunile tale, semnarea PV (daca ai semnat), daca exista martor, ora, imprejurarile, etc. Chestia de mai sus sper ca nu ai trecut-o in plangere...altfel ai pierdut. In PV trebuia sa treci, la mentiuni, faptul ca NU ai depasit linia continua. In plangere, trebuia sa descrii cum ai inceput pe linie intrerupta si ai terminat pe linie intrerupta, avand loc destul sa te repliezi in spatele auto politie. Agasat de faptul ca nu stai frumos in coloana, politistul respectiv a decis sa-ti aplice o "corectie", intocmind un PV abuziv, bazat pe o contraventie ce nu s-a infaptuit. Drept pentru care....etc. 2. Nu stiu cat tine - depinde de instanta de judecata. Am primit sfaturi de a invoca in plangere art. 6 CEDO, respectiv prezumtia de nevinovatie, sarcina probarii contraventiei cazand in responsabilitatea agentului. Mi-a fost teama de penibil sa invoc asa ceva intr-o cauza marunta, drept pentru care nu am facut acest lucru. DAR - in sentinta primita recent, instanta a invocat respectivul articol in justificarea judecatii - deci se ia in considerare. Personal, nu vad de ce nu ai invoca asa ceva in ceea ce te priveste - NU ai facut asa ceva, drept pentru care ai dreptate pana la proba contrarie. Daca esti convins ca agentul respectiv nu poate proba asta, merita sa incerci varianta asta (agentul nu poate aduce ca martor colegi din politie, politia de frontiera sau functionari ai administratiei publice). Dar...daca ai admis in plangere ca ai revenit pe linia continua, fa abstractie de ce am scris mai sus. Ai recunoscut contraventia. Ata ete... |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Intradevar intre art. 100/3/a si descrierea faptei exista o oarecare neconcordanta insa nu cumva ai depasit TIR-ul care se apropia/astepta la culoarea rosie a semaforului, ai intrat in fata lui cand ai vazut echipajul iar prin aceasta manevra ai (si) incalcat linia continua.
Apropo de art.16, OUG 195/2002 cu actualizari pana in 2007 spune: QUOTE Art.16. - Înmatricularea, înregistrarea sau atribuirea numărului provizoriu ori pentru probe a unui vehicul se anulează de către autoritatea care a efectuat-o, dacă se constată că au fost încălcate normele legale referitoare la aceste operațiuni. Castigarea actiunilor pe "viciu de procedura" este cam subtire in acest caz si nu are sanse de succes, dupa mine. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
cpcro |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 25 Jul 2009, 15:21) Intradevar intre art. 100/3/a si descrierea faptei exista o oarecare neconcordanta insa nu cumva ai depasit TIR-ul care se apropia/astepta la culoarea rosie a semaforului, ai intrat in fata lui cand ai vazut echipajul iar prin aceasta manevra ai (si) incalcat linia continua. Apropo de art.16, OUG 195/2002 cu actualizari pana in 2007 spune: Castigarea actiunilor pe "viciu de procedura" este cam subtire in acest caz si nu are sanse de succes, dupa mine. nu exista in zona nici semafor nici cale ferata. |
--------------------
renault
2002 privillege carminat
- ct xx afc
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
cpcro |
![]()
|
prieteni, va multumesc pt. sfaturi, incurajari/descurajari. considerati subiectul inchis. kilometrii fara probleme si nu depasiti/calcati pe linia continua.
|
--------------------
renault
2002 privillege carminat
- ct xx afc
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ultima propozitie se retine, de fapt cu asta trebuia inceput!
Poate ne mai tii, totusi, la curent cu demersurile!? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
flr82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 10 August 09 ![]() |
Salutare tuturor,
O lamurire as dori daca ma puteti ajuta (sa stiu daca am fost tolomac sau nu): Ieri 08.08.2009 am fost oprit de un capsor de creta pentru ca am depasit linia continua (el mi-a facut poza cu zoom din mijlocul drumului cu un aparat foto digital ca cele disponibile din comert).Mi-a aratat si poza (in care se vede clar masina mea in dreptul unei statii peco unde este linie continua). Mi-a spus ca imi ia permisul, motiv ptr care am si pus mana pe telefon sa cer lamuriri la cei mai invatati (din pacate nu a raspuns nimeni ![]() Nelamurirea mea: este valabila o astfel de poza cu un asemenea aparat? Trebuia sa mai stau de vorba cu el sau imi puteam continua drumul? Nu mi sa parut profesional ceea cea facut el acolo si mai oprise inca o masina cu acelasi motiv, l-am vazut cum a sarit in mijlocul drumului sa faca poza. |
--------------------
Ford
Focus
2005
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Aparatul ala foto trebuie sa aiba metrologie & stuff... Au asa cred.
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu e normal...trebuiau sa te filmeze cu camera de pe bord care e verificata metrologic.Daca ti-a facut poza cu coaja de aparat cu care isi face poze in concediu, se considera nula in instanta..de fapt...nici nu cred ca s-ar ajunge acolo...asta daca ar avea un pic de creier.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
flr82 |
![]()
|
Deci sa inteleg ca m-a cam pacalit
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu trebuie nici o poza, ajunge sa vada organul, poza probabil era ca sa evite discutiile cu inculpatii, deci sa le-o prezinte doar lor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
flr82 |
![]()
|
In cazul asta nici nu avea rost sa vb cu el sau sa-i dau un act.Nu? Si daca ajungeam in justitie cum poate dovedi ca are dreptate?
|
--------------------
Ford
Focus
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
el e autoritate a statului, cuvantul lui contra al tau, se aduc si martori de fiecare parte, de obicei multi opresc alte masini doar sa-i puna sa semneze ca martor, eu n-as face asta, desi e 'gratis', ca te pune pe drumuri aiurea dupa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
flr82 |
![]()
|
Eu oricum din principiu nu semnez pentru altii dar in cazul asta cum ar putea sa convinga un politist pe cineva sa semneze pentru el ca eu nu vreau sa semnez? Tare sun curios.Oricum pe viitor stiu ce am de facut in astfel de cazuri.
|
--------------------
Ford
Focus
2005
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
N-ar fi fost mult mai simplu sa nu depasesti linia continua?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
argon |
![]()
|
legal nu te poate obliga sa semnezi ca martor daca nu doresti, dar odata ce ai semnat, te poate obliga sa te prezinti la termene, procese, sau unde mai trebuie sa te duci ca martor, daca se ajunge la asta binenteles.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
flr82 |
![]()
|
Foarte adevarat. Nu trebuia sa o depasesc. Dar se mai intampla ca toti de altfel sa mai si gresim. Daca ei sunt corecti si ne opresc regulamentar (adica avea si el un aparat foto omologat, vorbea mai explicit macar sa-i inteleg numele, nu fuma si arunca chistocul pe jos in mijlocul drumului, nu ma punea sa ma dau jos din masina sa vin la masina lui sa "discutam") atunci eu chiar nu as fi avut nici o obiectie chiar daca imi retinea permisul imi dadea si puncte penalizare si amenda. Asta e......am comis-o, am comis-o. Exista parti bune si rele in orice situatie.
|
--------------------
Ford
Focus
2005
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
shoTgunu, eu nu înțeleg chestia asta cu "aparat foto omologat": dacă poza nu e editată, poa' să fie făcută și cu telefonu', nu l-a oprit pentru depășire de viteză. Dacă mașina e dincolo de linia continuă, ori că-i faci poză cu aparat de 300 de RON ori cu unul de 30.000 de euro, tot dincolo e...
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
argon |
![]()
|
umbla vorba ca nu sunt accdeptate in instanta dovezile facute cu aparate neverificate metrologic.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
flr82 |
![]()
|
Asta e si ideea cu aparatele omologate. Pe acea poza ai mai multe date de identificare si ale aparatului si ale pozei. Asa daca faci poza cu un aparat normal sau telefon o poti edita si face ce vrei cu ea. A fost dat si la TV acel interviu cu un politist care spunea ca nu are ce sa le face celor din imagini (care se intreceau prin oras cu lamborghini (filmare cu telefonul)) pentru ca aparatul nu este omolgat si verificat metrologic (conform legii odata la 6 luni).
|
--------------------
Ford
Focus
2005
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
As generaliza putin: sa zicem ca aparatul foto nu era omologat, sau si mai mult - politistul nu are nici un fel de aparat foto. Daca depasesc linia continua, nu are dreptul sa ma opreasca si sa ma amendeze?
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
adi_ar |
![]()
|
Se perpetueaza o legenda conform careia constatarea abaterilor de la legea circulatiei se face cu aparate omologate, facandu-se confuzie cu constatarea depasirii vitezei legale.
Pentru "depasire in zona marcajului cu linie continua" nu au nevoie de nici o inregistrare, este suficient sa vada. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
argon |
![]()
|
corect, si poza cum spuneam era sa evite discutiile cu cetatenii care se jura pe tot neamu lor ca ei nu au depasit linia continua, le baga aparatul sub nas si le ia piuitul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
Las' ca vine laurentiu' si ii explica cum ca aparatul neomologat distorsioneaza imaginea si ca el de fapt nici nu era in masina, ci era oprit si cauta ceva in portbagaj
![]() |
--------------------
DS
5H
|
Madriann |
![]()
|
QUOTE(RaduNG @ 10 Aug 2009, 09:00) NU! Categoric! QUOTE(adilehanceanu @ 10 Aug 2009, 12:34) Exact! Dragilor: Metrologie& stuff se aplica Dispozitivelor de Masura si Monitorizare (vestitele DMM-uri, ca mi-au mancat o groaza de timp tabelele alea nenorocite, cand a fost auditarea ![]() Masura si monitorizare....cuvintele cheie! Adica Radar (km/h) in ceea ce priveste legislatia rutiera. Atata! Lungimea urmelor de franare, poate, in ceea ce priveste expertiza unui accident...senzori si traductoare, elemente ce masoara, inregistreaza, monitorizeaza un parametru fizic (presiune, debit, temperatura, viteza, etc.)/ Ce metrologie visati voi la o poza? ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
argon |
![]()
|
nu stiu daca e chiar asa, in cazul amenzilor pentru parcare, militienii procedeaza in felul urmator, vin incet cu masina, si din fata (sau spatele) masinii parcate neregulamentar, fac poza, cu un aparat special, montat pe bord, ca detectorul de radar, nu cu o petarda de 3 milioane din comert...de nenumarate ori i-am vazut practicand asta.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Se spune ca pozele si filmele facute cu aparate neomologate sunt nule in instanta, dar eu sunt curios, atunci pe aia de se filmeaza si se pun pe net, cum ii ard? Ca sunt la fel de neomologate si aparatele lor...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 10:18 |