Skoda Octavia Tour 1.9 TDI, Masina de servici
![]() ![]() |
Skoda Octavia Tour 1.9 TDI, Masina de servici
horsewhisperer27 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- fan VAG!
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.336 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Consumul este Ok, dar nu este nici mai mic nici mai mare decat al altor marci cu aceeasi motorizare...
Pretul....hmmm mi se pare mare pt. o masina cu 2 airbaguri si de conceptia anilor 90...... dar pe banii lui fiecare face ce vrea... eu unul nu as lua una la banii astia in mod sigur cand as putea lua altceva mai bine dotata si mult mai comoda... Eu 2 mari probleme vad la Octavia Tour cu tamburi pe spate si PDG.... franele si incomoditatea scaunelor... Poate ar mai fi si lipsa spatiului pt. pasagerii din spate...dar asta ...treaca mearga... This post has been edited by cj98czh: 17 Oct 2008, 08:22 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() scaunele mi se par confortabile ca si la passat! This post has been edited by cj98czh: 19 Oct 2008, 17:20 |
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Ma inscriu si eu in randul celor ce au condus pentru perioade lungi si suficienti km atat Skoda Octavia I cat si II. Ambele cu motorizarea 1.9 TDI insa Octavia I are cutie manuala si Octavia II are cutie automata DSG.
Ambele masini mi s-au parut sprintene ca motorizare dar paradoxal parca prima versiune este mai sprintena! Poate si datorita cutie DSG de pe Octavia II care este foarte utila in orase insa pe care eu nu o suport la drumuri in afara, chiar si pe setarea sport. Ambele versiuni sunt in conceptia mea incapatoare. Sigur ca daca o compari cu un mini-van nu este la fel de spatioasa insa pentru clasa ei este spatioasa. Confortul interior este mai sporit la Octavia II fata de versiunea anterioara care insa nu mi s-a parut a fi incomoda. Franele la Octavia I sunt sub orice critica, la doar 25.000 km avand reale probleme in a opri masina intr-o distanta care sa ta faca sa te simti in siguranta! La Octavia II altfel stau lucrurile, masina se opreste infinit mai bine mai ales ca are discuri pe spate, spre deosebire de prima versiune pe care am mers eu si care are tamburi. Ambele modele sunt echipate cu ABS. La Octavia I este si o problema sau poate doar o ciudatenie, nu stiu. Pedala de ambreiaj "tremura" in momentul apasarii...masina fiind insa de la firma recunosc ca nu prea am dat mare importanta problemei. Concluzia mea este ca desi intre cele doua versiuni este o diferenta de la cer la pamant si Octavia I este o masina buna! Pentru cine crede in asa ceva era chiar si un top al fiabilitatii in UK in care Octavia I era pe primul loc intr-un top din care nu lipseau marci consacrate. |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
QUOTE(MAERSK @ 17 Oct 2008, 16:22) sefu, eu chiar nu inteleg de ce cazi sub masa.recunosc ca am exagerat putin, insa am avut passat b5.5(stii de care e?) timp de zeci de mii de km, si acum astept un B6, din care am condus oricum mii bune de km. asa ca spun cu mana pe inima, nici in octi nu se sta rau.fata de megane, sa avem pardon, zici ca stai in fotoliu. |
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
La care "banii ăștia" nu îți iei o mașină mai dotată? Că de spațiu interior nu mai vorbim, abia Octavia 2 fiind pe șasiu de Golf 4...
E greu să găsești alternativă cu DOAR 2 AIRBAGURI așa de scumpă... |
--------------------
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.336 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
horsewhisperer27: Unde ai loc??? in spate???
![]() ![]() ![]() Eu am 1,85 si daca tu poti sa stai in spatele meu cofortabil 200 km...eu ma inclin... Are un portbagaj imens...puteau sa ia de acolo si sa ai mai mult loc in psate... Cat despre comoditatea scaunelor...sunt comode...exact ca si un scaun pt. pescuit ... ![]() La banii astia iti iei muuuulte masini mult peste...din toate punctele de vedere...nu o masina de conceptie a anilor '90.... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
deviem si nu vreau:(.dar da mi un mp si discutram acolo.o masina de 16000, mare, cu dotari, cu loc in spate, cu tot ce vrei!
end of OT. |
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pia de ce sa deviem...ca doar este jurnal pt. O1...deci putem vorbii.... daca nu te superi...care sunt dotarile de 14.700 de euro...un motor de acum 15 ani, cele 2 airbaguri + ca mai si franeaza al naibii de prost??????
O sa-ti fac o poza cu pozitia scaunului meu...sa vezi cat loc ramane in spate....adica cum nu ramane..... This post has been edited by cj98czh: 23 Oct 2008, 07:57 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Intradevar, cu scaunul dat la maxim in spate, prea mult loc nu ramane pt cei din spate.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
cj98czh |
![]()
|
Nu este dat la maxim...dar la 1,85 cu scaunul in poztia in care ma simt comfortabil sa conduc...in spatele meu nu este loc... dar ma rog ...omul o tine pe a lui...ca are o parere buna despre masina bravo lui...eu nu am... gusturile nu se discuta...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Dar trebuie sa recunosti si tu ca esti cam rau cu masinuta aia. Despre scaune, ce sa zic, am stat mult in ele in showroom si putin la test-drive. Ma simteam relativ bine in ele.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
E una din hibele cunoscute de la Octavia1, faptul ca nu prea e loc pentru pasagerii din spate. In rest ce sa zic, sunt de acord cu cei care zic ca nu prea mai e o optiune de luat in calcul la cat costa si la ce ofera.
Singurele calitati ar fi fiabilitatea si motorul 1.9 tdi. In rest numai de rau despre tour. Design invechit atat interior cat si exterior (mai ales interior). Garantie de tot rasul, doar 2 ani. Stabilitate destul de nasoala, mult sub ceea ce ofera concurenta. Plus ca mai are doar 3 stele din cate stiu. Singurul motiv pentru care merita achizitionata e poate pentru firme pentru ca acolo conteaza mult consumul si fiabilitatea. A, si ar mai avea un plus masina asta, faptul ca motorul diesel nu e deloc pretentios la motorina. Din pacate incepe sa devina tot mai important criteriul asta ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
cj98czh |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 23 Oct 2008, 09:24) Dar trebuie sa recunosti si tu ca esti cam rau cu masinuta aia. Despre scaune, ce sa zic, am stat mult in ele in showroom si putin la test-drive. Ma simteam relativ bine in ele. Condu-o la drumuri lungi si vezi ce-ti spune spatele.... eu am ceva probleme cu coloane si sunt mai sensibil la partea asta.... de scaune m-am plans si la Golf...sunt cam aceleasi... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
Ok. Accept si asta ca un drum lung arata ce poate scaunul de fapt. Pentru ca am vazut cu Lancerul ce bine poate fi la drum lung, fara probleme, amorteli, dureri de spate. O singura chestie ma deranjeaza. Fiind foarte greu, pe partea stanga simt putin intariturile de la sezut. E cam moale marginea. Dar daca am grija sa ma asez foarte bine pe centru in scaun nu mai simt nimic. Am traversat Bulgaria fara sa ma opresc si cand m-am dat jos la granita nu am simtit amorteala, etc. Adica m-am oprit o data undeva in Bulgaria pentru prietena (deh...tigara), dar eu nu m-am dat jos, ca ploua cam tare
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bossake @ 23 Oct 2008, 09:34) Singurul motiv pentru care merita achizitionata e poate pentru firme pentru ca acolo conteaza mult consumul si fiabilitatea. A, si ar mai avea un plus masina asta, faptul ca motorul diesel nu e deloc pretentios la motorina. Intr-adevar, niste nimicuri... QUOTE(MAERSK @ 23 Oct 2008, 09:42) Ai uitat clema din parbriz... ![]() Mai care-i treaba cu clema aia ca mie mi-e frica sa trag de ea, ma gandesc ca o fii impanat chederul sa nu sara, aaaa...? |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Rolul ei e de a ține vigneta de geam, în loc de a o lipi...
|
--------------------
-
-
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 23 Oct 2008, 09:46) Pia de ce sa deviem...ca doar este jurnal pt. O1...deci putem vorbii.... daca nu te superi...care sunt dotarile de 14.700 de euro...un motor de acum 15 ani, cele 2 airbaguri + ca mai si franeaza al naibii de prost?????? O sa-ti fac o poza cu pozitia scaunului meu...sa vezi cat loc ramane in spate....adica cum nu ramane..... masina despre care vorbeam eu a fost ceva sub 16000. are ac, geamuri electrice, abs, esp, asr..etc. comp de bord, oglinzi electrice si incalzite, proiectoarele din faruri sunt dintre putinele eficiente. jante de aliaj, caucioace pe 205, frane cu disc pe spate, pachet drumuri grele. suna rezonabil, nu se vrea masina cu pretentii! |
|
|
cj98czh |
![]()
|
pai atunci nu este tour.... si vezi ca ESP nu are cum sa fie...doar ASR si oricum raman doar 2 airbaguri...si doar foarte putin loc in spate...
Daca citeai primul post vedeai si dotarile acestei masini...care are in minus fata de ce ai spus tu doar...ASR, discuri pe spate...si a costat 14.700 euro.. This post has been edited by cj98czh: 24 Oct 2008, 23:49 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Și eu știam de ESP opțional pe versiunea cu discuri pe spate.
|
--------------------
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
ESP si pachet de drumuri grele???? nu cred...fara se poate...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Crede si nu cerceta
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
cj98czh |
![]()
|
exista...dar numai pe variante 1.9tdi de 74kw...pe cea de 90 de cai nu....
vezi ca merge si cercetarea asta la ceva.... Eram curios cum pui ESP pe sistem de franare cu tamburi spate.... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 25 Oct 2008, 01:46) pai atunci nu este tour.... si vezi ca ESP nu are cum sa fie...doar ASR si oricum raman doar 2 airbaguri...si doar foarte putin loc in spate... Daca citeai primul post vedeai si dotarile acestei masini...care are in minus fata de ce ai spus tu doar...ASR, discuri pe spate...si a costat 14.700 euro.. este tour! si are si esp, inclusiv buton de dezactivare a acestuia in bord! si PDG. |
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Buton am și eu... Nu cumva are doar butonul?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
OAP |
![]()
|
Masina din semnatura a avut discuri pe spate standard, i-am pus ESP si PDG optional...intr-adevar motor de 101cp
|
--------------------
.
.
|
|
kodrix |
![]()
|
![]() Membru tanar Group: Members Posts: 220 Joined: 20 July 05 ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 19 Oct 2008, 07:39) La care "banii ăștia" nu îți iei o mașină mai dotată? Că de spațiu interior nu mai vorbim, abia Octavia 2 fiind pe șasiu de Golf 4... E greu să găsești alternativă cu DOAR 2 AIRBAGURI așa de scumpă... Esti pe langa! Suprinzator pentru numarul mare de posturi la activ. Acu' intreb si eu se premiaza userii functie de numarul de posturi??? ![]() Si da chiar si pe Octvia Tour se poate ESP impreuna cu PDG. cj98cah edit: Kodrix mai usurel cu tonul.... sunt de aceeasi parere cu Maersk...este greu sa gasesti...o masina de conceptia anilor 90 atat de scumpa.... Si da am lamurit-o .... se poate...dar numai pt. motorul de 1.9 TDI 74 KW si numai pt. versiunea cu discuri de frana pe spate... altceva???? This post has been edited by cj98czh: 29 Oct 2008, 13:45 |
--------------------
-
-
- Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km Logan 1.4MPI 2009 E0 Logan 1.4MPI 2009 Ambiance |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 13:18 |