Statia seismica "Muntele Rosu", in direct
![]() ![]() ![]() |
Statia seismica "Muntele Rosu", in direct
iulia_boris |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
mdea... p-asta l-am simtit si io
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Ce face romanu' cand e cutremur?
Intra pe forum si se lauda ca el l-a simit primu. La ora aia dormeam, dar m-a trezit vitrina de la mobila care se scutura. De simtit nu l-am simtit, nevasta-mea zice ca se misca patu' ca la cutremur. Io nu l-am simtit. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
S-a gasit explicatia pentru cutremurele de la Galati.
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
iulia_boris |
![]()
|
QUOTE(Alydor @ 6 Oct 2013, 09:28) Ce face romanu' cand e cutremur? Intra pe forum si se lauda ca el l-a simit primu. La ora aia dormeam, dar m-a trezit vitrina de la mobila care se scutura. De simtit nu l-am simtit, nevasta-mea zice ca se misca patu' ca la cutremur. Io nu l-am simtit. Suma respectelor, Alydor Esti invidios,cumva? ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nici cutremurele nu mai sunt ce-au fost... Pe vremuri aveau curajul și-și făceau simțită prezența în miezul zilei, nu în miez de noapte!
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Care?
Ca doar 1 a fost mai dur pe timpu' zilei. Cele 2 mai mari fusera noaptea.. Chiar ar fi buna o statistica globala in sensu' asta.. This post has been edited by iulia_boris: 6 Oct 2013, 10:19 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
D-Ice |
![]()
|
Si erau si mai hotarate. Ala din 1977 rulz!
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Părinte, e întreagă vitrina de la mobilă? Porțelanurile au scăpat?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Indubitabil. Inclusiv alea de ciaina.
Suma respectelor,Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
![]() Capturehjdfh.JPG QUOTE un mic istoric al cutremurelor majore,cunoscute, din Romania: 1. 8 octombrie 1620 – magnitudine intre 7 si 8 grade pe Scara Richter. 2. 8 august 1681 (9 august 1679 ) -cutremur ce are loc in timpul domnitorului Șerban Cantacuzino. magnitudine intre 7 si 8 grade pe Scara Richter. 3. 12 iunie 1701 – magnitudine intre 7 si 8 grade pe Scara Richter. 4. 31 mai 1738 – in timpul domniei lui Constantin Mavrocordat …într-o însemnare grecească apare că a avut loc un „cutremur foarte cumplit” iar pe un ceaslov o altă însemnare menționează că în 31 mai, la ora 3 dimineața pămîntul s-a cutremurat și chiar „s-au despicat și au eșit apă cu miros de iarbă de pușcă și de pucioasă”… 5. 6 aprilie 1790 – magnitudine intre 7 si 8 grade pe Scara Richter. 6. 26 octombrie 1802 – ora 12:55, magnitudine 7,9 grade, adâncime 150 km -la București, cutremurul a durat 2 minute și jumătate iar cronicile si insemnarile Bisericii Ortodoxe precizeaza faptul ca “au cazut turnuri de la sfintele biserici, iar alte biserici au cazut de tot” si ca in Bucuresti ” s-a rupt turnul cel inalt, Coltea, care era podoaba orasului, iar din casele boieresti si din cele de obste putine au scapat zdravene”…de asemenea o mare parte a caselor din Bucuresti, fiind de lemn, au ars. 7. 5 martie 1812 – ora 2:30, magnitudine 6,5 grade, adâncime 130 km – nu am gasit informatii despre pagubele produse. 8. 14 noiembrie 1829 – ora 3:40, magnitudine 7,3 grade, adâncime 150 km – a avut o durată de un minut și, despre el, dascălul de la Batiștea scria „cu puțin lucru nu s-a potrivit cu cutremurul din leatul 1802 octombrie 14”. 9. 23 ianuarie 1838 – ora 20:45, magnitudine 7,5 grade, adâncime 150 km – raporul întocmit de prefectul poliției arată că au fost 8 morți, 14 răniți, 36 case dărîmate în întregime și multe cu stricăciuni serioase. 10. 31 august 1894 – magnitudine 7,1 grade – la acest cutremur s-a remarcat prabusirea malurilor Prutului pe o lungime de peste 500 de metri in judetul Galati, precum si distrugerea mai multor case vechi de la periferia Bucurestiului. 10. 6 octombrie 1908 – ora 23:40, magnitudine 7,1 grade, adâncime 125 km. – a fost un cutremur ce s-a anifestat in 3 faze consecutive, din ce in ce mai puternice, si care a durat aproximativ 3minute.A avariat mai ales casele vechi din Bucuresti si din estul Munteniei si sudul Moldovei. 11. 10 noiembrie 1940 – ora 3:39, magnitudine 7,7 grade, adâncime 133 km – Efectele lui au fost devastatoare în centrul și sudul Moldovei, dar și în Muntenia. Numărul victimelor a fost estimat la 1000 de morți și 4000 de răniți, majoritatea în Moldova. Datorită contextului în care s-a produs, cifra exactă a victimelor nu a fost cunoscută, informațiile fiind cenzurate în timpul războiului. In București multe alte blocuri din București au fost considerabil deteriorate si au existat circa 300 de morți, majoritatea la prabușirea blocului Carlton,o structură cu 8 etaje din beton armat. 12. 4 martie 1977 – ora 21:22, magnitudine 7,4 grade, adâncime 94 km – a făcut în timp de circa 55 de secunde, 1.578 de victime, din care 1.424 numai în București. La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat la București unde peste 33 de clădiri și blocuri mari s-au prăbușit. Tot orașul Zimnicea a fost distrus, și s-a trecut la reconstruirea sa din temelii. Printre victimele cutremurului s-au numărat și câteva personaje marcante, precum Toma Caragiu. 13. 30 august 1986 – ora 00:28, magnitudine 7,1 grade, adâncime 131,4 km – a produs mai multe pagube in Bsarabia decat in tara, la Chisinau prabusindu-se 4 blocuri. 14. 30 mai 1990 – ora 13:40, magnitudine 6,9 grade, adâncime 80-90 km – nu a cauzat pagube majore 15. 31 mai 1990 – ora 3:15 , magnitudine 6,4 grade, adâncime 80-90 km – ca si predecesorul sau, nu a produs pagube majore. 16. 27 octombrie 2004 – ora 22.34, magnitudine 6,0 grade, adâncime 90-100 km – de asemenea nu a produs pagube importante. 17. 25 aprilie 2009 – ora 20:18, magnitudine 5,5 grade, adâncime 96 km – nu a produs pagube importante 18. 05 august 2009 – ora 07:49, magnitudine – 5,5 grade, adâncime 10 km / 1 km – nu a produs pagube importante 19. 08 Iunie 2010 – ora 15:16, magnitudine – 4.5 grade, adancime 113 Km - nu a produs pagube importante 20. 30 Septembrie 2010 - ora 05:31 , magnitudine – 4,7 grade, adancime – 138 km , nu a produs pagube importante sursa This post has been edited by gabizegrean: 6 Oct 2013, 11:39 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cutremur major e > 7 deci mai taie din lista.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
gabize |
![]()
|
Ignoră ce nu-ți place, eu doar am citat un site, mă făcuse și pe mine curios Iulia.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Deci le plac noptile..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Lasă, că nici cele peste 6 nu-s de lepădat.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Catalin Botezatu via Catavencii) Cătălin Botezatu: Eu încă mă gîndesc la țăranii ăia din județul Galați care au ieșit în toiul nopții din case în chiloți și maieu. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
D-Ice |
![]()
|
QUOTE 6. 26 octombrie 1802 – ora 12:55, magnitudine 7,9 grade, adâncime 150 km -la București, cutremurul a durat 2 minute și jumătate iar cronicile si insemnarile Bisericii Ortodoxe precizeaza faptul ca “au cazut turnuri de la sfintele biserici, iar alte biserici au cazut de tot” si ca in Bucuresti ” s-a rupt turnul cel inalt, Coltea, care era podoaba orasului, iar din casele boieresti si din cele de obste putine au scapat zdravene”…de asemenea o mare parte a caselor din Bucuresti, fiind de lemn, au ars. Hai ca magnitudinea o ghiceau dupa pagubele materiale. Dar cum pana mea stiau si adancimea la 1800-toamna? This post has been edited by D-Ice: 6 Oct 2013, 16:04 |
--------------------
.
.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Statistic, anumite cutremure sunt de la același adâncimi.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(V a L y O @ 6 Oct 2013, 04:50) Se pare c-au fost singurii care-au intrat live atunci. Antena 3 rulz (macar la 4 dimineata...)! QUOTE(iulia_boris @ 6 Oct 2013, 09:56) Doar ca barbatu-meu m-a trezit ![]() Evident, si nevasta-mea a simtit nevoia sa ma trezeasca, sa-mi zica noutatile (la intervale de 2-3 minute): ca a avut 5.5; ca Antena 3 e unica; ca daca l-am simtit ( ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
D-Ice |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 6 Oct 2013, 17:08) QUOTE 7. 5 martie 1812 – ora 2:30, magnitudine 6,5 grade, adâncime 130 km – nu am gasit informatii despre pagubele produse. 8. 14 noiembrie 1829 – ora 3:40, magnitudine 7,3 grade, adâncime 150 km – a avut o durată de un minut și, despre el, dascălul de la Batiștea scria „cu puțin lucru nu s-a potrivit cu cutremurul din leatul 1802 octombrie 14”. A naibii statistica, cum le stie ea pe toate. ![]() |
--------------------
.
.
|
|
DragosP |
![]()
|
Sau/și după zonele unde s-au simțit.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(Alydor @ 6 Oct 2013, 10:28) Ce face romanu' cand e cutremur? Intra pe forum si se lauda ca el l-a simit primu. La ora aia dormeam, dar m-a trezit vitrina de la mobila care se scutura. De simtit nu l-am simtit, nevasta-mea zice ca se misca patu' ca la cutremur. Io nu l-am simtit. Suma respectelor, Alydor io trebuia sa plec la munca asa ca tot ma trezealm la 5 si vedeam ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Markos |
![]()
|
Io mă pregăteam de culcare, după o noapte de muncă prin cârciumile din centrul vechi. Nu prea am fost convins, pe moment, c-a fost cutremur
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
vezi ca in centrul vechi e belea cu bulinele rosii, nu de alta da sa nu iti cada ceva moloz in halba !
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
D-Ice |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
Markos |
![]()
|
Antena 3.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Ieri am fost in parc si pe la ora 19 Boris dadea semne de neliniste.
Se posta langa mine si ma impungea cu botu' sa plecam. Chestii pe care nu le face de obicei. Azi o tipa ,care are femela de bullmastiff,imi spunea ca tot pe la 19 aseara cateaua,tot in parc fiind,era agitata si la fel tragea catre casa. Pe Boris nu stiu cine da' ceva l-a trezit. In plus si cineva cu pisica imi spunea ca motanu' era turbat pe la 4 dimineata.Mai sa-l ia la omor. ![]() Puteti crede ce doriti da' nu-i ceva ce nu s-a mai auzit vreodata. Se stie ca animalele au un simt aparte. 6 Oct 2013, 19:43: QUOTE(Markos @ 6 Oct 2013, 18:51) Io mă pregăteam de culcare, după o noapte de muncă prin cârciumile din centrul vechi. Nu prea am fost convins, pe moment, c-a fost cutremur ![]() Ai avut tu grade mai multe.. ![]() This post has been edited by iulia_boris: 6 Oct 2013, 19:43 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 21:54 |