GPL pe Solenza
![]() ![]() ![]() |
GPL pe Solenza
Patefon |
![]()
|
||
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Seat
New Leon
2006 Sport
- B-#######-11/8
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pentru chestia asta ar trebui sa-i intrebi pe domnii taximetristi care in proportie de 99% au asa ceva pe masini.
Ai un link mai jos, dar e vorba de berlina. In fine, macar sa iti faci o idee. http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=49...7&highlight=gpl |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
teoretic pe orice masina pe benzina se poate pune gpl. am mai vazut o astfel de discutie, pe alt forum, despre supernova si cred ca se poate aplica si la solenza ca doar e acelasi motor. acolo spuneau ca are nu stiu ce componenta pe la alimentare din plastic si ar costa in plus vreo 200 de euri... nici pe acel forum nu se lauda nimeni ca ar fi montat gpl pe supernova, dar daca auziti de vreuna sa dati de stire ca sunt interesat.
ps:pretul instalatiei de supernova ar fi ~650$ |
--------------------
opel
astra
2006 classic
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Sunt niste baieti care pun GPL pe DSN. Sunt pe linga Spit. de Urgenta Floreasca
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Am impresia ca la GPL trebuie reprogramat si calculatorul de injectie. Iar daca ai SLZ si e inca in garantie, trebuie sa faci treaba asta musai in service-uri autorizate. Cobalcescu si Meridian stiu sigur ca faca asa ceva, ca si ei eu companii de taximetre si au pus GPL si pe SLZ.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Bogdan_F |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 30 June 03 ![]() |
e la mine in fata blocului o solenza cu gpl. culmea, si numarul e de genul B-XX_GPL
|
--------------------
Ford Fiesta
1.4 TDCi
2006
|
|
wwilly |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 14 September 03 From: Arad ![]() |
La Arad dealerul dacia VERBITA are si o companie de taximetre cu 50 de Solenza Europa , pe toate a montat instalatie de GPL . El este dealer are un service foarte modern si companie de taxi asa ca nu se pune problema de garantie. Instalatia costa in jur de 600 Eu, am vazut una montata , are o rampa comuna cu 4 supape (injectoare) care se racordeaza la galeriile de admisie cu 4 furtunase flexibile de aprox 15 cm. Are si o unitate electronica,care colaboraza direct cu calculatorul de injectie existent. Soferul cu care am vorbit spune ca la comportarea masinii aproape ca nu se simte nici o diferenta la trecerea de pe benzina la GPL . Despre comportamentul la viteza mare nu a putut sa-mi dea detalii, nu prea a circulat inafara localitatii.
|
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Eu am auzit ca pe Solenza, o instalatie GPL ajunge la aprox. 1000E cu montat cu tot.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
niccos |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 12 May 03 ![]() |
Am vazut si eu azi o Scala azur cu GPL si avea tot numar B-xx-GPL. O fi aceeasi ... |
||
--------------------
Dacia
Solenza
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
niccos & Bogdan_F, ce naiba mai. Parca ati fi vazut extraterestii. Normal ca exista SLZ cu GPL si nu sunt chiar asa de rare. 99% din taximetre au asa ceva.
|
--------------------
Dacia
|
|
gabriel.dumitru |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 6 January 04 From: Bucuresti ![]() |
are in carrefour instalatie gpl pt solenza si costa 29,999.000 lei, cu tot cu instalare.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Scala
- B-26-XXX ex Solenza Scala 2004, ex Logan Ambition 1.6 MPI 2005, ex Dacia MCV 1.5DCI 2007, ex Dacia 1310L 1998, acum - Solenza Scala 2004
|
|
costinlogin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 December 03 From: Targu Neamt ![]() |
Hmmm da la cat de mic e portbagajul de Solenza unde mai incape si "butelia" aia ?!??! De fapt butelia incape dar loc de bagaje sad.gif( Cati litri mai raman din portbagaj dupa montarea instalatie ? Poate sa spuna cineva ?
10 X |
-------------------- |
|
Patefon |
![]()
|
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
M-am dat pe net si am aflat o groaza de lucruri despre GPL. In primul rand sunt trei modele de istalatii. Modelul cel mai ieftin este cu difuzor de gaz si control mecanic (cel mai ieftin). Mai sunt solutii de control electronic (Calculatorul de contrul al gazului fuctioneaza in tandem cu calculatorul original al masinii, foloseste semnalele de la sistemul original de alimentare al masinii) si sistemul profi (nu e pentru noi) cu injectoare directe de gaz lichid la mare presiune care cica merge si pe diesel.
Mai e de remarcat ca GPL-ul are cifra octanica cam 100, nu altereaza fiabilitatea motorului ba din contra, trebie rulat din cand in cand si pe benzina (de preferat la drum in afara localitatilor). |
--------------------
Seat
New Leon
2006 Sport
- B-#######-11/8
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Ca sa completez cele spuse de Patefon, la noi nu se gasesc decat trei modele de baza instalatii GPL. Cele pentru carburator (cu variante in functie de capacitatea cilindrica) care sunt si cele mai ieftine, cele pentru injectie monopunct (gen Dacia pe injectie) si cele pentru injectie multipunct, care sunt si cele mai scumpe. Pentru SLZ trebuie o instalatie pentru multipunct.
|
--------------------
Dacia
|
|
van den plas |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 22 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Si cand te gandesti ca la Cielo instalatia GPL montata de fabrica costa numai 300 E :!: :? |
||
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
Pai da, dar aia vine montata din fabrica. Asa si A/C pe SLZ in fabrica costa 500 E, dar daca e sa ti-l pui tu mai incolo te indoaie. Asta daca reusesti sa gesesti pe cineva care sa monteze asa ceva.
|
--------------------
Dacia
|
|
octavian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 12 March 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am o instalatie GPL pe dacia veche a familiei, cu carburator! oare cat m-ar costa sa transfer instalatia pe solenza? :roll:
|
-------------------- |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
pai cam 750E : 800E cea noua - 50E cat iei pe cea veche
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
octavian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 12 March 04 From: Bucuresti ![]() |
nu. aia noua este cam 450 si eu am dat pe asta 270! asa ca as fi dispus sa dau cam 200 diferenta pe procesor si injectoare!
|
-------------------- |
|
octavian |
![]()
|
problemele sunt altele! solenza este in garantie, dacia accepta oare sa ii pun gaz fara sa imi anuleze garantia??? :?
|
-------------------- |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
NU! iti VOR anula garantia , garantat ! se pune alt calculator acolo alte fire , se taie si se lipeste 8)
de ce ai chinui saraca masina asa ? la un mers ponderaj consuma 8% in oras . |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Oricum nu se compara cu GPL care este ieftin ca braga. Asta daca ai de gind sa treci peste mirosul si eventualele scapari de gaze.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
octavian |
![]()
|
CRED CA MAI ASTEPT UN AN PANA IESE DIN GARANTIE!
si o sa-i pun pana la urma ca mai trebuie sa platesc rate 5 ani, si as vrea sa si merg cu masina, un munte, o mare, o tara, deh gazul 14.500, benzina 26.300 pe un site e facut calcul ca la 100 de km facuti zilnic pe o instalatie de gaz economisesti 27.000.000 intr-un an! cat costa instalatia! |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Si tu mergi 100 de km. pe zi ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
octavian |
![]()
|
M-ai prins, merg cam 15 km, deci in 10 ani o sa economisesc banii pentru instalatie! biggrin.gif
|
-------------------- |
|
alexandrudragomir |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 15 April 03 From: Constanta ![]() |
Merita GPL doar daca esti taximetrist, altfel pe langa problemele obisnuite mai pot aparea si altele legate de GPL. Faci cum vrei.
|
--------------------
DACIA
SuperNova
- CT-02-DSA Km facuti: 101.000
Data: 08.06.2007 SuperNOVA Campus 2003, 1.4L, 75CP |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
octavian, Marty, io am zile de 100Km si o medie de 65-70 km dar nu sunt adeptul gazului. cred ca o sa trec pe diesel 8)
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
bogdan_o |
![]()
|
Parerea mea e ca investitia e cam mare intr-o instalatie de GPL. Amortizare nu ti-o faci decat daca mergi foarte mult cu masina. Insa eu zic ca merita. In primul rand scapi de toate probleme cu infundarea injectoarelor de la jegul din benzina. E un pic mai lenesa masina ce-i drept, dar daca nu esti maniac cred ca te poti obisnui cu situatia.
|
--------------------
Dacia
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
cred ca merita instalatia de gaz, dar pe solenza ramai fara portbagaj, plus ca-ti pune butelia aia aproape de tine, masina fiind in 2 vol. solenza consuma mai putin ca un matiz, si-atunci trebe sa fii cam mama zgarcitilor sa pui gaz pe solenza, recomand din suflet o bicicleta in acest caz, si nu consuma nici gaz nici benzina wink.gif. decat sa dai 1000 de dolari pe instalatia de gaz care te lasa si fara portbagaj,mai bine treceti pe diesel. instalatia de gaz merita pe cielo, de ex., care altfel papa benzina cu galeata, si in general pe masini in 3 volume la care sa-ti mai ramana si portbagaj dupa ce pui instalatia.
|
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
confort taxi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 4 November 04 ![]() |
sa stiti ca nu toti taximetristi au gpl pe slz, eu unu sunt taximetrist si nu ma bate gandu sa imi pun si nici colegi mei.Ianinte de slz am avut berlina consumu era de 12,13% plus ca masina mergea ca dracu dar asta nui nimic dupa aproape un an am schimbat chiuloasa. asta odata plus catrebuia sa ma duc odata la trei luni in service la firma ca sa-i regleze tacheti.dupa mine zic ca nu are rost sa strici masina pt 15000 cat dai in plus pe benzina si mai este problema ca iti micsoreaza portbagaju .
|
--------------------
dacia
solenza confort
- B-89-PMC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 12:02 |